Pemidal caps.200mg N10x3 (Balkan)

Код товара: 49500
Доза: 200
Количество доз: 30
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: капс.
отпуск только по рецепту!
PEMIDAL 200 mg capsule

Acid pipemidic
1. CE ESTE PEMIDAL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Pemidal este un medicament utilizat în tratamentul infecţii acute şi cronice ale tractului urinar. Pemidal este utilizat în tratamentul pacienţilor cu:
- pielonefrită,
- uretrită,
- cistită,
- cistopielită,
- pielită postnatală,
- profilaxia infecţiilor în intervenţii instrumentale urologice şi ginecologice,
- adenom de prostată (adjuvant),
- prostatită,
- gonoree rezistentă la alte antibacteriene.
2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI PEMIDAL

Nu luaţi Pemidal

- Hipersensibilitate la acid pipemidic sau la oricare dintre componentele a produsului.
- insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei sub 10 ml/min) şi hepatică (inclusiv ciroză);
- porfirie;
- afecţiuni ale sistemului nervos central (epilepsie sau alte stări neurologice cu pragul convulsivant redus);
- sarcina şi perioada de alăptare;
- copii cu vârsta sub 15 ani.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Pemidal

- în caz de reacţii alergice la chinolone în antecedente din cauza posibilităţii sensibilităţii încrucişate.
- pe parcursul tratamentului se va evita expunerea la razele ultraviolete, deoarece există un risc crescut de dezvoltare a reacţiilor de fotosensibilizare.
- la administrarea îndelungată se recomandă monitorizarea indicilor sângelui periferic, funcţiilor hepatice şi renale.
- se recomandă de mărit cantitatea lichidului consumat (sub monitorizarea diurezei).
- cu precauţie pacienţilor peste 70 ani (din cauza frecvenţei crescute a reacţiilor adverse) şi cu afectarea funcţiei renale.
- ca şi la administrarea altor remedii antimicrobiene există riscul dezvoltări suprainfecţiei.
- la administrarea îndelungată poate să se dezvolte colita pseudomembranoasă.
Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. La administrarea concomitentă cu acidul pipemidic se prelungeşte timpul de înjumătăţire al teofilinei, ceea ce necesită monitorizarea concentraţiei teofilinei în ser. Antiacidele şi sucralfatul încetinesc semnificativ absorbţia acidului pipemidic, de aceea intervalul între administrarea lor va constitui nu mai puţin de 2-3 ore. La administrare concomitentă acidul pipemidic poate potenţa efectele warfarinei, rifampicinei, cimetidinei şi antiinflamatoarelor nesteroidiene. La administrarea concomitentă cu aminoglicozidele manifestă efect bactericid sinergic
Sarcina şi alăptarea

Preparatul nu se administrează în perioada de sarcină şi alăptare, deoarece nu este studiată inofensivitatea administrării lui. La necesitatea administrării preparatului în perioada de lactaţie se întrerupe alăptarea.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul poate produce ameţeli sau dereglarea echilibrului, de aceea se cere o precauţie deosebită în timpul deservirii mijloacelor mecanice şi de transport.
Informaţii importante privind unele componente ale Pemidal

Acest produs medicamentos conţine lactoză, de aceea el nu poate fi administrat de către pacienţii cu tulburări ereditare rare de tipul intoleranţei la galacoză, deficienţa de lactază sau sindromul de malabsorbţie glucoză-galactoză.
3. CUM SĂ LUAŢI PEMIDAL

Luaţi întotdeauna Pemidal exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza va fi ajustată de medicul dumneavoastră în concordanţă cu boala dumneavoastră şi starea generală. De aceea, urmaţi cu exactitate indicaţiile medicului. Doza medie constituie câte 400 mg (2 capsule) de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, după masă. În infecţiile stafilococice-câte 400 mg (2 capsule) de 3 ori pe zi. Durata uzuală a tratamentului este de 10 zile, dar la necesitate poate fi prelungit, însă nu mai mult de 4 săptămâni. Pe parcursul tratamentului diureza trebuie menţinută în limitele normei.
Dacă luaţi mai mult Pemidal decât trebuie

Dacă aţi luat în mod neadecvat prea multe capsule, vă rugăm să cereţi imediat ajutorul unui medic sau a medicului de urgenţă.
Dacă uitaţi să luaţi Pemidal

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată anterior. În schimb, luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetaţi să luaţi Pemidal Medicul dumnoavoastră v-a prescris doza care este ajustată exact nevoilor dumneavoastră. De aceea, trebui să urmaţi exact indicaţiile medicului dumneavoastră, să nu modificaţi singur doza şi să nu întrerupeţi administrarea fără a verifica mai întâi cu medicul. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Acidul pipemidic, de obicei, este bine tolerat. Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Aceste reacţii sunt descrise în continuare, în funcţie de frecvenţa cu care apar.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane10000):

- dereglări de somn şi senzoriale;
- prurit cutanat moderat,
- erupţii cutanate,
- sindrom Stevens-Johnson,
- fotosensibilizare.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

- excitaţie,
- depresie,
- confuzie mintală,
- halucinaţii,
- tremor,
- convulsii
- dereglări de vedere.
- şoc anafilactic.
Se impune precauţie la administrarea preparatului pacienţilor care au manifestat reacţii anafilactice la chinolone în antecedente. La pacienţii cu insuficienţă de 6-glucozo-fosfatdehidrogenază se poate dezvolta anemie hemolitică. Sunt raportate cazuri rare de eozinofilie. La pacienţii vârstnici şi cu afectarea funcţiei renale poate să se dezvolte trombocitopenia.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ PEMIDAL

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25˚C.
Nu utilizaţi Pemidal după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Pemidal

Substanţa activă este acid pipemidic trihidrat. O capsulă conţine acid pipemidic trihidrat (în recalcul la 100 % substanța uscată) 200 mg. Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, siliciu coloidal anhidru, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină
Cum arată Pemidal şi conţinutul ambalajului

Capsule operculate de formă cilindrică, cu capete emisferice, cu suprafaţa netedă şi lucidă-opac, numărul capsulei 1. Corpul-alb şi capacul albastru-deschis, corpul-albastru-deschis şi capacul-albastru-deschis, corpul-albastu şi capacul-albastru-deschis. Pemidal capsule este ambalat în cutii cu 3 blistere din folie de contur cu fag din peliculă de polivinilclorid şi folie de aluminiu a câte 10 capsule.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,
str. Grădescu, 4
mun. Chişinău,
Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 533
Код товара: 64318
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.