Тетрациклин таб. 250 мг N10х10

Код товара: 12679
Доза: 250
Количество доз: 100
Производитель: RNP Pharmaceuticals SRL, IM
Страна: Republica Moldova
Форма: табл
отпуск только по рецепту!

Tetraciclin-RNP 250 mg comprimate

Tetraciclină
1. CE ESTE TETRACICLIN-RNP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Tetraciclin-RNP conține un antibiotic, numit tetraciclina, care acționează prin distrugerea bacteriilor din organsimul dumneavoastră. Tetraciclina este utilizată pentru a trata infecţiile bacteriene, incluzând pneumonie şi alte infecţii ale tractului respirator, infecţii în sfera ORL, acnee, infecţii ale pielii , ochilor, infecţii la nivel genital şi urinar, infecţii care determină ulcer la nivelul stomacului, pentru prevenirea endocarditei bacteriene.
Tetraciclin-RNP mai poate fi utilizat în tratamentul infecțiilor specifice, cum este boala Lyme,antrax, ornitoză, trahom, holeră, bruceloză, actinomicoză, tularemie, tifos exantematic, febra Q, dizenterie, angina Vincent, infecţii cu Listeria şi Legionella, boala Whipple și altele.
2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI TETRACICLIN-RNP

Nu utilizaţi Tetraciclin-RNP

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tetraciclină sau la oricare dintre celelalte componente ale Tetraciclin-RNP, enumerate la punctul 6;
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi;
- dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor;
- dacă aveţi lupus eritematos sistemic;
- la copii cu vârsta sub 12 ani.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Tetraciclin-RNP

- dacă aveţi afecţiuni grave la nivelul ficatului;
- dacă aveţi diabet zaharat;
- dacă aveți miastenia gravis (o boală caracterizată prin slăbiciune musculară progresivă);
- dacă vi se efectuează teste de determinare a glucozei urinare;
- dacă tratamentul este de lungă durată, deoarece există riscul suprainfecţiilor bacteriene sau fungice. Suprainfecţia cu stafilococ la nivel intestinal poate ameninţa viaţa.
În timpul tratamentului cu Tetraciclin-RNP trebuie să evitaţi expunerea prelungită la soare sau raze UV artificiale, deoarece pot să apară reacţii alergice la nivelul pielii (reacţii de fotosensibilizare).
În timpul tratamentului de lungă durată cu Tetraciclin-RNP medicul dumneavoastră vă va indica periodic teste pentru a evalua tabloul sanguin, funcția rinichilor și ficatului dumneavoastră.
Tetraciclin-RNP scade eficacitatea contraceptivelor orale. Folosiţi o altă metodă contraceptivă pentru a preveni apariţia unei sarcini nedorite (vezi şi pct. Tetraciclin-RNP împreună cu alte medicamente).
La copii, Tetraciclin-RNP poate determina colorarea în galben sau brun a dinţilor sau afectarea smalţului dentar (vezi şi pct. Reacţii adverse posibile).
Tetraciclin-RNP împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Dacă luaţi acest medicament împreună cu altele, se poate modifica modul lor de acţiune. În special, este important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi oricare din următoarele medicamente:
- alte antibiotice (medicamente pentru tratamentul infecţiilor)
- anticoagulante orale (medicamente care subţiază sângele)
- medicamente contraceptive (pentru prevenirea sarcinii). În timpul şi până la 7 zile după tratamentul cu Tetraciclin-RNP trebuie să utilizaţi măsuri contraceptive suplimentare, cum este utilizarea prezervativului.
- retinoizi (derivaţi de vitamina A),
- alcaloizi de ergot (pentru migrenă),
- metotrexat (pentru boli reumatice, autoimune sau cancer),
- glicozide digitalice, cum este dogoxina (pentru stimularea lucrului inimii),
- didanosină (pentru tratamentul HIV),
- quinapril (pentru tensiune arterială crescută),
- fenitoină, carbamazepină, barbiturice (pentru convulsii),
- sulfoniluree şi insulină (pentru diabet zaharat),
- litiu (pentru tulburări psihice),
- teofilină (pentru astm bronșic),
- halofantrină (pentru malarie),
- atovaquonă (pentru infecții).
Absorbţia tetraciclinei din tractul gastrointestinal este inhibată de ionii bi- sau trivalenţi, cum sunt cei de aluminiu, zinc, cadmiu (de exemplu, din lapte, produse din lapte şi sucuri de fructe care conţin calciu), de magneziu (de exemplu, din compoziția antiacidelor) sau de preparatele ce conțin fier, cărbunele activat, colestiramină, chelaţii de bismut şi sucralfat, produse cu care formează chelaţi neabsorbabili. Prin urmare, aceste medicamente sau produse alimentare trebuie luate la intervale de 2-3 ore de la administrarea dozei de tetraciclină.
În schimb, administrarea de acid citric, metafosfat de sodiu, sorbitol, manitol, glucozamină, prin competiţie cu tetraciclinele pentru ionii bivalenţi, cresc proporţia de tetraciclină absorbită.
Tetraciclina poate poate influenţa rezultatul anumitor teste, cum sunt testele de determinare a glucozei (zahărului) și catecolaminelor în sânge sau urină.
Tetraciclin-RNP cu alimente şi băuturi

