Decasan® sol. cutan. 0,2 mg/ml 200 ml N1

Код товара: 44572
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Iuria-Farm SRL
Страна: Украина
Форма: р-р д/ наруж. прим
Наличие: достаточно
85 85 леев
(-10%)
77 25 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

DECASAN 0,2 mg/ml soluţie cutanată

Decametoxină

1. CE ESTE DECASAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Decasan conţine în calitate de substanţă activă decametoxina, care este un medicament cu acţiune împotriva bacteriilor, fungilor, protozoarelor şi virusurilor. Decametoxina este înalt activă faţă de microorganismele rezistente la antibiotice. Practic nu se absoarbe de pe mucoase, pielea intactă şi suprafaţa plăgilor.

Decasan se utilizează pentru tratamentul afecţiunilor inflamator-purulente bacteriene şi fungice ale pielii şi ţesuturilor moi; afecţiunilor stomatologice; afecţiunilor tractului respirator şi plămânilor, amigdalitei, portajului de stafilococi, afecţiunilor intestinului. În practica ginecologică Decasan se utilizează pentru tratamentul candidozei vaginale, afecţiunilor inflamatoare genitale de origine microbiană, sanarea căilor de naştere, tratarea infecţiilor după naştere.

De asemenea Decasan se utilizează pentru dezinfectarea igienică a pielii mâinilor personalului medical şi a mănuşilor de cauciuc în timpul examinării pacienţilor, efectuării manoperelor medicale şi a intervenţiilor chirurgicale minore, dezinfectarea înainte de sterilizare a instrumentelor medicale şi a utilajului diagnostic din metal, cauciuc, polimeri şi sticlă.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DECASAN

Nu utilizaţi Decasan:

- dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la componentele medicamentului;

- împreună cu săpunurile şi alţi compuşi anionici.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Administrarea îndelungată a Decasan nu provoacă reacţii toxice. Încălzirea medicamentului până la 38 °C înainte de administrare sporeşte eficacitatea lui.

În caz de manifestări inflamatoare şi iritări cutanate medicamentul se dizolvă cu apă distilată în raport de 1:1 sau 1:2. Copii şi adolescenţi Lipsesc date privind administrarea la copii.

Decasan împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcină şi alăptare

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu sunt atenţionări privind administrarea în sarcină şi perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Nu influenţează asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI DECASAN

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră, dacă nu sunteţi sigur.

În afecţiuni cutanate purulente şi fungice, răni supurate soluţia se utilizează sub formă de lavaje şi aplicaţii. Pentru tratamentul proctitei şi a colitei ulceroase soluţia caldă se administrează sub formă de clisme câte 50-100 ml de 2 ori pe zi până la atenuarea completă a semnelor de inflamaţie acută. Fistulele în paraproctita cronică se spală cu Decasan zilnic timp de 3-4 zile. Pentru instilări în vezica urinară la adulţi soluţia de decametoxină se utilizează după diluarea prealabilă cu apă purificată în raport de 1:7 în doza de 500-600 ml (7-20 instilări pentru o cură de tratament). În afecţiuni ale mucoasei cavităţii bucale se efectuează aplicaţii câte 25-50 ml pentru o durată de 10-15 min, sau gargarisme (100-150 ml). În forma distrofico-inflamatoare a paradontozei de grad III în faza de acutizare se efectuează irigări ale pungilor gingivale patologice cu soluţie caldă (50-70 ml) sau aplicaţii pe gingii până la atenuarea fenomenelor inflamatoare. În candidoza mucoasei cavităţii bucale, gingivita ulcero-necrotizantă se efectuează gargarisme ale cavităţii bucale (100-150 ml) de 4 ori pe zi timp de 5-10 zile. Tratamentul candidozei amigdalelor palatine, tonzilitei cronice se efectuează prin lavajul lacunelor (50-75 ml la un lavaj).

Sanarea purtătorilor de stafilococi, de corinebacterii difterice se efectuează prin gargarisme ale faringelui, lavajul lacunelor, irigări ale nazofaringelui, amigdalelor. Lacunele se spală de 3-5 ori peste o zi.

În abces pulmonar, boala bronşiectatică, hipoplazie pulmonară chistică, complicată cu supurare, bronşită cronică în faza de acutizare Decasan se administrează endobronhial: - prin microtraheostomă câte 25-50 ml de 1-2 ori pe zi;

- prin cateter transnazal câte 5-10 ml 1 dată pe zi;

- lavajul arborelui traheo-bronşic cu 100 ml soluţie.

Durata curei de tratament-2-4 săptămâni.

Pentru tratamentul afecţiunilor microbiene, fungice şi tricomonazice ale mucoasei vaginale Decasan se utilizează sub formă de instilări (50-100 ml soluţie încălzită până la 38 °C de 3 ori pe zi). Similar se efectuează sanarea prepartum a căilor de naştere (o singură dată). Tratamentul endometritei postpartum se efectuează prin lavajul cavităţii uterine cu soluţie caldă de medicament (150-200 ml) de 2 ori pe zi. Dezinfectarea pielii mâinilor şi a mănuşilor de cauciuc se efectuează prin aplicarea a 5-10 ml soluţie pe suprafaţa spălată în prealabil, distribuirea uniformă pe toată suprafaţa supusă dezinfectării timp de 5 min. Instrumentele medicale curate, piesele bucale, tuburile de drenare şi utilajele se dezinfectează prin scufundarea în soluţie pentru 30 min.

Dacă aveţi impresia că efectul soluţiei Decasan este prea puternică sau prea slabă, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Decasan decât trebuie

Din cauza lipsei absorbţiei sistemice cazuri de supradozare nu s-au semnalat.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Decasan

Dacă aţi uitat să utilizaţi o doză de Decasan, medicamentul se va utiliza de cum vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, utilizaţi-o doar pe aceasta şi continuaţi să utilizaţi medicamentul cu intervale obişnuite între doze. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Decasan

Spuneţi medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Decasan poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rare (pot apărea până la 1 din 10 000 pacienţi):

- hipersensibilitate individuală, inclusiv erupţii cutanate, senzaţia de arsură, uscăciune, mâncărime după administrarea topică a medicamentului; - la administrarea endobronhială pot apărea senzaţie de arsură în piept, care dispare de sine stătător peste 20-30 min după finisarea procedurii.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ DECASAN

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25 ºC.

A nu se congela.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi acest medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Decasan

- Substanţa activă este decametoxina. 1 ml soluţie conţine 0,2 mg decametoxină.

- Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, apă pentru injecţii.

Cum arată Decasan şi conţinutul ambalajului

Decasan se prezintă sub formă de lichid transparent incolor.

Ambalaj

Flacoane din sticlă care conţin câte 200 şi 400 ml soluţie.

Pungi de polimer care conţin câte 1000 ml soluţie.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina,

str. N. Amosov 10, 03680, or. Kiev.

Tel: (044) 275-92-42

Fabricantul

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina,

str. Verboveţcovo 108, 18030, Cerkassy.

Tel: (044) 281-01-01.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42909
Топ сезона
Код товара: 59191
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 285
Код товара: 62155
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61907
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42966
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61752
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61749
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 61788
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 52089
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61817
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 55604
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 547
Код товара: 61710
NEW
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 61794
NEW
Цена товара в пунктах: 572
Код товара: 61698
NEW
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61694
NEW
Цена товара в пунктах: 1698
Код товара: 61703
NEW
Цена товара в пунктах: 412
Код товара: 61947
NEW
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 62159
NEW
Цена товара в пунктах: 253
Код товара: 61847
Просмотренные товары
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.