Risperidon-BP comp. 4 mg N20 (Balkan)

Код товара: 53670
Доза: 4
Количество доз: 20
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
отпуск только по рецепту!

RISPERIDON-BP 2 mg comprimate

RISPERIDON-BP 4 mg comprimate

Risperidonă

1. Ce este RISPERIDON-BP comprimate şi pentru ce se utilizează

RISPERIDON-BP comprimate aparţine unui grup de medicamente denumite ‘antipsihotice’. RISPERIDON-BP comprimate este utilizat pentru a trata următoarele:

- Schizofrenie, în care este posibil să vedeţi, să auziţi sau să simţiţi lucruri care nu există, este posibil să credeţi lucruri care nu sunt adevărate sau să vă simţiţi neobişnuit de suspicios sau confuz.

- Manie, în care vă puteţi simţi foarte exaltat, entuziasmat, agitat, entuziast sau hiperactiv. Mania apare într-o boală numită “tulburare afectivă bipolară”

- Tratamentul pe termen scurt (până la 6 săptămâni) al agresivităţii de lungă durată la persoane cu demenţă Alzheimer, care se rănesc pe sine sau pe alţii. Înainte de aceasta, trebuie să se fi utilizat tratamente alternative (nemedicamentoase).

- Tratament pe termen scurt (până la 6 săptămâni) al agresivităţii de lungă durată la copiii cu intelect redus (cu o vârstă de cel puţin 5 ani) şi la adolescenţii cu tulburări de comportament.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi RISPERIDON-BP comprimate

Nu utilizaţi RISPERIDON-BP comprimate:

- dacă sunteţi alergic la risperidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale RISPERIDON-BP comprimate (enumerate la punctul 6); Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în una din situaţiile de mai sus comunicaţi medicului sau farmacistului înainte de a lua RISPERIDON-BP comprimate.

Atenţionări şi precauţii

Înainte de a folosi RISPERIDON-BP comprimate informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă:

- aveţi afecţiuni cardiace cum ar fi ritm cardiac neregulat sau sunteţi predispus la hipotensiune, sau dacă luaţi medicamente pentru tensiune. RISPERIDON-BP poate provoca scăderea tensiunii arteriale. Poate fi nevoie de ajustarea dozelor.

- aveţi cunoştinţă de existenţa vreunui factor care ar putea favoriza un accident vascular cerebral, cum ar fi hipertensiune arterială, tulburări cardiovasculare sau probleme ale vaselor de sânge la nivelul creierului

- dacă dumneavoastră sau altcineva din familia dumneavoastră are antecedente de cheaguri de sânge, pentru că medicamente cum este RISPERIDON-BP comprimate au fost asociate cu formarea de cheaguri de sânge.

- suferiţi de Parkinson sau demenţă

- sunteţi diabetic

- aveţi epilepsie

- fiind bărbat aveţi sau aţi avut vreodată o erecţie prelungită şi dureroasă. Dacă sunteţi în această situaţie în timpul tratamentului cu RISPERIDON-BP comprimate contactaţi cât mai repede medicul dumneavoastră.

- aveţi probleme cu termoreglarea sau aveţi temperatură ridicată

- aveţi probleme cutanate

- aveţi probleme cu ficatul

- aveţi nivele ridicate anormale de prolactină în sânge sau aveţi o tumoră care este posibil dependentă de prolactină.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi:

- mişcări ritmice involuntare ale limbii, gurii sau feţei. Poate fi necesară întreruperea tratamentului cu risperidonă

- febră, rigiditate musculară severă, transpiraţii sau un nivel scăzut al conştienţei (boală numită „sindrom neuroleptic malign”).

Trebuie administrat imediat tratament medicamentos. Dacă nu sunteţi sigur sau una din situaţiile de mai sus se aplică la dumneavoastră contactaţi imediat medicul sau farmacistul înainte de a lua RISPERIDON-BP comprimate. Este posibilă creşterea în greutate în timpul tratamentului cu RISPERIDON-BP comprimate.

Pacienţi vârstnici cu demenţă

La pacienţii vârstnici cu demenţă există creşterea riscului unui accident cerebro-vascular. Nu trebuie să luaţi risperidonă dacă aveţi demenţă cauzată de accident cerebro-vascular. În timpul tratamentului cu risperidonă trebuie să consultaţi cât mai des medicul. Trebuie instituit imediat un tratament medical în cazul în care dumneavoastră sau aparţinătorul dumneavoastră observă o schimbare bruscă în status, mai ales pe o parte, sau vorbire neclară, chiar şi pentru o elasticitate scurtă de timp. Acestea pot fi semnele unui accident cerebrovascular.