Absorbţia Tetraciclin-RNP din intestin este diminuată de prezenţa alimentelor, în special a produselor lactate. De aceea, utilizaţi Tetraciclin-RNP cu o oră înainte sau cu 2 ore după masă.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
La copii, Tetraciclin-RNP poate afecta creşterea şi dezvoltarea dinţilor. De aceea nu utilizaţi tetraciclina în timpul sarcinii.
Nu alăptaţi în timpul utilizării Tetraciclin-RNP, fără a-l informa întâi pe medicul dumneavoastră, deoarece tetraciclina trece în lapte şi poate afecta dezvoltarea oaselor şi dinţilor la sugar.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Tetraciclin-RNP nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI TETRACICLIN-RNP

Utilizaţi întotdeauna Tetraciclin-RNP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi: doza recomandată este de 1-2 g pe zi (4-8 comprimate),administrată fracţionat la intervale de 6-8 ore.
Copii cu vârsta peste 12 ani: doza recomandată este de 25-50 mg tetraciclină/kg şi zi, administrată fracţionat la intervale de 6-8 ore.
Pacienţii cu insuficienţă renală

În caz de insuficienţa renală, doza recomandată trebuie ajustată în funcţie de clearance-ul creatininei, fie prin scăderea dozei individuale recomandate, fie prin creşterea intervalului dintre doze:
Clearance-ul creatininei (ml/min) Intervalul dintre administrări (ore)
50-80 8-12
10-50 12-24
<10 24
Tratamentul brucelozei: 500 mg (2 comprimate) de 4 ori pe zi, timp de 3 săptămâni, în asociere cu streptomicina.
Tratamentul gonoreei necomplicate: în cazul în care penicilinele sunt contraindicate, se poate administra tetraciclină: iniţial 1,5 g tetraciclină, apoi 0,5 g tetraciclină de 4 ori pe zi, crescând până la 9 g.
Infecţii determinate de Chlamidia trachomatis: 500 mg (2 comprimate) de 4 ori pe zi, pentru cel puţin 7 zile.
Acnee severă: doza iniţială recomandată este de 2 g pe zi în doze divizate. În general, doza se va ajusta la 125-500 mg tetraciclină pe zi. Cazurile de acnee severă necesită tratament pe termen lung.
Copii şi adolescenţi
Tetraciclin-RNP este contraindicat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Mod de utilizare

Comprimatele se vor lua oral, cu o cantitate suficientă de apă, pe stomacul gol, cu 1 oră înainte de masă sau cu 2 ore după masă. Comprimatele nu se vor lua în poziţie culcat pe spate. Nu zdrobiţi şi nu mestecaţi comprimatele. Înghiţiţi-le întregi, la intervale de timp regulate.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Tetraciclin-RNP

Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât vi s-a recomandat de medicul dumneavoastră puteţi manifesta: greaţă, vărsături, dureri abdominale, ulceraţii la nivelul gurii, iritaţii la nivelul anusului, creşterea tensiunii arteriale intracraniene (la copii). Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.
Dacă uitaţi să utilizaţi Tetraciclin-RNP

Dacă uitaţi să luaţi o doză, nu vă îngrijoraţi. Luaţi doza imediat ce vă aduceţi aminte. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Tetraciclin-RNP

