Disgren® caps. 300 mg N10x3

Код товара: 53026
Доза: 300
Количество доз: 30
Производитель: J. Uriach&Cia., S.A. (prod.: Italfarmaco S.A., Spania; J. Uriach&Cia., S.A., Spania)
Страна: Испания
Форма: капс.

DISGREN®

capsule
DENUMIREA COMERCIALĂ

Disgren
DCI-ul substanţei active

Triflusalum
COMPOZIŢIA

1 capsulă conţine: substanţa activă: triflusal 300 mg;
compoziţia capsulei: gelatină şi oxid roşu de fier E172.
FORMA FARMACEUTICĂ

Capsule
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Capsule gelatinoase tari transparente, care conţin pulbere de culoare albă şi cu inscripţia de culoare roşie „DISGREN” pe una din părţi.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Antitrombotice, antiagregante plachetare, exclusiv heparina B01AC18
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Triflusal este un inhibitor al biosintezei tromboxanului prin inhibiţia ireversibilă a ciclooxigenazei trombocitare; în doză terapeutică nu influenţează biosinteza prostaciclinei, deoarece influenţează nesemnificativ asupra ciclooxigenazei vasculare. Metabolitul de bază al triflusalului-acidul benzoic 2-hidroxi-4(trifluormetil) (BHT) de asemenea este un inhibitor (reversibil) a ciclooxigenazei trombocitare şi datorită timpului de înjumătăţire îndelungat (34 ore) contribuie la acţiunea antitrombotică a triflusalului. Atât triflusalul, cât şi BHT pot creşte concentraţia AMPc în trombocite prin inhibarea fosfodiesterazelor trombocitare. În studiile in vitro şi ex vivo a fost demonstrat, că triflusalul stimulează eliberarea oxidului de azot în neutrofilele umane, care de asemenea contribuie la acţiunea antitrombotică. În studiile in vivo la voluntarii sănătoşi după administrarea triflusalului în doză de 600 mg peste 24 ore agregarea trombocitelor indusă de acidul arahidonic a fost redusă cu 65%. Administrarea repetată de triflusal (600 mg pe zi timp de 7 zile) a condus la inhibiţia agregării trombocitelor cu 50-75%, indusă de acid arahidonic, ADP, epinefrină sau colagen.
Proprietăţi farmacocinetice

După administrarea internă triflusalul se absoarbe rapid (t1/2 Ka = 0,44 ore), biodisponibilitatea absolută constituie 83-100%. Sub acţiunea esterazelor preparatul rapid se hidrolizează în metabolitul activ de bază-BHT. În urină se determină metabolitul conjugat secundar BHT-glicină. Timpul de înjumătăţire plasmatic pentru triflusal constituie 0,53±0,12 ore şi pentru BHT 34,3±5,3 ore. Se elimină preponderent prin urină (clearance-ul creatininei constituie >60% timp de 48 ore). În urină se determină triflusal, BHT şi metabolitul BHT-glicină sub formă nemodificată. După administrarea triflusalului la voluntarii sănătoşi în doză de 300 şi 900 mg concentraţia plasmatică maximă constituie 3,2±1,9 şi 11,6±1,7 µg/ml corespunzător, Cmax pentru BHT constituie 36,4±6,1 şi 92,7±17,1 µg/ml corespunzător. Concentraţia plasmatică maximă se realizează timp de 0,88±0,26 ore pentru triflusal şi 4,96±1,37 ore BHT în doză de 900 mg. Indicii farmacocinetici ale BHT la administrare îndelungată a triflusalului (300 mg de 3 ori pe zi sau 600 mg o dată pe zi timp de 13 zile) denotă, că Cmax plasmatică a BHT este stabilă şi constituie 178±42 şi 153±37 µg/ml corespunzător. BHT în concentraţia terapeutică se leagă de albuminele plasmatice în raport de 98-99%; această legătură nu este influenţată semnificativ de cafeină, teofilină, glisentid, enalapril, cimetidină şi warfarină. Deşi concentraţia fracţiei libere a BHT creşte semnificativ la administrarea concomitentă a antiinflamatoarelor nesteroidiene (diclofenac, ibuprofen, indometacină, naproxen, piroxicam, acid salicilic). În concentraţii înalte BHT deplasează de pe proteinele plasmatice AINS, glisentidul şi warfarina, deoarece aceşti compuşi posedă afinitate faţă de aceleaşi situsuri de legare cu albumină şi ei pot fi deplasate mutual în funcţie de gradul lor de afinitate cu proteina şi concentraţia substanţei substituite.
Grupe special de pacienţi

La voluntarii vârstnici după administrarea de triflusal în doză de 300 mg de 2 ori pe zi concentraţia stabilă a triflusalului şi BHT în plasmă se atinge timp de 3-5 zile. Indicii ASC, Cmax şi tmax la voluntarii vârstnici nu se deosebesc semnificativ de la indicii, înregistraţi la voluntarii sănătoşi. Timpul de înjumătăţire plasmatic pentru triflusal constituie 0,92±0,16 ore şi pentru BHT-64,4±6,6 ore (mai mare decât la voluntarii tinerii). Totuşi datele particularităţilor farmacocinetice la persoanele vârstnice nu posedă relevanţă clinică şi nu este necesară ajustarea dozei. La pacienţii cu insuficienţă renală cronică în faza terminală supuşi hemodializei cronice, concentraţia plasmatică a BHT a fost similară înainte şi după şedinţa de hemodializă.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Profilaxia secundară a acceselor ischemice coronariene sau cerebrovasculare:
- infarct miocardic;
- angina pectorală stabilă şi instabilă;
- acces non-hemoragic sau atac ischemic tranzitor. Reducerea ocluziei venei grefe după efectuarea şuntului coronarian. Profilaxia evenimentelor cardio-vasculare la pacienţii cu fibrilaţie atrială, în asociere cu un anticoagulant oral cu acţiune moderată.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Preparatul se va administra intern, în timpul meselor.
Adulţi şi vârstnici

