T® comp. film. 10 mg N10x2

Код товара: 53241
Производитель: Sopharma AD
Страна: Болгария
Форма: табл. п/о.


Talert 10 mg comprimate filmate

Cetirizini dihydrochloridum

1. Ce este Talert şi pentru ce se utilizează

Talert conţine substanţa activă diclorhidrat de cetirizină.
Talert este un medicament antialergic. Talert este indicat la adulţi, adolescenţi şi la copii cu vârsta mai mare de 6 ani:

- pentru ameliorarea simptomelor nazale şi oculare din rinita alergică sezonieră şi perenă;

- pentru ameliorarea simptomelor urticariei cronice (urticariei cronice idiopatice).
Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Talert

Nu utilizaţi Talert

- dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),la hidroxizină, la derivaţi de piperazină (substanţe active similare ale altor medicamente);

- dacă aveţi o boală renală severă (insuficienţă renală severă cu clearance al creatininei sub 10 ml/min).
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Talert, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă sunteţi un pacient cu insuficienţă renală, vă rugăm să cereţi sfatul medicului dumneavoastră; dacă este necesar, veţi lua o doză mai mică;

- dacă sunteţi un pacient cu probleme de urinare (de exemplu, pacient cu leziune a măduvei spinării, tulburări ale prostatei sau vezicii urinare), vă rugăm să cereţi sfatul medicului dumneavoastră;

- dacă sunteţi epileptic sau prezentaţi risc de apariţie a convulsiilor, trebuie să cereţi sfatul medicului.
Nu au fost observate interacţiuni semnificative clinic între alcoolul etilic (la o alcoolemie de 0,5 g/l, corespunzătoare la un pahar cu vin) şi cetirizina administrată în doze recomandate. Cu toate acestea, nu există date disponibile privind siguranţa în cazul consumului concomitent de cetirizină în doze crescute şi de alcool etilic. Prin urmare, ca în cazul tuturor antihistaminicelor, se recomandă evitarea administrării simultan cu consumul de alcool etilic. Dacă sunteţi programat pentru efectuarea de teste alergologice întrebaţi medicul dumneavoastră dacă înainte de testare trebuie să opriţi administrarea de Talert pentru mai multe zile. Acest medicament poate influenţa rezultatul testului alergologic.
Talert împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Nu sunt așteptate interacțiuni cu alte medicamente.
Talert împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Alimentele nu influenţează semnificativ absorbţia Talert.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Talert nu se recomandă de administrat la femeile gravide. Utilizarea accidentală a medicamentului de către o femeie gravidă nu ar trebui să producă efecte nocive asupra fătului. Cu toate acestea medicamentul trebuie administrat doar dacă este necesar şi conform recomandării medicului.
Alăptarea
Cetirizina trece în laptele matern. Aşadar nu trebuie să luaţi Talert în timpul alăptării decât dacă v-aţi adresat medicului.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Studiile clinice nu au evidenţiat dovezi de afectare a atenţiei, vigilenţei şi a capacităţii de a conduce vehicule după administrarea Talert în doza recomandată. Trebuie să vă monitorizaţi cu atenţie răspunsul la medicament după ce aţi luat Talert dacă intenţionaţi să conduceţi vehicule, să vă angajaţi în activi tăţi potenţial periculoase sau să folosiţi utilaje. Nu trebuie să depăşiţi doza recomandată.
Talert conţine lactoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Talert conţine amidon de grîu.
Poate fi administrat pacienţilor cu boală celiacă. Pacienţii care au alergie la grîu (afecţiune diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Talert

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Mod de administrare
Comprimatele se administrează pe cale orală, cu un pahar cu apă.
Comprimatul poate fi divizat în doze egale.
Doza recomandată este
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: 10 mg o dată pe zi sub forma a 1 comprimat filmat.
Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani:
5 mg de două ori pe zi sub forma a jumătate de comprimat filmat, de două ori pe zi.
Pacienţi cu afectare renală: La pacienţii cu insuficienţă renală moderată se recomandă administrarea a 5 mg o dată pe zi. Dacă suferiți de o boală renală severă, vă rugăm să contactați medicul dumneavoastră, care poate ajusta doza în mod corespunzător. &În cazul în care copilul dumneavoastră are o boala de rinichi, vă rugăm să contactați medicul dumneavoastră, care poate ajusta doza în funcție de nevoile copilului dumneavoastră. Dacă vi se pare că efectul Talert este prea slab sau prea puternic, vă rugăm să vă adresaţi medicului.
Durata tratamentului
Durata tratamentului depinde de tipul, durata și evoluţia simptomelor dumneavoastră şi este stabilită de către medicul dumneavoastră.
Dacă luaţi mai mult Talert decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Talert decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră. Acesta va decide, dacă este cazul, ce măsuri trebuie luate. După un supradozaj, reacţiile adverse descrise mai jos pot apare cu intensitate crescută. Au fost raportate reacţii adverse cum sunt confuzie, diaree, ameţeli, oboseală, dureri de cap, stare de rău, mărire a pupilelor, mâncărime, agitaţie, sedare, somnolenţă, stupor, bătăi rapide, anormale ale inimii, tremurături şi retenţie urinară.
Dacă uitaţi să luaţi Talert

