Cevikap pic. orale, sol. 100 mg/ml 30 ml N1

Код товара: 42188
Доза: 100
Количество доз: 1
Производитель: Medana Pharma SA
Страна: Polonia
Форма: кап. д/внутр. прим.

Cevikap 100 mg/ml picături orale, soluţie

Acidum ascorbicum
(Vitamina C)
1. Ce este Cevikap şi pentru ce se utilizează

Cevikap este un medicament sub formă de picături orale, care conţine ca substanţă activă acidul ascorbic (vitamina C). O astfel de formă farmaceutică este recomandată în special pentru utilizare la sugari şi copii, deoarece permite aporul unei cantităţi corespunzătoare de vitamina C.
Vitamina C este o vitamină solubilă în apă. Se dezintegrează uşor sub influenţa multor factori externi, de exemplu a luminii, căldurii şi oxigenului din aer. Vitamina C este implicată în sinteza multor ţesuturi ale organismului (inclusiv a cartilajelor, oaselor, dinţilor), de asemenea influenţează procesele de vindecare a rănilor şi consolidarea oaselor şi reglează reacţiile imunologice. Cevikap se utilizează pentru profilaxia şi tratamentul deficitului vitaminei C în cazurile, când dieta corespunzătoare nu este suficientă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Cevikap

Nu utilizaţi Cevikap

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la vitamina C sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aveţi „pietre” din săruri de oxalaţi la rinichi (litiază renală cu oxalaţi);
- dacă aveţi un nivel sporit de fier în organism ca rezultat, de exemplu, al acumulării excesive al fierului (hemocromatoză), când măduva osoasă produce celule inelare în locul globulelor roşii sănătoase şi nu poate folosi fierul (anemie sideroblastică), tulburării cantitative de sinteză a hemoglobinei (talasemie) şi intoxicaţie cu produse, care conţin fier.
Atenţionări şi precauţii

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Cevikap.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cevikap înainte de efectuarea testelor de laborator. Vitamina C, administrată în doze mari, poate modifica rezultatele unor teste de laborator, de exemplu determinarea nivelului de glucoză sau creatinină în sânge şi urină.
Cevikap împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi oricare medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.
Consultaţi medicul în caz dacă luaţi Cevikap împreună cu:
- medicamente, care conţin fier: vitamina C creşte semnificativ absorbţia ionilor de fier din tractul digestiv, în special la persoanele cu conţinutul scăzut de fier în organism;
- deferoxamină (medicament utilizat în caz de intoxicaţie cu fier): la pacienţii cu conţinut crescut de fier în organism, care administrează deferoxamină în asociere cu acid ascorbic, în faza iniţială a tratamentului poate creşte toxicitatea fierului;
- acid acetilsalicilic: dozele mari de acid acetilsalicilic scad absorbţia vitaminei C;
- vitamina E: vitamina C intensifică proprietăţile antioxidante ale vitaminei E;
- paracetamol: acidul ascorbic prelungeşte timpul de eliminare a paracetamolului;
- antidepresive triciclice, derivaţi de fenotiazină (medicamente utilizate în tratamentul tulburărilor psihice) şi antibiotice din grupa aminoglicozidelor (de exemplu streptomicină): acidul ascorbic în doze, care depăşesc 1 g pe zi, poate reduce eficacitatea acestor medicamente.
Cevikap împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Cevikap poate fi utilizat cu alimente şi băuturi. La administrarea de către copii se recomandă de dizolvat cantitatea necesară de Cevikap în apă, ceai sau suc sau de adăugat medicamentul în hrană.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-va medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina

Doza zilnică recomandată de vitamina C pentru femei gravide (luând în consideraţie vitamina C, primită cu hrana) constituie 80 mg (ceea ce corespunde cu 16 picături de Cevikap).
Alăptarea

Doza zilnică recomandată de vitamina C pentru mamele care alăptează (luând în consideraţie vitamina C, primită cu hrana) constituie 100 mg (ceea ce corespunde cu 20 picături de Cevikap). Vitamina C trece în laptele femeilor care alăptează. Administrarea dozelor foarte mari de către mamele, care alăptează, creşte riscul de supradozare cu vitamina C la copil.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Cevikap nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. Cum să luaţi Cevikap

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.
Utilizarea la copii şi adolescenţi

