Maresyl spray naz., sol. 0,5 mg/ml 10 ml N1 (Xilometazolin)

Код товара: 56082
Доза: 0.5
Количество доз: 1
Производитель: Dr. Reddy's Laboratories Ltd (prod.: Jadran Galenski Laboratorij d.d., Croatia)
Страна: Румыния
Форма: спрей назал., р-р
Наличие: достаточно
62 96 леев
(-8%)
58 20 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Maresyl 0,5 mg/ml spray nazal, soluţie
Clorhidrat de xilometazolină
1. Ce este Maresyl şi pentru ce se utilizează
Substanţa activă a acestui medicament este xilometazolina. Aceasta provoacă constricţia vaselor de sânge de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducând în acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, şi face mai uşoară respiraţia pe nas.
Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 10 ani.
Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Maresyl
Nu utilizaţi Maresyl
-în cazul în care copilul dumneavoastră este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
-în cazul în care copilului dumneavoastră i s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului, prin nas sau gură.
-în cazul în care copilul dumneavoastră are o inflamaţie uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste (rinită uscată).
Atenţionări şi precauţii
&Înainte să utilizaţi Maresyl adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră are:
-o tendinţă de hipersensibilitate la simpatomimetice (medicamente cum este adrenalina); Maresyl poate cauza insomnie, ameţeli, tremor, tulburări ale ritmului bătăilor inimii sau creştere a tensiunii arteriale.
-o boală cardiovasculară (boală de inimă, tensiune arterială mare)
-hipertiroidism (glandă tiroidă hiperactivă)
-diabet zaharat
-feocromocitom (o tumoră în zona medulară a glandelor suprarenale, care produce hormoni)
-hipertrofie de prostată (prostată mărită)
-boli congenitale cauzate de defecte enzimatice (porfirie)
-a urmat tratament cu un medicament pentru depresie (inhibitori de MAO)
-presiune crescută în interiorul ochiului (glaucom cu unghi îngust)
Umflarea mucoasei (umflarea stratului care căptuşeşte nasul la interior) poate reveni odată cu oprirea tratamentului pe termen lung cu xilometazolină. Pentru a preveni această evoluţie, perioada de tratament trebuie să fie cât mai scurtă cu putinţă. Dacă credeţi că apar şi manifestări ale unei infecţii bacteriane la copilul dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați unui medic, deoarece o infecţie trebuie tratată corespunzător. Acest medicament nu trebuie utilizat de mai mult de o persoană, pentru a preveni riscul de răspândire a infecţiilor.
Dacă oricare din cele de mai sus sunt valabile în cazul copilului dumneavoastră, adresați-vă unui medic înainte de a utiliza Maresyl.
Maresyl împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente. Nu este recomandată utilizarea acestui medicament împreună cu anumite antidepresive, cum sunt:
- antidepresivele triciclice sau tetraciclice
- inhibitorii MAO (inhibitorii de monoaminoxidază); interdicţia este valabilă şi în cazul în care copilul dumneavoastră a luat inhibitori MAO în ultimele 2 săptămâni.
De asemenea, nu este recomandată utilizarea acestui medicament:
- concomitent cu medicamente antihipertensive (de exemplu metildopa) din cauza efectelor hipertensive potenţiale ale xilometazolinei
- concomitent cu alte medicamente cu efect potenţial hipertensiv (de exemplu doxapram, ergotamină, oxitocină), deoarece pot să îşi potenţeze reciproc efectele hipertensive.
Sarcina şi alăptarea
Această concentraţie a Maresyl este recomandată pentru utilizare la copii; cu toate acestea, informaţiile de mai jos se aplică substanţei active xilometazolină. Femeile gravide sau care alăptează trebuie să se adreseze medicului înainte de a utiliza acest medicament.
Sarcina:
Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Alăptarea:
Nu se cunoaşte dacă xilometazolina trece în laptele uman. Nu se poate exclude un risc pentru sugar. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe administrarea/de a nu utiliza Maresyl având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie. &Întrucât supradozajul poate duce la scăderea formării de lapte, doza recomandată de xilometazolină nu trebuie depăşită pe durata alăptării. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă este luat în mod adecvat, acest medicament nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; totuşi, dacă simţiţi o stare de moleşeală sau de somnolenţă atunci când utilizaţi acest medicament, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
3. Cum să utilizaţi Maresyl
&Înainte de prima utilizare este necesar să pulverizaţi de câteva ori (de 4 ori) în aer pentru a obţine uniformizarea dozei. Flaconul trebuie ţinut în poziţie verticală. Dacă medicamentul nu este utilizat timp de câteva zile, trebuie efectuată cel puţin o pulverizare în aer, cu rol de test, pentru a obţine o doză uniformă.
