Dicarbocalm® Control comp. gastrorez.20 mg N14

Код товара: 53100
Доза: 20
Количество доз: 14
Производитель: Zentiva SA, SC (prod.: Zentiva a.s., Slovacia; Zentiva SA, SC, Romania)
Страна: Румыния
Форма: табл. резист. к жел. соку
Наличие: достаточно
46 61 леев
(-8%)
42 69 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Dicarbocalm Control 20 mg comprimate gastrorezistente

Pantoprazol
1. Ce este Dicarbocalm Control şi pentru ce se utilizează

Dicarbocalm Control conţine substanţa activă pantoprazol, care blochează “pompa” care produce acidul din stomac. În plus, reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastră.
Dicarbocalm Control este utilizat pentru tratamentul de scurtă durată al simptomelor bolii de reflux (de exemplu arsuri în capul pieptului, regurgitaţie acidă) la adulţi.
Refluxul este întoarcerea acidului din stomac în esofag (tubul care face legătura între cavitatea bucală şi stomac), care se poate inflama şi deveni dureros. Aceasta vă poate produce simptome cum sunt senzaţie de arsură dureroasă în piept care urcă spre gât (pirozis) şi un gust acru în gură (regurgitaţie acidă).
Este posibil ca simptomele de reflux acid să se amelioreze după numai o zi de tratament cu Dicarbocalm Control, însă acest medicament nu este destinat ameliorării rapide. Poate fi necesar să luaţi comprimatele timp de 2-3 zile consecutiv pentru ameliorarea simptomelor.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dicarbocalm Control

Nu luaţi Dicarbocalm Control dacă:

- sunteţi alergic la pantoprazol, lecitină din soia sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
- luaţi un medicament care conţine atazanavir (pentru tratamentul infecţiei cu HIV). Vezi „Dicarbocalm Control împreună cu alte medicamente”
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Dicarbocalm Control adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă aveţi afecţiuni ale ficatului sau icter (îngălbenirea pielii sau a albului ochilor);
- dacă aţi fost tratat pentru arsuri în capul pieptului sau indigestie continuu timp de 4 săptămâni sau mai mult;
- dacă aveţi vârsta peste 55 de ani şi luaţi zilnic tratament pentru indigestie care poate fi eliberat fără prescripţie medicală;
- dacă aveţi vârsta peste 55 de ani şi aveţi orice simptome de reflux noi sau simptomele şi-au schimbat recent caracterul;
- dacă aţi avut înainte ulcer gastric sau o intervenţie chirurgicală la nivelul stomacului;
- dacă mergeţi periodic la medic pentru acuze sau afecţiuni grave;
- dacă sunteţi programat să efectuaţi o endoscopie sau un test numit testul respirator cu uree.
Spuneţi medicului dumneavoastră imediat, înainte sau după ce aţi luat acest medicament, dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome care pot fi un semn ale unei alte afecţiuni mult mai grave:
- scădere în greutate neintenţionată (fără legătură cu un regim alimentar sau un program de exerciţii fizice);
- vărsături, în special dacă sunt repetate;
- vărsături cu sânge (acestea pot avea aspect de zaţ de cafea în vărsătură);
- observaţi prezenţa de sânge în scaun, care poate avea culoarea neagră sau cu aspect de păcură;
- dificultăţi sau durere la înghiţire;
- sunteţi palid şi vă simţiţi slăbit (anemie);
- durere în piept;
- durere de stomac;
- diaree severă şi/sau persistentă, deoarece Dicarbocalm Control a fost asociat cu o creştere uşoară a frecvenţei de apariţie a diareei infecţioase. Medicul dumneavoastră poate decide că este necesar să efectuaţi anumite teste.
Dacă sunteţi programat să efectuaţi un test de sânge, spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi acest medicament.
Este posibil ca simptomele de reflux acid şi arsurile în capul pieptului să se amelioreze după numai o zi de tratament cu Dicarbocalm Control, însă acest medicament nu este destinat ameliorării rapide. Nu ar trebui să luaţi acest medicament ca măsură preventivă.
Dacă aveţi arsuri în capul pieptului care se repetă sau simptome de indigestie de mai mult timp, se recomandă să consultaţi un medic periodic.
Copii şi adolescenţi

