Виброцил спрей наз., раствоор 0,25 мг + 2,5 мг / мл 10 мл № 1

Код товара: 24258
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Novartis Consumer Health Schweiz AG (prod.: Novartis Consumer Health SA, Elvetia)
Страна: Швейцария
Форма: спрей назал., р-р

VIBROCIL 2,5 mg/ 0,25 mg/ml spray nazal soluţie

Fenielfrină/ Maleat de dimetinden
1. CE ESTE VIBROCIL SPRAY NAZAL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Vibrocil spray nazal conţine ca substanţe active un decongestionant nazal (fenilefrina) şi un antihistaminic (maleatul de dimetinden). Vibrocil spray nazal asigură ameliorarea rapidă şi de durată a congestiei nazale şi a nasului care curge, simptome prezente într-o mare varietate de afecţiuni infecţioase sau alergice ale tractului respirator superior. El ajută la eliberarea căilor nazale, uşurând senzaţia de nas congestionat şi încărcat. Vibrocil spray nazal nu interferă cu activi tatea cililor nazali. Vibrocil spray nazal este folosit pentru a ameliora congestia nazală din răceli, rinite acute şi cronice, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana de animale etc. ), rinite vasomotorii şi sinuzite. Vibrocil spray nazal poate fi folosit şi ca tratament adjuvant în cazul otitelor. Vibrocil spray nazal poate fi prescris de către medicul dumneavoastră pentru îngrijrea pre- şi postoperatorie în cazul intervenţiilor chirurgicale nazale. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 7 zile de tratament.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI VIBROCIL SPRAY NAZAL

Nu utilizaţi Vibrocil spray nazal dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră:

- sunteţi alergic (hipersensibil) la fenilefrină, la maleat de dimetinden sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6)
- luaţi sau aţi luat în ultimele 14 zile un medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală ce conţine un inhibitor de monoaminoxidază (inhibitori MAO, folosiţi pentru depresie sau afecţiuni psihiatrice); dacă nu sunteţi sigur că medicamentul eliberat pe bază de prescripţie pe care îl luaţi conţine un inhibitor MAO, întrebaţi-l pe medicul sau pe farmacistul dumneavoastră înainte de a utiliza Vibrocil Spray nazal
- suferiţi de rinită atrofică (o afecţiune a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţie cronică şi formarea de cruste)
- suferiţi de glaucom cu unghi îngust (presiune crescută in ochi)
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vibrocil spray nazal

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza Vibrocil spray nazal dacă aveţi oricare dintre următoarele probleme medicale:
- boli de inimă
- tensiune arterială crescută
- tiroidă hiperactivă
- diabet zaharat
- prostată mărită, deoarece tratamentul ar putea conduce la retenţie urinară - epilepsie Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, nu folosiţi Vibrocil spray nazal înainte de a vorbi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră. Ca şi alte produse pentru desfundarea nasului, Vibrocil spray nazal poate conduce la tulburări ale somnului, ameţeli, tremurături la pacienţii foarte sensibili. Consultaţi-vă medicul dacă aceste semne devin supărătoare. Vibrocil spray nazal nu ar trebui folosit pentru mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă simptomele persistă, consultaţi un medic. Utilizarea prelungită sau excesivă ar putea determina reapariţia sau agravarea congestiei nazale. Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la vârstnici. Vibrocil spray nazal nu este destinat utilizării în ochi sau în gură.
Copii şi adolescenţi

Vibrocil spray nazal nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.
Vibrocil spray nazal trebuie administrat sub supravegherea unui adult în cazul copiilor cu vârsta între 6 şi 12 ani.
Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau aţi putea lua alte medicamente, în special:
- Inhibitori de monoaminoxidază (IMAO), folosiţi pentru a trata depresia şi boala Parkinson: nu utilizaţi Vibrocil spray nazal dacă aţi luat IMAO în ultimele 14 zile
- Medicamente antidepresive, folosite pentru a trata depresia, cum ar fi antidepresivele triciclice şi tetraciclice
- Medicamente folosite pentru a trata tensiunea arterială crescută, cum ar fi beta-blocantele. Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, inclusiv dintre cele obţinute fără prescripţie medicală.
Sarcina şi alăptarea

Vibrocil spray nazal nu trebuie folosit în timpul sarcinii şi alăptării. Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, credeţi că sunteţi însărcinată sau planificaţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date disponibile cu privire la efectul Vibrocil spray nazal asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, este puţin probabil ca Vibrocil spray nazal să aibă vreun efect asupra acestei
capacităţi.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI VIBROCIL SPRAY NAZAL
Utilizaţi întotdeauna Vibrocil spray nazal exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze

Copii cu vârsta sub 6 ani: nu este recomandat.

Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani (sub supravegherea unui adult): 1-2 pufuri administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi: 3-4 pufuri administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Mod de administrare

Vibrocil spray nazal trebuie utilizat după ce v-aţi suflat nasul. Pentru a produce o pulverizare fină, flaconul pulverizator trebuie ţinut în poziţie verticală cu aplicatorul nazal în sus. Ţinând capul în poziţie verticală, introduceţi în nară aplicatorul nazal şi strângeţi o dată, scurt, flaconul pulverizator, după care scote-ţi-l din nară înainte de a elibera presiunea. În timpul pulverizării, trebuie să inspiraţi pentru a asigura o distribuţie cât mai bună a medicamentului.
Utilizarea la copii

Vibrocil spray nazal nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani. Vibrocil spray nazal trebuie administrat sub supravegherea unui adult în cazul copiilor cu vârsta între 6 şi 12 ani.
Dacă aţi utilizat mai mult Vibrocil spray nazal decât trebuie

Dacă aţi aplicat prea mult Vibrocil spray nazal sau în cazul ingestiei accidentale, contactaţi imediat un medic sau un farmacist.
Dacă aţi uitat să utilizaţi Vibrocil spray nazal

Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Vibrocil spray nazal poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Unele reacţii adverse la Vibrocil spray nazal sunt rare (pot afecta până la 1 din 1000 de pacienţi): disconfort nazal, uscăciune nazală, sângerare nazală şi senzaţie de arsură la locul de administrare.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ VIBROCIL SPRAY NAZAL

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Vibrocil spray nazal după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon după EXP:
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
A se păstra în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Vibrocil spray nazal
- Substanţele active sunt fenilefrina si maleatul de dimetinden.
- Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, fosfat disodic anhidru, acid citric monohidrat, sorbitol, esenţa de lavandă deterpinată şi apă purificată.
Cum arată Vibrocil spray nazal şi conţinutul ambalajului

Soluţie limpede incoloră spre slab gălbuie disponibilă în flacon pulverizator din PEJD 10 ml, închis cu capac din PE şi prevăzut cu aplicator nazal.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Novartis Consumer Health GmbH Zielstattstrasse 40, 81379 München,
Germania

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 214
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 891
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1004
Код товара: 53573
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 240
Код товара: 61760
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Цена товара в пунктах: 1312
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.