Advantan® Milk emuls. cutan. 0,1% 50 g N1

Код товара: 43929
Доза: 0.1
Количество доз: 1
Производитель: Intendis GmbH (prod.: Intendis Manufacturing SpA, Italia)
Страна: Германия
Форма: эмул. д/наруж. прим.ADVANTAN MILK 1 mg/g emulsie cutanată

Aceponat de metilprednisolonă

1. CE ESTE ADVANTAN MILK ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Advantan este un medicament corticosteroid destinat aplicaţiilor cutanate. Acesta conţine ca substanţă activă: metilprednisolon aceponat. Aceasta este indicată în cazul eczemelor endogene (dermatită atopică, neurodermită) eczemă de contact, eczemă degenerativă, eczemă dishidrotică, eczemă numulară, arsuri solare severe, eczemă vulgară şi eczeme la copii.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ADVANTAN MILK

Nu utilizaţi Advantan Milk:

- dacă prezentaţi hipersensibilitate (alergie) la metilprednisolon aceponat sau la oricare dintre componentele Advantan Milk;

- dacă sunt prezente în zonele care urmează să fie tratate:

- erupţii tuberculoase, sau sifilis la nivelul pielii ;

- infecţii virale (de exemplu: vărsat de vânt/varicelă, herpes zoster)

- iritaţii la nivelul pielii în zona gurii

- ulceraţii la nivelul pielii

- acnee vulgară

-subţierea straturilor de piele

- reacţii cutanate post-vaccinare la nivelul zonei care urmează să fie tratată.

Este necesară o atenţie sporită la utilizarea Advantan Milk. Advantan Milk se utilizează exclusiv pentru tratamentul extern la nivelul pielii . AdvantanMilk poate fi aplicat numai pe suprafeţele afectate de piele.

Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că afecţiunea dumneavoastră cutanată este asociată cu infecţii bacteriene sau fungice, este necesar tratament specific suplimentar. Dacă pielea dumneavoastră se usucă excesiv în timpul folosirii Advantan, acesta trebuie înlocuit cu una dintre formele de condiţionare cu un conţinut mai mare de grăsime (Advantan unguent).

În cazul aplicării Advantan la nivelul feţei, aveţi grijă ca acesta să nu vină în contact cu ochii. Dacă aţi avut vreodată un episod de glaucom(afecţiune a ochilor), vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră. În analogie cu administrarea sistemică a corticosteroizilor, glaucomul poate apare ca urmare a utilizării de corticosteroizi (de exemplu după o doză mare sau după aplicaţii pe zone întinse pe o elasticitate lungă de timp, în cazul folosirii pansamentelor ocluzive sau după aplicaţii la nivelul pielii din jurul ochilor). Nu s-au observat afectări ale funcţiei corticosuprarenalei în cursul tratamentului cu Advantan Milk aplicat pe zone întinse (40-60% din suprafaţa pielii ) la adulţi sau copii, nici măcar în condiţiile tratamentului cu pansamente ocluzive. Cu toate acestea

durata utilizării trebuie să fie cât mai scurtă posibil în cazul tratamentului aplicat pe zone întinse.

Copii şi adolescenţi

Corticosteroizii vor fi utilizaţi, în cazul copiilor, numai pe durata şi în doza minimă absolut necesară pentru obţinerea şi menţinerea efectului terapeutic dorit.

Pentru administrarea Advantan Milk la copii şi la adolescenţi, nu este necesară ajustarea dozelor. Cu caracter general, durata de administrare în cazul copiilor nu trebuie să depăşească 4 săptămâni. Este necesară o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu în cazul copiilor cu cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni.

Aplicarea în cantităţi mari, pe suprafeţe extinse, sau pe perioade îndelungate a corticosteroizilor topici, în special cu acoperirea cu bandaj (ocluzie), creşte semnificativ riscul de apariţie a reacţiilor adverse. Scutecele pot produce un efect ocluziv.

Administrarea Advantan cu alte medicamente

Vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi folosit recent sau dacă folosiţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală.

La respectarea dozelor şi administrarea pe durată scurtă nu sunt preconizate reacţii secundare. La aplicarea pe suprafaţă extinsă sau pe durată mai lungă, reacţiile secundare, ca urmare a preluării în organism (resorbţiei), pot fi identice cu cele înregistrate la administrarea internă (sistemică). Până în prezent nu sunt cunoscute astfel de reacţii.

Sarcina şi alăptarea

Înainte de a lua/utiliza orice medicament, consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră va ţine seama de acest lucru înainte de a vă prescrie Advantan Milk, de aceea vă rugăm să îl informaţi că sunteţi sau aţi putea fi gravidă. Ca regulă generală, medicamentele care conţin corticosteroizi pentru aplicare topică nu trebuie utilizate în primele trei luni de sarcină. În timpul primului trimestru de sarcină, Advantan Milk nu trebuie aplicat pe mai mult de 20% din suprafaţa corpului.

