Migretil comp.film. N10x2~

Код товара: 51896
Доза: 1
Количество доз: 20
Производитель: BIAL-Portela & C. S.A.
Страна: Португалия
Форма: табл. п/о.
отпуск только по рецепту!


MIGRETIL

comprimate filmate

1. CE ESTE MIGRETIL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ?

MIGRETIL este un medicament combinat utilizat pentru tratamentul atacurilor de migrenă.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI &ÎNAINTE SĂ LUAŢI MIGRETIL?

Nu utilizați MIGRETIL:

- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la orice component al preparatului;

- în perioada de sarcină şi de alăptare;

- dacă suferiți de alcoolism;

- dacă suferiţi de o afecţiune la ficat sau rinichi;

- dacă aveți septicemie;

- în caz de angioplastie sau intervenţie chirurgicală vasculară recentă sau planificată;

- dacă suferiți de boli vasculare periferice ocluzive, hipertensiune arteriala necontrolată, boli coronariene.
Atenţionări şi precauţii

- &Înainte să luaţi MIGRETIL, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Nu utilizați acest medicament pentru prima dată, fără a citi cu atenție contraindicațiile.
- Riscul de complicații este crescut în caz de infecții severe, insuficiență renală semnificativă și la vârstnici. Din cauza unei posibile reduceri a fluxului sanguin, acesta nu este un medicament de elecție pentru persoanele vârstnice.
- Dacă suferiți de anxietate cafeina poate agraveaza simptomele. Trebuie evitată utilizarea concomitentă de băuturi care conțin cafeină (ceai, cafea, cola).
- Acest medicament trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu hipertrofie de prostată, retenție urinară, boli gastro-intestinale ocluzive sau glaucom.
- Dozele de MIGRETIL nu trebuie crescute și administrarea nu trebuie prelungită din

cauza riscului de vasoconstricție intensă, gangrenă sau fibroza unor organe.
MIGRETIL împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați sau ați utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală. Interacțiune este influența unui medicament care poate avea loc asupra activi tății altor medicamente sau pe rezultatele testelor de laborator. Efectele medicamentelor beta-adrenergice pot fi potențate de către xantine, cum ar fi cafeina. Dacă urmați un tratament cu stimulante ale sistemului nervos central, este posibil să apară nervozitate, iritabilitate, insomnie, convulsii și aritmii. Dacă administrați inhibitori de monoaminoxidază puteți observa creșterea frecvenței bătăilor inimii, aritmii sau hipertensiune arterială. Nu utilizați MIGRETIL concomitent cu adenozină sau beta-blocante deoarece antagonizează efectele acestora. Nu fumați și nu folosiți vasoconstrictoare sistemice deoarece există riscul de dezvoltare a vasoconstricției (extremități reci și furnicături, etc ). Dacă administrați nitroglicerină sau alte medicamente pentru boala coronariană, efectele acestora pot fi reduse la administrarea MIGRETIL. Trebuie luate precauții speciale la administrarea concomitentă de propanolol și doze mari de alcaloizi de ergot, din cauza riscului de vasoconstricție periferică severă și distrugerea țesutului (gangrenă). Dacă ați administrat alte medicamente pentru migrenă (de exemplu, sumatriptan), trebuie să așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a lua MIGRETIL. Același lucru este valabil dacă luați MIGRETIL și doriți să începeți tratamentul cu sumatriptan. Utilizarea concomitentă cu sibutramina poate crește riscul de hipertensiune arterială și/sau tahicardie. Cafeina potențează efectele altor xantine (medicamente pentru tratamentul bronșitei). Macrolidele (cum sunt eritromicina, claritromicina și troleandomicina), inhibitori de protează (de exemplu, ritonavir și indinavir), antifungice azolice (de exemplu, ketoconazol și itraconazol) și alte medicamente care inhibă izoenzima CYP3A4 a sistemului citocrom P450, reduce metabolismul alcaloizilor de ergot, crescând riscul de vasospasm, ischemie cerebrală severă sau periferică.
Sarcina şi alăptarea

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. MIGRETIL nu se administrează în timpul sarcinei și perioadei de alăptare.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La administrarea dozelor recomandate preparatul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
3. CUM SĂ LUAŢI MIGRETIL?

