Rodinir pulb./susp. orala 250 mg/5 ml 60 ml

Код товара: 54619
Доза: 250
Количество доз: 1
Производитель: Rotapharm Ilaclari Limited Sirketi (prod.: PharmaVision Sanayi ve Ticaret A.S., Turcia)
Страна: Турция
Форма: пор.
отпуск только по рецепту!


Rodinir 125 mg/5 ml pulbere pentru suspensie orală

Rodinir 250 mg/5 ml pulbere pentru suspensie orală

Cefdinir

1. CE ESTE RODINIR ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Rodinir conține substanța activă numită cefdinir, care face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de antibiotice beta lactamice; cefalosporine de generaţia a treia.

Rodinir se utilizează la adulți și adolescenți pentru tratamentul următoarelor infecții ușoare și moderate, cauzate de microorganisme sensibile la preparat:

- Pneumonie comunitară

- Exacerbări acute ale bronșitei cronice

- Sinuzita maxilară acută

- Faringită/amigdalită

- Infecții necomplicate ale pielii și anexelor cutanate.

Rodinir se utilizează la copii pentru tratamentul următoarelor infecții ușoare și moderate, cauzate de microorganisme sensibile la preparat:

- Otită medie bacteriană acută

- Faringită/amigdalită

- Infecții necomplicate ale pielii și anexelor cutanate.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI RODINIR

Nu utilizaţi Rodinir

- dacă sunteţi alergic la anibiotice cefalosporine sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Rodinir, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă suferiţi de reacţii alergice la orice medicament sau aveţi orice alt tip de alergie. Dacă astfel de reacţii apar în timpul tratamentului, întrerupeţi tratamentul şi anunţaţi imediat medicul;

- dacă ați suferit de colită (inflamație a intestinului gros);

- dacă suferiţi de afecţiuni renale grave sau aveţi diaree.

&În timpul tratamentului îndelungat cu cefdinir există riscul suprainfecţiilor bacteriene sau fungice.

Diareea este o problemă obișnuită provocată de antibiotice care, de obicei, dispare atunci când antibioticul este întrerupt. Uneori, după începerea tratamentului cu antibiotice, pot apărea scaune apoase și sanguinolente (cu sau fără dureri de stomac și febră), chiar și după două sau mai multe luni de la administrarea ultimei doze de antibiotic. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să contactați medicul cât mai curând posibil.

Dacă sunteți programat pentru teste de urină sau sânge, comunicați personalului de laborator că luați cefdinir, deoarece medicamentul poate influența rezultatele unor teste.

Anunţaţi medicul dacă suferiţi de diabet zaharat, deoarece acest medicament poate modifica rezultatul testelor de determinare a glucozei şi corpilor cetonici urinari.

Administraţi cu prudenţă cefdinir în cazul în care suferiţi de insuficienţă a funcţiei renale, în acest caz medicul dumneavoastră poate ajusta doza.

Medicamentele antibacteriene, inclusiv cefdinirul, trebuie utilizate numai pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Medicamentul nu tratează infecțiile virale (de exemplu, gripa). Când cefdinir este prescris pentru a trata o infecție bacteriană, deși în mod normal vă veți simți mai bine după inițierea tratamentului, medicamentul trebuie luat exact așa cum este indicat. Omiterea dozelor sau cura incompletă de tratament poate reduce eficacitatea tratamentului și crește probabilitatea ca bacteriile să dezvolte rezistență și nu vor putea fi tratate cu cefdinir sau alte medicamente antibacteriene în viitor.

Rodinir împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv:

- Antiacide cu conținut de aluminiu sau magneziu - pentru aciditate crescută la stomac.

Dacă antiacidele sunt necesare în timpul tratamentului cu Rodinir, acesta trebuie utilizat cu cel puțin 2 ore înainte sau după administrarea antiacidului;

- Probenecid - un medicament utilizat în gută;

- Suplimente de fier și alimentele fortificate cu fier.

Dacă sunt necesare suplimente de fier în timpul terapiei cu Rodinir, acesta trebuie administrat cu cel puțin 2 ore înainte sau după supliment.

Au fost raportate scaune de culoare roșiatică la pacienții cărora li s-a administrat cefdinir. &În multe cazuri, pacienții consumau și produse care conțin fier. Culoarea roșiatică se datorează formării unui complex neabsorbabil între cefdinir sau produsele sale de descompunere și fier în tractul gastrointestinal.

