Spasmoverin Forte comp. 80mg N10x3 (Balkan)

Код товара: 50034
Количество доз: 30
Количество доз: 30
Доза: 80
Доза: 80
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
Наличие: достаточно
63 75 леев
(-17%)
52 65 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Spasmoverin 40 mg comprimate

Spasmoverin 80 mg comprimate

Clorhidrat de drotaverină

1. Ce este SPASMOVERIN şi pentru ce se utilizează

Spasmoverin comprimate este un medicament antispastic. Acest medicament se utilizează pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede:
- asociat bolilor căilor biliare
- litiază biliară, colangiolitiază, colecistită, pericolecistită, colangită, papilită;
- asociat bolilor tractului urinar
- litiază renală, litiază ureterală, pielită, cistită şi în spasmul sfincterelor vezicii urinare. Acest medicament se utilizează în asociere cu alte medicamente în tratamentul:
- spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrită, spasme ale sfincterelor cardia şi pilor, enterită, colită, colită spastică însoţită de constipaţie şi forme de colon iritabil însoţite de meteorism (balonare);
- durerilor de cap cu senzaţie de tensiune intracraniană;
- dismenoreei (menstruaţie dureroasă) asociată afecţiunilor ginecologice.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi SPASMOVERIN

Nu utilizaţi Spasmoverin

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale Spasmoverin,
- dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiac severă,
- la copii şi adolescenţi.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Spasmoverin

- dacă aveţi tensiune arterială scăzută. Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice. Comprimatele Spasmoverin nu trebuie administrate copiilor şi adolescenţilor datorită cantităţii mari de substanţă activă pe care o conţin. Utilizarea drotaverinei a fost asociată cu crize acute de porfirie şi de aceea administrarea sa la pacienţi cu porfirie este nesigură.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Administrarea concomitentă cu levodopa determină scăderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice şi tremorul, se pot agrava.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Există informaţii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. În cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidenţiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltării fătului, în cazul administrării acestui medicament în timpul sarcinii. Ca măsură de precauţie, este de preferat să se evite utilizarea Spasmoverin în timpul sarcinii. În general, în perioada alăptării cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza orice medicament. Eliminarea drotaverinei în laptele matern nu a fost studiată la animale. Nu se poate exclude un risc pentru nou-născuţi/sugari. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe/de a se abţine de la tratamentul cu Spasmoverin, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În cazul administrării orale şi în doze recomandate, clorhidratul de drotaverină nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, dacă observaţi că apare o senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur după administrarea acestui medicament, evitaţi activi tăţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Informaţii importante privind unele componente ale Spasmoverin

Spasmoverin conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi SPASMOVERIN

Luaţi întotdeauna Spasmoverin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi: Doza recomandată este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverină pe zi, fracţionat în 23 prize.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice. Spasmoverin nu se administrează la copii şi adolescenţi.

Dacă aţi luat mai mult Spasmoverin decât trebuie

Nu sunt disponibile date despre supradozajul cu clorhidrat de drotaverină. Dacă aţi luat prea multe comprimate Spasmoverin, trebuie să vă adresaţi imediat unui medic, deoarece în intoxicaţia cu drotaverină, pot apărea tulburări la nivelul inimii, cum sunt tulburări de ritm şi de conducere, inclusiv bloc complet de ramură şi stop cardiac, care pot duce la deces. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră, dacă este posibil, pentru ca medicul să ştie ce aţi luat.

Dacă aţi uitat să luaţi Spasmoverin

Luaţi doza următoare la ora la care, în mod obişnuit, aceasta trebuie administrată; nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Spasmoverin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarele reacţii adverse au fost raportate rar (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):
- dureri de cap,
- senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur,
- greaţă,
- palpitaţii,
- insomnie,
- constipaţie,
- scăderea tensiunii arteriale,
- reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului sau a limbii, urticarie, erupţie şi mâncărime la nivelul pielii ).
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează SPASMOVERIN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Nu utilizaţi Spasmoverin după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Spasmoverin 40 mg comprimate

- Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de drotaverină 40 mg.
- Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, crospovidonă (Kollidon CL),copovidonă (Kollidon VA-64), Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Ce conţine Spasmoverin 80 mg comprimate

- Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de drotaverină 40 mg.
- Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, crospovidonă (Kollidon CL),copovidonă (Kollidon VA-64), Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă)

Cum arată Spasmoverin 40 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare galbenă, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi incrustaţie „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Se admite o marmoritate pe suprafața comprimatelor. Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cîte 20 comprimate.

Cum arată Spasmoverin 80 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimate rotunde de culoare galbenă, biconvexe, cu aspect uniform, structura compactă şi omogenă, cu incrustaţie „BP” pe una din feţe. Se admite o marmoritate pe suprafața comprimatelor. Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cîte 10 comprimate.

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare și Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,
str. Grădescu, 4
mun. Chişinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 722
Код товара: 58535
Цена товара в пунктах: 554
Код товара: 50896
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 57672
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 45851
NEW
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 60946
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 60894
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 158
Код товара: 59757
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 50690
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 105
Код товара: 60987
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 44746
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 862
Код товара: 39815
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 60465
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 55921
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 55111
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 61113
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 87
Код товара: 60983
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 60982
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 862
Код товара: 39815
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!