Nebufluzon® susp. de inhalat prin nebulizator 1 mg/ml 2 ml N10

Код товара: 51899
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Iuria-Farm SRL
Страна: Украина
Форма: сусп. д/инг. под давлением
отпуск только по рецепту!

NEBUFLUZON 1 mg/ml suspensie de inhalat prin nebulizator

Propionat de fluticazonă

1.CE ESTE NEBUFLUZON ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

NEBUFLUZON conţine ca substanţă activă propionat de fluticazonă, care aparţine unui grup de medicamente, denumite glucocorticoizi sau steroizi.

O doză foarte mică de steroizi este necesară atunci când este inhalată. Acest lucru se datorează faptului că este inhalat direct în plămâni.

NEBUFLUZON funcționează prin reducerea edemului și a iritației la plămâni. Manifestă ceea ce se numește „acțiune antiinflamatoare”.

NEBUFLUZON ajută la prevenirea atacurilor de astm la persoanele, care au nevoie de tratament regulat. Trebuie să fie folosit în mod regulat, în fiecare zi.

NEBUFLUZON nu ajută la tratarea crizelor acute de astm, când vă simțiți sufocat.

2.CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NEBUFLUZON

Nu utilizaţi NEBUFLUZON:

-           dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la propionat de fluticazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale NEBUFLUZON (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

-           dacă prezentaţi crize de astm (senzaţie de sufocare); nu utilizaţi acest medicament pentru tratarea crizelor de astm apărute brusc, pentru că nu vă va ajuta. Veţi avea nevoie de alt tip de medicament. Dacă luaţi mai multe medicamente, aveţi grijă să nu le confundaţi;

-           dacă respiraţia, inclusiv respiraţia şuierătoare se agravează imediat după folosirea medicamentului; în acest caz întrerupeţi utilizarea şi informaţi medicul cât mai curând posibil;

-           dacă dificultăţile respiratorii, inclusiv respiraţia şuierătoare se agravează după câteva zile de tratament sau dacă a fost necesar să măriţi frecvenţa de utilizare a altor medicamente administrate pe cale inhalatorie, informaţi-l pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil;

-           dacă aţi urmat sau urmaţi pe perioade scurte tratament cu corticosteroizi sub formă de comprimate sau injecţii; în acest caz veţi fi sfătuit de către medicul dumneavoastră să purtaţi un card de avertizare, care să conţină informaţii despre tratamentul cu corticosteroid, indicând astfel necesitatea tratamentului suplimentar în situaţii de stres;

-           dacă suferiţi de diabet zaharat;

-           dacă suferiţi sau aţi suferit de tuberculoză pulmonară (TBC);

-           dacă apare vedere încețoșată sau alte tulburări de vedere, adresați-vă imediat la medicul dumneavoastră pentru a fi consultat de către un specialist oftalmolog.

Tratamentul cu propionat de fluticazonă nu trebuie întrerupt brusc.

Copii

Nebufluzon 1 mg/ml nu este autorizat pentru utilizare la copii cu vârsta sub 16 ani, astfel nu trebuie utilizat la această categorie de pacienți. Datele clinice actuale nu permit de a oferi recomandări de dozare adecvate pentru această categorie de pacienți.

NEBUFLUZON împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, spuneți medicului dumneavoastră, dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:

          un tip de medicament antiviral cunoscut sub numele de „inhibitor de protează” (cum ar fi ritonavir) sau produse, care conțin cobicistat, care pot crește efectele propionatului de fluticazonă. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu atenție, dacă luați aceste medicamente;

          medicamente utilizate pentru tratarea infecțiilor fungice (cum ar fi ketoconazolul, itraconazolul).

Sarcină şi alăptare

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Propionatul de fluticazonă nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3.CUM SĂ UTILIZAŢI NEBUFLUZON

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră, dacă nu sunteţi sigur.

Substanţa activă din NEBUFLUZON trebuie inhalată prin intermediul unui nebulizator, aşa cum v- a recomandat medicul dumneavoastră. Având în vedere faptul că eliberarea substanţei active poate fi influenţată de o gamă largă de factori, trebuie respectate întocmai recomandările producătorului dispozitivului de nebulizare.