Folosiți întotdeauna MIGRETIL exact așa cum va indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Cu excepţia altor indicaţii medicale, dozele vor fi următoare:

Adulţi: se administrează câte 2 comprimate în timpul aurei sau la debutul cefaleei. Dacă este necesar, se va administra încă un comprimat peste 30 min; această doză poate fi repetată încă după 30 min.
Adolescenţi
: câte 1 comprimat în timpul aurei sau la debutul cefaleei. Dacă este necesar, se va administra încă un comprimat peste 30 min. Nu se administrează la copii cu vârsta sub 12 ani.
Comprimatele trebuie luate cât mai curând posibil după primele semne ale unui atac de migrenă. Nu se vor administra mai mult de 6 comprimate pe zi sau 10-12 comprimate pe săptămână. Comprimatele se vor înghiţi întregi, cu o cantitate suficientă de apă.
Dacă luaţi mai mult MIGRETIL decât trebuie

La dozele recomandate, menționate în acest prospect, astfel de situații sunt puțin probabile. Simptomele intoxicației pot include tulburări digestive, neurologice și cardiovasculare. Cazurile severe de supradozaj pot fi letale. &În caz de intoxicație acută, accidentală sau intenționată măsurile de prim ajutor trebuie instituite cât mai curând posibil.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca și toate medicamentele, MIGRETIL poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacțiile adverse sunt acele efecte nedorite, care pot apărea la utilizarea sau aplicarea unui anumit medicament. Următoarele reacții adverse au fost raportate:

Tulburări ale sistemului imunitar: reacții alergice ale pielii , cum ar fi mâncărime.
Tulburări ale sistemului nervos: insomnie, nervozitate, vertij.
Tulburări gastrointestinale: semne de iritație gastrică, greață, vărsături sau diaree.
Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv: dureri musculare, furnicături, scăderea puterii de la nivelul membrelor inferioare, amorțirea și dureri ale extremităților.
Tulburări cardiace și vasculare: vasoconstricția poate să apară la nivelul oricărui vas.
Aceasta se manifestă prin extremități reci, parestezie și senzații dureroase cu sau fără furnicături. &În plus, alte simptome sunt, de asemenea, descrise, cum ar fi lipsa pulsului, modificări ale ritmului cardiac, fibroză vasculară cardiacă, cianoză, edem, modificări ale electrocardiogramei, hipertensiune, ischemie, dureri toracice și vasospasmul.
Altele: procese de fibroză localizate. Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă, sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ MIGRETIL?

A se păstra la temperatura sub 30 ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

Nu utilizați MIGRETIL după data de expirare care este înscrisă pe abalaj.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei reziduale sau menajere. &Întrebați farmacistul cum să eliminați medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine MIGRETIL?

Substanțe active: paracetamol 400 mg, cafeină 100 mg, tartrat de ergotamină 1 mg, alcaloizi din mătrăgună 0,1 mg. Excipienți: povidonă, acid tartric, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, Eudragit E100, hipromeloză, dietilftalat, Opaspray K-1-7000.
Cum arată MIGRETIL şi conţinutul ambalajului?

MIGRETIL se prezintă sub formă de comprimate filmate de culoare albă, gravate cu "Bial" pe o parte și cu incizie pe altă parte.
Mărimi de ambalaj Cutii de carton cu câte 2 blistere a câte 10 comprimate în blister.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BIAL - Portela & Cª, S. A.
À Av. da Siderurgia Nacional

4745-457 S. Mamede do Coronado

Portugalia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 86
Код товара: 62443
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 86
Код товара: 62444
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 62435
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45493
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 10004
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 62173
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 554
Код товара: 42229
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 243
Код товара: 61842
Цена товара в пунктах: 547
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 1698
Код товара: 61704
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 61908
Цена товара в пунктах: 1698
Код товара: 61705
Ceaiurile Lucovitaal - beneficii pentru echilibrul acido-bazic și nu numai
Lucovitaal oferă o gamă largă de ceaiuri și produse de îngrijire a sănătății, adresând diverse nevoi ale organismului.Printre acestea, se remarcă ceaiurile care ajută la menținerea echilibrului acido-bazic și la reglarea somnului. Lucovitaal pune la dispoziție și produse antihemoroidale și pentru îngrijirea pielii în cazul eczemelor și psoriazisului. Află cum aceste produse pot contribui la menținerea sănătății tale!In continuare, vom prezenta unele produse din gama Lucovitaal, care pot fi utilizate pentru imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii.