Arcoxia® comp. film. 120 mg N7

Код товара: 39480
Доза: 120
Количество доз: 7
Производитель: Merck Sharp&Dohme BV
Страна: Швейцария
Форма: табл. п/о.ARCOXIA 60 mg comprimate filmate

ARCOXIA 90 mg comprimate filmate

ARCOXIA 120 mg comprimate filmate

Etoricoxib

1. Ce este ARCOXIA și pentru ce se utilizează


 • ARCOXIA face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori selectivi de COX-2. Acestea aparţin unei clase de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
 • ARCOXIA ajută la reducerea durerii şi tumefacţiei (inflamaţiei) de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor la persoane cu boală artrozică, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă şi gută.
 • ARCOXIA este utilizată şi pentru tratamentul de scurtă durată al durerii de intensitate moderată apărută după intervenţiile chirurgicale dentare.

Ce este boala artrozică?

Boala artrozică este o boală a articulaţiilor. Ea este determinată de distrugerea gradată a cartilajelor care protejează extremităţile oaselor. Aceasta produce tumefacţie (inflamaţie), durere, sensibilitate, blocare articulară şi impotenţă funcţională.

Ce este poliartrita reumatoidă?

Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatoare pe termen lung a articulaţiilor. Aceasta produce durere, blocare articulară, tumefacţie, cu reducerea progresivă a mişcării în articulaţiile pe care le afectează. Ea poate produce, de asemenea, inflamaţie la nivelul altor zone ale corpului.

Ce este guta?

Guta este o boală caracterizată prin accese bruşte, recurente de inflamaţie foarte dureroasă şi roşeaţă la nivelul articulaţiilor. Ea este provocată de depozitarea de cristale minerale în articulaţie.

Ce este spondilita anchilozantă?

Spondilita anchilozantă este o afecţiune inflamatoare la nivelul coloanei vertebrale şi articulaţiilor mari.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ARCOXIA

Nu luaţi ARCOXIA:


 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la etoricoxib sau la oricare dintre celelalte componente ale ARCOXIA ;
 • dacă sunteţi alergic la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv acid acetilsalicilic şi inhibitori de COX-2;
 • dacă aveţi în prezent un ulcer gastric sau sângerări gastrice sau intestinale;
 • dacă aveţi boală hepatică gravă;
 • dacă aveţi boală renală gravă;
 • dacă sunteţi sau aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi ;
 • dacă aveţi vârsta sub 16 ani;
 • dacă aveţi boală inflamatoare intestinală, cum este boala Crohn, colita ulcerativă sau colita;
 • dacă medicul dumneavoastră v-a diagnosticat cu tulburări cardiace inclusiv insuficienţă cardiacă (formă moderată sau severă), angină pectorală (durere în piept) sau dacă aţi avut în trecut infarct miocardic, bypass chirurgical, boală arterială periferică (circulaţie deficitară la nivelul gambelor sau picioarelor din cauza arterelor îngustate sau blocate), sau dacă aţi avut în trecut orice fel de accident vascular cerebral (inclusiv accident vascular cerebral minor, accident ischemic tranzitor sau AIT). Etoricoxib poate creşte uşor riscul dumneavoastră de infarct miocardic şi accident vascular cerebral şi, de aceea, nu trebuie utilizat la cei care au avut deja tulburări cardiace sau accident vascular cerebral.
 • dacă aveţihipertensiunearterială carenuestecontrolată printratament (verificaţi împreună cumediculdumneavoastră sauasistenta încazul încarenusunteţisigurdacă tensiuneadumneavoastră arterială estecontrolată adecvat).

Dacă credeţi că vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii, nu utilizaţi comprimatele până nu discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi ARCOXIA, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă


 • Aveţi istoric de hemoragie gastrică sau de ulcere.
 • Sunteţi deshidratat, de exemplu datorită unui acces prelungit de vărsături sau diaree.
 • Prezentaţi edeme datorită retenţiei de lichide.
 • Aveţi istoric de insuficienţă cardiacă sau orice altă formă de boală cardiacă.
 • Aveţi istoric de hipertensiune arterială. ARCOXIA, în special în doze mari, poate creşte tensiunea arterială la unii pacienţi, iar, din când în când, medicul dumneavoastră va dori să vă verifice tensiunea arterială.
 • Aveţi istoric de boală hepatică sau renală.
 • Sunteţi în tratament pentru o infecţie. ARCOXIA poate masca sau ascunde febra, care este un semn al infecţiei.
 • Sunteți o femeie care încearcă să rămână gravidă.
 • Aveţi vârsta peste 65 ani.
 • Aveţi diabet zaharat, colesterol crescut sau sunteţi fumător. Acestea pot creşte riscul dumneavoastră de boală cardiacă.

În cazul în care nu sunteţi sigur dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua ARCOXIA pentru a vedea dacă acest medicament este potrivit pentru dumneavoastră.

ARCOXIA este la fel de eficace atât la pacienţii vârstnici, cât şi la adulţii mai tineri. Dacă aveţi vârsta peste 65 ani, medicul dumneavoastră va dori să vă urmărească corespunzător. Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu vârsta peste 65 ani.

Copii şi adolescenţi

Nu dați acest medicament copiilor și adolescenților cu vârsta sub 16 ani.

ARCOXIA împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

După ce începeţi să utilizaţi ARCOXIA, este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să vă urmărească îndeaproape pentru a verifica dacă medicamentele pe care le luaţi acţionează adecvat, îndeosebi dacă luaţi vreunul dintre medicamentele enumerate mai jos:


 • medicamente care vă subţiază sângele (anticoagulante), cum este warfarina
 • rifampicină (un antibiotic)
 • metotrexat (un medicament utilizat pentru supresia sistemului imun, folosit adesea în poliartrita reumatoidă)
 • medicamente utilizate pentru controlul hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace denumite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) şi antagonişti ai receptorilor de angiotensină, exemplele incluzând enalapril şi ramipril, losartan şi valsartan
 • litiu (un medicament utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de depresie)
 • diuretice (medicamente care cresc diureza)
 • ciclosporină sau tacrolimus (medicamente utilizate pentru supresia sistemului imun)
 • digoxină (un medicament pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi aritmiilor cardiace)
 • minoxidil (un medicament utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale)
 • comprimate sau soluţie orală de salbutamol (un medicament pentru astmul bronşic)
 • pilule contraceptive (combinația poate crește riscul dumneavoastră de reacții adverse)
 • terapie de substituţie hormonală
 • acid acetilsalicilic, riscul de ulcere gastrice fiind mai mare dacă luaţi ARCOXIA împreună cu acid acetilsalicilic.

ARCOXIA poate fi luat împreună cu doze mici de acid acetilsalicilic. Dacă în prezent luaţi doze mici de acid acetilsalicilic pentru a preveni infarctele miocardice sau accidentul vascular cerebral, nu trebuie să opriţi administrarea acestuia fără să discutaţi în prealabil cu medicul dumneavostră. Nu utilizaţi doze mari de acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare în timpul tratamentului cu ARCOXIA.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Comprimatele de ARCOXIA nu trebuie administrate în timpul sarcinii. Nu luaţi comprimatele dacă sunteţi gravidă sau credeți că aţi putea fi gravidă, sau dacă intenţionaţi să rămâneți gravidă. Dacă rămâneți gravidă, întrerupeţi administrarea comprimatelor şi informaţi medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă nu sunteţi sigură sau dacă aveţi nevoie de sfaturi suplimentare.

Nu se cunoaşte dacă ARCOXIA se excretă prin laptele uman. Dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi, informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua ARCOXIA. În cazul în care utilizaţi ARCOXIA, nu trebuie să alăptaţi.

ARCOXIA împreună cu alimente şi băuturi


Efectul medicamentului poate avea un debut mai rapid atunci când ARCOXIA este administrat fără alimente.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La unii pacienţi care utilizează ARCOXIA s-au raportat ameţeli şi somnolenţă.

În cazul în care prezentaţi ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule.

În cazul în care prezentaţi ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să folosiţi niciun fel de unelte sau utilaje.

ARCOXIA conţine lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la anumite categorii de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum să luați ARCOXIA

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatele de ARCOXIA nu trebuie luate de către copii sau adolescenți cu vârsta sub 16 ani.

ARCOXIA se administrează pe cale orală. Luaţi comprimatele o dată pe zi. ARCOXIA poate fi utilizat cu sau fără alimente.

Nu utilizaţi mai mult decât doza recomandată pentru starea dumneavoastră. Din când în când, medicul dumneavoastră va dori să discutaţi despre tratamentul efectuat. Este important să utilizaţi cea mai mică doză care să vă controleze durerea şi nu trebuie să luaţi ARCOXIA mai mult timp decât este necesar. Se recomandă aceasta deoarece riscul de infarcte miocardice şi accidente vasculare cerebrale poate să crească după tratament prelungit, în special cu doze mari.

Boală artrozică

Doza recomandată este de 60 mg o dată pe zi.

Poliartrită reumatoidă

Doza recomandată este de 60 mg sau 90 mg o dată pe zi.

Spondilită anchilozantă

Doza recomandată este de 60 mg sau 90 mg o dată pe zi.

Afecţiuni dureroase acute

Etoricoxib trebuie utilizat doar pentru perioada dureroasă acută.

Gută

Doza recomandată este de 120 mg o dată pe zi, care trebuie administrată doar în perioada dureroasă acută, limitată la o elasticitate maximă de 8 zile de tratament.

Dureri după intervenţii chirurgicale dentare

Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi, limitată la o elasticitate maximă de 3 zile de tratament.

Persoane cu afecţiuni hepatice


 • Dacă aveţiboală hepatică uşoară, nutrebuiesă utilizaţimaimultde 60 mgpezi.
 • Dacă aveţiboală hepatică moderată, nutrebuiesă utilizaţimaimultde 60 mgodată ladouă zile.

Dacă luaţi mai mult ARCOXIA decât trebuie

Nu trebuie să luaţi niciodată mai multe comprimate decât vă recomandă medicul. În cazul în care luaţi prea multe comprimate de ARCOXIA, trebuie să vă prezentaţi imediat pentru consult medical.

Dacă uitați să luaţi ARCOXIA

Este important să luaţi ARCOXIA aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă uitaţi să luaţi o doză, urmaţi tratamentul în continuare conform schemei recomandate. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste semne, trebuie să opriţi administrarea ARCOXIA şi să discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră:


 • apar sau se agravează respiraţia dificilă, durerile în piept sau umflarea gleznelor;
 • colorare în galben a pielii şi a albului ochilor (icter) - acestea sunt semne ale afecţiunilor hepatice;
 • dureri de stomac severe sau continue sau scaunele dumneavoastră devin de culoare neagră;
 • o reacţie alergică - care poate include afecţiuni pe piele cum sunt ulceraţii sau vezicule, sau umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului care poate determina dificultăţi în respiraţie.

Frecvenţa posibilelor reacţii adverse enumerate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori)

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)

Următoarele reacţii adverse pot să apară în timpul tratamentului cu ARCOXIA:

Foarte frecvente:


 • dureri la nivelul stomacului.

Frecvente:


 • alveolită uscată (inflamaţie şi durere după extracţie dentară);
 • tumefacţia picioarelor şi/sau a gambelor datorată retenţiei de lichide (edeme);
 • ameţeli, cefalee;
 • palpitații (bătăi rapide sau neregulate ale inimii), ritm cardiac neregulat (aritmii);
 • creștereatensiuniiarteriale;
 • respiraţie şuierătoare sau dificultăți de respirație (bronhospasm);
 • constipație, flatulență (gaze intestinale în exces), gastrită (inflamaţie a mucoasei gastrice), arsuri în capul pieptului, diaree, indigestie (dispepsie)/disconfort la nivelul stomacului, greață, stare de rău (vărsături), inflamaţia esofagului, ulceraţii bucale;
 • modificări ale testelor sanguine legate de starea ficatului;
 • vânătăi;
 • stare de slăbiciune şi oboseală, simptome asemănătoare gripei.