Copiilor cu vârsta sub 3 ani medicamentul se administrează doar după consultarea medicului.
Doza recomandată de Cevikap (dacă medicul nu a indicat altfel):
- sugarilor şi copiilor cu vârsta sub 2 ani: câte 5-8 picături pe zi, de adăugat la băuturi sau alimente;
- copiilor cu vârsta de la 2 până la 11 ani: câte 10 picături pe zi;
- adolescenţilor cu vârsta de la 12 până la 17 ani: câte 15-20 picături pe zi.
Mod de administrare

Administrare orală.
Medicamentul se administrează în una sau câteva prize, de preferinţă în timpul mesei. La administrarea de către copii se recomandă de dizolvat cantitatea necesară de Cevikap în apă, ceai sau suc sau de adăugat medicamentul în hrană. Nu se admite de picurat medicamentul direct din flacon în gura copilului.
Dacă luaţi mai mult Cevikap decât trebuie

Administrarea unei doze mai mari de Cevikap, decât cea recomandată, practic nu e legată de riscul apariţiei reacţiilor adverse. Dozele mari de vitamina C se elimină rapid cu urina sub formă nemodificată.
Dacă uitaţi să luaţi Cevikap

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Cevikap, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Luaţi doza următoare la ora obişnuită. Dar dacă este aproape timpul pentru doza următoare, nu luaţi doza omisă, ci doar următoarea doză la ora obişnuită. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Cevikap

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Medicamentul, utilizat în dozele recomandate, de obicei este bine tolerat de către organism. Reacţiile adverse se atribuie la cazurile de administrare a dozelor mari de vitamina C (peste 1000 mg-200 picături pe zi).
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi):

Utilizarea dozelor mari de vitamina C la persoanele cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (boală ereditară rară) poate duce la distrugerea eritrocitelor (globule roşii ale sângelui). La administrarea orală a dozelor zilnice de 1 g şi mai mari de vitamina C poate să se dezvolte simptome digestive, de exemplu diaree. Acidul ascorbic în doze mari poate deveni o cauză a eliminării crescute a acidului oxalic cu urina, cristalizarea sărurilor (uraţilor şi citraţilor), ceea ce creşte riscul formării pietrelor în sistemul urinar. Utilizarea îndelungată a dozelor înalte de acid ascorbic poate determina deprindere (toleranţă), ceea ce după întreruperea administrării poate duce la deficitul vitaminei C în organism.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Cevikap

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A se păstra flaconul în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.
A se păstra flaconul închis ermetic.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
După prima deschidere a flaconului medicamentul trebuie utilizat timp de 6 luni.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Cevikap

Substanţa activă este acidul ascorbic.
1 ml soluţie (circa 20 picături) conţine acid ascorbic (vitamina C)-100 mg.
1 picătură conţine 5 mg acid ascorbic.
Celelalte componente sunt: glicerol, apă purificată.
Cum arată Cevikap şi conţinutul ambalajului

Cevikap se prezintă sub formă de lichid transparent, de culoare galben-deschis sau galben, cu gust acru-dulciu.
Cutie cu 1 flacon din sticlă de culoare brună cu aplicator pentru picurare, a câte 10 ml sau 30 ml soluţie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Medana Pharma SA, Wł. Łokietka 10
98-200 Sieradz, Polonia
Fabricantul

Medana Pharma SA, Wł. Łokietka 10
98-200 Sieradz, Polonia


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Цена товара в пунктах: 2771
Код товара: 54867
Цена товара в пунктах: 376
Код товара: 55357
Цена товара в пунктах: 915
Код товара: 58536
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 343
Код товара: 55356
Топ сезона
Код товара: 20455
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 368
Код товара: 55949
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 58155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 806
Код товара: 46562
Топ сезона
Код товара: 55755
Топ сезона
Код товара: 59190
Топ сезона
Код товара: 59526
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 321
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 590
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 117
Код товара: 54535
Акция
Цена товара в пунктах: 369
Код товара: 57495
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 375
Код товара: 54738
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 4317
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 590
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 59417
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54879
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 57970
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Просмотренные товары
Crampele musculare
Ce sunt crampele musculare?Crampele musculare reprezintă contracțiile involuntare, prelungite și dureroase a unui mușchi sau a unui grup muscular. Există mai multe tipuri de crampe, în dependență de cauzele apariției lor. Ele pot fi provocate de suprasolicitarea mușchilor în timpul unui efort fizic sau dimpotrivă dacă un mușchi stă mult timp inactiv. La fel de influentă este și deshidratarea, dieta săracă în minerale, insuficienţa renală, insuficienţa circulatorie, vârsta, chiar și anumite medicamente pot provoca aceste contracții musculare.