Rodinir împreună cu alimente şi băuturi

Rodinir poate fi administrat cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu luaţi Rodinir în timpul sarcinii, decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Nu alăptaţi în timp ce luaţi acest medicament fără a întreba medicul în prealabil.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

&În timpul tratamentului se recomandă precauție la conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor sau la efectuarea altor activi tăți potențial periculoase, care necesită concentrare sporită a atenției și reacții psihomotorii rapide.

Rodinir conține zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a comunicat că aveți intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să consultați medicul înainte de a utiliza acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI RODINIR

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza zilnică totală pentru toate infecțiile este de 14 mg/kg, până la doza maximă de 600 mg pe zi. Administrarea cu frecvența o dată pe zi timp de 10 zile este la fel de eficace ca și administrarea cu frecvența de două ori pe zi. Administrarea o dată pe zi nu a fost studiată în caz de pneumonie sau infecții cutanate, prin urmare, Rodinir trebuie administrat de două ori pe zi în aceste infecții.

Suspensia orală poate fi administrată independent de orarul meselor.

Doze în mg/kg pentru copii cu vârsta de la 6 luni până la 12 ani

Tipul infecției

Doza

Durata tratamentului

Otită medie bacteriană acută

7 mg/kg mg la fiecare 12 ore

sau

14 mg/kg mg la fiecare 24 ore

5-10 zile



10 zile

Sinuzită maxilară acută

7 mg/kg mg la fiecare 12 ore

sau

14 mg/kg mg la fiecare 24 ore

10 zile



10 zile

Faringită/amigdalită

7 mg/kg mg la fiecare 12 ore

sau

14 mg/kg mg la fiecare 24 ore

5-10 zile



10 zile

Infecții necomplicate ale pielii și anexelor cutanate

7 mg/kg mg la fiecare 12 ore



10 zile

Doze în ml la copii cu vârsta de la 6 luni până la 12 ani

Greutatea corporală

125 mg/5 ml

250 mg/5 ml

9 kg

2,5 ml la fiecare 12 ore

sau

5 ml la fiecare 24 ore

A se utiliza suspensia cu concentrația 125 mg/5 ml

18 kg

5 ml la fiecare 12 ore

sau

10 ml la fiecare 24 ore

2,5 ml la fiecare 12 ore

sau

5 ml la fiecare 24 ore

27 kg

7,5 ml la fiecare 12 ore

sau

15 ml la fiecare 24 ore

3,75 ml la fiecare 12 ore

sau

7,5 ml la fiecare 24 ore

36 kg

10 ml la fiecare 12 ore

sau

20 ml la fiecare 24 ore

5 ml la fiecare 12 ore

sau

10 ml la fiecare 24 ore

≥ 43 kg

12 ml la fiecare 24 ore

sau

24 ml la fiecare 24 ore

6 ml la fiecare 12 ore

sau

12 ml la fiecare 24 ore

*pacienții pediatrici cu greutatea corporală ≥43 kg trebuie să administreze maxim 600 mg pe zi.

Pacienți cu insuficiență renală

Pentru pacienții adulți cu clearance-ul creatininei <30 ml/min, cefdinir trebuie administrat în doza de 300 mg o dată pe zi.

Pentru pacienții copii și adolescenți cu clearance-ul creatininei < 30 ml/min/1,73 m2, doza de cefdinir trebuie să fie 7 mg/kg (până la 300 mg), administrată o dată pe zi.

Pacienții hemodializați

La pacienții tratați prin hemodializă cronică, doza inițială recomandată este de 300 mg sau 7 mg/kg peste o zi. La finele fiecărei ședințe de hemodializă trebuie administrate 300 mg (sau 7 mg/kg). Dozele ulterioare (300 mg sau 7 mg/kg) se vor administra ulterior peste o zi.

