Stopdiar comp. film. 100 mg N24 (Gedeon)

Код товара: 41651
Количество доз: 24
Доза: 100
Производитель: Gedeon Richter PLC (prod.: Gedeon Richter Poland Co., Ltd, Polonia)
Страна: Венгрия
Форма: табл

Stopdiar 100 mg comprimate filmate

Nifuroxazidum

1. Ce este Stopdiar şi pentru ce se utilizează

Stopdiar este un medicament antibacterian. Acesta prezintă activi tate antibacteriană locală împotriva unor specii de bacterii în lumenul intestinal.

Stopdiar nu elimină bacteriile patogene care apar în mod corespunzător în tractul gastro-intestinal. Acest medicament nu provoacă producerea de tulpini bacteriene rezistente la nifuroxazid. Acest medicament practic nu este absorbit din tractul gastrointestinal după administrarea orală. Acesta este eliminat ca medicament nemodificat cu fecalele.

Stopdiar este utilizat pentru tratamentul următoarelor boli și tulburări:

- Diaree acută și cronică de origine bacteriană.

- Alte maladii, însoţite de diaree.

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Stopdiar

Nu luaţi Stopdiar

- Dacă sunteți alergic la nifuroxazid și alți derivați ai nitrofuranului sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament . Reacția alergică se poate manifesta ca umflarea feței, buzelor, limbii sau lipsă de aer (în cazul în care apar astfel de simptome trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră)

- La copiii sub vârsta de 7 ani, deoarece copiii până la aceasta vârstă pot avea probleme cu înghițirea comprimatelor.

Atenţionări şi precauţii

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Stopdiar:

- Dacă diareea persistă mai mult de 3 zile, în ciuda utilizării Stopdiar trebuie să contactați medicul dumneavoastră. Medicul va efectua teste pentru a determina cauza simptomelor și de a determina continuarea tratamentului. În caz de diaree severă, invazivă, poate fi necesară terapia cu antibiotice.

- În caz de reacții alergice, cu simptome cum ar fi dificultăți de respirație, erupții cutanate, prurit, umflarea feței, buzelor, limbii, administrarea Stopdiar trebuie întreruptă imediat.

- Înlocuirea lichidului pe cale orală este esențială în timpul tratamentul diareei, dar în cazuri severe medicul dumneavoastră poate lua în considerare hidratarea intravenoasă.

- Nu consumați alcool în timpul tratamentului cu nifuroxazid, datorită posibilei dezvoltări a reacției disulfiramice care se manifestă prin agravarea diareei, vărsături, dureri abdominale, bufeuri pe față si partea superioara a corpului, hiperemie, tinitus, dificultăți în respirație, tahicardie.

- Stopdiar este utilizat cu o dietă constând din excluderea de sucuri, legume crude și fructe, mâncăruri picante și grele, precum și produse alimente congelate și băuturi reci. Se recomanda consumul de carne prăjită și orez.

- Hidratare suplimentară constantă (orală sau intravenoasă) este necesară în timpul tratamentului diareei, în funcție de starea generală a pacientului (aportul mediu zilnic de apă pentru un adult este de 2 litri) pentru a compensa pierderea de lichide din cauza diareei. Hidratarea intravenoasă trebuie luată în considerare în cazul diareei severe și prelungite, vomei severe sau anorexie.

Stopdiar împreună cu alte medicamente

Stopdiar reduce absorbția a numeroase medicamente din tractul gastro-intestinal. Dacă luați alte medicamente, înainte de a începe să luați Stopdiar trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Stopdiar împreună cu alimente și băuturi

Consumul de hrană trebuie menținut pe parcursul duratei diareei, cu excepția anumitor produse alimentare, în special sucuri, fructe si legume crude, mâncăruri grele și picante, precum și produse alimentare congelate și băuturi reci. Se recomandă consumul de carne prăjită și orez. Stopdiar este utilizat cu un regim alimentar format din excluderea de sucuri, legume crude și fructe și mâncăruri picante si grele. Consumul de alcool în timp ce luați Stopdiar poate provoca reacții de intoleranță acute și grave (așa numitele reacții de tipul disulfiram, a se vedea secțiunea "Atenționări și precauții").

