Allergosan® comp.film.25 mg N20

Код товара: 52558
Количество доз: 20
Доза: 25
Производитель: Sopharma AD
Страна: Болгария
Форма: табл. п/о.

Аllergosan 25 mg comprimate filmate

Chloropyraminum
1. Ce este Allergosan şi pentru ce se utilizează

Allergosan comprimate conţine substanţa activă clorhidrat de cloropiramină, care se atribuie grupei de preparate antihistaminice clasice pentru tratamentul reacţiilor alergice. Inhibă efectele histaminei, care se formează în organism şi determină reacţii alergice. Allergosan comprimate se utilizează pentru tratamentul simptomatic al rinitei alergice sezoniere şi conjunctivitelor, urticarie, prurit, dermatită alergică de contact, alergie la înţepături de insecte, dermografism; alergie alimentară şi medicamentoasă.
- Terapia adjuvantă a reacţiilor sistemice anafilactice şi edemului angioneurotic (reacţie alergică bruscă cu pericol pentru viaţă, simptome de alergie, precum erupţii cutanate, prurit sau urticarie pe piele, edem al feţei, buzelor, limbii sau altor părţi ale corpului, insuficienţă de aer, dificultăţi la înghiţire, respiraţie dificilă), dar numai după tratamentul de bază (cu adrenalină).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Allergosan

Nu utilizaţi Allergosan

- dacă sunteţi alergic clorhidrat de cloropiramină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- dacă aveţi acces de astm bronşic;
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Nu administraţi acest medicament la nou-născuţii la termen şi cei prematuri.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Allergosan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă aveți hipertiroidie (funcţie crescută a glandei tiroide);
- dacă aveți maladii cardiovasculare;
- dacă aveți maladii hepatice;
- dacă aveți glaucom (tensiune intraoculară crescută);
- dacă aveți adenom (tumoare benignă) de prostată;
- dacă aveți astm bronşic;
- dacă aveți boală de reflux gastro-esofagian (întoarcerea conţinutului de stomac în esofag);
- dacă aveţi vârsta peste 65 ani sau sunteţi astenizaţi poate să apară ameţeală, sedare (calmare fără somn) şi scăderea tensiunii arteriale.
Copii şi adolescenţi

Tratamentul la copii cu cloropiramină se va efectua sub supravegherea medicului, deoarece la ei se înregistrează mai frecvent reacţiile adverse - excitaţie.
Allergosan împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Cloropiramina poate potenţa efectele altor medicamente, cu inhibiţie asupra sistemul nervos central (medicamente sedative, hipnotice, anxiolitice, analgezice opioide). La administrarea concomitentă cu alte preparate antihistamine poate cauza potenţarea reciprocă a reacţiilor adverse. Antidepresivele triciclice (medicamente utilizate în tratamentul depresiei) pot potenţa efectul sedativ şi reacţiile adverse anticolinergice ale cloropiraminei. La administrarea concomitentă cu atropina, medicamentelor cu acţiune anticolinergică şi cloropiramină creşte riscul dezvoltării reacţiilor adverse, precum retenţie urinară, constipaţie xerostomie. Administrarea concomitentă cu inhibitorii MAO (medicamente utilizate în tratamentul depresiei) poate cauza exacerbarea reacţiilor adverse. Pentru a evita asemenea risc, se recomandă respectarea unui interval de 2 săptămâni după întreruperea inhibitorilor MAO. Alcoolul potenţează efectul de inhibiţie al cloropiraminei asupra sistemul nervos central. La administrarea concomitentă cu preparatele ototoxice, cloropiramina poate masca simptomele de ototoxicitate. Preparatele antihistaminice suprimă reacţiile cutanate ca răspuns la probele cutanate alergice, astfel se recomandă sistarea preparatului cu câteva zile înainte de efectuarea acestor probe cutanate.
Allergosan împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Comprimatele se administrează în timpul mesei. A se evita consumul de alcool în timpul tratamentului cu Allergosan.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Administrarea de cloropiramină în sarcină sau în perioada de alăptare este contraindicată. Dacă este necesar tratamentul cu cloropiramină în perioada de alăptare, se recomandă întreruperea alăptării la sân.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Allergosan la administrare sistemică are influenţă moderată asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. La administrarea orală sau parenterală de Allergosan este posibilă dezvoltarea somnolenţei, tulburării de coordonare şi încetinirea reacţiilor psihomotorii. Dacă este necesar tratamentul cu Allergosan, conducătorilor de vehicule şi persoanelor care folosesc utilaje, se recomandă întreruperea activi tăţilor care necesită concentrarea atenţiei şi viteza reacţiilor psihomotorii.
Allergosan conţine lactoză şi zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Allergosan conţine amidon de grîu.

