Амбросан, таблетки 30mg

Код товара: 10049
Доза: 30
Количество доз: 20
Производитель: PRO.MED.CS Praha a.s.
Страна: Чехия
Форма: табл

AMBROSAN®

comprimate
DENUMIREA COMERCIALĂ

Ambrosan®
DCI-ul substanţei active

Ambroxolum
COMPOZIŢIA

1 comprimat conţine:
substanţa activă: clorhidrat de ambroxol 30 mg;
excipienţi: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, copovidonă, stearat de magneziu
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate albe rotunde, cu incizie pe centru.
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate .
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Mucolitic, R05CB06.
PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

Farmacodinamica

Ambroxolul crește secreția sputei în căile respiratorii și modifica consistența acesteia. Crește secreția căilor respiratorii, intensifică eliminarea surfractantului pulmonar și stimuleaza activi tatea ciliară. Aceasta conduce la îmbunătățirea eliminării mucusului și a expectorării lui (clearance-ul mucociliar).
Farmacocinetica

Absosbția formelor perorale de ambroxol este rapidă și aproape completă. Nivelul plasmatic maxim este atins in perioada de la 0,5 la 3 ore. La dozare pe parcursul perioadei terapeutice, se leagă de proteinele plasmatice aproximativ 90%. Perioada de injumătățire plasmatică este de 7-12 ore. Cumularea nu a fost depistată. Aproximativ 30% din doza perorală se elimină în prima faza . Ambroxolul se metabolizează preponderent prin conjugarea în ficat. Aproximativ 90% a dozei se elimină pe cale renală.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Terapie secretolitică în afecțiunile bronhopulmonare acute și cronice asociate cu secreţie anormală de mucus și afectare a transportului mucusului: inflamația căilor respiratorii superioare-inferioare, infecții ale căilor respiratorii, maladii inflamatorii ale zonei rino-faringiene.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Preparatul se administrează după mese, cu o cantitate suficientă de lichid. Consumarea lichidelor intensifică acțiunea mucolitică a ambroxolului. Adulți şi copii peste 12 ani: câte 30 mg. (1 comprimat) de 3 ori pe zi. Efectul terapeutic poate fi intensificat prin administrarea a câte 2 comprimate de 2 ori pe zi.
Copiilor de la 5 până la 12 ani se indica câte ½ comprimat de 2-3 ori pe zi.
Durata tratamentului se determină în mod individual în funcție de indicații și severitatea maladiei. Dacă timp de o săptămână starea generală nu se ameliorează, se recomandă consultația medicului.
REACŢII ADVERSE

Profilul de siguranţă

Reacţiile adverse prezentate provind din studiile clinice şi din experienţa postmarketing şi sunt clasificate conform convenţiei MedDRA pe clase de organe, aparate şi sisteme şi în funcţie de frecvenţă, în ordinea descrescătoare a severităţii:
Foarte frecvente (≥ 1/10)
Frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10)
Mai puţin frecvente (≥ 1/1000 şi < 1/100)
Rare (≥ 1/10000 şi < 1/1000)
Foarte rare (< 1/10000)
Tulburări ale sistemului imunitar
Mai puţin frecvente: angioedem Foarte rare: reacție anafilactică, inclusiv șoc anafilactic Tulburări gastrointestinale
Mai puțin frecvente: greață, vomă, dispepsie, pirozis, lipsa poftei de mâncare, diaree și alte simptome gastro-intestinale slab definite.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat
Mai puţin frecvente: erupţie cutanată,urticarie.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. Ulcer gastric și duodenal.
SUPRADOZARE

Până în prezent nu au fost depistate simptome speciale în caz de supradozare cu Ambrosan. Ambroxolul se suportă bine, chiar și la doza de 15mg/kg/zi.
Simptome

Hipersalivaţie, senzaţie iritantă de greață, vomă, scăderea tensiunii arteriale.
Tratament

În caz de supradozare este necesar tratament simptomatic.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

La afectarea motilităţii bronhiale și în caz de hipersecreţie de sputa, ambroxolul trebuie administrat cu atenție, ținând cont de cantitatea sputei accumulate. În cazul funcției renale reduse, sau a afecțiunilor hepatice severe, ambroxol se administrează numai ținând cont de precauțiile speciale (adică în intervaluri mari de timp sau în doze mai mici). În cazuri rare pot să apară reacţii cutanate grave precum,sindrom Stevens -Jonshon şi sindrom Lyell care pot avea legatură cu adminstrarea preparatelor mucolitice precum ambroxol. În majoritatea cazurilor aceste simptome pot fi explicate prin severitatea bolii de baza sau administrarea concomitentă a altor medicamente. În caz de apariţie a simptomelor de afectare a pielii sau a ţesutului subcutanat ,trebuie sa vă adresaţi de urgenţă la medic şi să întrerupeţi imediat tratamentul cu ambroxol. Acest medicament conține lactoză monohidrat. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la galactoză, deficit de lactază Lapp sau sindrom de malabsorbție de glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest preparat.
Administrarea în sarcină şi perioada de lactaţie

Se recomandă de a consulta medicul înainte de administrarea acestui preparat, în dependență de beneficiile așteptate pentru mamă și posibilele riscuri pentru făt. Ambroxolul se excretă în laptele matern, astfel, la necesitatea administrării preparatului în perioada de lactație se va întrerupe alăptarea la sân.
Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu este stabilită
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNE Administrarea concomitentă a ambroxolului cu antibiotice (amoxicilină, cefuroxim, eritromicină, doxiciclină) determină creșterea concentrației antibioticului în țesutul pulmonar. Nu se recomandă administrarea concomitentă cu remediile antitusive (de ex. care conțin codeină)
PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate 30 mg. Câte 10 comprimate în blister. Câte 2 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

Nu necesită condiții speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se administra după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

PRO. MED. CS Praha a. s, Cehia
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

PRO. MED. CS Praha a. s.
Telčská 1, 140 00 Praga 4, Republica Cehă

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 59082
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 11972
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Топ сезона
Код товара: 11735
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1316
Код товара: 64374
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Цена товара в пунктах: 107
Код товара: 60983
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 296
Код товара: 62155
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.