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă Stopdiar este utilizat la femeile gravide și care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Stopdiar nu influenţează asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. Cum să luaţi Stopdiar

- Doza uzuală la adulți și copiii peste 7 ani este de 2 comprimate de 4 ori pe zi, la fiecare 6 ore.

- Stopdiar este pentru uz oral. Comprimatele trebuie înghițite întregi, cu o cantitate suficientă de lichid, de exemplu, cu un pahar de apă. Comprimatele nu trebuie mestecate sau zdrobite.

- Trebuie să vă prezentați la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutățesc sau nu se îmbunătățesc după 3 zile.

- Stopdiar nu trebuie utilizat mai mult de 3 zile fără consultarea unui medic.

- Este necesară o hidratare orală constantă în timpul tratamentului diareei acute cu Stopdiar, de preferință cu băuturi dulci și sărate, în scopul de a compensa pierderea de lichide din cauza diareei (aportul mediu zilnic de apă pentru un adult este de 2 litri). Hidratarea intravenoasă trebuie luată în considerare în caz de diaree severă și prelungită, vărsături severe sau anorexie.

Dacă simțiți că efectul Stopdiar este prea puternic sau prea slab, discutați cu medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Stopdiar decât trebuie

Dacă luați mai mult Stopdiar decât doza recomandată, trebuie să contactați imediat medicul. Pot apărea somnolență și diaree. Ar trebui să-i arătați medicului pachetul cu comprimatele de Stopdiar administrate.

Dacă uitaţi să luaţi Stopdiar

Următoarea doză trebuie luată la ora obișnuită. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată, deoarece simptomele pot reveni.

Dacă încetați să luați Stopdiar

Nu trebuie să întrerupeți tratamentul înainte de expirarea a trei zile, chiar dacă vă simțiți mai bine.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Nu au fost observate efecte adverse severe, care ar pune viața în pericol după tratamentul cu Stopdiar, în afară de un caz de granulocitopenie (o reducere semnificativă a numărului de un anumit tip de celule albe din sânge - granulocite). Granulocitopenia poate provoca un risc crescut de infecții grave, datorită sistemului imunitar deprimat. Adresațivă imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați febră sau dureri de gât.

În cazuri individuale, reacția alergică la nifuroxazid poate include următoarele reacții adverse:

- durere abdominală

- greață

- intensificarea diareei

În plus, următoarele reacții adverse pot să apară rar (cel puțin 1 din 10000, dar la mai puțin de 1 din 1000 pacienți):

- erupții cutanate

- coșuri pe piele

- mâncărime și noduli pe piele

Pot apărea următoarele reacții adverse, dar frecvența lor nu poate fi estimată din datele disponibile (frecvență necunoscută): reacții alergice, cum ar fi erupții pe piele, urticarie, angioedem, șoc anafilactic.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Stopdiar

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și blister după expiră. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentul nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Stopdiar

Substanța activă din acest medicament este nifuroxazid. Celelalte componente sunt: anhidru coloidal de siliciu, amidon de cartof, gelatină, talc, stearat de magneziu, hipromeloză, dioxid de titan, macrogol 20000, galben de chinolină (E 104).

Cum arată Stopdiar şi conţinutul ambalajului

Stopdiar apare sub formă de comprimate filmate. Cutie de carton, conține 24 comprimate filmate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői ut 19-21.

1103 Budapest

Ungaria

Fabricantul

Gedeon Richter Polska Sp. zo. o.

ul. ks. J. Poniatowskiego 5

05-825 Grodzisk Mazowiecki

Polonia


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61750
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 996
Код товара: 63244
NEW
Топ сезона
Код товара: 57462
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 88
Код товара: 62443
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1000
Код товара: 61565
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45842
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 681
Код товара: 61743
Акции
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 62985
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 843
Код товара: 62281
Цена товара в пунктах: 128
Код товара: 60991
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61794
Цена товара в пунктах: 523
Код товара: 62327
Цена товара в пунктах: 755
Код товара: 61603
Просмотренные товары
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!