Coledan pic. orale, sol. 15000 UI/ml 10 ml N1

Код товара: 52554
Доза: 1
Доза: 1
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Производитель: World Medicine Ilac Sanayi ve Ticaret A.S.
Страна: Турция
Форма: кап. д/внутр. прим.

Coledan 15000 UI/ml picături orale, soluţie

Colecalciferol
1. Ce este Coledan și pentru ce se utilizează

Coledan este un preparat care face parte din grupa FARMACOTERAPEUTICĂ vitamine D, conține colecalciferol. Vitamina D3 se poate găsi în unele produse alimentare, dar și organismul îl generează cînd pe piele nimeresc razelel solare. Insuficiența de vitamina D3 este cauza principală a rahitismului (tulburări de mineralizare a oaselor la copii) și osteomalaciei (mineralizarea insuficientă a oaselor la adulți).
Se utilizează în:
- Profilaxia rahitismului la copii şi a osteomalaciei la adulţi,
- Profilaxia rahitismului la nou-născuţii prematuri,
- Profilaxia deficitului de vitamină D la copii şi adulţi în cazul existenţei unui risc identificat,
- Profilaxia deficitului de vitamin D la copii şi adulţi în cazul malabsorbţiei,
-Tratamentul rahitismului la copii şi al osteomalaciei la adulţi.
2. Înainte să luaţi Coledan

Nu administraţi Coledan dacă aveți:

- dacă aveți hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţii enumerați la pct. 6. 1;
- dacă aveți hipercalcemie;
- dacă aveți hipercalciurie;
- dacă aveți calculi renali;
- dacă aveți hipervitaminoză D;
- dacă aveți sarcoidoză;
- dacă aveți insuficiență renală.
Aveţi grijă deosebită cînd uitilizaţi Coledan

Înainte să utilizaţi Coledan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament nu trebuie utilizat de către pacienții care au o afecțiune ereditară rară - sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză sau insuficiență a zaharazei-izomaltazei. Este foarte important de a evita supradozajul.
Se administrează cu precauție:

- pacienților care primesc doze suplimentare de vitamină D, de exemplu din alte medicamente
- pacienților imobilizați
- pacienților care utilizează diuretice tiazidice sau glicozide
- pacienților cu tulburări ale sistemului cardiovascular.
În timpul tratamentului cu acest preparat trebuie să fie monitorizate valorile calciului și fosfaților în sînge și urină. Se interzice administrarea unei doze mari de calciu concomitent cu vitamina D3. În timpul tratamentului pe termen lung, cu o doză zilnică mai mare de 1000 UI de vitamina D3, trebuie să fie monitorizat nivelul calciului seric. Doza zilnică de vitamina D și modul de administrare pentru copii se stabilesc individual și se concretizează la fiecare control medical, îndeosebi în primele luni de viață. Pentru nou-născuții a căror fontanelă mare este prea mică, vitamina D3 se prescrie cu mare precauție. Dacă se utilizează o doză prea mare de vitamina D3 sau se utilizează acest preparat un timp îndelungat, sau doza de inițiere se prescrie prea mare, se poate manifesta hipervitaminoza D3. Femeilor gravide sau celor care alăprează, li se recomandă utilizarea cu precauție a preparatului și în dozele recomandate. Cu precauție se utilizează preparatul la pacienții cu sarcoidoză, deoarece se poate intensifica transformarea vitaminei D în metabolitul său activ. La astfel de pacienți este necesar monitorizarea concentrației calciului în serul sangvin și în urină.
Utilizarea altor medicamente

Absorbția Vitaminei D3 din tractul digestiv este diminuată de medicamentele utilizate în epilepsie, rifampicină şi colestiramină și parafină lichidă.
La administrarea Vitaminei D3 în asociere cu diuretice tiazidice, crește riscul apariției hipercalcemiei, iar în asociere cu glicozide, are impact asupra inimii și poate să crească potenţialul toxic al acestora din urmă (crește riscul apariției aretmiei cardiace).
Sarcina şi alăptarea

Sarcina:

În timpul sarcinii este necesar un aport suficient de vitamină D. Supradozajul poate determina următoarele riscuri teratogene la făt: întârziere fizică sau mentală, forme speciale de stenoză aortică.
Alăptarea:

Se administrează cu precauție la mamele care alăptează, întrucît la administrarea dozelor mari de vitamina D3, sugarii pot manifesta simptome de supradozaj.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Coledan nu influiențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Coledan conține zaharoză

În cazul în care medicul dumneavoastră v-a spus că aveți intoleranță la unele glucide, contactați-l înainte de a lua acest medicament.
Coledan conține ulei de ricin polioxil 35 și poate provoca jenă gastrică și diaree.
3. Cum să luaţi Coledan

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze

Pentru ca dozarea să fie cît mai exactă, la picurarea preparatului, flaconul trebuie îndreptat sub un unghi de 45 0. Se recomandă următorele doze:
Profilaxia deficitului de vitamină D