Dicarbocalm Control nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei de informaţii privind siguranţa utilizării la acest grup de vârstă.
Dicarbocalm Control împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, Dicarbocalm Control poate împiedica anumite medicamente să funcţioneze adecvat. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi orice medicament care conţine una dintre următoarele substanţe active:
- atazanavir (utilizat în tratamentul infecţiei cu HIV). Nu trebuie să utilizaţi Dicarbocalm Control dacă luaţi atazanavir. Vezi „Nu luaţi Dicarbocalm Control”
- ketoconazol (utilizat pentru tratamentul infecţiilor determinate de ciuperci)
- warfarină şi fenprocumonă (utilizat pentru subţierea sângelui sau prevenirea formării cheagurilor de sânge). Este posibil să fie necesară efectuarea de teste de sânge suplimentare.
- metotrexat (utilizat în tratamentul artritei reumatoide, psoriazisului şi cancerului)-dacă luaţi metotrexat, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă oprească temporar tratamentul cu Dicarbocalm Control, deoarece pantoprazolul poate să crească concentraţia de metotrexat din sânge.
Nu luaţi Dicarbocalm Control cu alte medicamente care limitează cantitatea de acid produsă de stomac, cum sunt alţi inhibitori ai pompei de protoni (omeprazol, lansoprazol sau rabeprazol) sau blocanţi ai receptorilor H2 (de exemplu ranitidină, famotidină). Cu toate acestea, dacă este necesar, puteţi lua Dicarbocalm Control cu antiacide (de exemplu magaldrat, acid alginic, bicarbonat de sodiu, hidroxid de aluminiu, carbonat de magneziu sau combinaţii ale acestor substanţe).
Sarcina şi alăptarea

Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă prezentaţi reacţii adverse cum sunt ameţeli sau tulburări de vedere, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
Dicarbocalm Control conţine maltitol şi lecitină

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Dicarbocalm Control conţine lecitină din soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.
3. Cum să luaţi Dicarbocalm Control

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Luaţi un comprimat pe zi. Nu depăşiţi doza recomandată de 20 mg pantoprazol pe zi.
Trebuie să luaţi acest medicament timp de cel puţin 2-3 zile consecutiv. Întrerupeţi administrarea Dicarbocalm Control când simptomele dispar complet. Este posibil ca simptomele de reflux acid şi arsurile în capul pieptului să se amelioreze după numai o zi de tratament cu Dicarbocalm Control, însă acest medicament nu este destinat ameliorării rapide.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simptomele nu se ameliorează după 2 săptămâni de tratament continuu. Nu luaţi Dicarbocalm Control mai mult de 4 săptămâni fără a vă adresa unui medic pentru recomandări.
Luaţi comprimatul înainte de masă, la aceeaşi oră în fiecare zi. Comprimatul trebuie înghiţit întreg, cu o cantitate suficientă de apă. Nu mestecaţi şi nu rupeţi comprimatul.
Dacă luaţi mai mult Dicarbocalm Control decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi luat mai mult decât doza recomandată. Dacă este posibil, luaţi cu dumneavoastră medicamentul şi acest prospect.
Dacă uitaţi să luaţi Dicarbocalm Control

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză în ziua următoare, la ora obişnuită.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau adresaţi-vă unităţii de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital dacă apar următoarele reacţii adverse grave. Întrerupeţi imediat administrarea acestui medicament, însă luaţi cu dumneavoastră acest prospect şi/sau comprimatele.
- Reacţii alergice grave (cu frecvenţă rară: pot afecta până la 1 din 1000 de utilizatori): reacţii de hipersensibilitate, aşa-numite reacţii anafilactice, şoc anafilactic şi angioedem. Simptomele caracteristice sunt: umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii şi/sau gâtului, care poate determina dificultăţi la înghiţire sau respiraţie, urticarie (blânde), ameţeli severe însoţite de bătăi foarte rapide ale inimii şi transpiraţii abundente.
- Reacţii grave pe piele (cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa care nu poate fi estimată din datele disponibile):
erupţie trecătoare pe piele însoţită de inflamaţie, formare de vezicule sau descuamarea pielii , leziuni ale pielii şi sângerare în jurul ochilor, nasului, gurii sau organelor genitale şi deteriorare rapidă a stării generale de sănătate, sau erupţie trecătoare pe piele la expunerea la soare.
- Alte reacţii adverse grave (cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa care nu poate fi estimată din datele disponibile):

