Concor Cor comp. film. 2,5 mg N30

Код товара: 16563
Доза: 2.5
Количество доз: 30
Производитель: Merck KGaA (prod.: Boehringer Ingelheim Pharma GmbH&Co.KG, Germania; Merck KGaA, Germania)
Страна: Германия
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
57 44 леев
(-9%)
52 38 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Compozitie: Un comprimat filmat contine 2,5 mg bisoprolol fumarat (2:1) Alte ingrediente: bioxid de siliciu inalt dispersat, stearat de magneziu, crospovidona, celuloza microcristalina, amidon de porumb, fosfat hidrogenat de calciu anhidru, dimeticon 100, polietilenglicol (macrogol 400), bioxid de titan (E171), hipromeloza.
Actiune: Omeprazolul,care este un derivat de imidazol, este considerat medicamentul cu cea mai putemica si durabila actiune de inhibare a secretiei gastrice acide. Este o baza slaba transformata in forma activa in mediu acid la nivelul celulelor parietale, unde se acumuleaza. Studii efectuate asupra glandelor gastrice izolate au aratat inhibarea diferitelor tipuri de secretie stimulate (prin histamina, carbacolina, AMPc) si a secretiei bazale. Actiunea este atribuita deprimarii activi tatii H, K-ATP-azei, enzima din membrana celulelor parietale care transfera ionii de hidrogen din citoplasma in mediul extracelular avand functie de pompa de protoni. Actiunea lui este rapida si durabila- o singura priza zilnic exercita un control reversibil asupra secretiei gastrice.
INDICATII
Tratamentul insuficientei cardiace cronice, stabile, moderata-severa, in conditiile diminuarii functiei sistolice a ventriculului stang (fractie de ejectie "35%, confirmata ecocardiografic) in asociere cu inhibitori ai enzimei de conversie si diuretice, eventual cu glicozide cardiace.
CONTRAINDICATII:
Administrarea Concor COR 2,5 mg nu este permisa in:

" formele acute de insuficienta cardiaca, sau in timpul unei agravari (decompensari) a insuficientei cardiace, care necesita un tratament intravenos cu agenti tonicardiaci

" in socul instalat ca urmare a tulburarilor functiei cardiace (socul cardiogen)

" tulburarile de conducere atrioventriculara de grad inalt (blocuri AV de grad II si III), in absenta unui pacemaker cardiac

" sindromul nodului sinusal bolnav (Sick-Sinus-Syndrome)

" bloc sinoatrial (tulburarile conducerii impulsurilor intre nodul sinusal si atrii)

" bradicardie (incetinirea marcata a ritmului cardiac - frecventa pulsului mai mica de 60 batai/minut - inaintea inceperii tratamentului)

" scaderea marcata a tensiunii arteriale (TA sistolica sub 100 mm Hg)

" astmul bronsic sever sau bronhopneumopatia cronica obstructiva severa

" stadiile tardive ale arteriopatiei periferice ocluzive sau spasmelor vasculare ale extremitatilor (sindromul Raynaud)

" tumori suprarenaliene (feocromocitom) netratate

" suprasaturarea cu acizi a sangelui, de origine metabolica (acidoza metabolica)