Copii şi adolescenţi

Înaintea începerii tratamentului pentru tulburări de comportament trebuie excluse alte cauze care pot duce la un comportament agresiv. Dacă în timpul tratamentului cu risperidonă apare oboseală, schimbarea orelor de administrare poate determina creşterea dificultăţilor de atenţie. Risperidona poate determina importante creşteri în greutate şi al indexului de masă corporală (BMI). Se recomandă măsurarea greutăţii înainte de începerea tratamentului, dar şi monitorizarea frecventă a acesteia.

RISPERIDON-BP comprimate împreună cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Este foarte important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi următoarele medicamente:

- Medicamente care acţionează asupra creierului dumneavoastră pentru a vă face mai calm (benzodiazepine) sau unele medicamente pentru durere (opiacee), medicamente pentru alergie (unele antihistaminice), deoarece risperidona poate potenţa efectul sedativ al acestora.

- Medicamente care pot schimba activi tatea electrică a inimii, cum ar fi medicamentele pentru malarie, pentru probleme de ritm cardiac (chinidina), pentru alergie (antihistaminice), unele antidepresive sau medicamente pentru probleme mentale

- Medicamente care pot determina scăderea bătăilor inimii

- Medicamente care pot scădea cantitatea de potasiu în sânge (anumite diuretice)

- Medicamente pentru tratamentul hipertensiunii. RISPERIDON-BP poate scădea tensiunea arterială.

- Medicamente pentru boala Parkinson (levodopa)

- Comprimate care elimină apa (diuretice) utilizate pentru probleme ale inimii sau transpiraţia unei părţi a corpului determinată de acumularea de lichide (furosemid sau clorotiazide). RISPERIDON-BP singur sau luat cu furosemid poate detemina creşterea riscului de accident cerebro-vascular sau moartea la pacienţii vârstnici cu demenţă.

Următoarele medicamente pot reduce acţiunea terapeutică a risperidonei:

- Rifampicina (medicament pentru tratamentul unor infecţii)

- Carbamazepina, fenitoina (medicamente pentru epilepsie)

- Fenobarbital

- Dacă începeţi sau întrerupeţi tratamentul cu astfel de medicamente puteţi avea nevoie de doze diferite de risperidonă.

Următoarele medicamente pot creşte efectul terapeutic al risperidonei:

- Chinidina (utilizată pentru unele boli cardiace)

- Antidepresive cum ar fi paroxetina, fluoxetina, antidepresivele triciclice

- Medicamente cunoscute ca beta-blocante (utilizate pentru tratamentul hipertensiunii)

- Fenotiazinele (utilizate pentru tratamentul psihozelor sau pentru calmare)

- Cimetidina, ranitidina (blocanţi ai acidităţii gastrice)

Dacă începeţi sau întrerupeţi tratamentul cu aceste medicamente puteţi avea nevoie de doze diferite de risperidonă.

Dacă nu sunteţi sigur sau una din situaţiile de mai sus se aplică la dumneavoastră contactaţi imediat medicul sau farmacistul înainte de a lua RISPERIDON-BP comprimate.

RISPERIDON-BP comprimate împreună cu alimente, băuturi şi alcool

RISPERIDON-BP poate fi administrat independent de ingerarea alimentelor. Se recomandă evitarea administrării concomitente a risperidonei şi a băuturilor alcoolice sau a medicamentelor ce conţin etanol.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

- adresaţi-vă medicului înainte de a utiliza RISPERIDON-BP dacă sunteţi gravidă, dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi folosi acest medicament

- în cazul utilizării RISPERIDON-BP în ultimul trimestru de sarcină, s-au observat la nou-născuţi tremurături, rigiditate musculară şi probleme de alimentare, toate fiind reversibile. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu RISPERIDON-BP pot să apară ameţeli, oboseală şi probleme de vedere. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât după ce aţi vorbit cu medicul dumneavoastră.

RISPERIDON-BP comprimate conţine lactoză

Deoarece RISPERIDON-BP comprimate conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucozăgalactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

3. Cum să utilizaţi RISPERIDON-BP comprimate

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Tratamentul schizofreniei

Adulţi

- Doza iniţială este de 2 mg risperidonă pe zi, administrată oral. În ziua a doua doza poate fi crescută la 4 mg risperidonă.

