Pafesan cu aroma de lamaie spray bucofaring.,sol. 2 mg/0,5 mg/ml 30 ml

Код товара: 57859
Количество доз: 1
Доза: 2
Производитель: World Medicine Ilac Sanayi ve Ticaret A.S.
Страна: Грузия
Форма: спрей д/ротов. полости,
Наличие: достаточно
92 97 леев
(-11%)
82 95 леев
Выгода:
8 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Pafesan cu aromă de mentă 2 mg/0,5 mg/ml spray bucofaringian, soluție

Pafesan cu aromă de lămâie 2 mg/0,5 mg/ml spray bucofaringian, soluție

Clorhexidină/Lidocaină

1. Ce este Pafesan şi pentru ce se utilizează

Pafesan conține clorhexidină şi un anestezic local lidocaina.

Pafesan este utilizat pentru atenuarea locală a simptomelor infecției sau inflamației faringelui, cum sunt durerea la înghiţire și iritația.

Pafesan este un preparat care nu conține zahăr și prin urmare poate fi utilizat de bolnavii cu diabet zaharat.

&În cazul unei infecții bacteriene însoțită de febră este necesar tratament suplimentar.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Pafesan Nu luaţi Pafesan:

- dacă sunteți alergic la substanțele active (clorhexidină sau lidocaină), la anestezicele locale din grupul amidelor, cum este lidocaina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate lapct. 6);

- la copii cu vârsta mai mică de 12ani.

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sun- teţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizați Pafesan.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Pafesan, adresați-vă medicului dumneavoastră:

- dacă aveți temperatură ridicată a corpului (febră), durere faringiană severă cu dificultate de înghițire;

- dacă sunteți predispus la reacții dehipersensibilitate.

Trebuie să vă adresați medicului dacă simptomele nu se îmbunătățesc sau se agravează după 2 zile de utilizare a medicamentului.

Trebuie să evitați pulverizarea soluției în apropierea ochilor. &În cazul în care accidental medicamen- tul vine în contact cu ochii, aceștia trebuie spălați timp de cel puțin 15 minute cu apă curată, ținând pleoapele deschise.

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Pafesan.

Copii și adolescenți

Medicamentul nu este destinat pentru administrare la copii sub vârsta de 12 ani.

Pafesan împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau din plante.

Aceasta este necesar deoarece Pafesan poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţioneazăPafesan.

Nu este recomandată utilizarea Pafesan concomitent cu medicamente cum sunt:

- preparate antiaritmice sau alte medicamente pentru inimă (de exemplu: propranolol, mexiletină);

- medicamente utilizate în ulcerul gastric (de exemplu:cimetidină);

- diuretice, care ajută la eliminarea lichidelor dinorganism;

- medicamente utilizate în epilepsie (de exemplu: fenitoină sau altebarbiturice).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Utilizarea preparatului Pafesanîn timpul sarcinii și perioada de alăptare nu este recomandată cu excepția cazului în care acest lucru este indicat de către mediculdumneavoastră.

Pafesan poate afecta sarcina sau alăptarea, deoarece conține etanol (vezi pct. 2 "Informații importante privind unele componente ale preparatului Pafesan").

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pafesan nu are nici o influență asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Pafesan conţine 29% etanol (alcool). Este dăunător la persoanele care suferă de alcoolism. Conținutul de etanol (alcool) trebuie luat în considerare de către femeile însărcinate și cele care alăptează, la copii și de către pacienții din grupurile cu risc crescut, cum sunt pacienții cu afecțiuni hepatice sau cu epilepsie.

3. Cum să luaţi Pafesan

Luaţi întotdeauna Pafesan exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: câte 3-5 pulverizări de 6-10 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani

Nu se recomandă administrarea preparatului copiilor cu vârsta sub 12 ani.

&Înainte de utilizare, poziționați tubul dispozitivului de pulverizare (canula) în poziție perpendiculară față de flacon (a se vedea desenul de mai jos).

Deschideți larg gura, direcționați tubul dispozitivului de pulverizare (canula) către faringe, țineți respirația și acționați butonul dispozitivului de pulverizare (a se vedea desenul de mai jos).

După fiecare utilizare tubul dispozitivului de pulverizare trebuie readus în poziție orientată în jos pentru a bloca duza de pulverizare.

Spray-ul Pafesan trebuie utilizat de o singură persoană.

Dacă, după o serie de aplicații, se blochează pompa se scoate pulverizatorul de la pompă și se spală în apă fierbinte timp de câteva minute. După ce s-a uscat, fixați pulverizatorul înapoi pe pompă.

Nu trebuie să utilizați Pafesan în mod continuu mai mult de 2 zile sau prea frecvent. Trebuie să limitați utilizarea medicamentului doar pentru o elasticitate de timp necesară pentru ameliorarea durerii sau pentru reducerea iritației datorate inflamației faringelui.

Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătățește în decurs de 2 zile de tratament sau chiar se agravează, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Pafesan decât trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult Pafesan decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală.

Dacă uitaţi să luaţi Pafesan

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozauitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse sunt enumerate în conformitate cu clasele de sisteme și organe, conform terminologiei și frecvenței MedDRA și divizate în următoarele categorii: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (de la ≥1/100 până la <1/10), mai puțin frecvente ( de la ≥1/1000 până la ≤1/100), rare (de la ≥1/10000 până la ≤1/1000), foarte rare (≤1/10000), cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată în baza datelor disponibile).

Intrerupeţi utilizarea Pafesan și cereți imediat ajutor medical dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră manifestați oricare dintre semnele următoare, care pot sugera o reacție alergică:

- edemul feței, buzelor, limbii saugâtului;

- erupție cutanată, respirație șuierătoare sau dificultăți derespirație;

- senzație de leșin șiamețeli;

- gust metalic îngură;

- colaps.

Alte reacții adverse care pot apărea:

- sensibilitateapielii ;

- colorarea temporară a dinților șilimbii;

- senzație de arsură alimbii;

- modificări alegustului;

- edemul glandelorsalivare.

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate în baza datelor disponibile):

- Reacții alergice cum ar fi dermatită, prurit, eritem, eczemă, erupție cutanată, urticarie, iritații alepielii .

Reacții adverse foarte rare ( care pot afecta mai puțin de 1 din 10000 de persoane):

- Reacţii de hipersensibilitate, inclusiv șocanafilactic.

Dacă vreunul dintre simptome devine supărător sau dacă observați alte simptome, care nu sunt menționate aici, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră. Medicul ar putea să vă prescrie un alt medicament.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Pafesan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor!

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Pafesan

Pafesan cu aromă de mentă

- Substanţele active sunt: gluconat de clorhexidină și clorhidrat de lidocaină. Fiecare ml soluție conține gluconat de clorhexidină (sub formă de soluție de digluconat de clorhexidină) 2 mg și clorhidrat de lidocaină 0,5mg.

- Celelalte componente sunt: glicerol, etanol anhidru, sucraloză, acid citric monohidrat, ulei de eucalipt, levomentol, apăpurificată.

Pafesan cu aromă de lămâie

- Substanţele active sunt: gluconat de clorhexidină și clorhidrat de lidocaină. Fiecare ml soluție conține gluconat de clorhexidină (sub formă de soluție de digluconat de clorhexidină) 2 mg și clorhidrat de lidocaină 0,5mg.

- Celelalte componente sunt: glicerol, etanol anhidru, sucraloză, acid citric monohidrat, aromă de lămâie, apăpurificată.

Cum arată Pafesan şi conţinutul ambalajului

Pafesan cu aromă de mentă se prezintă sub formă de soluție transparentă, incoloră, cu gust dulce și cu miros de mentă, eucalipt și alcool.

Pafesan cu aromă de lămâie se prezintă sub formă de soluție transparentă, incoloră, cu gust dulce și aromă de lămâie, cu miros de alcool.

Flacoane din sticlă de culoare brună ce conțin 30 ml soluție prevăzute cu valvă şi sistem de pulverizare.

Câte 1 flacon împreună cu prospectul în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul Deţinătorul certificatului de înregistrare:

WORLD MEDICINE LTD, GEORGIA

Berbuti No. 10/Almasiani No. 19-21 office No. 26 (Block II), Tbilisi

Fabricantul

WORLD MEDICINE ILAC SAN. VE TIC. A. S. , Turkey

15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad. No. 50 Gunesli/Bagcilar, Istanbul,Turkey

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 59526
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 55677
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 430
Код товара: 60988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 158
Код товара: 59753
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 49758
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 10001
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1074
Код товара: 59586
NEW
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
NEW
Цена товара в пунктах: 287
Код товара: 61119
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
NEW
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 43015
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 87
Код товара: 60983
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!