Reosorbilact sol. 200ml (detoxifiant)

Код товара: 16151
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Iuria-Farm SRL
Страна: Украина
Форма: р-р инф.
Наличие: достаточно
77 41 леев
(-8%)
71 21 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

REOSORBILACT

soluţie perfuzabilă
DENUMIREA COMERCIALĂ

Reosorbilact
COMPOZIŢIA

1 ml soluţie conţine:
substanţe active: sorbitol-60 mg, lactat de sodiu (în recalcul la 100% substanţă)-19 mg, clorură de sodiu-6 mg, clorură de calciu dihidrat (în recalcul la clorură de calciu)-0,1 mg, clorură de potasiu-0,3 mg, clorură de magneziu hexahidrat (în recalcul la clorură de magneziu)-0,2 mg;
excipient: apă pentru injecţii.
FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie perfuzabilă.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Lichid transparent incolor.
Osmolaritatea teoretică 891 mOsm/l; pH 6,00-7,60.
Componenţa electrolitică: 1 l soluţie conţine Na+ - 272,20 mmol; K+ - 4,02 mmol; Ca++ - 0,90 mmol; Mg++ - 2,10 mmol; Cl- - 112,69 mmol; Lac--169,55 mmol.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Soluţii implicate în echilibrul hidro-electrolitic. Electroliţi în combinaţii cu alte medicamente, B05B B04.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Reosorbilact posedă acţiune reologică, antişoc, de detoxifiere, alcalinizantă şi stimulantă a peristaltismului intestinal. Substanţele active de bază ale preparatului sunt sorbitolul şi lactatul de sodiu. Sorbitolul prin metabolizare hepatică este transformat iniţial în fructoză, apoi în glucoză, ulterior în glicogen. O parte din sorbitol este utilizată pentru necesităţile energetice urgente ale organismului, cealaltă parte este depozitată sub formă de glicogen. Soluţia izotonică de sorbitol posedă acţiune dezagregantă şi astfel ameliorează microcirculaţia şi hemoperfuzia tisulară. În comparaţie cu bicarbonatul de sodiu, corecţia acidozei cu ajutorul lactatului de sodiu se petrece mai lent, în funcţie de includerea acestuia în metabolism, fără oscilaţii marcate ale valorilor pH-ului sanguin. Acţiunea lactatului de sodiu se manifestă peste 20-30 minute după administrare. Clorura de sodiu posedă acţiune rehidratantă. Restituie deficitul ionilor de sodiu şi clor în diverse stări patologice. Clorura de calciu restituie deficitul ionilor de calciu. Ionii de calciu sunt necesari pentru procesul de transmitere a impulsurilor nervoase, contracţia musculaturii netede şi scheletice, activi tatea miocardului, formarea ţesutului osos, coagularea sângelui. Reduce permeabilitatea celulelor şi reţelei vasculare, preîntâmpină dezvoltarea reacţiilor inflamatoare, creste rezistenta organismului la infecţii. Clorura de potasiu restabileşte echilibrul hidro-electrolitic. Posedă acţiune crono- şi batmotropă negativă, în doze mari-inotropă şi dromotropă negativă, efect diuretic moderat. Participă la procesele de transmitere a impulsurilor nervoase. Creşte concentraţia de acetilcolină şi provoacă excitaţia compartimentului simpatic al sistemului nervos vegetativ. Îmbunătăţeşte contracţia musculaturii scheletice în distrofie musculară, miastenie.
Proprietăţi farmacocinetice