- Doza poate fi ajustată de către medic funcţie de răspunsul terapeutic la tratament

- Majoritatea pacienţilor se simt bine cu doza zilnică de 4-6 mg.

- Doza zilnică poate fi divizată în una sau două administrări. Medicul dumneavoastră vă va spune cum este cel mai bine pentru dumneavoastră

Vârstnici

- Doza zilnică iniţială este de 0,5 mg de două ori pe zi - Doza poate fi crescută treptat de către medic la 1 mg până la 2 mg de două ori pe zi. - Medicul dumneavoastră vă va spune cum este cel mai bine pentru dumneavoastră

Copii şi adolescenţi

- Copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani nu vor fi trataţi cu RISPERIDON-BP pentru schizofrenie.

Tratamentul maniei

Adulţi

- Doza uzuală iniţială este de 2 mg pe zi.

- Doza poate fi apoi ajustată treptat de către medicul dumneavoastră funcţie de răspunsul dumneavoastră la tratament

- Majoriotatea pacienţilor se simt mai bine cu doze de 1 mg-6 mg pe zi

Vârstnici

Doza uzuală iniţială este de 0,5 mg de două ori pe zi Ulterior doza poate fi ajustată de medicul dumneavoastră la 1mg -2 mg de două ori pe zi funcţie de răspunsul dumneavoastră la tratament

Copii şi adolescenţi

Copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani nu vor fi trataţi cu RISPERIDON-BP pentru manie bipolară.

Tratamentul stărilor de agresiune la pacienţii cu demenţă Alzheimer

Adulţi (inclusiv vârstnici)

- Doza iniţială este în mod normal de 0,25 mg de două ori pe zi.

- Ulterior doza poate fi ajustată de medicul dumneavoastră funcţie de răspunsul dumneavoastră la tratament

- Majoritatea pacienţilor se simt bine cu 0,5 mg de două ori pe zi. Unii pacienţi pot avea nevoie de 1mg de două ori pe zi

- Durata tratamentului la pacienţii cu demenţă Alzheimer nu trebuie să fie mai lungă de 6 săptămâni.

Tratamentul tulburărilor de comportament la copii şi adolescenţi

Doza depinde de greutatea corporală a copilului dumneavoastră:

Copii cu greutatea sub 50 kg

- Doza iniţială uzuală este de 0,25 mg o dată pe zi

- Doza poate fi crescută cu câte 0,25 mg pe zi la fiecare două zile.

- Doza de menţinere este de 0,25 mg - 0,75 mg o dată pe zi

Copii cu greutatea peste 50 kg

- Doza iniţială uzuală este de 0,5 mg o dată pe zi

- Doza poate fi crescută cu câte mg - 1,5 mg o dată pe zi.

Durata tratamentului la pacienţii cu tulburări de comportament nu trebuie să depăşească 6 săptămâni. Copiii cu vârsta sub 5 ani nu vor fi trataţi cu RISPERIDONE TEVA pentru tulburări de comportament.

Pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică

Indiferent de boala tratată toate dozele iniţiale şi de menţinere de risperidonă trebuie să fie înjumătăţite. Creşterea dozelor trebuie să fie mai lentă la aceşti pacienţi.

Risperidona trebuie administrată cu precauţie la această categorie de pacienţi.

Cum trebuie administrat RISPERIDON-BP comprimate

Luaţi întotdeauna RISPERIDON-BP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă aveţi nelămuriri despre modul de administrare al acestui medicament, adresaţi-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va indica cât timp veţi lua medicamentul şi în ce cantitate. Acest lucru depinde de condiţia dumneavoastră şi variază de la o persoană la alta. Comprimatele vor fi înghiţite cu multă apă.

Dacă utilizaţi mai mult RISPERIDON-BP comprimate decât trebuie

- Consultaţi medicul imediat. Luaţi ambalajul cu dumneavoastră

- În cazul unui supradozaj vă veţi simţi adormit sau obosit, sau puteţi avea mişcări anormale ale corpului, probleme de stat în picioare sau de mers, veţi avea ameţeli din cauza tensiunii arteriale scăzute sau veţi avea bătăi de inimă anormale.

