Nurofen Junior susp. orala 200 mg/5 ml 100 ml N1 (portocala)

Код товара: 49083
Доза: 200
Количество доз: 1
Производитель: Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd
Страна: Румыния
Форма: сусп.
Наличие: достаточно
105 97 леев
(-9%)
96 15 леев
Выгода:
9 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


Nurofen Junior, cu aromă de portocale 40mg/ml suspensie orală

Ibuprofen

Pentru utilizare la copii cu greutatea corporală cuprinsă între 20kg (6 ani) și 40kg (12 ani)

1. CE ESTE NUROFEN JUNIOR ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acţionează prin modificarea răspunsului organismului la durere şi temperatură mare. Acest produs a fost conceput special pentru copii fiind administrat pe cale orală pentru :

·-reducerea febrei

·-ameliorarea simptomele de durere uşoară până la moderată

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NUROFEN JUNIOR

Nu administraţi Nurofen Junior copiilor care:

·-sunt alergici (hipersensibili) la ibuprofen sau la alte analgezice similare (AINS), sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (pentru informaţii suplimentare, vezi punctul 6)

· -au suferit vreodată de scurtare a respiraţiei, astm, secreţii nazale, inflamație la nivelul feței și/sau mâinilor sau erupţie pe piele după utilizarea acidului acetilsalicilic (aspirinei) sau a altor analgezice similare (AINS)

·-au antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforare datorate tratamentelor anterioare cu AINS

·-au sau au avut ulcere gastrice/duodenale recurente (ulcere peptice) sau sângerări (două sau mai multe episoade de ulceraţie sau sângerări dovedite)

· -au insuficiență hepatică sau renală severă

·-au insuficiență cardiacă severă

· -au toleranţă scăzută ereditară la fructoză/zahăr din fructe (vezi informaţiile importante cu privire la ingrediente)

·-au hemoragie cerebrală (hemoragie cerebrovasculară) sau alte hemoragii active

·-suferă de boli de coagulare a sângelui, deoarece ibuprofenul poate creşte timpul de sângerare

·-suferă de tulburări de formare a sângelui de origine necunoscută

·-prezintă deshidratare severă (prin vărsături, diaree sau lipsa hidratării)

Nu utilizați Nurofen Junior în timpul ultimelor trei luni de sarcină.

Atenționări și precauții

Adresați-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament în cazul în care copilul dumneavoastră

·-prezintă anumite tulburări ereditare de formare a sângelui (porfirie acută intermitentă)

· -are tulburări de coagulare a sângelui

·-are anumite boli ale pielii [lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv]

· -are sau a avut vreodată boala colonului iritabil (colită ulcerativă sau boala Crohn) deoarece starea acestora se poate agrava (vezi punctul 4 „Reacţii adverse posibile”)

· -a avut vreodată tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiac

· -are funcţia renală redusă

·-are afecţiuni ale ficatului. În cazul administrării prelungite a Nurofen Junior, este necesar să se verifice în mod regulat valorile testelor funcţiei hepatice, funcţiei renale, precum şi valorile hemoleucogramei.

· - se recomandă utilizarea cu precauţie în cazul în care se administrează concomitent cu alte medicamente care pot mări riscul de ulcerare sau sângerare, cum ar fi corticosteroizii orali (precum prednisolon), medicamentele pentru subţierea sângelui (precum warfarina), inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (antidepresive) sau agenţi antiplachetari (precum acidul acetilsalicilic).

· -ia alt medicament AINS (incluzând inhibitori ai COX-2, precum celecoxib sau etoricoxib) deoarece trebuie evitată utilizarea concomitentă (vezi pct. „Utilizarea altor medicamente”)

· -reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea dozei eficace minime pentru cea mai scurtă durată.

