Gripgo® comp. N4

Код товара: 53261
Доза: 1
Количество доз: 4
Производитель: Kusum Healthcare Pvt.Ltd
Страна: India
Форма: табл.

GRIPGO®

comprimate
DENUMIREA COMERCIALĂ

Gripgo®
DCI-ul substanţelor active

Combinație
COMPOZIŢIA

1 comprimat conţine:
substanţe active: paracetamol-500 mg, cafeină anhidră-30 mg, clorhidrat de fenilefrină-10 mg, maleat de clorfeniramină-2 mg;
excipienţi: celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu.
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate
DESCRIEREA PREPARATULUI

Comprimate biconvexe, de formă ovală şi culoare albă. Se admite marmorare.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte preparate analgezice şi antipiretice, paracetamol exclusiv combinaţii cu psiholeptice, N02BE51.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Paracetamolul este un analgezic şi antipiretic cu proprietăţi bine stabilite. Clorhidratul de fenilefrină este un agent simpatomimetic cu efecte directe în principal asupra receptorilor adrenergici ( activi tate predominant alfa-adrenergică) produce decongestionare nazală. Cafeina este derivatul xantin mai activ în ceea ce priveşte stimularea sistemului nervos central, producînd o stare de veghe şi activi tatea mentală crescută. Maleatul de clorfenamină este un antihistaminic puternic (antagonist al receptorilor H1). Antihistaminicele reduc sau înlătură acţiunea histaminei în organism prin blocada competitivă reversibilă a receptorilor H1 în ţesuturi. Clorfenamina are, de asemenea, activi tate anticolinergică.
Proprietăţi farmacocinetice

Paracetamolul este metabolizat de enzimele microzomale hepatice. Acesta este absorbit rapid şi complet din tractul gastrointestinal. Concentraţia plasmatică maximă se determină peste 0,5-1 oră de la administrare; paracetamolul este distribuit uniform în tot corpul. Clorhidratul de fenilefrină este absorbit neregulat din tractul gastrointestinal. Cafeina se absoarbe ușor din tractul gastrointestinal. Clorfenamina este bine absorbită din tractul gastrointestinal, după administrarea orală. Efectul se dezvoltă în decurs de 30 de minute şi este maxim peste 1 - 2 ore şi se menține 4 - 6 ore. Timpul de înjumătăţire plasmatică este 12 - 15 ore. Clorfenamina este metabolizată la derivat monodesmetil şi didesmetil.
Aproximativ 22% din doza orală este excretată sub formă nemodificată în urină. Doar cantităţi neîmsemnate au fost depistate în fecale.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Gripgo® este indicat pentru ameliorarea simptomelor mialgiei şi febrei asociate cu răceala: rinoree, strănut, congestie nazală, nas înfundat, rinită, sinuzită, cefalee, durere în gît, durere oculară, durere musculară şi tuse.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi, copii cu vîrsta ≥ de 12 ani şi vîrstnici: cîte 1 comprimat pînă la 4 ori pe zi. Administrarea repetată nu trebuie efectuată mai des decît o dată la patru ore. A nu se administra continuu mai mult de 3-5 zile fără consultarea medicului.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse raportate din studiile clinice sunt rare datorită expunerii numărului mic de pacienţi. În consecinţă, reacţiile adverse raportate după o vastă experienţă de expunere la doze terapeutice după punerea pe piaţă sunt prezentate mai jos.
Datorită datelor limitate din studiile clinice, frecvenţa acestor reacţii adverse nu este cunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile), dar experienţa după punerea pe piaţă indică faptul că reacţiile adverse la paracetamol sunt rare, iar reacţiile adverse grave sunt foarte rare.
Tulburări hematologice şi limfatice

Trombocitopenie, agranulocitoză. (Aceste reacţii adverse nu au fost neapărat legate cauzal de administrarea paracetamolului)
Tulburări ale sistemului imunitar

Anafilaxie Reacţii de hipersensibilitate inlusiv erupţii cutanate, angioedem, sindromul Stevens Johnson, necroliză epidermică toxică.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

Bronhospasm (au existat cazuri de bronhospasm cu paracetamol, dar acestea sunt mult mai probabile la astmatici sensibili la acid acetilsalicilic sau alte AINS)
Tulburări hepatobiliare