Mai puțin frecvente:


 • gastroenterită (inflamația tractului gastrointestinal care afectează atât stomacul cât și intestinul subțire/probleme la nivelul stomacului), infecţii la nivelul căilor respiratorii superioare, infecţii ale tractului urinar;
 • modificări ale valorilor de laborator (scăderea numărului de celule sanguine roşii, scăderea numărului de celule sanguine albe, scăderea numărului de trombocite);
 • hipersensibilitate (o reacție alergică incluzând blânde care pot fi atât de severe încât să necesite asistenţă medicală de urgenţă);
 • creşteri sau scăderi ale poftei de mâncare, creştere în greutate;
 • anxietate, depresie, scăderea acuităţii mentale; senzaţia de a vedea, simţi sau auzi lucruri care nu sunt acolo (halucinaţii);
 • modificarea gustului, insomnie, senzaţie de amorţeală sau furnicături, somnolenţă
 • vedere înceţoşată, iritaţie şi înroşire oculară;
 • senzaţie de ţiuituri în urechi, ameţeală (senzaţie de rotire în timp ce stai nemişcat);
 • ritm cardiac anormal (fibrilaţie atrială), frecvenţă cardiacă rapidă, insuficienţă cardiacă, senzaţie de apăsare, presiune sau greutate în piept (angină pectorală), infarct miocardic;
 • congestie trecătoare la nivelul pielii , accident vascular cerebral, accident vascular cerebral minor (atac ischemic tranzitor), creştere severă a tensiunii arteriale, inflamaţie a vaselor de sânge;
 • tuse, dificultate în respiraţie, sângerare nazală;
 • balonare la nivelul stomacului sau intestinului, modificări ale peristaltismului intestinal, senzaţie de gură uscată, ulcer gastric, inflamaţie a mucoasei gastrice care se poate agrava şi poate determina sângerare, sindrom de colon iritabil, inflamaţie a pancreasului;
 • umflarea feţei, erupţie trecătoare pe piele sau senzaţie de mâncărime la nivelul pielii , înroşirea pielii ;
 • crampe/spasme musculare, dureri/rigiditate musculară;
 • valori crescute ale potasiului în sânge, modificări în sânge sau urină ale testelor legate de starea rinichilor, afecţiuni renale grave;
 • dureri în piept.

Rare:


 • angioedem (oreacţiealergică constând înumflareafeţei, buzelor, limbii şi/sauagâtuluicarepoatedeterminadificultăţi înrespiraţiesaula înghiţire, şicarepoatefiatâtdeseveră încâtsă necesiteasistenţă medicală deurgenţă)/reacţieanafilactică/anafilactoidă inclusiv şoc (oreacţiealergică gravă cenecesită asistenţă medicală deurgenţă);
 • confuzie, agitaţie;
 • probleme cu ficatul (hepatită);
 • valori scăzute ale sodiului în sânge;
 • insuficienţă hepatică, colorare în galben a pielii şi/sau a albului ochilor (icter);
 • reacţii cutanate severe.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau email:farmacovigilenta@amed. md

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează ARCOXIA

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperatura sub 30 °C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ARCOXIA


 • Substanţa activă este etoricoxib. Fiecare comprimat filmat conţine etoricoxib 60, 90 sau 120 mg.
 • Celelalte componente sunt:

Nucleu: hidrogenofosfat de calciu anhidru, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, celuloză microcristalină.

Film: ceară carnaubă, lactoză monohidrat, hipromeloză, dioxid de titan (E171), triacetină. Comprimatele de 60 şi 120 mg conţin, de asemenea, lac de aluminiu pe bază de colorant indigocarmin (E132), colorant oxid galben de fier (E172).

Cum arată ARCOXIA şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de 60 mg biconvexe, de forma unui măr, de culoare verde închis, marcate pe una dintre feţe cu „ARCOXIA 60”, iar pe cealaltă cu „200”.

Comprimate filmate de 90 mg biconvexe, de forma unui măr, de culoare albă, marcate pe una dintre feţe cu „ARCOXIA 90”, iar pe cealaltă cu „202”.

Comprimate filmate de 120 mg biconvexe, de forma unui măr, de culoare verde deschis, marcate pe una dintre feţe cu „ARCOXIA 120”, iar pe cealaltă cu „204”.

Mărimi de ambalaj:

60, 90 şi 120 mg:

Cutie cu un blister din PA-Al-PVC/Al a 7 comprimate filmate

Cutie cu 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a 7 comprimate filmate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Schering-Plough Central East AG, Elveţia

Weystrasse 20 CH-6000, Lucerne 6

Fabricantul

Merck Sharp & Dohme B. V. Waarderweg 39, 2031 BN Haarlem, Olanda
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61913
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Код товара: 42910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 482
Код товара: 64564
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Акция
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61691
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 343
Код товара: 62326
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Акция
Цена товара в пунктах: 371
Код товара: 61853
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.