· - în general, utilizarea obişnuită a analgezicelor (de mai multe feluri) poate determina probleme severe ţi de durată ale rinichilor. Acest risc poate fi crescut în caz de efort fizic asociat cu pierderi de săruri și deshidratare, de aceea trebuie evitată

·-utilizarea pe termen lung a oricărui tip de analgezice pentru durerile de cap le poate înrăutăți. Dacă experimentați sau suspectați o astfel de situație, cereți sfatul medicului și întrerupeți tratamentul. Diagnosticarea durerilor de cap provocate de supradozaj (MOH) ar trebui suspectate la pacienții care prezintă dureri de cap frecvent sau zilnic, în ciuda (sau din cauza) administrării regulate a medicamentației pentru dureri de cap.

· -are sau a avut astm sau boli alergice, este posibil să apară scurtarea respiraţiei.

·-uferă de febra fânului, polipi nazali sau boli respiratorii obstructive cronice, există un risc crescut de reacții alergice. Reacțiile alergice se pot manifesta sub forma unor crize de astm (astm analgezic), edem Quincke sau urticarie

· - foarte rar au fost raportate reacţii adverse grave la nivelul pielii (precum sindromul StevenJohnson) în asociere cu utilizarea AINS. Utilizarea Nurofen Junior trebuie oprită imediat la prima apariţie a erupţiei pe piele, leziunilor mucoaselor sau a oricăror alte semne de reacţii alergice.

· -se recomandă a se evita utilizarea Nurofen Junior în cazurile de vărsat de vânt (varicelă).

· - imediat după intervenţii chirurgicale majore când este necesară supravegherea medicală.

· - este deshidratat deoarece există risc crescut de probleme ale rinichilor la copiii deshidratați

·AINS pot masca simptomele de infecție și febră

Pentru toate AINS au fost raportate, în orice moment al tratamentului, hemoragie gastro-intestinală, ulcerare sau perforare, care pot fi letale, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. Dacă apar sângerare sau ulcerare la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt. Riscul de apariţie a ulcerelor, perforării sau sângerării la nivelul stomacului sau duodenului creşte dacă sunt utilizate doze mari de AINS, la pacienţii care au avut în antecedente ulcer,în special dacă acesta a fost complicat cu perforare sau a fost însoţit de sângerare (vezi punctul 2 „Nu administraţi Nurofen Junior”) şi la vârstnici. Aceşti pacienţi ar trebui să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă. În cazul acestor pacienţi, ca şi în cazul pacienţilor care necesită tratament concomitent cu doze reduse de acid acetilsalicilic sau alte substanţe active care pot mări riscul gastro-intestinal (vezi mai jos şi pct. 4. 5), trebuie avută în vedere terapia asociată cu agenţi de protecţie (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei protonice).

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc ușor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depășiți doza recomandată sau durata tratamentului.

Trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Nurofen Junior în cazul în care:

- aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficiență cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă ați avut un infarct miocardic, intervenție chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulație redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

- aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentrații crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteți fumător.

În cazul în care copilul dumneavoastră suferă de vreuna din afecţiunile menţionate mai sus, consultaţi un medic înainte de a-i administra Nurofen Junior.

Vârstnici

Vârstnicii prezintă un risc ridicat de evenimente adverse, în special la nivelul stomacului şi intestinelor. Pentru mai multe informaţii, vezi punctul 4 „Reacţii adverse posibile”. Pacienţii cu antecedente de toxicitate gastro-intestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale neobişnuite (în special hemoragia gastro-intestinală), mai ales în fazele iniţiale ale tratamentului.

Nurofen Junior împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alte medicamente.

Nurofen Junior poate influența sau poate fi influențat de alte medicamente. De exemplu: - medicamente anticoagulante (care subțiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)

- medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, betablocante cum este atenololul, antagoniști ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul) Alte medicamente pot influența sau pot fi influențate de tratamentul cu Nurofen Junior. De aceea, întotdeauna trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen Junior împreună cu alte medicamente. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală, în special:

Alte AINS inclusiv inhibitori de COX-2 Pot creşte riscul de reacții adverse Digoxină (pentru insuficiență cardiacă) Efectul digoxinei poate fi accentuat Glucocorticoizi (medicamente ce conțin cortizon sau substanțe pe bază de cortizon) Pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastrointestinale Agenţi antiplachetari Pot creşte riscul de hemoragii Acidul acetilsalicilic (doze mici) Poate influența efectul de subțiere a sângelui Anumite medicamente anticoagulante (de exemplu, warfarina) Ibuprofenul poate accentua efectul acestor medicamente Fenitoină (pentru epilepsie) Efectul fenitoinei poate fi accentuat Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie) Pot creşte riscul de apariţie a hemoragiilor gastrointestinale Litiu (medicament pentru boli maniacodepresive și depresie) Efectul litiului poate fi accentuat Probenecid şi sulfinpirazonă (medicamente pentru gută) Pot întârzia excreţia ibuprofenului Medicamente pentru tensiunea arterială mare şi pentru eliminarea surplusului de apă din organism (diuretice) AINS pot diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un risc crescut pentru rinichi Diuretice sărace în potasiu precum amilorid, canreonat de potasiu, spironolactonă, triamteren Pot duce la hiperkaliemie Metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism) Efectul metotrexatului poate fi accentuat Tacrolimus și ciclosporine (medicamente pentru inhibarea sistemului imunitar), Cresc riscul de toxicitate la nivelul rinichilor Zidovudină (medicament pentru tratamentul HIV/SIDA) Utilizarea Nurofen Junior poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul articulaţiilor sau o hemoragie care poate cauza inflamaţii la pacienţii cu hemofilie şi HIV (+) Sulfoniluree (medicament antidiabetic) Concentrația zahărului din sânge poate fi afectată Antibiotice chinolonice Voriconazol și fluconazol (inhibitori CYP2C9) utilizate în infecțiile fungice Riscul de a manifesta convulsii este crescut Efectul ibuprofenului poate crește. Reducerea dozei de ibuprofen poate fi luată în considerare, în special când doză mare de ibuprofen este administrată concomitent cu voriconazol sau cu fluconazol.

Baclofen

După începerea administrării ibuprofenului poate apărea toxicitatea baclofenului.

Ritonavir

Ritonavirul poate creşte concentraţiile plasmatice ale AINS.

Aminoglicozide

AINS pot încetini eliminarea aminoglicozidelor.

Nurofen Junior împreună cu alcool

Nu se recomandă consumul de alcool în timpul tratamentului cu Nurofen Junior. Alcoolul poate accentua unele reacții adverse, cum sunt cele care afectează stomacul și intestinul sau cele ale sistemului nervos central.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina

Nu folosiţi acest medicament în timpul ultimelor trei luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel.

Alăptarea

Doar cantităţi mici de ibuprofen şi produşi de descompunere ai acestuia trec în laptele matern, dar Nurofen Junior poate fi utilizat în timpul alăptării dacă este luat în dozele recomandate şi pe termen cât mai scurt posibil.

Fertilitatea

Nurofen Junior aparţine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament nu are niciun efect sau are un efect neglijabil asupra abilităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje dacă este utilizat pe termen scurt.

Informaţii importante privind unele componente ale Nurofen Junior

·Nurofen Junior conţine maltitol lichid. Dacă medicul v-a spus că aveţi o intoleranţă la unele glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

·Acest medicament conţine 28,09 mg sodiu per 15 ml suspensie (= 1,87 mg sodiu per 1 ml suspensie). A se lua în considerare de către pacienţii cu un regim de sodiu controlat.

·Nurofen Junior conţine amidon de grâu. Poate fi utilizat de persoane cu boală celiacă.

·Pacienţii cu alergie la grâu (diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI NUROFEN JUNIOR

Luaţi întotdeauna Nurofen Junior exact aşa cum este indicat. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru durere şi febră:

20-29 kg (6 – 9 ani) -5ml (echivalent la 200 mg ibuprofen) de 3 ori

30-40 kg (10 – 12 ani) -7,5ml (echivalent la 300 mg ibuprofen) - (folosiţi linguriţă dozatoare de două ori: 5ml + 2,5ml) de 3 ori

*Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 6-8 ore.

Nu este recomandat la copiii cu vârste mai mici de 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg.

Agitați bine flaconul înainte de utilizare

ATENŢIONARE: Nu depăşiţi dozele stabilite.

