Meксиприм® р-р.д/ин. 50 мг/мл 2 мл N10

Код товара: 40627
Количество доз: 10
Доза: 50
Производитель: Nijfarm SAD
Страна: Россия
Форма: р-р д/ин.
Наличие: мало
98 98 леев
(-8%)
91 46 леев
Выгода:
9 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

MEXIPRIM 50mg/ml soluţie injectabilă

succinat de etilmetilhidroxipiridină

1. CE ESTE MEXIPRIM ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Succinatul de etilmetilhidroxipiridină, substanţa activă din Mexiprim, este un antioxidant și se referă la preparatele utilizate în tratamentul maladiilor sistemului nervos. Posedă un spectru larg de acţiune farmacologică: creşte rezistenţa organismului faţă de stres, manifestă acţiune anxiolitică, fără efect miorelaxant; posedă proprietăţi nootrope, preîntâmpină şi reduce tulburările cognitive şi de memorie, care se dezvoltă în procesul de îmbătrânire şi la influenţa diferitor factori patogeni; manifestă acţiune anticonvulsivă; posedă proprietăţi antioxidante şi antihipoxice; creşte concentraţia atenţiei şi capacitatea de muncă; diminuează acţiunea toxică a alcoolului. Preparatul îmbunătăţeşte metabolismul şi aprovizionarea cu sânge a ţesutului cerebral, ameliorează microcirculaţia şi proprietăţile reologice ale sângelui, reduce agregarea trombocitelor. Stabilizează structurile membranare ale celulelor sanguine (eritrocite şi trombocite). Posedă acţiune hipolipidemiantă, reduce nivelul colesterolului total şi lipoproteinelor cu densitate mică.

Mexiprim este utilizat în tratamentul următoarelor maladii:

-tulburări acute ale circulaţiei cerebrale (în cadrul tratamentului complex);

-encefalopatie discirculatorie;

-distonie vegeto-vasculară;

-tulburări anxioase în stări nevrotice şi de tip nevrotic;

-tulburări cognitive uşoare de diferită geneză (sindromul psihoorganic şi astenic, consecinţele traumatismului cranio-cerebral, ateroscleroza, procese senile şi atrofice, neuroinfecţii şi intoxicaţii);

-tulburări de memorie şi insuficienţa intelectuală la vârstnici;

-acţiunea factorilor extrerni (de stres);

-sindromul de abstinenţă alcoolică cu predominarea tulburărilor de tip nevrotic şi vegeto-vascular;

-intoxicaţie acută cu antipsihotice.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI MEXIPRIM SOLUȚIE INJECTABILĂ

Nu utilizaţi Mexiprim

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la succinatul de etilmetilhidroxipiridină sau la oricare dintre celelalte componente ale Mexiprim;

- dacă aveţi insuficienţă hepatică şi/sau renală acută;

- copiilor și adolescenților până la 18 ani;

- în perioada sarcinii și alăptării (nu sunt date suficiente în tratamentul paciențelor din această categorie). Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Mexiprim. Daca suferiți de vreuna din maladiile descries mai sus, anunțați medicul Dumneavoastră și nu utilizați acest medicament.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau preparate din plante medicinale.

Mexiprim este compatibili cu preparatele psihotrope; potenţează acţiunea anxioliticelor benzodiazepinice, antiparkinsonienelor (Levodopa) şi antiepileptice (Carbamazepina). Reduce acţiunea toxică a alcoolului etilic.

Sarcina şi alăptarea

Preparatul Mexiprim este contraindicat în sarcină deoarece nu sunt date suficiente referitor la acțiunea sa toxică și teratogenă. Alăptarea în timpul tratamentului cu Mexiprim este contraindicată, deoarece nu sunt date suficiente privitor la concentrația preparatului în laptele matern în timpul tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor În timpul tratamentului se recomandă precauţie la conducerea vehiculelor şi efectuarea activi tăţilor potenţial periculoase, care necesită concentraţia atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide (vezi pct. 4).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI MEXIPRIM 50 mg/ml soluție injectabilă

Utilizaţi întotdeauna Mexiprim exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. Mexiprim se va administra de asistentă sau medic direct într-o venă sau în mușchi. Mexiprim se administrează intramuscular sau intravenos (în bolus sau perfuzie). Dozele se stabilesc în mod individual. La administrare în perfuzie intravenoasă preparatul se va dizolva în soluţie clorură de sodiu 0,9%. Tratamentul se iniţiază cu doza de 50-100 mg de 1-3 ori pe zi, mărind treptat doza până la obţinerea efectului terapeutic. Administrarea preparatului în bolus se va efectua timp de 5-7 minute, în perfuzie intravenoasă-cu viteza de 40-60 picătiri/minut. Doza maximă nictemerală nu trebuie să depăşească 800 mg.

-În tulburări acute ale circulaţiei cerebrale Mexiprim se administrează în cadrul tratamentului complex în primele 2-4 zile intravenos în perfuzie, câte 200300 mg o dată pe zi, apoi intramuscular câte 100 mg de 3 ori pe zi. Durata tratamentului constituie 10-14 zile.

-În encefalopatie discirculatorie în faza de decompensare Mexiprim se administrează intravenos în bolus sau în perfuzie în doză de 100 mg de 2-3 ori pe zi timp de 14 zile. Apoi se administrează intramuscular în doză de 100 mg de 2-3 ori pe zi în următoarele 2 săptămâni. Pentru profilaxia encefalopatiei discirculatorii se administrează intramuscular în doză de 100 mg de 2 ori pe zi timp de 14 zile.