îngălbenirea pielii şi a ochilor (din cauza leziunilor severe ale ficatului) sau tulburări ale rinichilor cum sunt durere la urinare şi dureri în partea de jos a spatelui însoţite de febră.
În cursul tratamentului cu substanţa activă din medicamentul Dicarbocalm Control au fost observate următoarele reacţii adverse:
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de utilizatori):

Durere de cap, ameţeli, diaree, greaţă, vărsături, balonare şi flatulenţă (eliminare de gaze), constipaţie, uscăciune a gurii, durere şi disconfort abdominal, erupţie pe piele sau urticarie, mâncărime, senzaţie de slăbiciune, epuizare şi stare generală de rău, tulburări ale somnului, creştere a enzimelor hepatice la analizele de sânge.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de utilizatori):

Alterarea sau dispariţia completă a simţului gustului, tulburări de vedere precum vedere înceţoşată, dureri ale articulaţiilor, dureri ale muşchilor, modificări ale greutăţii corporale, creşterea temperaturii corpului, umflare a extremităţilor, depresie, creşterea concentraţiilor de bilirubină şi grăsimi din sânge (observate la analizele de sânge), mărire a sânilor la bărbaţi, febră mare şi o scădere bruscă a numărului de celule albe granulare circulante ale sângelui (observată la analize de sânge).
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de utilizatori):

Dezorientare, scăderea numărului de trombocite din sânge, care poate determina apariţia de sângerări sau vânătăi mai des sau cu mai mare uşurinţă; scăderea numărului de globule albe din sânge, care poate determina infecţii mai frecvente, scăderere anormală concomitentă a numărului globulelor roşii şi albe ale sângelui, precum şi a trombocitelor (obsevată la analize de sânge).
Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): Halucinaţii, confuzie (în special la pacienţi cu istoric pentru aceste simptome), scăderea concentraţiei de sodiu din sânge, scăderea concentraţiei de magneziu din sânge.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Dicarbocalm Control

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister sau eticheta de flacon şi cutia din carton. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Pentru comprimate ambalate în flacon din plastic: Dicarbocalm Control trebuie utilizat în decurs de trei luni după prima deschidere a flaconului.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dicarbocalm Control

- Substanţa activă este pantoprazol. Fiecare comprimat conţine pantoprazol 20 mg (sub formă de pantoprazol sodic sesquihidrat).
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: maltitol (E 965), crospovidonă tip B, carmeloză sodică, carbonat de sodiu anhidru, stearat de calciu.
Film: alcool polivinilic, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, lecitină din soia, oxid galben de fer (E 172), carbonat de sodiu anhidru, copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), lauril sulfat de sodiu, polisorbat 80, trietilcitrat.
Cum arată Dicarbocalm Control şi conţinutul ambalajului

Dicarbocalm Control se prezintă sub formă de comprimate gastrorezistente ovale, de culoare galbenă.
Dicarbocalm Control este disponibil în cutii cu blistere din OPA/Aluminiu/PVCAluminiu a cîte 14 comprimate gastrorezistente.
Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

ZENTIVA S. A.
B-dul Theodor Pallady nr. 50
Sector 3, Bucureşti, România
Fabricanţi

Sofarimex-Industria Química e Farmacêutica, SA
Av. das Indústrias - Alto do Colaride 2735-213 Cacêm, Portugalia
Steiner & Co. Deutsche Arzneimittelgesellschaft mbH & Co. KG
Wallenroder Straße 8-14, 13435 Berlin, Germania
Advance Pharma GmbH
Wallenroder Straße 12-14, 13435 Berlin, Germania
Sanofi-Aventis Sp. z. o. o
ul. Lubelska 52, 35-233 Rzeszów, Polonia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 992
Код товара: 63908
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62786
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 61821
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.