Instrucțiuni de preparare a Rodinir pulbere pentru suspensie orală

Suspensia orală se va prepara imediat înainte de prima administrare. Se agită flaconul pentru a dispersa pulberea, apoi se adăugă 38 ml sau 63 ml apă fiartă, răcită până la temperatura camerei, în două reprize (până la linia de marcare). Se agită bine după fiecare adăugare. Se lasă suspensia timp de 5 min pentru a se asigura o dizolvare completă a pulberii. Suspensia trebuie agitată bine înainte de fiecare utilizare. Pentru a asigura o dozare exactă a medicamentului, se va utiliza o linguriță dozatoare cu volumul de 5 ml, care trebuie clătită bine cu apă după fiecare utilizare. După reconstituire, suspensia trebuie păstrată la temperatura camerei pentru cel mult 10 zile.

Pentru o administrare mai comodă la copii cu vârsta sub 2 ani, suspensia poate fi diluată de 2 ori cu apă.

Mod de administrare

Rodinir trebuie administrat oral, cu sau fără alimente.

Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de evoluţia bolii şi este, de obicei, 5-10 zile.

Luaţi toate dozele prescrise de medicul dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi mai bine. &În caz contrar, infecţia poate reapărea.

Dacă aţi utilizat mai mult Rodinir decât trebuie

Luarea oricarui medicament în exces poate avea consecinţe serioase. Dacă suspectaţi supradozajul, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe al celui mai apropiat spital. Semnele și simptomele după supradozaj pot include greață, vărsături, genă epigastrică, diaree și convulsii.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Rodinir

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Rodinir

&Întrebaţi medicul înainte de a întrerupe tratamentul cu Rodinir. &Întreruperea tratamentului fără recomandarea medicului poate determina reapariţia infecţiei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacții adverse pot fi grave. Dacă semnalați apariția următoarelor reacții adverse, vă rugăm să întrerupeți utilizarea medicamentului și să contactați imediat medicul:

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- reacții alergice severe, ce decurg cu erupții pe piele, tulburări din partea respirației, creșterea/scăderea tensiunii arteriale, tulburări respiratorii, tulburări din partea inimii, cu posibila pierdere a conștienței (reacții asemănătoare bolii serului, anafilaxie, șoc anafilactic);

- edem facial și laringian, senzație de sufocare - semne de angioedem;

- reacții pe piele ce decurg cu erupții pe piele cu caracter bulos, însoțite de roșeață, descuamarea, dezlipirea și necroza pielii (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică, dermatita exfoliativă, eritem multiform, eritem nodos);

- afectarea ficatului, ce decurge cu senzație de oboseală, tulburări digestive, îngălbenirea pielii și albului ochilor (hepatita acută, colestază, hepatită fulminantă, insuficiență hepatică, icter, amilază crescută);

- semne de afectare a tractului gastrointestinal–vărsături cu sânge, diaree cu mucus și sânge, scaune de culoare neagră, dureri abdominale, constipație (sângerare gastrointestinală superioară, ulcer peptic, ileus, enterocolită acută, colită hemoragică, colită pseudomembranoasă);

- creșterea predispunerii la infecții, febră, dureri în gât, cauzate de scăderea numărului sau chiar dispariția globulelor albe în sânge (pancitopenie, granulocitopenie, leucopenie);

- tendință de sângerare, apariția de vânătăi pe piele cauzate de tulburări de coagulare și scăderea numărului de trombocite sau de afectarea vaselor de sânge (coagulare intravasculară diseminată, trombocitopenie, purpură trombocitopenică idiopatică, vasculită alergică);

- slăbiciune, oboseală, paliditatea pielii și mucoaselor, senzație de sufocare, cauzate de scăderea numărului de globule roșii în sânge (anemie hemolitică);

- probleme respiratorii (insuficiență respiratorie, criză de astm bronșic, pneumonie indusă medicamentos, pneumonie eozinofilică, pneumonie interstițială idiopatică);

- probleme renale, ce includ scăderea cantității de urină eliminată sau chiar absența urinării (insuficiență renală acută, nefropatie);

- pierderea conștienței;

- probleme cu inima, ce decurg cu dureri în regiunea inimii, uneori violente, slăbiciune generală, umflarea mâinilor și picioarelor (insuficiență cardiacă, durere toracică, infarct de miocard);

- creșterea tensiunii arteriale;

- mișcări involuntare;

- necroza mușchilor (rabdomioliză).

Alte reacții adverse includ:

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane):

- Diaree;

- Erupții trecătoare pe piele;

- Vărsături.

