Ампициллин-RNP 250 mg caps. 250 mg N10x2

Код товара: 53362
Доза: 250
Количество доз: 20
Производитель: RNP Pharmaceuticals SRL, IM
Страна: Республика Молдова
Форма: капс.
отпуск только по рецепту!

AMPICILIN-RNP 250 mg capsule

AMPICILIN-RNP 500 mg capsule

Ampicilină
1. Ce este Ampicilin-RNP şi pentru ce se utilizează

Ampicilin-RNP conţine ca substanţă activă ampicilina - un antibiotic care face parte din grupa penicilinelor. Antibioticele sunt medicamente care distrug bacteriile în organism. Ampicilina este folosită pentru tratamentul infecţiilor determinate de bacterii sensibile la ampicilină. Ampicilin-RNP este utilizat în:
- infecții ale organelor ORL;
- infecții ale aparatului respirator;
- infecții ale sistemului biliar;
- infecții ale tractului urinar;
- sepsis (infecție a sângelui),
- meningită (inflamația membranelor creierului),
- endocardită (inflamația membranei interne a inimii),
- gonoree,
- listerioză (o boală infecțioasă provocată de bacterii numite listerii),
- complicaţii infecţioase în perioada după intervenții chirurgicale,
- infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi,
- ca remediu de alternativă în febra tifoidă şi paratifoidă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Ampicilin-RNP

Nu luaţi Ampicilin-RNP

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ampicilină, alte peniciline, alte antibiotice (cefalosporine, carbapeneme) sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului enumerate la pct. 6;
- dacă suferiţi de mononucleoză infecțioasă (o boală caracterizată prin dureri în gât și mărirea ganglionilor limfatici);
- dacă suferiţi de o tumoare a celulelor din sânge numite limfocite;
- dacă aveţi dereglări marcate ale funcţiei ficatului.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Ampicilin-RNP adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:
- Ați suferit în trecut de reacții de hipersensibilitate (reacții alergice) la antibiotice,
- Ați suferit în trecut sau aveți febră de fân (o reacție alergică la polen, mucegai și alte substanțe, caracterizată prin înfundarea nasului, eliminări nazale, strănut, lăcrimare, tuse); astm bronşic şi alte boli alergice. În cazul unui tratament cu acest medicament, medicul dumneavoastră vă va recomanda efectuarea periodică a analizei sângelui şi a unor teste pentru determinarea indicilor funcției ficatului și a rinichilor. În funcție de clearance-ul creatininei, medicul dumneavoastră vă va indica majorarea intervalului între administrările medicamentului.
Ampicilin-RNP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Efectul tratamentului poate fi influenţat dacă ampicilina este luată în acelaşi timp cu alte medicamente, inclusiv cu:
- unele antibiotice (macrolide, cloramfenicol, lincozamide, tetracicline, sulfanilamide, aminoglicozide, cefalosporine, cicloserină, vancomicină, rifampicină)-pentru tratamentul infecțiilor;
- anticoagulante indirecte-pentru subțierea sângelui;
- probenecid, alopurinol-pentru gută;
- diuretice-pentru majorarea eliminării de urină;
- antiinflamatoare nesteroidiene, inclusiv fenilbutazonă-pentru boli reumatice;
- antiacide-pentru aciditate sporită a stomacului;
- purgative-pentru constipații;
- acid ascorbic (vitamina C)-utilizat în hipovitaminoza C, tratamentul și profilaxia unor boli, inclusiv a răcelii.
Ampicilin-RNP împreună cu alimente şi băuturi

Capsulele se vor administra pe stomacul gol, cu 1-2 ore înaintea meselor, cu o cantitate suficientă de apă. Capsulele se vor lua întregi, fără a fi mestecate sau sfărâmate.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Ampicilina se va utiliza în perioada sarcinii numai dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern-risc potenţial pentru făt. Deoarece ampicilina se excretă în laptele matern, se vor lua în considerare fie întreruperea alăptării, fie întreruperea tratamentului.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ampicilina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. Cum să luaţi Ampicilin -RNP

Utilizaţi întotdeauna Ampicilin-RNP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi
sigur.
Doze:

Regimul de dozare se ajustează în mod individual, în funcţie de gravitatea bolii, localizarea infecţiei şi sensibilitatea agentului patogen.
Adulți

Doza la o priză pentru adulţi constituie 250-500 mg. Doza zilnică constituie 2-3 g, divizate în 4 prize. Doza zilnică maximă pentru administrare orală-4 g.
Copii

Copiilor cu greutatea corporală peste 20 kg se administrează în doza zilnică de 50-100 mg/kg; cu greutatea corporală sub 20 kg - 12,5-25 mg/kg.
Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de starea pacientului şi eficacitatea terapiei (de la 5-10 zile până la 2-3 săptămâni şi mai mult).
Mod de utilizare