Copii născuți în termen, cu vîrsta de la 3 săptămîni pînă la 3 ani, care sunt alimentați adecvat și petrec destul timp la aer liber, doza recomandată inițială constituie 500-1000 UI (1-2 picături) pe zi. Prematuri, gemeni, nou-născuți, copii crescuți în condiții inadecvate: doza inițială recomandată constituie 1000-1500 UI (2-3 picături). Adulți cît și femei gravide: doza recomandată constituie 500- 1000 UI (1-2 picături) pe zi.
Tratarea deficitului de vitamină D

4-6 săptămîni se recomandă doza de inițiere 2000-5000 UI (4-10 picături) pe zi. Pe durata tratamentului este necesar monitorizarea stării generale a pacientului și efectuarea testelor de urină regulat. Se recomandă în primele 3-5 zile doza de 2000 UI pe zi, iar dacă pacientul tolerează bine preparatul, atunci doza se mărește pînă la cea recomandată (de obicei 4000 UI pe zi). Doza de 5000 UI se recomandă pacienților la care s-a constatat leziuni ale oaselor (este necesar de a măsura concentrația calciului în sînge). Acest tratament este administrat pînă la atingerea efectului terapeutic. Ulterior, se prescrie doza de susținere 500-1500 UI pe zi. Nu este necesară ajustarea dozei la pacienții cu insuficiență renală, insuficiență hepatică, vîrstnici.
Mod de administrare:

Se administrează pe cale orală Picăturile se vor administra cu o linguriţă.
Dacă luaţi mai mult Coledan decât trebuie

Simptomele de intoxicație acută sunt rare. Ele sunt mai frecvente la sugari și copii, în cazul unei supradoze de vitamina D, de exemplu, atunci când este administrată doza zilnica de 100 000 UI sau mai mare. Această vitamină este un compus activ care regleaza metabolismul calciului si fosforului. Supradozajul poate cauza hipercalcemie, hiperfosfatemie, hipokaliemie și hipomagneziemie dar și leziuni la nivelul ficatului și rinichilor. În caz de supradozaj apare slăbiciune evidentă, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, constipație, anxietate, sete, poliurie, aciditate crescută a stomacului, diaree și crampe abdominale. De multe ori se manifestă cefalee, mialgie și artralgie, depresie, tulburări psihice, ataxie, stupoare și pierderea în greutate. Dereglări ale funcției renale: proteinurie , hematurie microhematurie, poliurie, pierderea excesivă de potasiu, hipostenuria, nicturie și hipertensiune arterială moderată. In cazuri severe, calciul acumulat în cornee poate diminua transparența acesteia, rareori poate fi afectat nervul optic, diminuarea reacției pupilei la lumină, cataractă și irită. La efectuarea radiografiei se poate constata calcificarea difuză a rinichilor, inimii, aortei, precum și alte vase de sânge și piele. Foarte rar poate apărea icter colestatic
Dacă uitaţi să luaţi Coledan

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Dacă se apropie momentul la care trebuie să luaţi doza următoare, nu mai luaţi doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Posibilele reacţii adverse sunt enumerate mai jos în funcţie de frecvenţa apariției.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):

- hipercalcemie, hipercalciurie
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):

- constipaţie, flatulenţă, greaţă, dureri abdominale, diaree.
- prurit, erupţie cutanată tranzitorie, urticarie
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: http://www. amed. md sau prin e-mail: farmacovigilenta@amed. md.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Coledan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
După deschiderea flaconului medicamentul poate fi administrat timp de 6 luni.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Infomaţii suplimentare

Ce conţine Coledan

Substanţa activă este colecalciferol (vitamina D3). Fiecare ml conține colecalciferol (vitamina D3) 15000 UI (0,375 mg/ml). Celelalte componente sunt: zaharoză, alcool benzilic, acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, ulei de ricin polioxil 35, aromă "Tutti Frutti", apă purificată.
Cum arată Coledan şi conţinutul ambalajului

Soluţie omogenă, transparentă, incoloră sau uşor gălbuie.
Ambalaj

Flacon din sticlă de culoare galbenă conţinând 10 ml picături orale, soluţie, prevăzut cu picurător din polietilenă, închis cu capac de protecție, dotat cu inel de siguranță. Câte un flacon împreună cu prospectul pentru pacienți în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

“WORLD MEDICINE İLAÇ SAN. VE TİC. А. Ş. ”, TURCIA
Evren Mah Cami Yolu Cad. No. : 50, 34212 Güneşli Bagcilar/Istanbul.
Fabricantul

“WORLD MEDICINE İLAÇ SAN. VE TİC. А. Ş. ”, TURCIA
Evren Mah Cami Yolu Cad. No. : 50, 34212 Güneşli Bagcilar/Istanbul.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Цена товара в пунктах: 564
Код товара: 49248
Цена товара в пунктах: 844
Код товара: 37954
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Цена товара в пунктах: 669
Код товара: 63692
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1004
Код товара: 53573
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62159
Цена товара в пунктах: 312
Код товара: 35497
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.