-În tulburări cognitive uşoare la pacienţii vârstnici şi în tulburări anxioase preparatul se administrează intramuscular în doză nictemerală de 100-300 mg timp de 14-30 zile.

-În sindromul de abstinenţă alcoolică Mexiprim se administrează intramuscular în doză de 100-200 mg de 2-3 ori pe zi sau intravenos în perfuzie de 1-2 ori pe zi timp de 5-7 zile.

-În intoxicaţia acută cu antipsihotice preparatul se administrează intravenos în doză de 50-300 mg pe zi timp de 7-14 zile.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie Mexiprim

Deoarece medicamentul vă este administrat de personal medical, este puţin probabil să primiţi o doză prea mare Mexiprim. Dacă aveţi impresia că vi s-a administrat o doză prea mare, discutaţi cu medicul dumneavoastră. La supradozare cu Mexiprim sunt posibile dereglări ale somnului (insomnia sau în unele cazuri somnolență). Nu necesită tratament deoarece simptomele vor trece în 3 zile desinestătător. Dacă apar insomnii accentuate medicul Dumneavoastră vă poate prescri preparate hipnotice.

Dacă uitaţi să utilizaţi Mexiprim

Deoarece medicamentul vi se administrează de către personal medical este puţin probabil să fie omisă o doză. Totuşi, dacă aveţi impresia că nu vi s-a administrat o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau asistenta. Doza nu se va dubla chiar dacă ați omis una.

4. REACŢII ADVERSE

Ca toate medicamentele, Mexiprim poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori): greaţă, xerostomie, somnolenţă, reacţii alergice.

Dacă în timpul tratamentului au apărut reacții alergice cu umflarea feţei, limbii, buzelor şi gâtului (ceea ce poate duce la dificultăţi respiratorii) sau în formă de urticărie și prurit, imediat încetați de a utiliza preparatul și adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ MEXIPRIM 50 mg/ml soluție injectabilă

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la loc ferit de lumină la temperaturi sub 20 C

Nu utilizaţi Mexiprim după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra în ambalajul original.

6. INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Ce conţine Mexiprim

- Substanţa activă este succinat de etilmetilhidroxipiridină. O fiolă conţine succinat de etilmetilhidroxipiridină-50 mg.

- Celălalt component este: apă pentru injecții-până la 1 ml.

Cum arată Mexiprim şi conţinutul ambalajului

Soluție injectabilă intravenoasă sau intramusculară a câte 50 mg/ml (soluţie transparentă, incoloră sau uşor gălbuie

Produs de IFSU ”Uzina endocrină din Moscova”, Rusia

Fiole câte 2 ml sau 5 ml din sticlă neutră marca NA-3 sau de import. Câte 5 fiole în blister din folie PVC sau folie PVC si folie de aluminiu. Câte 1, 2 sau 3 blistere cu prospectul: informaţie pentru utilizator, cu un cuţit sau scarificator plasat într-o cutie de carton. Pentru spitale câte 6, 12, 20, 50 sau 100 blistere cu 3, 6, 10, 25 sau 50 de prospecte: informaţie pentru utilizator, cuțite sau scarificatoare pentru fiole se plasează în cutie din carton sau carton ondulat. Dacă fiolele au crestături, inele sau puncte pentru rupere, cuțitele sau scarificatoarele nu se pun în cutie.

Produs de Compania farmaceutică tehnologico-științifică ”POLISAN”, Rusia

2 ml sau 5 ml fiole de sticlă neutră marca NA-3 sau fiole de sticlă de importate, sau fiole de culoare brună. Câte 5 fiole în blister din folie PVC sau folie PVC si folie de aluminiu. Câte 1, 2 sau 3 blistere cu prospectul: informaţie pentru utilizator, cu un cuţit sau scarificator este plasat într-o cutie de carton. Pentru spitale câte 6, 12, 20, 50 sau 100 blistere cu 3, 6, 10, 25 sau 50 de prospecte: informaţie pentru utilizator, cuțite sau scarificatoare pentru fiole se plasează în cutie din carton sau carton ondulat. Dacă fiolele au crestături, inele sau puncte pentru rupere, cuțitele sau scarificatoarele nu se pun în cutie.

Deţinătorul cetificatului de înregistrare şi fabricanţii

Deţinătorul cetificatului de înregistrare

SAD „Nijfarm”, Rusia

603950, Nijnii Novgorod

GSP-459, str. Salganskaya, 7

Tel. : (831) 278-80-88 Fax: (831) 430-72-28

Fabricanții

1. IFSU”Uzina endocrină din Moscova”, Rusia

109052, or. Moscova, str. Novokhokhlovskaya, 25

2. Companie farmaceutică tehnologico-științifică”POLISAN”, Rusia.

192102, or. Sankt-Petersburg, str. Salov 72, bl. 2, A

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 57933
Цена товара в пунктах: 873
Код товара: 50685
NEW
Цена товара в пунктах: 1334
Код товара: 61987
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 42
Код товара: 58454
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61752
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 54915
Топ сезона
Код товара: 11900
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61817
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 55604
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61749
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 61909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 61718
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 880
Код товара: 61454
Акция
Цена товара в пунктах: 432
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61817
Акция
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 847
Код товара: 61828
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 61116
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 68
Код товара: 61965
NEW
Цена товара в пунктах: 412
Код товара: 61947
Цена товара в пунктах: 144
Код товара: 61113
NEW
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 61862
NEW
Цена товара в пунктах: 253
Код товара: 61847
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 61504
NEW
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 61693
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.