Medicamentul se va lua oral. Capsulele se vor administra pe stomacul gol, cu 1-2 ore înaintea meselor, cu o cantitate suficientă de apă. Capsulele se vor administra întregi, fără a fi mestecate sau sfărâmate.
Dacă luaţi mai mult Ampicilin-RNP decât trebuie

Dacă utilizaţi mai multe capsule, decât vi s-a spus să luaţi sau dacă altcineva ia accidental medicamentul dumneavoastră, contactaţi un medic, un farmacist sau mergeţi la departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital, deoarece poate fi nevoie de supraveghere medicală. Arătaţi medicului medicamentul rămas sau ambalajul gol.
În cazuri de supradozaj pot apărea: greaţă, vomă, dureri abdominale, diaree, acţiune toxică asupra sistemului nervos central (în special, la pacienţii cu probleme la rinichi).
Dacă uitaţi să luaţi Ampicilin-RNP

Luaţi doza pe care aţi uitat-o imediat ce v-aţi adus aminte. Dacă mai este puţin timp până când trebuie să vă administraţi următoarea doză, nu o mai luaţi pe cea pe care aţi uitat-o, urmându-vă programul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Ampicilin-RNP

Luaţi întotdeauna medicamentul până se termină cura de tratament, chiar dacă vă simţiţi mai bine. Dacă întrerupeţi medicamentul prea repede, infecţia poate să reapăra. De asemenea, bacteria poate deveni rezistentă la medicament.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest produs poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă manifestaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave, opriţi administrarea Ampicilin-RNP şi contactaţi imediat un medic: Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori)

-Aparitia pe piele a unor zone rosietice in forma de țintă (eritem multiform), apariția unor simptome de tip gripal, urmate de o erupţie dureroasă de culoare roşiatică (sindrom Stevens-Johnson), necroza și dezlipirea epidermului (necroliză epidermică toxică), respiraţie şuierătoare bruscă, umflare a buzelor, feţei sau a corpului, erupţii trecătoare pe piele, leşin sau dificultăţi la înghiţire (reacţie alergică severă, şoc anafilactic).
-Dureri abdominale, diaree cu sânge (colită hemoragică).
Alte reacții adverse includ:
Reacţii adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori)

Erupții cutanate trecătoare, măncărime, urticarie, înroșirea pielii (purpură).
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori)

Inflamația intestinului gros (colită pseudomembranoasă), inflamația ficatului (hepatită), îngălbenirea pielii și albului ochilor (icter colestatic), creșterea moderată și tranzitorie a nivelului enzimelor hepatice (transaminaze), modificarea numărului de globule roșii, albe, plachete în sânge (leucopenie, trombocitopenie, anemie hemolitică).
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată reieşind din datele disponibile)

Greaţă, vomă, diaree, disbacterioză intestinală, infecție cu Candida la nivelul cavităţii bucale și a vaginului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Ampicilin-RNP

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Ampicilin-RNP după data de expirare înscrisă pe cutie după “Exp:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Ampicilin-RNP

Substanţa activă este ampicilina.
- Fiecare capsulă conține ampicilină trihidrat (în recalcul la ampicilină anhidră) 250 mg sau 500 mg.
- Celelalte componente sunt: capsule 250 mg - amidon de porumb, talc, stearat de magneziu; capsule 500 mg - stearat de magneziu.
Cum arată Ampicilin-RNP şi conţinutul ambalajului

Capsule 250 mg

Capsule operculate de formă cilindrică, cu capetele emisferice, cu suprafaţa netedă și lucioasă. Mărimea capsulei - 1. Corpul-galben şi capacul-roșu, sau corpul-alb şi capacul-roșu.
Capsule 500 mg

Capsule operculate de formă cilindrică, cu capetele emisferice, cu suprafaţa netedă și lucioasă. Mărimea capsulei - 0. Corpul-galben şi capacul-roșu, sau corpul-alb şi capacul-roșu.
Conținutul capsulei: pulbere şi/sau granule de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, practic fără miros.
Este disponibil câte 10 capsulle în blister din PVC și folie de aluminiu. Câte 1, 2 sau 10 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

ÎM „RNP Pharmaceuticals” SRL, Republica Moldova
MD-4820, r-nul Criuleni, s. Dolinnoe
Tel. : + 373 22 35 97 92
Fabricantul

ÎM „RNP Pharmaceuticals” SRL, Republica Moldova
MD-4820, r-nul Criuleni, s. Dolinnoe

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62160
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 836
Код товара: 55355
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.