Dacă uitaţi să utilizaţi RISPERIDON-BP comprimate

- Dacă uitaţi să luaţi o doză luaţi-o în cel mai scurt timp după ce v-aţi amintit. Totuşi dacă este timpul pentru următoarea doză omiteţi doza uitată şi continuaţi tratamentul în mod normal. Dacă aţi uitat să luaţi două sau mai multe doze contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

- Nu luaţi o doză dublă (două doze în acelaşi timp) pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi RISPERIDON-BP comprimate

Nu trebuie să întrerupeţi tratamentul cu acest medicament decât la solicitarea medicului. Puteţi avea sindromul de întrerupere. Dacă medicul dumneavoastră decide întreruperea tratamentului cu acest medicament aceasta trebuie să fie făcută treptat, timp de câteva zile. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, RISPERIDON-BP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori

Frecvente: afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori

Mai puţin frecvente: afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori

Rare: afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori

Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimate din datele disponibile

Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea risperidonă:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori):

- Insomnie,

- Tulburări de tip Parkinson,

- Durere de cap.

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori):

- Pneumonie,

- gripă,

- bronşită,

- infecţii ale căilor respiratorii superioare,

- infecţii ale căilor urinare,

- creşterea sau scăderea poftei de mâncare,

- frică,

- agitaţie,

- tulburări ale somnului,

- mişcări anormale sau greşite,

- tremor,

- ameţeli,

- somnolenţă,

- sedare,

- letargie,

- vedere înceţoşată,

- bătăi rapide ale inimii,

- respiraţie dificilă,

- pierderi de mici cantităţi de sânge din nas,

- tuse, congestie nazală,

- durere a laringelui şi faringelui,

- vărsături,

- diaree,

- constipaţie,

- greaţă,

- dureri abdominale,

- tulburări de digestie,

- tulburări ale stomacului,

- uscăciunea mucoasei gurii,

- erupţii cutanate tranzitorii,

- inroşirea pielii ,

- dureri de spate,

- dureri ale articulaţiilor,

- dureri ale mâinilor şi picioarelor,

- febră,

- oboseală,

- pierdere necontrolată de urină,

- durere în piept,

- umflarea mâinilor şi picioarelor,

- creşterea unui hormon numit prolactină,

- creşteri în greutate.

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori):

- infecţii ale pielii cu acarieni;

- scăderea numărului de globule roşii din sânge (anemie),

- scăderea numărului de globule albe din sânge responsabile de coagularea acestuia (trombocitopenie),

- lipsa poftei de mâncare,

- reacţii de hipersensibilitate

- ingerarea excesivă de apă, pierderea necontrolată a fecalelor, senzaţie de sete, defecaţie foarte grea, răguşeală sau tulburări ale vocii.

- Infecţii pulmonare cauzate de intrarea alimentelor pe căile respiratorii, infecţii ale vezicii urinare, „ochi roşii”, infecţii ale sinusurilor, infecţii cu virusuri, infecţii ale urechii, infecţii ale amigdalelor, infecţii cutanate, infecţii ale ochilor, infecţii abdominale, secreţii ale ochilor, infecţie cu ciuperci la nivelul unghiilor.

- Tulburări de conducere ale inimii, scăderea bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în poziţie verticală, tensiune arterială scăzută, senzaţie de ameţeală la schimbarea poziţiei corpului, activi tate electrică anormală a inimii (ECG), ritm cardiac anormal, resimţirea bătăilor inimii, creşterea sau scăderea ratei cardiac.

- Incontinenţă urinară, dureri la urinare, urinări frecvente

- Confuzie, tulburări de atenţie, nivel scăzut al conştienţei, somnolenţă excesivă, nervozitate, stare euforică (manie), lipsă de energie şi interes.

- Creşterea nivelului glucozei în sânge, creşterea nivelelor enzimelor hepatice, scăderea numărului de leucocite, creşterea eozinofilelor (celule albe sanguine speciale), creşterea nivelului creatin-fosfokinazei.

- Oboseală musculară, dureri musculare, dureri auriculare, umflarea încheieturilor, poziţie anormală, rigiditate a încheieturilor, dureri în piept musculo-scheletale, disconfort în piept.

- Leziuni ale pielii , tulburări la nivelul pielii , piele uscată, mâncărimi intense ale pielii , acnee, pierderea părului, umflături ale pielii cauzate de insecte, decolorarea pielii , îngroşarea pielii , bufeuri, reducerea sensibilităţii cutanate la durere sau atingere, inflamaţia pielii grase.

