Reopoliglucin sol.perf. 400ml

Код товара: 35765
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Iuria-Farm SRL
Страна: Украина
Форма: р-р инф.
Наличие: мало
77 56 леев
(-8%)
71 35 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

REOPOLIGLUCIN

soluţie perfuzabilă

DENUMIREA COMERCIALĂ

Reopoliglucin

DCI-ul substanţelor active

Dextranum

Natrii chloridum

COMPOZIŢIA

1 ml soluţie perfuzabilă conţine:

substanţe active: dextran-40-100 mg, clorură de sodiu-9 mg;

excipienţi: apă purificată.

FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie perfuzabilă

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Soluţie transparentă, incoloră sau cu nuanţă slab-gălbuie, apirogenă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Substituenţi de plasmă şi soluţii perfuzabile, B05AA05.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Reopoliglucina reprezintă o soluţie coloidală de dextran (polimer al glucozei) efectul farmacologic al căreia este de ameliorare a proprietăţilor reologice ale sângelui, reducerea vâscozităţii, restabilirea microcirculaţiei, prevenirea şi evitarea agregării elementelor figurate ale sângelui, normalizarea circulaţiei arteriale şi venoase. La administrarea rapidă a reopoliglucinei volumul plasmatic se poate mări de aproape 2 ori faţă de volumul de medicament administrat, deoarece fiecare 10 ml de soluţie de reopoliglucină contribuie la redistribuirea a 20-25 ml de lichid din ţesuturi în fluxul sanguin.

Proprietăţi farmacocinetice

Timpul de înjumătăţire a concentraţiei plasmatice este de 6 ore. Se elimină preponderent renal, în primele 6 ore-aproximativ 60%, în 24 ore-70%. Cantitatea rămasă pătrunde în sistemul reticuloendotelial şi ficat, unde este metabolizată prin intermediul alfa-glucozidazei până la glucoză, dar care nu reprezintă o sursă de nutriţie de carbohidraţi.

INDICAŢII TERAPEUTICE

- Profilaxia şi tratamentul şocului distributiv, hipovolemic.

- Intervenţii chirurgicale plastice şi de transplant vascular.

- Ca supliment la lichidele perfuzabile, utilizate în aparatele de circulaţie extracorporală în timpul intervenţiilor chirurgicale pe cord deschis.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează prin perfuzie intravenoasă. Înainte de administrare soluţia se încălzeşte până la 35-370C. Dozele şi regimul de administrare se stabilesc individual. În dereglările circulaţiei capilare (diverse forme de şoc) doza zilnică maximă pentru adulţi constituie 20 ml/kg, pentru copii-5-10 ml/kg (la necesitate, până la 15 ml/kg). În intervenţii chirurgicale cu circulaţie artificială extracorporală reopoliglucina se adaugă în sângele pentru transfuzie, în doza de 10-20 ml/kg masă corporală, pentru umplerea pompei oxigenatorului. Concentraţia dextranului cu soluţia perfuzabilă nu trebuie să depăşească 3%. În perioada postoperatorie preparatul se administrează în aceleaşi doze ca şi în cazul dereglărilor circulaţiei capilare. Preparatul se administrează fără a fi amestecat cu alte medicamente. În cazul în care situaţia clinică permite, preparatul poate fi administrat rapid sau în jet în doza de 15 ml/kg. La pacienţii cu ictus hemoragic, traume cranio-cerebrale preparatul se va administra în doze nu mai mari de 10-15 ml/kg.

CONTRAINDICAŢII

Hiperhidratare, hipervolemie, trombocitopenie (nivelul trombocitelor 80×109/l şi mai mic), afecţiuni renale însoţite de oligurie, anurie, insuficienţă cardiacă decompensată de gradul II-III, sindromul coagulării intravasculare diseminate, predispunere la reacţiile alergice, hipersensibilitate la dextran. Reopoliglucina cu soluţia de clorură de sodiu 0,9% nu trebuie administrată în cazul prezenţei modificărilor patologice renale şi cu soluţie de glucoză 5% în cazul tulburărilor metabolismului glucidic, îndeosebi în diabetul zaharat. De asemenea, situaţiile în care administrarea volumelor mari de lichide este contraindicată.

REACŢII ADVERSE

Tulburări ale sistmului imunitar: şoc anafilactic, edem angioneurotic, erupţii cutanate, prurit, senzaţie de căldură, febră, transpiraţie abundentă, reacţii de hipersensibilitate.

Tulburări cardiace: tahicardie.

Tulburări vasculare: variaţii ale tensiunii arteriale, edeme.

Tulburări gastrointestinale: greaţă, vomă, xerostomie, dureri abdominale.

Tulburări ale sistemului nervos: cefalee, ameţeli, tremor, convulsii.

Tulburări renale şi ale căilor urinare: de regulă, în special în hipovolemie, preparatul determină creşterea diurezei.

Cu toate acestea, uneori la administrarea reopoliglucinei este observată reducerea diurezei, urina devine vâscoasă, indicând deshidratarea organismului pacientului. În acest caz, trebuie administrate soluţii cristaloide intravenoase pentru restabilirea şi menţinerea osmolarităţii plasmei.

