Vitamin B complex sol. inj.2 ml N10

Код товара: 50262
Доза: 1
Доза: 1
Количество доз: 10
Количество доз: 10
Производитель: Sopharma AD
Страна: Болгария
Форма: р-р д/ин.





VITAMIN B COMPLEX

soluţie injectabilă

1. Ce este Vitamin B complex şi pentru ce se utilizează

Vitaminele grupei B sunt absolut necesare pentru funcţiile vitale a omului. Manifestă activi tate biologică în doze mici şi reglează funcţiile celulare, participă la reglarea metabolismului proteinelor, glucidelor şi lipidelor, precum şi la sinteza acizilor nucleici. Prin administrarea combinată a vitaminelor grupului B în organism se realizează efectele lor sinergice. Vitamin B complex se administrează în stări dovedite de deficienţă al vitaminelor grupei B (B1, B2, B6) şi nicotinamidei.

2. Înainte să utilizaţi Vitamin B complex

Nu luaţi Vitamin B complex:

- Dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii produsului;

- Dacă aveţi tensiune arterială ridicată (hipertensiune de gradul II-III);

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vitamin B complex:

• Informaţi medicul dumneavoastră dacă suferiţi de următoarele maladii:

- maladii maligne;

- afecţiuni hepatice, ale vezicii biliare şi tractului biliar, ulcer, gastrită, hemoragii, gută;

• Administrarea dozelor mari pentru o elasticitate îndelungată de timp poate conduce la apariţia neuropatiei periferice, manifestată prin tulburări de coordonare şi dureri arzătoare la nivelul membrelor inferioare, în termen de 1 lună până la 3 ani de la iniţierea tratamentului.

• La determinarea urobilinogenului în urină cu ajutorul reactivului Ehrlich preparatul poate induce apariţia unui rezultat fals-pozitiv.

• Preparatul poate provoca colorarea în galben-oranj a urinei;

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.

• Prezenţa vitaminei B1 din compoziţia medicamentului poate scădea efectul unor preparate pentru tratamentul tensiunii arteriale ridicate (remedii antihipertensive), de asemenea, poate diminua efectul sedativ şi hipnotic al barbituricelor şi glutetimidei.

• Vitamina B1 poate potenţa efectul medicamentelor pentru tratamentul stărilor depresive (imipramină, dezipramină), în special la pacienţii vârstnici.

• Vitamina B6 antagonizează efectul antiparkinsonian al levodopa.

• La administrarea concomitentă a nicotinamidei cu medicamente anticonvulsive (carbamazepină, diazepam şi valproat de sodiu), este posibilă potenţarea efectului anticonvulsiv.

• Clorpromazina creşte excreţia urinară a vitaminei B2.

• Probenecidul inhibă secreţia tubulară a vitaminei B2, încetinind eliminarea acesteia din organism, ceea ce duce la potenţarea efectului terapeutic şi a reacţiilor adverse.

• Din cauza diferitor incompatibilităţi, nu se recomandă administrarea concomitentă (amestecarea în aceeaşi seringă) împreună cu benzilpenicilina şi oxacilina, macrolidele, cloramfenicolul (antibiotice), vitamina B12, vitamina C. Anunţaţi medicul dumneavoastră în caz de administrarea concomitentă a oricărui tratament cu alte medicamente, pentru a evita posibilele interacţiuni între ele.

Sarcina şi alăptarea

Consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament.

Medicamentul poate fi utilizat în doze terapeutice în timpul sarcinii. Nu se recomandă administrarea Vitamin B Complex la femeile care alăptează. Dacă administrarea este strict necesară, alăptarea la sân trebuie întreruptă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vitamin B complex nu influenţează asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Vitamin B complex

• Acest medicament conţine parahidroxibenzoat de metil ca excipient, care poate provoca reacţii alergice (de tip întârziat), în cazuri de excepţie poate provoca bronchospasm

• Medicamentul conţine mai puţin de 1 mmol sodiu (23 mg) per doză, adică practic nu conţine sodiu.

3. Cum să utilizaţi Vitamin B complex

Vitamin B complex soluţie injectabilă se administrează cu prescripţie medicală. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Adulţi

Medicamentul se administrează intramuscular sau, mai rar, intravenos, în doză de 1-2 ml zilnic sau la două zile, timp de 5-10 zile.

Dozele şi durata tratamentului se determină de medicul dumneavoastră în dependenţă de graviditatea bolii şi tolerabilitatea preparatului. Cît mai curînd posibil tratamentul poate fi transferat la tratamentul oral cu Vitamin B complex sub formă de comprimate.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca şi toate medicamentele, Vitamin B complex poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În majoritatea cazurilor medicamentul este uşor tolerat. Foarte rar pot apărea reacţii de hipersensibilitate - urticarie, prurit sau edem angioneurotic, în special la pacienţii predispuşi, şoc anafilactic. Reacţiile adverse dispar la întreruperea tratamentului.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

5. Cum se păstrează Vitamin B complex

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de lumină.

A nu se congela! A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Vitamin B complex după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Vitamin B complex

1 fiolă soluţie injectabilă a 2 ml conţine:

- Substanţa activă: clorhidrat de tiamină (vitamina B1) 10 mg, riboflavină fosfat de sodiu, echivalent cu riboflavină (vitamina B2) 2 mg, clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 10 mg, nicotinamidă (vitamina PP) 100 mg.

- Excipienţi: edetat disodic, parahidroxibenzoat de metil (E 218), glicerol, acid clorhidric (1 mol/l), apă pentru injecţii.

Cum arată Vitamin B complex şi conţinutul ambalajului

Lichid transparent, practic lipsit de particule, de culoare galben-verde, cu miros specific de clorhidrat de tiamină. Fiole din sticlă brună (tip I) a câte 2 ml, cu punct de marcare pentru facilitarea ruperii-punct colorat. Câte 10 fiole în blister din PVC. Câte 1 sau 10 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare Şi Fabricantul

SOPHARMA AD 16 Iliensko Shosse Str. , Sofia 1220, Bulgaria.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Цена товара в пунктах: 669
Код товара: 63692
Цена товара в пунктах: 564
Код товара: 49248
Цена товара в пунктах: 844
Код товара: 37954
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Цена товара в пунктах: 1099
Код товара: 48119
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 204
Код товара: 64019
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 56016
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Цена товара в пунктах: 344
Код товара: 61116
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.