Metilprednisolon-BP comp. 16 mg N20 (Balkan)

Код товара: 54708
Доза: 16
Количество доз: 20
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.

Metilprednisolon-BP 4 mg comprimate

Metilprednisolon-BP 16 mg comprimate

Metilprednisolon

1. CE ESTE METILPREDNISOLON-BP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂMetilprednisolon-BP aparţine grupului de medicamente denumite glucocorticoizi de sinteză. Metilprednisolonul inhibă reacţiile inflamatorii locale (febră, tumefiere, durere, înroşire) şi reacţiile alergice. De asemenea, influenţează multe funcţii organice şi procese metabolice din organism.

De aceea, Metilprednisolon-BP poate fi folosit în tratamentul unei game largi de afecţiuni, cum sunt:

- anumite boli endocrine (inclusiv afectarea funcţiei glandei suprarenale, tiroidita nesupurativă, hipercalcemia din cancer);

- diverse boli reumatismale;

- anumite boli ale sistemului imun (cum sunt bolile de colagen);

- anumite afecţiuni ale pielii ;

- afecţiuni alergice (inclusiv febra de fân, astmul bronşic, alergii la medicamente);

- boli alergice sau inflamatorii ale ochilor;

- anumite inflamaţii ale sistemului digestiv;

- anumite afecţiuni respiratorii;

- unele boli sanguine severe, leucemii, limfoame;

- pentru reducerea edemelor în unele boli de rinichi;

- anumite afecţiuni ale sistemului nervos;

- tuberculoză;

- trichineloză cu complicaţii nervoase sau cardiace.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI METILPREDNISOLON-BP

Nu luaţi Metilprednisolon-BP comprimate dacă:

- Sunteţi alergic la metilprednisolon sau la oricare dintre componentele acestui preparat, enumerate la pct. 6.

- Suferiţi de o infecţie generalizată cu fungi (ciuperci).

Atenţionări speciale în cazul tratamentului cu Metilprednisolon-BP:

-La copii este posibilă inhibarea procesului de creştere în cazul tratamentului de lungă durată.

-Dacă suferiţi de diabet zaharat. Poate fi necesară creşterea dozei de insulină sau a altui medicament antidiabetic cu care sunteţi tratat.

- Dacă suferiţi de tulburări de comportament.

- Dacă vă aflaţi într-o elasticitate cu stres deosebit. Este posibil ca medicul să vă prescrie alt medicament antiinflamator.

- Dacă suferiţi de o boală în care oasele sunt fragile.

- Dacă funcţia rinichilor este afectată.

- Dacă sunteţi infectat cu herpes sau suferiţi de zona zoster la nivelul ochilor.

- Dacă aţi avut sau aveţi tuberculoză.

- Dacă aţi suferit sau suferiţi de tulburări digestive.

- Dacă aţi suferit sau suferiţi de boli cardiace sau hipertensiune arterială.

- Dacă suferiţi de alte infecţii. Corticoizii pot masca unele semne de infecţie, se pot suprapune şi alte infecţii sau infecţia de care suferiţi se poate agrava.

- Dacă trebuie să fiţi vaccinat.

- Dacă trebuie să vi se efectueze analize medicale. Înainte de efectuarea acestor analize, informaţi medicul că sunteţi în tratament cu MetilprednisolonBP.

Folosirea altor medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente. Amintiţi-vă chiar şi de cele care nu v-au fost prescrise de către medic. Anumite medicamente, dacă sunt luate în timpul tratamentului cu MetilprednisolonBP, pot influenţa modul de acţiune al acestuia sau Metilprednisolon-BP poate influenţa modul de acţiune al acestor medicamente.

Spuneţi medicului dacă luaţi unul din medicamentele de mai jos:

- alte medicamente antiinflamatorii, deoarece riscul tulburărilor digestive creşte;

- comprimate pentru eliminarea lichidelor din organism (cum sunt diureticele tiazidice), deoarece creşte riscul hiperglicemiei sau al deficitului de potasiu;

- aţi fost recent vaccinat, sau trebuie să fiţi vaccinat, deoarece glucocorticoizii inhibă sistemul imun de apărare al organismului;

- medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge;

- ketoconazol;

- eritromicină;

- troleandomicină;

- barbiturice;

- fenilbutazonă;

- fenitoină;

- carbamazepină;

- rifampicină;

- acid acetilsalicilic sau alte medicamente care conţin salicilaţi;

- ciclosporină.

Folosirea Metilprednisolon-BP cu alimente şi băuturi:

Comprimatele pot fi administrate indiferent de orarul meselor.