În general, nu se recomandă utilizarea NEBUFLUZON prin nebulizare ultrasonică. Dacă aveţi nelămuriri sau nu înţelegeţi instrucţiunile de utilizare a nebulizatorului, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

NEBUFLUZON trebuie inspirat pe gură, cu ajutorul unei piese bucale. Totuşi, este posibil să inhalaţi pe nas, în cazul în care utilizaţi o mască facială. Când utilizaţi o mască facială, trebuie să vă protejaţi pielea cu o cremă protectoare sau să vă spălaţi bine faţa după utilizare, pentru a preveni posibilitatea iritării sau atrofierii pielii.

Evitaţi nimerirea aerosolului în ochi.

NEBUFLUZON pentru nebulizare nu trebuie administrat prin injectare sau de înghiţit.

Acest medicament se utilizează întotdeauna sub directa îndrumare a medicului. Dacă aveţi orice nelămurire, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră.

S-ar putea să dureze câteva zile până să observaţi efectele acestui medicament. Este foarte  important să-l utilizaţi regulat, în fiecare zi, chiar dacă nu aveți simptome.

Doza iniţială depinde de severitatea astmului bronşic, dar poate fi modificată, pe măsură ce afecţiunea dumneavoastră se ameliorează. Medicul va stabili doza potrivită în cazul dumneavoastră pe baza unui examen medical complet.

Dacă utilizați doze mari de steroizi inhalatori pentru o lungă perioadă de timp, uneori puteți să aveți nevoie de steroizi suplimentari, de exemplu, în situații de stres, cum ar fi un traumatism sau înainte de o intervenție chirurgicală. Medicul dumneavoastră poate decide să vă administreze medicamente suplimentare cu steroizi în acest timp.

Doze

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 16 ani: câte 0,5-2 mg suspensie de 2 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 16 ani

Nebufluzon 1 mg/ml nu este autorizat pentru utilizare la copii cu vârsta sub 16 ani, astfel nu trebuie utilizat la această categorie de pacienți. Datele clinice actuale nu permit de a oferi recomandări de dozare adecvate pentru această categorie de pacienți.

Dacă consideraţi că tratamentul cu un bronhodilatator cu durată scurtă de acţiune a devenit mai puţin eficace sau necesităţi mai multe inhalări decât de obicei, consultaţi medicul.

Dacă aveţi nevoie de unele volume mai mici de suspensie sau dacă necesitaţi administrarea pe o perioadă mai îndelungată, medicul vă va lămuri cum să dizolvaţi suspensia de propionat de fluticazonă pentru nebulizare cu soluţie injectabilă de clorură de sodiu.

Instrucțiuni de utilizare a Nebufluzon

Înainte de utilizare este important să vă asigurați că conținutul recipientului unidoză este bine amestecat. Menținând recipientul în poziţie orizontală de marginea, pe care se află marcajul, loviţi uşor celălalt capăt de câteva ori şi agitaţi. Repetați acest proces de mai multe ori, până la amestecarea completă a conținutului. Pentru a deschide recipientul, rotiți căpăcelul, situat în vârful acestuia.

Dacă este necesar, medicamentul poate fi diluat cu soluție de clorură de sodiu.

Orice cantitate de suspensie rămasă neutilizată în nebulizator a nu se utiliza repetat. Aceasta trebuie aruncată.

Dacă utilizaţi mai mult NEBUFLUZON decât trebuie

Dacă, în mod accidental, aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată, informaţi-l pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Este important să luaţi doza aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu trebuie să creşteţi sau să scădeţi doza fără să vă sfătuiţi cu medicul.

Dacă uitaţi să utilizaţi NEBUFLUZON

Dacă aţi uitat să utilizaţi o doză, luaţi următoarea doză la momentul stabilit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi NEBUFLUZON

Este foarte important să utilizaţi medicamentul regulat, în fiecare zi. Nu încetaţi să utilizaţi NEBUFLUZON fără a vă sfătui cu medicul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, NEBUFLUZON poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unii pacienţi pot fi alergici la medicamente. Dacă la scurt timp după administrarea NEBUFLUZON, aveţi oricare dintre următoarele manifestări, întrerupeţi tratamentul şi informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră:

-           respiraţie şuierătoare apărută brusc şi senzaţie de durere sau presiune în piept;

-           umflarea pleoapelor, feţei, buzelor, limbii sau gâtului;

-           erupţii trecătoare pe piele sau urticarie apărute oriunde pe corp.