- Lipsa ciclului menstrual, disfuncţii sexuale, disfuncţie erectilă, tulburări de ejaculare, secreţii mamare, creşterea pieptului la bărbaţi, scăderea conducerii sexuale, ciclu menstrual neregulat, secreţii vaginale.

- Stare de leşin, tulburări ale mersului, mers greoi, scăderea poftei de mâncare care poate duce la malnutriţie şi pierdere în greutate, stare de rău, tulburări de echilibru, alergii, edem, tulburări de vorbire, răceală, probleme de coordonare.

- Sensibilitate dureroasă la lumină, creşterea fluxului sanguin la nivelul ochilor, umflarea ochilor, ochi uscaţi, creşterea secreţiei lacrimare.

- Tulburări tranzitorii ale respiraţiei, congestie pulmonară, zgomote percepute la nivel pulmonar, congestie tranzitorie a respiraţiei, greutate în vorbire, dificultăţi la înghiţire, tuse cu spută, sunete aspre/şuierături la respiraţie, simptome asemănătoare gripei, congestia sinusurilor

- Lipsă de reacţie la stimuli, pierderea conştienţei, umflarea bruscă a buzelor şi ochilor însoţite de dificultăţi în respiraţie, slăbiciune bruscă a feţei sau amorţeală la nivelul feţei, mâinilor, sau picioarelor, mai ales pe o parte, sau vorbire nedesluşită pentru cel mult 24 ore (denumit mini accident cerebro-vascular sau accident cerebro-vascular), mişcări ale feţei, braţelor sau picioarelor, zgomote în urechi, edem facial.

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori):

- otită medie cronică,

- scăderea numărului de celule albe ale sângelui,

- alergie la medicamente,

- secreţie inadecvată a hormonului care controlează volumul de urină,

- incapacitate de a ajunge la orgasm, tulburări menstruale,

- lipsă de afectivitate,

- schimbări ale conştienţei, cu temperatură corporală crescută şi crisparea muşchilor, edem pe toată suprafaţa corpului

- coma din cauza diabetului zaharat necontrolat

- alimentare scăzută cu sânge a creierului

- tulburări ale mişcărilor,

- scăderea acuităţii vizuale,

- cruste pe marginea pleoapelor

- mişcări rotative ale ochilor,

- glaucom,

- probleme de respiraţie în timpul somnului

- respiraţie accelerată superficială,

- obstrucţie intestinală,

- inflamarea pancreasului

- umflarea buzelor,

- inflamarea buzelor,

- icter (îngălbenirea pielii şi a ochilor),

- mătreaţă,

- rabdomioliză (cedarea fibrelor musculare şi dureri musculare),

- edem generalizat,

- scăderea temperaturii corporale,

- sindrom de întrerupere,

- răceala extremităţilor, scăderea temperaturii corpului.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimate din datele disponibile):

- Inexistenţa granulocitelor (un tip de celule albe ale sângelui care vă ajută împotriva infecţiei).

- Reacţii alergice severe care au ca rezultat o respiraţie dificilă şi şoc.

- Ingerarea unei cantităţi excesive de apă.

- Erecţie prelungită şi dureroasă.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Risperidon-BP

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Risperidon-BP după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare.

Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Risperidon-BP 2 mg comprimate

- Substanţa activă este risperidonă. Un comprimate conţine risperidonă 2 mg. Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, Ludipress (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Ce conţine Risperidon-BP 4 mg comprimate

- Substanţa activă este risperidonă.

Un comprimate conţine risperidonă 4 mg.

Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, Ludipress (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Cum arată Risperidon-BP comprimate şi conţinutul ambalajului

Risperidon-BP 2 mg și 4 mg comprimate sunt de culoare albă sau albă cu nuanță gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi incrustaţie „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Se admite o marmoritate pe suprafața comprimatelor.

Este disponibil în cutii din carton cu 1 sau 3 blistere din PVC/Al a cîte 20 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deținătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău, Republica Moldova

Fabricanul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău, Republica Moldova


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 11431
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 47067
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 567
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 58155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1156
Код товара: 46407
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 1580
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 55111
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
NEW
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 61129
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60991
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 56657
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 56016
Цена товара в пунктах: 454
Код товара: 56600
NEW
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 43015
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 55534
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!