Poate fi administrat pacienţilor cu boală celiacă. Pacienţii care au alergie la grîu (afecţiune diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Allergosan

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze

Adulţi: câte 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.
Doza maximă constituie 6 comprimate divizate în 3 prize a câte 2 comprimate.
Copii şi adolescenţi

Copii cu vârsta peste 14 ani: câte 1 comprimat de 3-4 ori pe zi. Doza maximă constituie 6 comprimate divizate în 3 prize a câte 2 comprimate.
Copii cu vârsta de la 6 ani până la 14 ani:

câte ½ comprimat de 3 ori pe zi.
Copii cu vârsta sub 6 ani:

această formă farmaceutică nu este adecvată pentru administrare din punct de vedere de siguranţă. Doza maximă zilnică constituie 2 mg/kg.
Grupe speciale de pacienţi

Pacienţi vârstnici (cu vârsta peste 65 ani) şi astenizaţi

Preparatul se administrează cu precauţie la această categorie de pacienţi, deoarece aceşti pacienţi prezintă sensibilitate crescută la antihistaminice şi la ei se dezvoltă mai frecvent reacţii adverse.
Tulburarea funcţiei hepatice

La pacienţii cu tulburarea funcţiei hepatice se recomandă administrarea dozelor zilnice mai mici, decât cele recomandate.
Tulburarea funcţiei renale

La pacienţii cu tulburarea funcţiei renale se recomandă reducerea dozei zilnice uzuale.
Mod de administrare

Calea de administrare: orală. Comprimatele se înghit întregi, fără a fi mestecate, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid.
Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de tipul şi severitatea simptomelor.
Dacă luaţi mai mult Allergosan decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Allergosan decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau ambalajul produsului cu dumneavoastră pentru ca medicul să ştie ce aţi luat. Dacă luați mai mult decât trebuie Allergosan este posibil să prezentați ameţeli, somnolenţă, inhibiţia reflexelor şi concentraţia atenţiei, comă; poate să se dezvolte excitaţie psihomotorie, convulsii, rare - creşterea temperaturii corpului şi înroşirea pielii . La copii-dilatarea pupilei, înroşirea pielii , creşterea temperaturii corpului, tulburări de coordonare, nelinişte, excitaţie, halucinaţii, convulsii, contracţii cardiace rapide, comă.
Dacă uitaţi să utilizaţi Allergosan

Dacă uitaţi să luaţi Allergosan administraţi cât mai curând posibil comprimatul omis. Dacă până la doza următoare au rămas câteva ore, luați doza următoare la ora obișnuită, fără a administra doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Prelungiţi să administraţi preparatul, conform recomandaţiilor medicului.
Dacă încetaţi să utilizaţi Allergosan

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): leucopenie (număr redus de celule albe din sânge), agranulocitoză (lipsa de globule albe în sânge), anemie hemolitica (distrugerea celulelor roşii din sânge), şi alte tulburări de sânge, sedare, oboseală, amețeli, ataxie (necoordonare), nervozitate, tremor, convulsii, dureri de cap, durere, euforie, encefalopatie (boală a creierului), vedere încețoșată, creșterea presiunii intraoculare și de atac de glaucom, aritmie, tahicardie (contracţii rapide ale inimii), scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de urinare, retenție urinară.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): uscăciunea gurii, greață, vărsături, constipație, diaree, lipsa poftei de mâncare, sau creșterea poftei de mâncare, dureri și disconfort în stomac, sensibilitatea la lumină. Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) - miopatie (dureri musculare, sensibilitate sau slăbiciune a mușchilor), și reacții alergice.
Copii și adolescenți

În cazuri rare sunt posibile reacţii paradoxale (hiperexcitabilitate, nervozitate, iritabilitate, insomnie), cele mai frecvente şi mai severe sunt la copii şi la vârstnici.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Allergosan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A se păstra în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi descrierea semnelor vizibile de deteriorare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi.
Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Allergosan

Substanţa activă este: clorhidrat de cloropiramină. 1 comprimat filmat conţine clorhidrat de cloropiramină 25 mg.
Celelalte componente sunt (еxcipienţi): lactoză, amidon din grîu, celuloză microcristalină (tip 101), carmeloză de sodiu, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru; film: copolimer metacrilat de butil bazic, polisorbat 80, talc, dioxid de titan (E171), zahăr, gelatină, gumă de acacia uscată prin pulverizare, macrogol 6000, glicerol.
Cum arată Allergosan şi conţinutul ambalajului

Descrierea medicamentului

Comprimate filmate de culoare albă, cu suprafaţă lucioasă.
Conţinutul ambalajului

Câte 20 comprimate filmate în blister din folie PVC/Aluminiu; câte 1 blister împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SOPHARMA AD
16 Iliensko Shosse Str. , Sofia 1220, Bulgaria.
Fabricantul

SOPHARMA AD
16 Iliensko Shosse Str. , Sofia 1220, Bulgaria.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 59865
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 238
Код товара: 30134
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 254
Код товара: 55754
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 177
Код товара: 59868
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 55677
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 141
Код товара: 24689
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 47066
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 53289
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1075
Код товара: 59586
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Цена товара в пунктах: 722
Код товара: 58535
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 56016
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!