Tulburări hepatice
Reacţiile adverse identificate la utilizare cafeinei, după punerea pe piaţă, sunt enumerate mai jos. Frecvenţa acestor reacţii nu este cunoscută.
Tulburări ale sistemului nervos-nervozitate şi anxietate, iritabilitate, nelinişte şi excitabilitate, ameţeli.
Următoarele reacţii adverse au fost observate în studiile clinice cu administrarea fenilefrinei şi, prin urmare, reprezintă cele mai frecvente reacţii adverse raportate.
Tulburări psihice

Nervozitate
Tulburări ale sistemului nervos

Cefalee, ameţeli, insomnie.
Tulburări cardiace

Crelterea tensiunii arteriale.
Tulburări gastrointestinale

Greaţă, vomă.
Reacţiile adverse raportate după punerea pepiaţă a produsului sunt enumerate mai jos. Frecvenţa acestor reacţii adverse nu este cunoscută.
Tulburări oculare

Midriază, glaucom acut cu unghi închis (cel mai probabil să apară la pacienţii cu glaucom cu unghi închis).
Tulburări cardiace

Tahicardie, palpitaţii.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Reacţii alergice (de exemplu, erupţii cutanate, urticarie, dermatită alergică). Tulburări renale şi ale căilor urinare Disurie, retenţie urinară (sunt mai probabile să apară la pacienţii cu obstrucţia evacuării din vezica urinară, cum ar fi hipertrofia de prostată. )
Cele mai frecvente reacţii adverse la maleatul de clorfeniramină sunt:
Tulburări ale sistemului imunitar

Erupţii cutanate, urticarie, dermatită. Tulburări cutanate şi ale ţesutului subcutanat.
Tulburări ale sistemului nervos

Sedare, cefalee, vedere înceţoşată, incapacitate de concentrare, oboseală.
Tulburări cardiace

Tahicardie, palpitaţii, aritmii, hipotensiune, senzaţie de apăsare în piept, ameţeli.
Tulburări gastrointestinale

Greaţă, vomă, diaree. Tulburări renale şi ale căilor urinare Retenţie urinară.
CONTRAINDICAŢII

- Utilizarea concomitentă a altor decongestionante simpatomimetice.
- Feocromocitom.
- Glaucom cu unghi inchis
- Hipersensibilitate cunoscută la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale preparatului.
- Copii cu vîrsta sub 12 ani.
- Sarcina şi perioada de alăptare.
- Insuficienţa renală sau hepatică severă, hipertensiune, hipertiroidie, diabet zaharat, afecţiuni cardiace.
- Pacienţii care au administrat antidepresive triciclice sau beta-blocante şi cei care administrat în ultimele două săptămîni inhibitori de monoaminoxidază.
SUPRADOZAJ

În cazul unui supradozaj, adresaţi-vă medicului imediat, chiar dacă vă simţiţi bine. Sunt posibile leziuni hepatice la adulţii care au administrat 10 g sau mai mult de paracetaemol. Ingestia a 5 g sau mai mul de paracetamol poate duce la leziuni hepatice la pacienţii cu factori de risc (tratament pe termen lung cu carbamazepină, fenobarbital, fenitoina, primidona, rifampicina, sunătoarea sau alte medicamente care induc activi tatea enzimelor hepatice, consumul în exces şi regulat de alcool etilic, depleţia glutationului, de exemplu, tulburări de alimentaţie, fibroza chistică, infecţia cu HIV, foame, caşexie). Tratamentul este simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale. Administrarea cărbunelui activat este argumentată timp de 1 oră de la administrarea unei supradoze.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Este necesară precauţie la administrarea paracetamolului la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală severă. Riscul de supradozaj este mai mare la cei cu patologie hepatică non - alcoolică și non - cirotică.
Este necesară consultarea medicului înainte de a administra acest produs pacienților cu: hipertrofie de prostată, boli ocluzive vasculare ( de exemplu, fenomenul Raynaud), bolile cardiovasculare. Gripgo nu trebuie administrat de către pacienţii care administrează alte simpatomimetice (cum ar fi decongestionante, remedii anorexigene şi psihostimulante cum ar amfetamina). Un aport excesiv de cofeină (de exemplu cafea, ceai şi unele băuturi) trebuie evitate în timpul tratamentului cu Gripgo. Dozele reomnadate nu trbuie depăşite. Pacienţii trebuie sfătuiţi să nu administreze concomitent alte produse econgestionante precum şimedicamente pentru tratamentul gripei, răcelei care conţin paracetamol. Pacienţii trebuie să informeze medicul dacă administrează warfarină.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Sarcina