Sarcina

Metilprednisolon-BP se administrează în cursul sarcinii numai dacă medicul consideră absolut necesar. Întrebaţi medicul sau farmacistul înainte de a lua orice medicament în timpul sarcinii.

Alăptarea

Metilprednisolon-BP se administrează în perioada de alăptare numai dacă medicul consideră absolut necesar. Întrebaţi medicul sau farmacistul înainte de a lua orice medicament în perioada alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Apariţia tulburărilor de vedere sau a ameţelilor ca efecte secundare ale tratamentului cu Metilprednisolon-BP este rară; totuşi, pacienţii care conduc vehicule sau folosesc utilaje în timpul tratamentului cu Metilprednisolon-BP trebuie avertizaţi de consecinţe.

Informaţii importante privind unele componente ale Metilprednisolon-BP: Metilprednisolon-BP comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ LUAŢI METILPREDNISOLON-BP

Întotdeauna luaţi Metilprednisolon-BP cu respectarea strictă a indicaţiilor medicului. Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului sau farmacistului. Doza la începutul tratamentului variază între 4 mg şi 48 mg pe zi. Medicul este cel care decide doza necesară şi durata tratamentului, în funcţie de boala dumneavoastră. În anumite situaţii, pentru a reduce riscul efectelor nedorite, mai ales în cazul tratamentului de lungă durată, medicul poate recomanda utilizarea unei doze duble o dată la două zile. Dacă aveţi impresia că medicamentul acţionează prea puternic sau prea slab, informaţi medicul sau farmacistul. Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de apă sau lapte.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie Metilprednisolon-BP:

Dacă luaţi mai multe comprimate decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului. Se recomandă mai ales evitarea administrării de comprimate prea multe pentru o lungă elasticitate .

Dacă uitaţi să luaţi Metilprednisolon-BP:

Este important să luaţi comprimatele de Metilprednisolon-BP în mod regulat, la aceleaşi ore în fiecare zi. Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a recupera doza pe care aţi uitat să o luaţi.

Dacă încetaţi să luaţi Metilprednisolon-BP:

Efectuaţi tratamentul pe toată durata recomandată de medic; nu opriţi tratamentul din proprie iniţiativă, chiar dacă aveţi impresia că boala dumneavoastră s-a ameliorat. Dacă tratamentul trebuie oprit, medicul vă va recomanda să o faceţi treptat, pentru a evita reapariţia tulburărilor de care aţi suferit.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Metilprednisolon-BP poate avea reacţii adverse. Riscul apariţiei reacţiilor adverse este mic dacă medicamentul este folosit pentru o elasticitate scurtă, dar creşte în cazul tratamentelor îndelungate. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: infecţii, umflarea feţei (“faţă de lună plină”), inflamaţii, creştere în greutate, dureri de cap, vertijuri, convulsii, sîngerări stomacale, inflamaţia esofagului, pancreatită, ulcer peptic, perforaţii intestinale, vindecare încetinită a rănilor, subţierea pielii , vânătăi, cataractă, proeminență accentuată a globilor oculari, presiune intraoculară crescută, insuficienţă cardiacă, tensiune arterială crescută, tulburări de comportament, euforie, insomnie, depresie, dureri musculare sau alte tulburări la nivelul muşchilor sau articulaţiilor, menstruaţii neregulate, reacţii de hipersensibilitate, inhibarea procesului de creştere la copii, modificări ale unor indici în analizele de laborator. Pacienţii care suferă de afecţiunile menţionate la paragraful „Atenţionări speciale în cazul tratamentului cu Metilprednisolon-BP” trebuie supravegheaţi cu mare atenţie de către medic pentru a preveni apariţia efectelor secundare nedorite. Dacă observaţi apariţia altor efecte secundare decât cele menţionate, vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. PĂSTRAREA METILPREDNISOLON-BP

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu utilizaţi Metilprednisolon-BP după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP. ). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII

Ce conţine Metilprednisolon-BP comprimate

- Substanţa activă este: metilprednisolon.

Fiecare comprimat conține metilprednisolon 4 mg sau 16 mg.

- Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, Crospovidonă (Kollidon CL), Copovidonă (Kolidon VA 64), lactoză monohidrat, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Cum arată Metilprednisolon-BP şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi imprimarea „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Metilprednisolon-BP comprimate este ambalat în cutii cu 3 blistere din folie de contur cu fag din peliculă de polivinilclorid şi folie de aluminiu a câte 20 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Grădescu, 4

mun. Chişinău, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Grădescu, 4

mun. Chişinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 44077
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 891
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 667
Код товара: 47308
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Цена товара в пунктах: 530
Код товара: 62405
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62321
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.