Forza® comp.mast.100 mg N4 (Depo)

Код товара: 53438
Доза: 100
Количество доз: 4
Производитель: Genepharm SA
Страна: Греция
Форма: табл. жев.
отпуск только по рецепту!


FORZA 100 mg comprimate masticabile

Sildenafil

1. Ce este FORZA 100 mg comprimate masticabile şi pentru ce se utilizează

FORZA conţine substanţa activă sildenafil (sub formă de citrat), ce aparţine grupului de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). Acesta acţionează prin relaxarea vaselor de sînge de la nivelul penisului, favorizînd circulaţia sîngelui în penis atunci cînd sunteţi excitat sexual. Acest medicament vă ajută să obţineţi o erecţie numai dacă sunteţi stimulat sexual.
FORZA este destinat bărbaţilor adulţi cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori şi sub denumirea de impotenţă. Această afecţiune constă în lipsa sau în imposibilitatea menţinerii erecţiei penisului în vederea desfăşurării actului sexual.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi FORZA 100 mg comprimate masticabile

Nu luaţi FORZA:

- dacă sunteţi alergic la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă utilizaţi medicamente denumite nitraţi deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care sunt de obicei administrate pentru tratamentul anginei pectorale ("dureri în piept"). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul;

- dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale;

- dacă aveţi o afecţiune cardiacă sau hepatică severă;

- dacă aţi avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic, sau aveţi hipotensiune arterială;

- dacă aveţi din naştere anumite boli rare de ochi (cum este retinita pigmentară);

- dacă aţi avut vreodată pierderea vederii datorită neuropatiei optice anterioare ischemice, non-arteritice (NOAIN).
Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi FORZA.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveţi siclemie (o boală a globulelor roşii din sînge), leucemie (cancer al celulelor din sînge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase);

- dacă aveţi o deformare a penisului sau Boala Peyronie’s;

- dacă aveţi boli de inimă. Medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual;

- dacă aveţi ulcer gastric activ sau tulburări de sîngerare (cum este hemofilia);

- dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi acest medicament şi contactaţi imediat medicul.
Nu trebuie să utilizaţi acest medicament împreună cu orice alt tratament administrat pe cale orală sau local pentru disfuncţia erectilă.
Nu trebuie să utilizaţi FORZA împreună cu tratamente pentru tensiune arterială pulmonară mare (HAP) care conţin sildenafil sau orice alt inhibitor de PDE5.
Nu trebuie să utilizaţi FORZA dacă nu ştiţi că aveţi disfuncţie erectilă.
Nu trebuie să utilizaţi FORZA dacă sunteţi femeie.
Informaţii speciale pentru pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor sau ficatului Trebuie să vă informaţi medicul dacă suferiţi de afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.
Copii şi adolescenţi FORZA nu trebuie administrat persoanelor cu vîrsta sub 18 ani.
Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi acest medicament.
FORZA împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
FORZA poate interfera cu acţiunea altor medicamente, în special cu cele utilizate pentru durerile în piept. &În cazul oricăror urgenţe medicale, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală că aţi utilizat acest medicament şi cînd aţi utilizat. Nu utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp cu acest medicament decît cu permisiunea medicului dumneavoastră.
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă luaţi medicamente denumite nitraţi deoarece asocierea acestor medicamente poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul, farmacistul sau asistenta medicală dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care se administrează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale ("dureri în piept").
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.
Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză a acestui medicament (25 mg).
Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratarea hipertensiunii arteriale sau pentru mărirea prostatei pot avea ameţeli sau stare de confuzie care pot fi determinate de o scădere a tensiunii arteriale care apare atunci cînd staţi în picioare sau cînd vă ridicaţi în picioare prea brusc. Unii pacienţi au avut aceste manifestări cînd au luat FORZA în acelaşi timp cu medicamente alfa-blocante. Manifestările apar cel mai frecvent în primele 4 ore de la administrarea acestui medicament. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfa-blocant trebuie urmat cu o doză zilnică constantă înainte de a începe tratamentul cu acest medicament. Medicul s-ar putea să vă recomande să începeţi tratamentul cu acest medicament cu o doză mai mică (25 mg).
FORZA împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Acest medicament poate fi administrat cu sau fără alimente. Totuşi, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi acest medicament în timpul unei mese consistente.
Consumul de băuturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a beneficia la maximum de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de băuturi alcoolice înainte de a utiliza acest medicament.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Acest medicament nu este destinat utilizării de către femei.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

FORZA poate produce ameţeli sau tulburări de vedere. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi la administrarea acestui medicament înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informații importante privind unele substanțe din compoziția medicamentului FORZA Comprimatele masticabile FORZA conțin aspartam, o sursă de fenilalanină. Dacă suferiți de fenilcetonurie (o tulburare rară, ereditară a metabolismului), aceast fapt trebuie luat în considerare.
Comprimatele masticabile FORZA conţin lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, cum este lactoza, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.
3. Cum să luaţi FORZA 100 mg comprimate masticabile

Luaţi întotdeauna comprimatele masticabile FORZA exact aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Comprimatele masticabile FORZA 100 mg nu sunt destinate pentru divizare în doze mai mici. Prin urmare, comprimatele masticabile FORZA 100 mg pot fi utilizate numai atunci cînd medicul dumneavoastră vă recomandă să administrați 100 mg sildenafil. Dacă simţiţi că acest medicament acţionează prea slab sau prea puternic, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Nu trebuie să utilizaţi FORZA mai mult de o dată pe zi. Doza maximă recomandată este de 100 mg sildenafil.
Trebuie să utilizaţi acest medicament cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Comprimatele trebuie mestecate.
Dacă FORZA nu vă ajută să obţineţi erecţia sau dacă erecţia nu persistă suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră.
FORZA vă ajută să obţineţi erecţia doar dacă sunteţi stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca acest medicament să acţioneze diferă de la persoană la persoană, dar în mod obişnuit este între o jumătate de oră şi o oră. Dacă utilizaţi acest medicament în timpul unei mese bogate, veţi constata că acesta acţionează mai lent.
Dacă luaţi mai multe comprimate masticabile FORZA decît trebuie