Mod de administrare cu ajutorul linguriţei dozatoare

Pentru administrare orală

1. Agitaţi bine flaconul.

2. Folosiţi marcajul linguriţei dozatoare corespunzător dozei necesare.

3. Turnaţi medicamentul în linguriţa dozatoare.

4. Introduceţi linguriţa dozatoare în gura copilului şi administraţi doza.

5. După administrare, puneţi la loc capacul flaconului. Spălaţi linguriţa dozatoare în apă călduţă şi lăsaţi-o să se usuce. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Durata tratamentului

Acest medicament este recomandat pentru utilizare pe termen scurt. Dacă simptomele se înrăutățesc sau dacă medicamentul este necesar pentru mai mult de trei zile, adresaţi-vă medicului.

În cazul în care luaţi mai mult Nurofen Junior decât trebuie:

Adresaţi-vă imediat medicului. Pot apărea următoarele simptome: greaţă, vărsături, dureri abdominale sau mai rar diaree. În plus, dureri de cap, hemoragii gastro-intestinale, vertij, ameţeală, somnolenţă, iritarea ochilor, vedere înceţoşată, zgomote în urechi, tensiune arterială mică, excitație, dezorientare, comă, convulsii, pierderea conştienţei, hiperkaliemie, acidoze metabolice, creșterea timpului de protrombină/INR, insuficiență renală acută, afectare hepatică, insuficiență respiratorie, cianoze și accentuarea astmului bronșic la pacienții astmatici.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră uitaţi să luaţi Nurofen Junior:

Nu luaţi sau administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi sau să administraţi copilului dumneavoastră o doză, luaţi sau administraţi doza respectivă imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi luaţi sau administraţi doza următoare conform intervalului de dozare specificat mai sus.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Nurofen Junior poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru ameliorarea simptomelor. Cu toate că efectele secundare sunt mai puțin frecvente, copilul dumneavoastră poate prezenta una dintre reacţiile adverse cunoscute ale AINS. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă reacţii adverse, sau dacă aveţi îngrijorări, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate reacţiilor adverse.

OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:

·semne de hemoragie intestinală precum: durere abdominală severă, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare cu aspect de zaţ de cafea.

·semne de reacţii alergice rare, dar grave precum agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtarea respiraţiei, umflarea feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, scăderea tensiunii arteriale care determină apariţia şocului. Aceste reacţii adverse pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului. Dacă apare oricare dintre aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului.

·reacţii cutanate severe, precum iritaţiile care acoperă întreaga suprafaţă a corpului, descuamarea, băşicarea sau exfolierea pielii .

Dacă copilul dumneavoastră prezintă vreuna dintre reacţiile adverse de mai jos, dacă acestea se agravează sau observaţi orice reacţie nemenţionată în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 10 )

·Disconfort la nivelul stomacului și intestinului, precum arsuri, dureri abdominale, greaţă, indigestie, diaree, vărsături, flatulenţă (vânturi), constipaţie şi sângerări slabe în abdomen şi/sau intestin care pot provoca anemie în cazuri excepţionale.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 100)

·ulcer, perforaţii sau sângerări gastro-intestinale, inflamaţia mucoasei orale cu ulceraţii, agravarea bolii inflamatorii intestinale preexistente (a colitei sau a bolii Crohn), gastrită

·durere de cap, ameţeală, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală

·tulburări de vedere

·diverse iritaţii la nivelul pielii

·reacţii de hipersensibilitate cu erupţii pe piele şi mâncărimi.