Alăptare

Nu trebuie să aplicaţi Advantan Milk la nivelul sânilor dacă alăptaţi un sugar sau un copil mic. Înainte de a vă prescrie Advantan, medicul dumneavoastră va lua în considerare faptul că alăptaţi, aşa încât vă rugăm să îl informaţi asupra acestui lucru. Trebuie evitată utilizarea îndelungată sau pe zone întinse.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Advantan Milk nu are influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI ADVANTAN MILK

Utilizaţi Advantan Milk exact aşa cum v-a prescris medicul. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur de modul în care trebuie să utilizaţi medicamentul.

Dacă nu există prescripţii medicale diferite, Advantan Milk se aplică în strat subţire pe zonele afectate ale pielii , masând uşor, o dată pe zi. În cazul arsurilor solare severe poate fi aplicat de două ori pe zi.

În general, durata tratamentului nu trebuie să depăşească 2 săptămâni la adulţi (trei zile în cazul arsurilor solare). In principiu, în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni, durata tratamentului trebuie redusă la minimum.

Dacă în timpul utilizării Advantan Milk, pielea tratată se usucă prea tare, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă prescrie un produs emolient suplimentar. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră în acest sens.

Dacă aveţi impresia că efectul Advantan este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Advantan Milk:

Nu există risc de intoxicaţie în urma aplicării unice a unei supradoze la nivelul pielii (aplicare pe suprafaţă întinsă) sau în cazul ingerării accidentale.

Dacă uitaţi să utilizaţi Advantan Milk:

Dacă aţi uitat să utilizaţi Advantan Milk nu aplicaţi cantităţi mai mari de decât cele prescrise şi continuaţi tratamentul conform recomandării medicului.

Dacă încetaţi să utilizaţi Advantan Milk:

Dacă întrerupeţi tratamentul cu Advantan Milk, este posibil ca simptomele iniţiale ale bolii dumneavoastră de piele să reapară. Vă rugăm să contactaţi medicul înainte de a întrerupe tratamentul.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Advantan poate cauza reacţii adverse, chiar dacă acestea nu apar la toate persoanele.

La clasificarea reacţiilor adverse s-a avut în vedere următoarea estimare a frecvenţelor: Frecvente: apar la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 de persoane tratate Mai puţin frecvente: apar la mai puţin de 1 din 100, dar mai mult de 1 din 1000 de persoane tratate Rare: apar la mai puţin de 1 din 1000, dar mai mult de 1 din 10 000 de persoane tratate Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Cele mai frecvente reacţii adverse observate la administrarea Advantan Milk au fost foliculită şi senzatie de arsură la locul de aplicare.

Mai puţin frecvent pot să apară reacţii de hipersensibilitate la substanţa activă şi reacţii adverse locale, de exemplu uscarea pielii , telangiectazie, pustule, prurit, dureri, eritem şi papule.

Ca şi în cazul altor corticosteroizi cu aplicare locală, în cazuri rare pot să apară următoarele reacţii adverse: apariţia de vergeturi, creşterea excesivă a părului

(hipertricoză), eczemă în zona gurii (dermatită periorală), decolorarea tegumentului şi reacţii alergice cutanate la anumite componente ale medicamentului. Pot apărea manifestări interne (sistemice) ca urmare a asimilării în organism (resorpţie) după administrarea externă a medicamentelor care conţin corticosteroizi.

Dacă observaţi orice reacţie adversă menţionată în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ADVANTAN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Advantan Milk?

-Substanţa activă este metilprednisolon aceponat. Fiecare gram de emulsie cutanată conţine 1 mg (0,1%) metilprednisolon aceponate.

-Excipienţi: trigliceride cu lanţ mediu, trigliceride ale acidului caprilic/capric/stearic, Macrogol-2stearil eter (Brij 72), Macrogol-21-stearil-eter (Brij 721), alcool benzilic, edetat disodic, glicerol 85%, apă purificată.

Natura şi conţinutul ambalajului

Advantan Milk se comercializează în tuburi de 20 şi 50 g emulsie cutanată.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

NTENDIS GmbH BERLIN

Max-Dohrn-Strasse 10, D-10589 Berlin,

Germania

Fabricantul

INTENDIS MANUFACTURING S. p. A. ,

Via Schering 21, 20090 Segrate, Milano,

Italia
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 802
Код товара: 34083
Цена товара в пунктах: 1345
Код товара: 11687
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 61560
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 63251
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 356
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 157
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 62192
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63237
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 62436
Акции
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 109
Код товара: 60986
Цена товара в пунктах: 403
Код товара: 61707
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 61908
Цена товара в пунктах: 866
Код товара: 61828
Просмотренные товары
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!