Sorbitolul se include rapid în metabolismul general, se metabolizează în ficat în proporţie de 80-90%, unde este depozitat sub formă de glicogen; 5% se depozitează în ţesutul cerebral, miocard şi muşchii scheletici; 6-12% se elimină prin rinichi. La introducerea în patul vascular din lactatul de sodiu se eliberează sodiul, CO2 şi H2O, care la rândul lor formează bicarbonat de sodiu, ce contribuie la majorarea rezervei alcaline a sângelui. Doar ½ din doza administrată de lactat de sodiu este activă (izomerul L); cealaltă jumătate (izomerul D) nu se supune metabolizării şi este eliminat prin urină. Clorura de sodiu se elimină rapid din patul vascular, doar temporar sporind volumul sângelui circulant. Intensifică diureza.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Pentru ameliorarea microcirculaţiei cu scop profilactic şi de tratament al şocului traumatic, operator, hemolitic, toxic şi combustional, în caz de hemoragii acute, boala arşilor, boli infecţioase însoţite de intoxicaţie, acutizarea hepatite cronice, septicemie, pentru pregătirea preoperatorie şi în perioada postoperatorie, pentru ameliorarea circulaţiei arteriale şi venoase cu scop de profilaxie a trombozelor, tromboflebitelor, endarteriitelor, bolii Raynaud.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Adulţilor Reosorbilact se administrează sub formă de perfuzie intravenoasă cu viteza de 40-60 picături/minut. La necesitate se admite administrarea medicamentului în jet după efectuarea testului prin administrarea sub formă de perfuzie intravenoasă cu viteza de 30 picături/minut. După administrarea a 15 picături se va întrerupe administrarea medicamentului, iar peste 3 minute în cazul lipsei reacţiei Reosorbilact poate fi administrat în jet. În şocul traumatic, combustional, operator şi hemolitic adulţilor se administrează câte 600-1000 ml (10-15 ml/kg corp) la o priză şi repetat câte 600-1000 ml (10-15 ml/kg corp) iniţial în jet, apoi sub formă de perfuzie. În hepatite cronice adulţilor se administrează câte 400 ml (6-7 ml/kg corp) sub formă de perfuzie intravenoasă. În caz de hemoragii acute-câte 1500-1800 ml (până la 25 ml/kg). În acest caz se recomandă administrarea de Reosorbilact la etapa acordării ajutorului de urgenţă în ambulanţă. În perioada pre- şi postoperatorie se administrează în doză de 400 ml (6-7 ml/kg), sub formă de perfuzie intravenoasă timp de 3-5 zile. În afecţiuni tromboembolice ale vaselor sanguine-câte 8-10 ml/kg sub formă de perfuzii intravenoase, repetat peste o zi, până la 10 perfuzii la cura de tratament.
Copii.

Nu sunt date suficiente privind administrarea la copii.
REACŢII ADVERSE

Frecvenţa reacţiilor adverse:
foarte frecvente (>1/10),
frecvente (>1/100 şi <1/10),
mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100),
rare (>1/10000 şi <1/1000),
foarte rare (<1/10000),
cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
Tulburări ale sistemului imunitar: mai puţin frecvente-reacţii anafilactoide, edem angioneurotic, hipertermie.
Tulburări cardiace: mai puţin frecvente-tahicardie, dispnee.
Tulburări vasculare: mai puţin frecvente-creşterea sau scăderea tensiunii arteriale, acrocianoză.
Tulburări ale sistemului nervos: rare-tremor, cefalee, ameţeli, astenie.
Tulburări gastrointestinale: rare-greaţă, vomă.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: mai puţin frecvente-erupţii cutanate, urticarie, prurit.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: foarte rare-modificări la locul de injectare, inclusiv durere şi senzaţia de arsură.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele medicamentului, alcaloză, precum şi în cazurile când este contraindicată administrarea volumelor mari de lichide (accident vascular cerebral hemoragic, tromboembolie, decompensare cardio-vasculară, hipertensiune arterială de gr. III, vicii cardiace decompensate, insuficienţă renală terminală), deshidratare, oligurie.
SUPRADOZARE

Simptome: se dezvoltă semne de alcaloză, care dispar de sine stătător după întreruperea imediată a administrării medicamentului, uneori colaps, deshidratare (datorită intensificării diurezei). La depăşirea vitezei de administrare se poate dezvolta tahicardie, hipertensiune arterială, dispnee, cefalee, dureri retrosternale, dureri abdominale.
Tratament: aceste simptome dispar rapid după întreruperea sau reducerea substanţială a vitezei de administrare a soluţiei.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Reosorbilact se administrează doar sub monitorizarea echilibrului acido-bazic şi electrolitic, funcţiei hepatice şi tensiunii arteriale. Se administrează cu precauţie la pacienţii cu colecistită calculoasă. Medicamentul conţine sorbitol. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu sunt date privind contraindicarea în perioada de sarcină şi alăptare.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Deoarece medicamentul se administrează în condiţii de staţionar, lipsesc date privind aceste influenţe.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Reosorbilact nu se va utiliza în calitate de solvent, diluant sau vehicul pentru alte medicamente. Incompatibilităţi Reosorbilact nu se va amesteca cu soluţii cu conţinut de fosfaţi sau carbonaţi.
PREZENTARE, AMBALAJ

Soluţie perfuzabilă сâte 200 ml sau 400 ml în flacoane din sticlă.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A nu se congela.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina,
str. Verboveţcovo 108, 18030, Cerkassy.
Tel: (044) 281-01-01.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 3701
Код товара: 63742
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 62317
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.