Rare (pot afecta până la 1 utilizator din 1000)

·tinitus (zgomot în urechi)

·concentraţii crescute ale ureei în sânge, dureri pe flancuri şi/sau la nivelul abdomenului, sângele în urină şi febra pot fi semne ale unor afecţiuni renale (necroză papilară)

·concentraţii crescute ale acidului uric în sânge

·valori mici ale hemoglobinei

Foarte rare (pot afecta până la 1 utilizator din 10 000)

·esofagită, pancreatită, formarea de stricturi intestinale sub formă de diafragme

·insuficienţă cardiacă, infarct miocardic şi umflarea feţei şi a mâinilor (edem)

·eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal şi umflare (în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau funcţii renale reduse), umflare (edem) şi urină tulbure (sindrom nefrotic), boală inflamatorie a rinichilor (nefrită interstiţială) care poate duce la insuficienţă renală acută. În cazul apariţiei uneia dintre simptomele de mai sus sau dacă aveţi o stare generală proastă, întrerupeţi administrarea de Nurofen şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră deoarece acestea pot fi primele semne de afecţiune renală sau insuficienţă renală.

·reacţii psihotice şi depresie

·tensiune arterială mare, vasculită

·palpitaţii

·disfuncţie hepatică, probleme ale ficatului (primele semne pot fi decolorările la nivelul pielii ), în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamare acută a ficatului (hepatită)

·probleme ale formării celulelor din sânge - primele semne sunt: febră, durere în gât, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare răcelii, oboseala severă, hemoragiile nazale şi la nivelul pielii şi contuzii fără o explicaţie normală. În aceste cazuri trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu trebuie să urmaţi niciun fel de automedicaţie cu analgezice sau medicamente care scad febra (medicamente antipiretice).

·infecţii grave la nivelul pielii şi complicaţii ale ţesutului moale în timpul infecţiei cu vărsat de vânt (varicelă)

·agravarea inflamaţiei provocate de infecţie (de exemplu fasceită necrozantă) a fost raportată în asociere cu folosirea anumitor analgezice (AINS). Dacă apar semne ale unei infecţii sau infecţia se agravează, adresaţi-vă imediat medicului. Se va investiga dacă există o indicaţie pentru tratament antiinfecţios/antibiotic

·la utilizarea de ibuprofen s-au observat simptome de meningită aseptică, cu rigidizarea gâtului, dureri de cap, greaţă, stări de vomă, febră sau pierdere a conştienţei. Pacienţii cu afecţiuni autoimune (LES, boala mixtă a ţesutului conjunctiv) pot avea o predispoziţie. Adresaţi-vă imediat unui medic în cazul apariţiei acestor simptome.

·forme severe de reacţii pe piele, incluzând erupţii cu înroşire şi băşici (de exemplu sindromul Stevens-Johnson, eritem polimorf, necroliză toxică epidermică/sindromul Lyell), căderea părului (alopecie)

Necunoscut: (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

·Re activi tate la nivelul tractului respirator prin astm bronșic, bronhospasme sau dispnee.

Medicamentele precum Nurofen Junior pot fi asociate unui risc uşor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă apar orice reacţii adverse la copilul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ NUROFEN JUNIOR

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Nurofen Junior după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. ONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Nurofen Junior:

- Fiecare mililitru de suspensie orală conţine ibuprofen 40 mg. Fiecare 5 ml suspensie orală conţin ibuprofen 200 mg. Fiecare 2,5 ml suspensie orală conțin ibuprofen 100 mg. Conținutul de ibuprofen este echivalent la 4% m/v.

-Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorură de sodiu, zaharină sodică, polisorbat 80, bromură de domifen, maltitol lichid, glicerină, guma Xantan, aromă de portocale (cu conţinut de amidon din grâu) şi apă purificată.

Cum arată Nurofen Junior şi conţinutul ambalajului

Nurofen Junior se prezintă sub formă de suspensie vâscoasă, de culoare aproape albă, cu aromă de portocale. Nurofen Junior este disponibil în cutii cu un flacon conţinând 30 ml, 50 ml, 100 ml sau 150 ml sau 200ml. Ambalajul conţine o linguriţă dublă dozatoare gradată gradată (linguriță de 2,5 ml cu gradaţie intermediară la 1,25 ml la un capăt şi linguriță de 5 ml la celălalt capăt) pentru măsurarea corectă a dozei.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Reckitt Benckiser Healthcare International Limited

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire, SL1 3UH, Marea Britanie

Fabricant: Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited

Dansom Lane, Hull, East Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Цена товара в пунктах: 783
Код товара: 62833
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61113
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.