Alergostop comp. 25 mg N20 (Balkan)

Код товара: 51017
Доза: 25
Количество доз: 20
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
53 34 леев
(-9%)
48 51 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Alergostop 25 mg comprimate

Chloropyraminum
1. Ce este Alergostop şi pentru ce se utilizează

Alergostop comprimate conţine substanţa activă clorhidrat de cloropiramină, care se atribuie grupei de preparate antihistaminice clasice pentru tratamentul reacţiilor alergice. Inhibă efectele histaminei, care se formează în organism şi determină reacţii alergice.
Alergostop comprimate se utilizează pentru tratamentul simptomatic al rinitei alergice sezoniere şi conjunctivitelor, urticarie, prurit, dermatită alergică de contact, alergie la înţepături de insecte, dermografism; alergie alimentară şi medicamentoasă. Terapia adjuvantă a reacţiilor sistemice anafilactice şi edemului angioneurotic (reacţie alergică bruscă cu pericol pentru viaţă, simptome de alergie, precum erupţii cutanate, prurit sau urticarie pe piele, edem al feţei, buzelor, limbii sau altor părţi ale corpului, insuficienţă de aer, dificultăţi la înghiţire, respiraţie dificilă), dar numai după tratamentul de bază (cu adrenalină).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Alergostop

Nu utilizaţi Alergostop

- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de cloropiramină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- dacă aveţi acces de astm bronşic;
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Nu administraţi acest medicament la nou-născuţii la termen şi cei prematuri.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Alergostop, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă aveți hipertiroidie (funcţie crescută a glandei tiroide);
- dacă aveți maladii cardiovasculare;
- dacă aveți maladii hepatice;
- dacă aveți glaucom (tensiune intraoculară crescută);
- dacă aveți adenom (tumoare benignă) de prostată;
- dacă aveți astm bronşic;
- dacă aveți boală de reflux gastro-esofagian (întoarcerea conţinutului de stomac în esofag);
- dacă aveţi vârsta peste 65 ani sau sunteţi astenizaţi poate să apară ameţeală, sedare (calmare fără somn) şi scăderea tensiunii arteriale.
Copii şi adolescenţi

Tratamentul la copii cu cloropiramină se va efectua sub supravegherea medicului, deoarece la ei se înregistrează mai frecvent reacţiile adverse - excitaţie.
Alergostop împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Cloropiramina poate potenţa efectele altor medicamente, cu inhibiţie asupra sistemul nervos central (medicamente sedative, hipnotice, anxiolitice, analgezice opioide). La administrarea concomitentă cu alte preparate antihistamine poate cauza potenţarea reciprocă a reacţiilor adverse. Antidepresivele triciclice (medicamente utilizate în tratamentul depresiei) pot potenţa efectul sedativ şi reacţiile adverse anticolinergice ale cloropiraminei. La administrarea concomitentă cu atropina, medicamentelor cu acţiune anticolinergică şi cloropiramină creşte riscul dezvoltării reacţiilor adverse, precum retenţie urinară, constipaţie xerostomie. Administrarea concomitentă cu inhibitorii MAO (medicamente utilizate în tratamentul depresiei) poate cauza exacerbarea reacţiilor adverse. Pentru a evita asemenea risc, se recomandă respectarea unui interval de 2 săptămâni după întreruperea inhibitorilor MAO. Alcoolul potenţează efectul de inhibiţie al cloropiraminei asupra sistemul nervos central. La administrarea concomitentă cu preparatele ototoxice, cloropiramina poate masca simptomele de ototoxicitate. Preparatele antihistaminice suprimă reacţiile cutanate ca răspuns la probele cutanate alergice, astfel se recomandă sistarea preparatului cu câteva zile înainte de efectuarea acestor probe cutanate.
Alergostop împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Comprimatele se administrează în timpul mesei. A se evita consumul de alcool în timpul tratamentului cu Alergostop.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Administrarea de cloropiramină în sarcină sau în perioada de alăptare este contraindicată. Dacă este necesar tratamentul cu cloropiramină în perioada de alăptare, se recomandă întreruperea alăptării la sân.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Alergostop la administrare sistemică are influenţă moderată asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
La administrarea orală sau parenterală de Alergostop este posibilă dezvoltarea somnolenţei, tulburării de coordonare şi încetinirea reacţiilor psihomotorii. Dacă este necesar tratamentul cu Alergostop, conducătorilor de vehicule şi persoanelor care folosesc utilaje, se recomandă întreruperea activi tăţilor care necesită concentrarea atenţiei şi viteza reacţiilor psihomotorii.
Informaţii importante privind unele componente ale Alergostop comprimate