Reacţii adverse frecvente(afectează mai puțin de 1 din 10 persoane):

- Infecție cu ciuperci din genul Candida a pielii (moniliază cutanată);

- Durere abdominală;

- Scăderea numărului de globule albe în sânge (leucopenie);

- Infecție cu ciuperci din genul Candida a vaginului (moniliază vaginală);

- Inflamație a mucoasei vaginale (vaginită);

- Scaune anormale;

- Dispepsie;

- Mișcări necontrolate (hiperkinezie);

- Creșterea valorilor unei enzime în sânge, numită aspartat aminotransferază (ALT);

- Erupție pe piele sub formă de pete sau pete proeminente de asupra pe piele;

- Greață.

Modificările următoare ale valorilor testelor de laborator au fost observate în studiile clinice cu cefdinir:

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane):

- Creșterea/scăderea numărului de limfocite în sânge;

- Creșterea valorilor unei enzime în sânge, numită fosfataza alcalină;

- Scăderea bicarbonaților în sânge;

- Creșterea numărului de eozinofile în sânge (eozinofilie);

- Creșterea valorilor unei enzime în sânge, numită lactatdehidrogenază;

- Creșterea numărului de trombocite în sânge;

- Creșterea/scăderea neutrofilelor polimorfonucleare.

- Creșterea cantității de proteină în urină (proteinurie).

Reacţii adverse frecvente (afectează mai puțin de 1 din 10 persoane):

- Creșterea/scăderea nivelului de fosfor în sânge;

- Creșterea pH-ului urinar;

- Creșterea/scăderea numărului de leucocite în sânge;

- Scăderea nivelului de calciu în sânge;

- Scăderea cantității de hemoglobină în sânge;

- Creșterea numărului de leucocite în urină (leucociturie);

- Creșterea numărului de monocite în sânge;

- Creșterea valorilor unei enzime în sânge, numită aspartat aminotransferază (ALT);

- Creșterea nivelului de potasiu în sânge (hiperkaliemie);

- Creșterea/scăderea densității specifice a urinei;

- Scăderea hematocritului.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- &Înroșirea ochilor, cu mâncărime și sensibilitate la lumină (conjunctivită);

- Inflamația mucoasei cavității bucale (stomatită);

- Febră.

Următoarele reacții adverse pot apărea la utilizarea tuturor cefalosporinelor:

Reacții alergice, inclusiv grave (anafilaxie), reacții severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform, necroliză epidermică toxică), tulburări renale (disfuncție renală, nefropatie toxică), tulburări hepatice (disfuncție hepatică, incluzând colestază), tulburări din partea sângelui (anemie aplastică, anemie hemolitică, hemoragie, neutropenie, pancitopenie și agranulocitoză), test fals pozitiv pentru glucoză urinară, simptomele colitei pseudomembranoase pot începe în timpul sau după tratamentul cu antibiotic.

Câteva cefalosporine au fost implicate în declanșarea convulsiilor, în special la pacienții cu insuficiență renală dacă doza nu a fost redusă. Dacă apar convulsii asociate cu terapia medicamentoasă, medicamentul trebuie întrerupt.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ RODINIR

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Suspensia reconstituită se păstrează în ambalajul original, maxim 10 zile.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Rodinir

- Substanţa activă este cefdinir. Fiecare 5 ml suspensie reconstituită conţine 125 mg sau 250 mg cefdinir.

- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, citrat de sodiu dihidrat, benzoat de sodiu, gumă xantan, gumă guar, dioxid de siliciu coloidal hidrat, stearat de magneziu, aromă de căpșuni, aromă de cremă, zaharoză.

Cum arată Rodinir şi conţinutul ambalajului

Rodinir se prezintă sub formă de pulbere granulată, omogenă, de culoare galben-crem, cu aromă de căpșune și cremă.

Este disponibil în cutii cu un flacon de plastic de culoare galben-brună, cu capacitatea de 60 ml, cu capac de protecție cu filet, împreună cu lingurița dozatoare și prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

ROTAPHARM ILAÇLARI LIMITED ŞIRKETI, TURCIA

Evren Mahallesi, Cami Yolu Cd. No. :50 Kat 2, Gunesli, Istanbul

Fabricantul

PharmaVision Sanayi ve Ticaret A. Ş. , Turcia

Davutpaşa Caddesi No. 145, Topkapı , Istanbul



Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 64294
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 56016
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 61952
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.