-           dacă respiraţia sau respiraţia şuierătoare se agravează, anunţaţi medicul cât mai curând posibil. Alte reacţii adverse, care pot apărea la utilizarea de NEBUFLUZON:

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

După inhalarea medicamentului, la unii pacienţi apare candidoză (infecţie determinată de o ciupercă) la nivelul gâtului sau limbii. În acest caz, după administrarea fiecărei doze, poate fi utilă clătirea gurii cu apă. Informaţi-l pe medicul dumneavoastră, dar nu întrerupeţi tratamentul decât dacă vă recomandă acest lucru.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

La pacienții cu boala pulmonară obstructivă cronică se poate dezvolta pneumonia.

După inhalarea medicamentului, la unii pacienţi poate să apară răguşeală. Informaţi-l pe medicul dumneavoastră, dar nu întrerupeţi tratamentul decât dacă vă recomandă acest lucru. Medicul poate să vă recomande să clătiţi gâtul cu apă imediat după inhalare.

La unii pacienţi pot să apară vânătăi.

Reacţii adverse mai puţin frecvente pot afecta până la 1 din 100 persoane): Au fost raportate reacţii alergice (de hipersensibilitate) la nivelul pielii.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

Au fost raportate cazuri de candidoză la nivelul esofagului.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 000 persoane):

Este posibil ca anumiţi pacienţi, în special cei care utilizează doze mari din acest medicament, să prezinte următoarele reacţii adverse: rotunjirea feţei, scăderea densităţii osoase, opacifierea cristalinului (cataractă), creşterea presiunii oculare (glaucom) şi, la copii, încetinirea creşterii.

Este posibil să apară creşterea concentraţiei zahărului în sânge (hiperglicemie). Dacă aveţi diabet zaharat, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande efectuarea testelor de monitorizare a glicemiei mai frecvent decât în mod obişnuit. De asemenea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă modifice dozele medicamentelor antidiabetice prescrise anterior.

Probleme cu somnul, depresie sau sentiment de îngrijorare, nelinişte, nervozitate, supraexcitare sau iritabilitate. Aceste reacţii adverse pot apărea mai ales la copii şi adolescenţi.

De asemenea au fost raportate indigestie, precum și dureri articulare.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

Au fost raportate sângerări din nas, de asemenea vedere încețoșată, depresie şi agresivitate (mai ales la copii).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ NEBUFLUZON

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura sub 25 °С. A nu se congela.

Recipientele deschise a se păstra în frigider şi a se utiliza timp de 12 ore după deschidere. A se păstra în poziţie verticală.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi acest medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine NEBUFLUZON

Substanţa activă este propionatul de fluticazonă. 1 ml suspensie conţine propionat de fluticazonă – 1 mg.

Celelalte componente sunt: decametoxină, polisorbat 80, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu anhidru, clorură de sodiu, apă pentru injecţii.

Cum arată NEBUFLUZON şi conţinutul ambalajului

NEBUFLUZON se prezintă sub formă de suspensie de culoare albă, opacă, uşor dispersabilă.

 

Câte 2 ml soluţie de inhalat prin nebulizator în recipiente unidoză din polimer. Cutie din carton cu 1 pungă din peliculă de polimer a câte 10 recipiente unidoză.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina,

str. N. Amosov, 10, 03680, or. Kiev, Ucraina.

Fabricantul

SRL „Iuria-Farm”, Ucraina,

str. Kobzarskaya 108, 18030, Cerkassy.

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1172
Код товара: 30053
Цена товара в пунктах: 2416
Код товара: 49417
Цена товара в пунктах: 845
Код товара: 48237
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 230
Код товара: 64012
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46197
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 61130
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 62319
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.