Doza recomandată constituie 600 mg pe zi, într-o singură priză sau în câteva prize, sau câte 900 mg pe zi divizată în câteva prize.
Copii

Siguranţa şi eficacitatea preparatului la persoanele cu vârsta sub 18 nu s-au determinat.
Afectarea funcţiei renale sau hepatice

Experienţa clinică la pacienţii cu afectarea funcţiei renale sau hepatice este limitată, de aceea se recomandă respectarea precauţiei la iniţierea tratamentului la acest grup de pacienţi. La pacienţii cu insuficienţă renală cronică în faza terminală supuşi hemodializei cronice, concentraţia plasmatică a metabolitului activ de bază a triflusalului, BHT a fost similară înainte şi după şedinţa de hemodializă.
REACŢII ADVERSE

Convenţia MedDRA privind frecvenţa
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Cele mai frecvente reacţii adverse la preparat au fost din partea tractului gastrointestinal, care au dispărut peste câteva zile la continuarea tratamentului. Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: mai puţin frecvente-prurit, erupţii cutanate; în cazuri unice-reacţii de fotosensibilitate.
Tulburări ale sistemului nervos: frecvente-cefalee; mai puţin frecvente-confuzie, ameţeli, vertij, convulsii, disgeuzie.
Tulburări acustice şi vestibulare: mai puţin frecvente-acufene, scăderea auzului.
Tulburări gastrointestinale: foarte frecvente-dispepsie; frecvente-dureri abdominale, greaţă, constipaţii, vomă, meteorism, anorexie; mai puţin frecvente-diaree, hemoragii gastrointestinal, melenă, hemoragii rectale.
Tulburări vasculare: mai puţin frecvente-hipertensiune arterială, atac ischemic tranzitor, hemoragie cerebrală.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: mai puţin frecvente-dispnee, infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Tulburări hematologice şi limfatice: mai puţin frecvente-anemie, epistaxis, hematom, purpură, gingivoragii.
Tulburări renale şi ale căilor urinare: mai puţin frecvente-hematurie, infecţii urinare.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente-distensie abdominală, febră, simptome pseudogripale.
CONTRAINDICAŢII

- Hipersensibilitate la triflusal sau alţi salicilaţi;
- ulcer peptic activ sau antecedente de complicaţii a ulcerului peptic;
- orice hemoragie activă.
SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozaj nu au fost înregistrate. În caz de supradozaj accidental, care poate să se dezvolte numai la ingestia a dozei foarte mari, pot să se dezvolte simptome de intoxicaţie cu salicilaţi. În acest caz se va întrerupe administrarea preparatului, supradozajul se va trata simptomatic şi la necesitate se va institui măsuri suportive.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Insuficienţă hepatică sau renală

Experienţa clinică la pacienţii cu afectarea funcţiei renale sau hepatice este limitată. La pacienţii cu insuficienţă renală cronică în faza terminală supuşi hemodializei cronice, concentraţia plasmatică a metabolitului activ de bază a triflusalului, BHT a fost similară înainte şi după şedinţa de hemodializă.
Risc de hemoragii

În studiile clinice s-a înregistrat că triflusalul posedă o rată mică de complicaţii hemoragice. Preparatul se va administra cu precauţie la pacienţii cu risc crescut de hemoragii (în caz de traumatism sau alte stări patologice). În tratamentul cu triflusal se vor administra cu precauţie preparatele, care cresc riscul de dezvoltare a hemoragiilor (acidul acetilsalicilic şi alte AINS). În caz de intervenţii chirurgicale planificate se va evalua riscul de dezvoltare a hemoragiei şi la necesitate se va întrerupe tratamentul cu triflusal cu 7 zile înainte de intervenţia chirurgicală.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu există date clinice privind administrarea preparatului în sarcină. În timpul studiilor pe animale nu a fost înregistrată acţiune negativă directă sau indirectă asupra evoluţiei sarcinii, dezvoltarea fătului, travaliului sau perioadei postpartum. Nu se cunoaşte dacă triflusalul se excretă în laptele matern. De aceea preparatul în sarcină şi perioada de alăptare se administrează doar in cazul când beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte orice risc potenţial pentru făt sau sugar.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu influenţează.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Studiile in vitro au demonstrat creşterea concentraţiei fracţiei libere a metabolitului de bază a triflusalului-BHT în prezenţa AINS. Şi invers, în cazul concentraţiei înalte a BHT creşte fracţia liberă, şi posibil efectele AINS, glisentidului sau warfarinei. La necesitate se va ajusta doza acestor preparate, dacă ele se administrează concomitent cu triflusal. La pacienţii cu infarct miocardic acut a fost evaluată siguranţa administrării de triflusal concomitent cu remediile trombolitice (activator recombinat tisular de plasminogen şi streptokinaza). Incidenţa a hemoragiilor intracraniene a fost semnificativ mai mică decât la pacienţii trataţi cu combinaţie de acid acetilsalicilic şi preparate trombolitice (0,1% în comparaţie cu 1,1%, Р=0,04).
PREZENTARE, AMBALAJ

Capsule 300 mg. Câte 10 capsule în blister.

Câte 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

4 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

J. Uriach &Cia. , SA, Barcelona, Spania
Av. Cami Reial, 51-57 08184 Palau-solita i Plegamans


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1173
Код товара: 55109
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 57886
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 62402
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 56016
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.