Maresyl 0,5 mg/ml este indicat pentru tratamentul congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 10 ani.
Doze
Doza uzuală la copii este de o pulverizare în fiecare nară, la interval de 10-12 ore (nu mai mult de trei ori pe zi) pentru maximum 5 zile.
Maresyl 0,5 mg/ml nu este recomandat la copiii cu vârsta sub 2 ani. Siguranţa şi eficacitatea Maresyl 0,5 mg/ml la copii cu vârsta sub 2 ani nu au fost stabilite.
Pacienţii cu vârsta mai mare de 10 ani trebuie să utilizeze Maresyl 1 mg/ml.
Durata tratamentului
Durata tratamentului trebuie să fie cât mai scurtă cu putinţă. După un tratament de lungă durată, umflarea mucoasei (stratului care căptuşeşte nasul la interior) poate reapărea. Doza recomandată nu trebuie depăşită.
Dacă simptomele bolii copilului dumneavoastră nu s-au îmbunătăţit
Dacă după 3 zile de tratament continuu, copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
Este posibil ca medicul să vă dea alte instrucţiuni de dozare decât cele din acest prospect. Utilizaţi întotdeauna Maresyl exact aşa cum menţionează instrucţiunile din acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Instrucţiuni de utilizare
-Pulverizarea trebuie administrată copilului în timp ce acesta stă în poziţie verticală. De aceea, în cazul copiilor mici, este mai bine ca aceştia să stea în poala dumneavoastră în timpul administrării medicamentului.
-Suflaţi nasul copilului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Scoateţi capacul.
-Ţineţi flaconul între degetul arătător şi degetul mijlociu, susţinându-l în partea de jos cu degetul mare. Pentru a pulveriza, apăsaţi pe pompă de sus în jos.
-Atunci când utilizaţi acest medicament pentru prima oară, pulverizaţi în aer de câteva ori (de 4 ori), pentru a obţine o pulverizare fină. De asemenea, este bine să testaţi pompa înainte de fiecare utilizare, apăsând-o în jos cel puţin o dată.
-Introduceţi pompa în nară. Apăsaţi pompa în jos, punând în acelaşi timp copilul să inspire pe nas, în timp ce închideţi cealaltă nară apăsând încet cu degetul arătător de la mâna cealaltă. Eliberaţi pompa şi scoateţi-o din nară. Repetaţi acest proces la cealaltă nară. După utilizare, ştergeţi pompa şi puneţi la loc capacul din plastic.
Notă: dacă acelaşi flacon de medicament este utilizat de mai multe persoane, poate cauza răspândirea infecţiei.
&În cazul în care copilul dumneavoastră utilizează mai mult Maresyl decât trebuie
&În cazul în care copilul dumneavoastră (sau altcineva) a luat o doză din acest medicament mai mare decât cea recomandată, mergeţi imediat la medic. Supradozajul poate cauza deprimarea sistemului nervos central, senzaţie de uscăciune la nivelul gurii, transpiraţie şi simptome cauzate de stimularea sistemului nervos simpatic (bătăi rapide și neregulate ale inimii şi creştere a tensiunii arteriale).
Dacă uitaţi să utilizaţi Maresyl
Dacă uitaţi să administraţi o doză din acest medicament, săriţi peste doza uitată şi continuaţi cu următoarea doză programată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Maresyl
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Au fost raportate următoarele reacţii adverse:
Frecvente: pot afecta cel mult 1 din 10 persoane:
-mâncărime sau arsură la nivelul nasului sau gâtului
-senzaţie de uscăciune la nivelul a mucoasei din interiorul nasului.
Mai puţin frecvente: pot afecta cel mult 1 din 100 persoane:
-reacţii de hipersensibilitate (umflare a pielii şi a mucoaselor, erupţie pe piele, mâncărime)
-umflare importantă a mucoasei din interiorul nasului după întreruperea tratamentului
-epistaxis (scurgere de sânge din nas)
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane:
-palpitaţii (percepere a bătăilor inimii)şi tahicardie (bătăi rapide ale inimii)
-greaţă
-tensiune arterială mare.
Foarte rare: pot afecta cel mult 1 din 10000 persoane:
-nervozitate
-insomnie
-oboseală

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 13992
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 90
Код товара: 62444
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.