La administrarea preparatului în doze mai mari de 15 ml/kg survine hiperosmolaritatea, ceea ce poate fi cauza lezării tubilor renali cu dezvoltarea ulterioară a insuficienţei renale acute. În consecinţă, poate fi observată reducerea diurezei, urina devine vâscoasă.

Tulburări hematologice: acrocianoza, hiperemie, scăderea funcţiei trombocitelor. Preparatul îngreunează determinarea grupei sanguine.

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: dispnee, dureri în piept, senzaţia de insuficienţă de aer.

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: slăbiciune generală, edemul extremităţilor, dureri de spate.

În caz de reacţii adverse (în funcţie de situaţia clinică), este necesară întreruperea imediată a administrării medicamentului fără scoaterea acului din venă, iniţierea măsurilor de urgenţă (administrarea medicamentelor cardiovasculare, corticosteroizilor, antihistaminicelor, soluţiilor cristaloide, în caz de colaps-a medicamentelor vasopresoare şi cardiotonice).

SUPRADOZAJ

Simptome: este posibilă apariţia hipervolemiei, hipocoagulării.

Tratament: simptomatic.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Preparatul se administrează numai sub supraveghere medicală. Reopoliglucina poate fi administrată doar după efectuarea testului de administrare intradermică, cu excepţia cazurilor de urgenţă în stările de şoc. În astfel de cazuri, este necesar de a avea toate medicamentele necesare pentru a elimina toate reacţiile alergice posibile. Testul intradermic pentru a determina sensibilitatea individuală la reopoliglucină se efectuează cu 24 ore înainte de administrarea medicamentului. Pentru aceasta, din flaconul cu produs, respectând condiţiile aseptice, se ia în seringă 0,2-0,3 ml reopoliglucină. După înlocuirea acului seringii cu un ac steril pentru injecţii se administrează intradermic 0,05 ml de medicament în treimea medie a suprafeţei interioare a antebraţului. Administrarea corectă a medicamentului este verificată vizual (obţinerea "cojii de lămâie"). Evaluarea răspunsului medicul îl efectuează peste 24 ore. Apariţia reacţiei locale sub formă de eritem (apariţia unei pete cu diametrul nu mai mare de 1,5 cm), apariţia papulelor sau a simptomelor de reacţie generală a organismului (greaţă, vomă, ameţeli, dureri, dificultăţi de respiraţie, febră) indică o hipersensibilitate a organismului la reopoliglucină şi imposibilitatea utilizării medicamentului pentru pacientul dat. În lipsa oricăror reacţii, pacientului i se administrează cantitatea necesară de medicament cu aceeaşi serie care a fost utilizată pentru testul intradermic. Rezultatul testului este înregistrat în fişa de observaţie clinică a pacientului. Testul intradermic nu permite determinarea sensibilităţii la 100% dintre pacienţi. Prin urmare, în primele 5-10 minute de administrare intravenoasă a preparatului, starea pacientului trebuie monitorizată cu atenţie. În cazul necesităţii administrării rapide a reopoliglucinei în situaţiile de urgenţă, după perfuzarea a 10 picături administrarea se întrerupe pentru 3-5 minute, după care se perfuzează încă 30 picături şi iarăşi administrarea se întrerupe pentru 3-5 minute. În cazul lipsei reacţiilor administrarea poate fi continuată. Rezultatele testului se înscriu în fişa de observaţie clinică a pacientului. Se administrează cu precauţie la pacienţii cu funcţia renală afectată În cazul necesităţii limitării administrării clorurii de sodiu, reopoliglucina se administrează cu soluţie de glucoză 5%. În cazul tulburărilor metabolismului glucidic şi a altor situaţii în care administrarea glucidelor este contraindicată, reopoliglucina se administrează cu soluţie clorură de sodiu 0,9%. Cu precauţie se administrează la pacienţii cu hipertensiune arterială esenţială, datorită posibilităţii de creştere a tensiunii arteriale şi la pacienţii cu insuficienţă cardiacă. Conţinutul flaconului poate folosit doar pentru un singur pacient. După deteriorarea ermeticităţii flaconului conţinutul neutilizat trebuie aruncat.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Preparatul se administrează conform indicaţiilor vitale, luând în considerare raportul risc pentru făt/beneficiu pentru mamă.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu au fost efectuate studii. Dar, trebuie luată în considerare posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse (slăbiciune şi oboseală).

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

La utilizarea concomitentă cu anticoagulante se recomandă reducerea dozelor anticoagulantelor. Prezenţa dextranului în sânge poate influenţa rezultatele determinării concentraţiei bilirubinei, proteinelor, grupei sanguine. Prin urmare aceste determinări trebuie efectuate înaintea administrării preparatului.

Incompatibilităţi

Luând în considerare posibilele incompatibilităţi fizico-chimice, nu trebuie adăugate alte medicamente la soluţia de reopoliglucină.

PREZENTARE, AMBALAJ

Soluţie perfuzabilă, сâte 200 ml sau 400 ml în flacoane din sticlă. Flacoanele cu numărul respectiv de instrucţiuni pentru administrare se plasează în ambalajul colectiv.

PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

4 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina,

str. Verboveţcovo 108, 18030, Cerkassy.

tel. : (044) 281-01-01.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 46030
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.