Acest produs nu este recomandat pentru administrare în timpul sarcinii deoarece conține fenilefrină, maleat de clorfeniramină şi cafeină. Există un risc crescut de naştere a copilului cu greutate redusă şi avort spontan asociat cu consumul de cafeină în timpul sarcinii, de asemenea, poate creşte riscul de reacţii adverse grave, cum ar fi convulsiile la nou-născut.
Alăptarea

Acest produs nu trebuie administrat în timpul alăptării, fără sfatul medicului.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pacienţii trebuie sfătuiţi să nu conducă sau să folosească utilaje dacă au senzaţie de ameţeală. Proprietăţile anticolinergice ale clorfenaminei pot provoca somnolenţă, ameţeli, vedere înceţoşată şi tulburări psihomotorii, care pot afecta grav capacitatea pacienţilor de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Medicamentele inductoare enzimatice pot creşte potenţialul de leziuni hepatice, la fel ca şi consumul excesiv de alcool. Viteza de absorbţie a paracetamolului poate fi crescută de către metoclopramidă sau domperidonă şi poate fi redusă de către colestiramină. Aceste interacţiuni au o semnificaţie clinică mică reeşind din regimul de dozare propus. Sfatul medicului trebuie solicitat înainte de a administra paracetamol, cafeină, fenilefrină şi maleat de clorfenamină în combinaţie cu următoarele medicamente:
- inhibitori de monoaminoxidază (inclusiv moclobemidă)-hipertensiune la administrarea aminelor simpatomimetice, cum ar fi fenilefrina cu inhibitorii de monoaminoxidaze;
- amine simpatomimetice-administrarea concomitentă a fenilefrinei cu alte amine simpatomimetice pot creşte riscul de reacţii adverse cardiovasculare;
- beta-blocante şi alte antihipertensive (inclusiv debrisochină, guanetidină, rezerpină, metildopa)-fenilefrina poate reduce eficacitatea medicamentelor beta-blocante şi a medicamentelor antihipertensive. Riscul de hipertensiune şi alte efecte secundare cardiovasculare pot crește;
- antidepresive triciclice (de exemplu: amitriptilina) poate creşte riscul de reacţii adverse cardiovasculare la administrarea concomitentă cu fenilefrina;
- digoxină şi glicozide cardiace-administrarea concomitentă a fenilefrinei cu digoxina sau glicozidele cardiace poate creşte riscul de aritmii şi infarct miocardic;
- alcaloizi din ergot (ergotamină şi metilsergid)-risc crscut de ergotism;
- warfarină şi alte cumarine-efectul anticoagulant al warfarinei şi altor cumarine poate fi potenţat la administrarea concomitentă zilnică, regulată şi prelungită a paracetamolului. Adminitrările ocazionale nu au efect semnificativ;
- hipnotice sau anxiolitice-potenţarea efectului sedativ;
- fenitoină- inhibarea metabolizării fenitoinei şi risc de toxicitate.
PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate. Cîte 4 comprimate în blister. Cîte 1 blister plasat în plic de carton. Cîte 50 plicuri împreună cu instrucţiunile pentru administrare plasate în cutie de carton. Cîte 10 comprimate în blister. Cîte 1 sau 10 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare plasate în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25°C.
A nu se lăsa la îndemîna copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Kusum Healthcare Pvt. Ltd. , India.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI
Kusum Healthcare Pvt. Ltd.
SP 289(A), Riico Indl. Area, Chopanki, Bhiwadi (Raj. ), India.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 53805
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Код товара: 57826
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54881
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 33800
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1118
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 551
Код товара: 45995
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 434
Код товара: 42229
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 726
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 410
Код товара: 54749
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 650
Код товара: 58535
NEW
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Цена товара в пунктах: 808
Код товара: 52244
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 55372
Цена товара в пунктах: 663
Код товара: 57535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.