Alergostop comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Alergostop

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze

Adulţi: câte 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.
Copii şi adolescenţi

Copii cu vârsta peste 14 ani: câte 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.
Copii cu vârsta de la 6 ani până la 14 ani:

câte ½ comprimat de 3 ori pe zi.
Copii cu vârsta sub 6 ani:

această formă farmaceutică nu este adecvată pentru administrare din punct de vedere de siguranţă.
Doza maximă zilnică constituie 2 mg/kg.
Grupe speciale de pacienţi

Pacienţi vârstnici (cu vârsta peste 65 ani) şi astenizaţi

Preparatul se administrează cu precauţie la această categorie de pacienţi, deoarece aceşti pacienţi prezintă sensibilitate crescută la antihistaminice şi la ei se dezvoltă mai frecvent reacţii adverse.
Tulburarea funcţiei hepatice

La pacienţii cu tulburarea funcţiei hepatice se recomandă administrarea dozelor zilnice mai mici, decât cele recomandate.
Tulburarea funcţiei renale

La pacienţii cu tulburarea funcţiei renale se recomandă reducerea dozei zilnice uzuale.
Mod de administrare

Calea de administrare: orală. Comprimatele se înghit întregi, fără a fi mestecate, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid.
Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de tipul şi severitatea simptomelor.
Dacă luaţi mai mult Alergostop decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Alergostop decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau ambalajul produsului cu dumneavoastră pentru ca medicul să ştie ce aţi luat. Dacă luați mai mult decât trebuie Alergostop este posibil să prezentați ameţeli, somnolenţă, inhibiţia reflexelor şi concentraţia atenţiei, comă; poate să se dezvolte excitaţie psihomotorie, convulsii, rare
- creşterea temperaturii corpului şi înroşirea pielii . La copii-dilatarea pupilei, înroşirea pielii , creşterea temperaturii corpului, tulburări de coordonare, nelinişte, excitaţie, halucinaţii, convulsii, contracţii cardiace rapide, comă.
Dacă uitaţi să utilizaţi Alergostop

Dacă uitaţi să luaţi Alergostop administraţi cât mai curând posibil comprimatul omis. Dacă până la doza următoare au rămas câteva ore, luați doza următoare la ora obișnuită, fără a administra doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Prelungiţi să administraţi preparatul, conform recomandaţiilor medicului.
Dacă încetaţi să utilizaţi

Alergostop Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi- vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

leucopenie (număr redus de celule albe din sânge), agranulocitoză (lipsa de globule albe în sânge), anemie hemolitica (distrugerea celulelor roşii din sânge), şi alte tulburări de sânge, sedare, oboseală, amețeli, ataxie (necoordonare), nervozitate, tremor, convulsii, dureri de cap, durere, euforie, encefalopatie (boală a creierului), vedere încețoșată, creșterea presiunii intraoculare și de atac de glaucom, aritmie, tahicardie (contracţii rapide ale inimii), scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de urinare, retenție urinară.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): uscăciunea gurii, greață, vărsături, constipație, diaree, lipsa poftei de mâncare, sau creșterea poftei de mâncare, dureri și disconfort în stomac, sensibilitatea la lumină.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- miopatie (dureri musculare, sensibilitate sau slăbiciune a mușchilor), și reacții alergice.
Copii și adolescenți

În cazuri rare sunt posibile reacţii paradoxale (hiperexcitabilitate, nervozitate, iritabilitate, insomnie), cele mai frecvente şi mai severe sunt la copii şi la vârstnici.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Alergostop

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la loc protejat de lumină și temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi descrierea semnelor vizibile de deteriorare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Alergostop

Substanţa activă este: clorhidrat de cloropiramină. 1 comprimat conţine clorhidrat de cloropiramină 25 mg.
Celelalte componente sunt (еxcipienţi): stearat de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).
Cum arată Alergostop şi conţinutul ambalajului

Descrierea medicamentului

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi incrustaţie „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite.
Conţinutul ambalajului

Câte 20 comprimate în blister din folie PVC/Al, câte 1 blister împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chișinău, Republica Moldova
Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chișinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 647
Код товара: 46665
Топ сезона
Код товара: 12771
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42957
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.