Puteţi avea o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele peste 100 mg sildenafil nu duc la creşterea eficacităţii.
Nu utilizaţi mai multe comprimate decît v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decît trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Dacă aveţi întrebări suplimentare referitoare la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, FORZA poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea acestui medicament sunt în general uşoare pînă la moderate şi au o durată scurtă.
Dacă manifestaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave, întrerupeţi utilizarea FORZA şi solicitaţi asistenţă medicală imediată:
- O reacţie alergică - acestea se manifestă mai puțin frecvent (poate afecta pînă la 1 din 100 de persoane). Simptomele includ respiraţie şuierătoare, dificultăţi în respiraţie sau ameţeli, umflare a pleoapelor, feţei, buzelor sau gîtului.
- Dureri în piept - se manifestă mai puţin frecvent. Dacă se manifestă în timpul sau după contactul sexual:

- staţi în poziţie semi-şezînd şi încercaţi să vă relaxaţi;

- nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerii în piept.
- Erecţii prelungite şi uneori dureroase - se manifestă rar (poate afecta pînă la 1 din 1000 de persoane). Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să contactaţi imediat medicul.
- Scăderea bruscă sau pierderea vederii - se manifestă rar.
- Reacţii grave pe piele - se manifestă rar.
Simptomele pot să includă descuamare gravă şi umflare a pielii , apariţia de vezicule la nivelul gurii, organelor genitale şi ochilor, febră.
- Crize convulsive sau convulsii - se manifestă rar.
Alte reacţii adverse

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- dureri de cap.
Frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane):

- greață;

- înroșirea feței, bufeuri de căldură (simptomele includ sezație bruscă de căldură în partea superioară a corpului);

- indigestie;

- senzaţie de accentuare a culorilor;

- înceţoşarea vederii;

- tulburări de vedere;

- înfundarea nasului şi ameţeli.
Mai puţin frecvente (pot afecta pîna la 1 din 100 de persoane):

- vomă;

- erupţii pe piele;

- iritaţia ochilor, înroşirea ochilor/ochi roşii, dureri de ochi, vederea unor puncte luminoase, luminozitate a vederii, sensibilitate la lumină, lăcrimarea ochilor;

- bătăi puternice ale inimii, bătăi rapide ale inimii;

- tensiune arterială mare, tensiune arterială mică;

- dureri musculare;

- senzaţie de somnolenţă;

- reducere a sensibilităţii tactile;

- vertij;

- zgomote în urechi;

- senzaţie de gură uscată;

- nas înfundat sau sinusuri înfundate, inflamație a mucoasei nazale (simptomele includ secreții nazale, strănut și înfundarea nasului);

- dureri la nivelul abdomenului superior;

- boală de reflux gastro-esofagian (simptomele includ arsuri);

- sînge în urină;

- durere la nivelul brațelor și picioarelor;

- sîngerări nazale;

- senzație de căldură şi senzaţie de oboseală.
Rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 de persoane):

- leșin;

- accident vascular cerebral;

- infarct miocardic, bătăi neregulate ale inimii;

- scadere temporară a fluxului sanguin în anumite părți ale creierului;

- senzație de strîngere de gît;

- amorțirea gurii;

- sîngerare în partea din spate a ochiului, vedere dublă, reducerea acuității vizuale, senzații anormale în ochi, umflarea ochilor sau pleoapei, particulele mici sau pete în cîmpul vizual, vederea halourilor în jurul surselor de lumină, dilatarea pupilei, decolorarea albului ochilor;

- sîngerarea penisului, prezența sîngelui în spermă;

- nas uscat, umflarea mucoasei din interiorul nasului;

- stare de iritabilitate;

- scădere sau pierdere bruscă a auzului.
&În cadrul experienței de după punerea pe piață, au fost raportate rar cazuri de angină pectorală instabilă (o afecţiune a inimii) și moarte subită. S-a observat că majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii, aveau probleme cardiace înaintea utilizării acestui medicament. Nu este posibilă precizarea exactă a faptului că aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea medicamentului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează FORZA 100 mg comprimate masticabile

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea și îndemîna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine FORZA 100 mg comprimate masticabile

Substanţa activă este: sildenafil. 1 comprimat masticabil conţine sildenafil 100 mg (sub formă de citrat de sildenafil).
Celelalte componente sunt
: polacrilin de potasiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aspartam (E 951), croscarmeloză sodică aromă de mentă, lactoză monohidrat, povidonă K 30.
Cum arată FORZA 100 mg comprimate masticabile și conţinutul ambalajului

FORZA 100 mg: comprimate de culoare albă, triunghiulare, biconvexe, gravate cu 100 pe una dintre fețe.
Fiecare cutie conține 1 blister a cîte 4 comprimate masticabile.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Genepharm S. A.
bd. Marathonos km 18, 15351 Pallini, Grecia

Tel. : +30 20 106 039 336

Fabricantul

Genepharm S. A.
bd. Marathonos km 18, 15351 Pallini, Grecia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 835
Код товара: 38702
Цена товара в пунктах: 1539
Код товара: 51669
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 230
Код товара: 64012
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63511
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1316
Код товара: 58186
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Код товара: 59504
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 513
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 61952
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.