Luaţi toate dozele prescrise de medicul dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi mai bine. În caz contrar, infecţia poate reapărea.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Tetraciclin-RNP poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Anunţaţi imediat medicul dumneavoastră dacă observaţi următoarele reacţii adverse grave:

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Erupţii trecătoare pe piele, înroşirea pielii , mâncărimi, umflături la nivelul feței, limbii, gurii buzelor, ce duc la dificultăți de respirație și deglutiție (angioedem), apariţia de tulburări ale inimii, febră, dureri la nivelul articulaţiilor, anafilaxie, agravarea lupusului eritematos sistemic, lipsa poftei de mâncare, dificultăţi la înghiţire, dureri abdominale, greaţă, vărsături, diaree, ulceraţii la nivelul gurii, inflamaţii la nivelul mucoasei gurii, inflamaţia limbii, limbă neagră şi păroasă, mâncărimi la nivelul anusului.
Alte reacţii adverse includ:
Rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi)

Inflamația pielii cu descuamare (dermatite exfoliative). Colorarea anormală a pielii la nivelul pielii şi ochilor, modificări de culoare ale corneei a fost raportată la nou-născuţii din mame cărora li s-au administrat doze mari de tetraciclină. Mai pot să apară modificarea culorii unghiilor şi destrucția (liza) acestora.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Erupții pe piele, care dispar la apăsare (urticarie), mâncărime, erupții trecătoare pe piele, slăbiciune musculară la pacienţii cu miastenia gravis, dureri în gât, răguşeală, ameţeli, dureri de cap, tulburări de vedere, bombarea fontanelei (la copii); acest semn dispare după întreruperea tratamentului cu Tetraciclin-RNP. Mai poate să apară colorarea în brun a dinţilor şi afectarea smalţului dentar în cazul administrării la copii sub 12 ani şi în ultimul trimestru de sarcină. În timpul tratamentului de lungă durată cu Tetraciclin-RNP se poate produce colorarea în negru-maroniu a glandei tiroide, fără modificarea funcţiei. La pacienţii cărora li s-a administrat tetraciclină au fost observate reacţii de fotosensibilizare. De aceea, în timpul tratamentului trebuie evitată expunerea directă la radiaţii ultraviolete (lumină solară puternică sau raze UV artificiale). Dacă apar reacţii de fotosensibilizare tratamentul trebuie întrerupt. Tetraciclina poate determina toxicitate la nivelul rinichilor, stază biliară la nivelul ficatului şi tulburări ale numărului de celule sanguine (scăderea numărului de globule roşii, scăderea numărului de trombocite, neutrofile şi eozinofile).
Mai pot să apară decolorarea unghiilor şi liza acestora, creșterea eliminării de uree, pierderi ale sodiului, asociate cu acidoză, conținut sporit de fosfați în sânge (hiperfosfatemie). În timpul tratamentului de lungă durată pot să apară suprainfecţii cu Candida albicans.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Tetraciclin-RNP

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Tetraciclin-RNP după data de expirare înscrisă pe cutie după “Exp:”.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25 ºC, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tetraciclin-RNP

Substanţa activă este tetraciclina.
- Fiecare comprimat conține clorhidrat de tetraciclină 250 mg.
- Celelalte componente sunt: amidon de porumb, celuloză microcristalină, copovidonă, talc, stearat de magneziu.
Cum arată Tetraciclin-RNP şi conţinutul ambalajului

Comprimatele sunt biconvexe, de culoare galbenă, cu incluziuni puţin vizibile de culoare cenușie sau cenuție - întunecată şi margini bine conturate.
Câte 10 comprimate în blister din PVC și folie de aluminiu.
Câte 1, 2 sau 10 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

ÎM „RNP Pharmaceuticals” SRL, Republica Moldova
MD-4820, r-nul Criuleni, s. Dolinnoe
Tel. : + 373 22 35 97 92
Fabricantul

ÎM „RNP Pharmaceuticals” SRL, Republica Moldova
MD-4820, r-nul Criuleni, s. Dolinnoe

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 21
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 58454
Топ сезона
Код товара: 57962
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 55677
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 45491
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 55372
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 244
Код товара: 58019
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 643
Код товара: 47308
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 44870
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Акция
Цена товара в пунктах: 2016
Код товара: 51944
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 49829
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 58535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 57932
Цена товара в пунктах: 778
Код товара: 55758
Цена товара в пунктах: 753
Код товара: 56657
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 58601
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.