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarele reacţii adverse sunt rare sau foarte rare, însă în cazul în care le observaţi, trebuie să întrerupeţi administrarea medicamentului şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră:

- Reacţii alergice, inclusiv reacţii severe şi angioedem (reacţie alergică gravă care determină umflarea feţei sau gâtului). Aceste reacţii pot să apară imediat după administrarea medicamentului pentru prima dată sau mai târziu.
Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi)

- Somnolenţă (toropeală)

- Ameţeli, dureri de cap

- Faringită, rinită (la copii)

- Diaree, greaţă, gură uscată

- Oboseală

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienţi)

- Agitaţie

- Parestezie (senzaţii anormale la nivelul pielii )

- Durere abdominală

- Prurit (mâncărime a pielii ), erupţie trecătoare pe piele

- Astenie (oboseală extremă), stare de rău

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi)

- Reacţii alergice, unele severe (foarte rare)

- Depresie, halucinaţii, agresivitate, confuzie, insomnie

- Convulsii

- Tahicardie (bătăi rapide ale inimii)

- Anomalii ale funcţiei ficatului

- Urticarie (erupţie)

- Edem (umflare)

- Creştere în greutate

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 pacienţi)

- Trombocitopenie (număr scăzut de trombocite)

- Ticuri (spasm necontrolat al muşchilor, în special al feţei)

- Sincopă (leşin), diskinezie (mişcări involuntare), distonie (contracţii musculare anormale, prelungite), tremor, disgeuzie (modificări ale gustului)

- Vedere înceţoşată, tulburare de acomodare (dificultate de focalizare), mişcări oculogire (mişcări circulare necontrolate ale ochilor)

- Angioedem (reacţie alergică gravă care cauzează umflare a feţei sau gâtului), erupţie medicamentoasă fixă

- Eliminare anormală de urină (pierdere nocturnă de urină, durere şi/sau dificultate la eliminarea urinei)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- Poftă de mâncare crescută

- Gânduri sau idei la sinucidere

- Amnezie (pierderea memoriei), tulburări de memorie

- Ameţeli

- Retenție urinară (incapacitatea de a goli complet vezica urinară)

Dacă prezentaţi vreuna dintre reacţiile adverse descries mai sus, vă rugăm să îl informaţi pe medical dumneavoastră. La primele semne de reacţie de hipersensibilitate, întrerupeţi administrarea Talert. Medicul dumneavoastră va evalua severitatea şi va decide eventualele măsuri ulterioare.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Talert

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 30 °C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, care este înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi descrierea semnelor vizibile de deteriorare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Talert

Substanţa activă este diclorhidrat de cetirizină.
1 comprimat filmat conţine diclorhidrat de cetirizină 10 mg. Celelalte componente sunt (excipienți): lactoză, amidon de grîu, povidonă K25, stearat de magneziu, Opadry II alb 85F18422 (alcool polivinilic parţial hidorlizat, dioxid de titant (E 171), macrogol 3350, talc).
Cum arată Talert şi conţinutul ambalajului

Descrierea medicamentului
Comprimate filmate.
Comprimate filmate biconvexe, de culoare albă sau aproape albă, cu o linie de divizare pe una din părţi şi diametru 7 mm.
Conţinutul ambalajului
Câte 10 comprimate filmate în blister din folie PVC/Aluminiu; câte 2 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SOPHARMA AD 16 Iliensko Shosse Str. , Sofia 1220, Bulgaria.
Fabricantul

SOPHARMA AD 16 Iliensko Shosse Str. , Sofia 1220, Bulgaria.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона Акции Рекомендуем Просмотренные товары
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42969
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 46030
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42968
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.