" hipersensibilitatea cunoscuta la bisoprolol sau la oricare dintre excipientii produsului.
Reactii adverse:
Datele de mai jos se bazeaza pe studiile terapeutice efectuate dupa autorizarea bisoprololului in tratamentul hipertensiunii arteriale si cardiopatieiischemice: Sistem nervos central: Ocazional: astenie, stare de epuizare, vertij, cefalee- Rar: tulburari de somn, depresie- Foarte rar: cosmaruri, halucinatii Ochi: Foarte rar: reducerea secretiei lacrimale (de supravegheat mai ales la purtatorii de lentile de contact)- Cazuri izolate: conjunctivita Urechi: Foarte rar: tulburari auditive Aparat cardiovascular: Ocazional: senzatie de racire si amorteala la nivelul extremitatilor- Rar: incetinirea batailor inimii (bradicardie), tulburari de conducere atrio-ventriculara (blocuri AV), agravarea insuficientei cardiace, scadere severa a valorilor tensiunii arteriale (inclusiv la ridicarea din pozitie culcata, hipotensiune ortostatica) Cai respiratorii: Rar: obstructie bronsica (bronhospasm) la pacientii cu astm bronsic sau maladii obstructive ale cailor respiratorii in antecedente- Foarte rar: rinita alergica Tub digestiv: Ocazional: greturi, varsaturi, diaree, constipatie Sistem musculo-scheletic (aparat locomotor): Rar: slabiciune musculara, crampe musculare- Foarte rar: reactii de hipersensibilitate (mancarimi, roseata tranzitorie, eruptii)- Cazuri izolate: blocantii receptorilor beta-adrenergici pot declansa sau agrava un psoriasis, saupot provoca aparitia de eruptii psoriaziforme. Caderea parului Aparat genitourinar: Foarte rar: tulburari de potenta Metabolism: Foarte rar: crestere a nivelurilor enzimelor hepatice (GOT, GPT), hepatita, cresterea concentratiilor plasmatice de trigliceride. Aceste fenomene sunt intalnite in special la debutul tratamentului. Ele se reduc in intensitate si de regula dispar in interval de 1-2 saptamani de la initierea tratamentului.
Mod de administrare:
Trebuie sa vi se stabileasca diagnosticul de insuficienta cardiaca cronica, stabila, fara nici o agravare acuta (decompensare) pe parcursul ultimelor 6 saptamani. Trebuie sa fi primit deja un tratament cu un inhibitor al ACE in doza optima (sau, in caz de intoleranta la inhibitorii ACE, cu un alt medicament vasodilatator), un diuretic, eventual si cu un preparat digitalic. Aceasta medicare de baza trebuie sa fi ramas in mare nemodificata pe parcursul ultimelor 2 saptamani inainte de intierea tratamentului cu Concor COR. Tratamentul cu bisoprolol trebuie initiat in conditiile unei cresteri lente si progresive a dozelor. Medicul curant este cel care trebuie sa decida cu privire la strategiile terapeutice in insuficienta cardiaca cronica. Concor COR 2,5 mg este conceput pentru tratamentul initial. La unii pacienti, Concor COR 2,5 mg poate fi suficient si ca tratament de intretinere. Se recomanda cresterea dozelor conform urmatoarei scheme: 1,25 mg bisoprolol (respectiv 1/2 tableta Concor COR 2,5 mg) o data pe zi timp de 1 saptamana. Daca aceasta doza este bine tolerata, se creste doza la 2,5 mg bisoprolol (respectiv 1 tableta Concor COR 2,5 mg) o data pe zi timp de 1 saptamana. Daca aceasta doza este bine tolerata, se va create doza la 3,75 mg bisoprolol (respectiv 1/2 tablete Concor COR 2,5 mg) o data pe zi timp de 1 saptamana. Daca aceasta doza este bine tolerata, se creste doza la 5,0 mg bisoprolol o data pe zi timp de 4 saptamani. Daca aceasta doza este bine tolerata, se creste doza la 7,5 mg bisoprolol o data pe zi timp de 4 saptamani. Daca aceasta doza este bine tolerata, se creste doza la 10 mg bisoprolol o data pe zi, ca doza de intretinere. Pentru adminstrarea dozelor de peste 2,5 mg bisoprolol, se folosesc comprimatele filmate de Concor COR 5 mg si Concor COR 10 mg. La inceputul tratamentului cu 1,25 mg bisoprolol (1/2 tableta Concor COR 2,5 mg), pacientii trebuie supravegheati timp de 4 ore (tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, tulburari de conducere, precum si simptomatologia insuficientei cardiace). Doza maxima recomandata, de 10 mg bisoprolol, va fi atinsa cel mai devreme dupa 12 saptamani de crestere progresiva a dozei, si nu trebuie depasita. Aparitia de efecte secundare (de ex, incetinirea simptomatica a batailor inimii, reducere a valorilor tensiunii arteriale sau simptome ale unei agravari a insuficientei cardiace) poate avea ca urmare imposibilitatea tratarii tuturor pacientilor cu dozele maxime recomandate. In caz de necesitate, doza de beta-blocant poate fi din nou progresiv redusa, sau, daca este cazul, tratamentul poate fi intrerupt si reluat din nou la un moment ulterior, in cazul agravarii insuficientei cardiace sau intolerantei la medicament in cursul fazei de titrare, recomandarile medicului curant vor viza mai intai reducerea dozei de bisoprolol sau, in caz de stricta necesitate, intreruperea imediata a tratamentului. Tratamentul insuficientei cardiace cronice stabile este de regula un tratament de lunga durata.
PRECAUTII:
Tratamentul insuficientei cardiace cu Concor COR 2,5 mg necesita supravegherea medicala regulata. Aceasta este strict necesara in special la inceputul tratamentului.
In caz de obstructie bronsica (astm bronsic) sau alte tulburari functionale pulmonare obstructive cronice, care se pot insoti de simptome, este necesara initierea unei terapii bronhodilatatoare concomi

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Код товара: 58102
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 59919
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 15951
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 47296
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 58427
Топ сезона
Код товара: 57311
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 726
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Рекомендуем
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
Цена товара в пунктах: 1184
Код товара: 45225
Цена товара в пунктах: 732
Код товара: 59583
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 817
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 57021
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.