Panzimed caps. gastrorez. 10000 UA (0,25g) N10x3 (Balkan)

Код товара: 51375
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: капс.

PANZIMED 10000 UA/0,25 g capsule gastrorezistente

PANZIMED Forte 25000 UA/0,5 g capsule gastrorezistente

Pancreatină
1. Ce este Panzimed sau Panzimed Forte şi pentru ce se utilizează

- Panzimed sau Panzimed Forte conţine un amestec de enzime numit „pancreatină”.
- Pancreatina vă ajută să digeraţi alimentele. Enzimele sunt extrase din pancreasul de porc.
- Capsulele gastrorezistente de Panzimed sau Panzimed Forte trec prin stomac și se dizolvă eliberînd amestecul de enzime în intestinal subțire.
Panzimed sau Panzimed Forte este utilizat la copiii şi adulţii cu „insuficienţă pancreatică exocrină”. Aceasta apare atunci când pancreasul nu secretă suficiente enzime pentru a digera mâncarea. Este des întâlnită la persoanele care prezintă:
- fibroză chistică, o boală genetică rară
- blocarea canalelor pancreasului sau ale vezicii biliare (ductele pancreatice sau canalul biliar comun)
- criză acută inflamatorie a pancreasului. Panzimed sau Panzimed Forte poate fi administrat când alimentaţia este reluată
- inflamaţia cronică a pancreasului (pancreatită cronică)
- cancer de pancreas
- au suferit o operaţie de îndepărtare a unei porţiuni din pancreas sau a întregului pancreas (pancreatectomie parţială sau totală)
- au suferit o operaţie de îndepărtare a unei porţiuni din stomac sau a întregului stomac (gastrectomie parţială sau totală)
- după chirurgia de by-pass gastro-intestinal
- sindromul Shwachman-Diamond, o boală genetică foarte rară.
Cum acţionează Panzimed sau Panzimed Forte

Enzimele din Panzimed sau Panzimed Forte acţionează prin digerarea alimentelor care trec prin intestin. Trebuie să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte în timpul meselor sau gustărilor sau imediat după acestea. Acest lucru va permite enzimelor să se amestece bine împreună cu alimentele.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte

Nu utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte dacă:

- sunteţi alergic (hipersensibil) la pancreatină de origine porcină sau sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
Atenţionări şi precauţii

La pacienţii cu fibroză chistică care folosesc doze mari din produse ce conţin pancreatină a fost raportată o boală rară numită „colonopatie fibrozantă”, afecţiune în care intestinul este îngustat. Totuşi, aceasta nu este cunoscută a se fi întâmplat în timpul studiilor clinice,la pacienţii trataţi cu Panzimed sau Panzimed Forte. Totuşi, dacă aveţi fibroză chistică şi luaţi mai mult de 10000 unităţi de lipază/kg/zi şi aveţi dureri abdominale neobişnuite sau modificări ale simptomelor abdominale, spuneţi medicului dumneavoastră.
Panzimed sau Panzimed Forte împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi mediculul dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Panzimed sau Panzimed Forte împreună cu alimente şi băuturi

Se recomandă ca enzimele să fie administrate în timpul meselor sau imediat după acestea.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte şi în ce doză. Panzimed sau Panzimed Forte poate fi utilizat pe perioada alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Panzimed sau Panzimed Forte să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Panzimed conține Amarant (E123), Tartrazină (E102), Ponceau 4R (E124).
Pot provaca reacții alergice.
Panzimed Forte conține Amarant (E123), Tartrazină (E102), Ponceau 4R (E124), Galben amurg FCT (E110).
Pot provaca reacții alergice.
3. Cum să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte

Luaţi întotdeauna Panzimed sau Panzimed Forte exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Cât Panzimed sau Panzimed Forte să utilizaţi
- Doza dumneavoastră este măsurată în unităţi de lipază. Lipaza este una dintre enzimele din compoziţia pancreatinei. Diferitele concentraţii de pancreatină conţin cantităţi diferite de lipază.
- Urmaţi întotdeauna recomandarea medicului dumneavoastră privind doza de pancreatină pe care trebuie să o luaţi.
- Medicul dumneavoastră vă va recomanda doza potrivită pentru dumneavoastră. Aceasta depinde de:
- afecţiunea pe care o aveţi;
- greutatea dumneavoastră;
- dieta dumneavoastră;
- cantitatea de grăsimi din scaune (materii fecale).
Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă încă prezentaţi scaune de consistenţă grăsoasă sau alte probleme ale stomacului sau intestinului (simptome gastrointestinale), deoarece este posibil să fie necesară ajustarea dozei dumneavoastră.
Fibroza chistică

- Doza iniţială uzuală la copii cu vârsta sub 4 ani este de 1000 unităţi de lipază/kg la o masă.
- Doza iniţială uzuală la copii cu vârsta peste 4 ani, adolescenţi şi adulţi este de 500 unităţi de lipază/kg la o masă.
Alte afecţiuni ale pancreasului

Doza uzuală pentru o masă principală este cuprinsă între 25000 şi 80000 unităţi lipază. Doza uzuală pentru o gustare este jumătate din doza necesară la o masă principală.
Când să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte
Utilizaţi întotdeauna acest medicament în timpul meselor sau gustărilor sau imediat după acestea. Aceasta va permite enzimelor să se amestece împreună cu alimentele şi să le digere la trecerea prin intestin.
Cum să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte

- Înghiţiţi capsulele întregi.
- Nu spargeţi şi nu mestecaţi capsulele.
- Atunci când înghiţirea capsulelor este dificilă, capsulele pot fi desfăcute cu grijă şi conținutul adăugate unor alimente de consistenţă moale. Acestea pot fi: piure de mere, iaurt, suc de mere, portocale sau ananas. Înghiţiţi imediat amestecul fără a mesteca şi beţi puţină apă sau suc.
- Ca regulă generală, beţi zilnic multe lichide.
Cât timp să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte
Utilizaţi acest medicament atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Dacă aţi utilizat mai mult Panzimed sau Panzimed Forte decât trebuie

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din acest medicament, beţi multă apă şi adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Doze mari de pancreatină au determinat uneori producerea unei cantităţi prea mari de acid uric în urină (hiperuricozurie) şi în sânge (hiperuricemie).
Dacă uitaţi să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi doza următoare la aceeaşi oră ca de obicei, la următoarea masă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte

Nu întrerupeţi utilizarea Panzimed sau Panzimed Forte fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Panzimed sau Panzimed Forte poate determina reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie: Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10. Frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 100. Mai puţin frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 1000. Rare: afectează 1 din 10 utilizatori din 10000. Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000. Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile
Reacţii adverse foarte frecvente

- Durere de stomac (abdomen).
Aceste reacţii se pot datora bolii pentru care utilizaţi medicamentul.
Reacţii adverse frecvente

- greaţă;
- vărsături;
- constipaţie;
- balonare (meteorizm);
- diaree. Aceste reacţii se pot datora bolii pentru care utilizaţi medicamentu.
Reacţii adverse mai puţin frecvente

- erupţie trecătoare pe piele.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

- mâncărimi severe şi urticarie.
poate determina şi alte reacţii alergice grave (reacţii de hipersensibilitate). Acestea pot include dificultăţi la respiraţie şi umflarea buzelor.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Panzimed sau Panzimed Forte

A se păstra la temperaturi sub 25˚C.
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Panzimed sau Panzimed Forte capsule după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP. ). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Panzimed 10000 UA/0,25g capsule gastrorezistente

Fiecare capsulă gastrorezistentă conţine pancreatină 0,25 g cu activi tatea minimă a lipazei 10000 unități Ph. Eur, amilazei 8000 unități Ph. Eur. , proteazei 600 unități Ph. Eur). Componentele unei capsule în dependență de culoarea sunt: Corpul alb-capacul alb: gelatină, ftalat de hipromeloză, apă purificată, dioxid de titan, lauril sulfat de sodiu. Corpul alb-capacul roșu: gelatină, ftalat de hipromeloză, apă purificată, Tartrazină (E102), Amarant (E123), Ponceau 4R (E124), Albastru de briliant FCF (E133), dioxid de titan, lauril sulfat de sodiu. Corpul alb - capacul albastru: gelatină, ftalat de hipromeloză, apă purificată, Amarant (E123), Ponceau 4R (E124), Albastru de briliant FCF (E133), dioxid de titan, lauril sulfat de sodiu.
Ce conţine Panzimed Forte 25000 UA/0,5g capsule gastrorezistente

Fiecare capsulă gastrorezistentă conţine pancreatină 0,5 g cu activi tatea minimă a lipazei 25000 unități Ph. Eur, amilazei 18000 unități Ph. Eur. , proteazei 1000 unități Ph. Eur. Componentele unei capsule în dependență de culoarea sunt: Corpul alb-capacul alb: gelatină, ftalat de hipromeloză, apă purificată, dioxid de titan, lauril sulfat de sodiu. Corpul alb - capacul albastru: gelatină, ftalat de hipromeloză, apă purificată, Amarant (E123), Ponceau 4R (E124), Albastru de briliant FCF (E133), dioxid de titan, lauril sulfat de sodiu. Corpul alb - capacul galben: gelatină, ftalat de hipromeloză, apă purificată, Tartrazină (E102), Amarant (E123), Galben amurg FCT (E110), dioxid de titan, laurilsulfat de sodiu.
Cum arată Panzimed și Panzimed Forte şi conţinutul ambalajului Panzimed 10000 UA/0,25 g capsule gastrorezistente

Se prezintă sub formă de capsule gelatinoase operculate de formă cilindrică, cu capetele emisferice, cu suprafaţa netedă şi lucidă - opac, corpul-alb şi capacul alb, corpul-alb şi capacul-roşu, corpul-alb şi capacul-albastru. Conținutul capsulei: pulbere de culoare cenușie sau gălbuie sau bej sau brună cu miros specific. Este disponibil în cutii cu 3 blistere PVC/Al a câte 10 capsule.
Panzimed Forte 25000 UA/0,5 g capsule gastrorezistente

Se prezintă sub formă de capsule gelatinoase operculate de formă cilindrică, cu capetele emisferice, cu suprafaţa netedă şi lucidă - opac, corpul-alb şi capacul alb, corpul-alb şi capacul-albastru, corpul-alb şi capacul-galben. Conținutul capsulei: pulbere de culoare cenușie sau gălbuie sau bej sau brună cu miros specific.
Este disponibil în cutii cu 3 blistere PVC/Al a câte 10 capsule.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău,
Republica Moldova
Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău,
Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 56880
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 57017
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 63763
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 63895
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 61898
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.