Clomed comp 50mg N 60

Код товара: 31470
Доза: 50
Количество доз: 60
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл

CLOMED

comprimate
DENUMIREA COMERCIALĂ

Clomed
DCI-ul substanţei active

Clomiphenum
COMPOZIŢIA

Un comprimat conţine:
substanţa activă: clomifen citrat-50 mg;
excipienți: stearat de magneziu, Kollidon CL (crospovidonă), Ludipress (lactoză, povidonă, crospovidonă).
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare şi incrustaţie „BP” pe o parte a comprimatului, şi inscripţia „50” pe cealaltă parte a comprimatului, suprafaţa laterală cu margini rotunjite.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Hormoni sexuali şi modulatori ai sistemului genital, gonadotropine şi alte stimulante ale ovulaţiei. Stimulator sintetic al ovulaţiei, G03GB02.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Clomifenul este un amestec de cis (zuclomifen) şi trans (enclomifen) izomeri. Izomerul cis (30-35% din substanţa activă) este compus antiestrogenic care inhibă selectiv legarea estradiolului de receptorii hipotalamici, acest lucru conducând la o creştere a producţiei de gonadotropină printr-un mecanism de feed-back, prin aceasta fiind stimulată ovulaţia.
Proprietăţi farmacocinetice

Clomifenul este bine absorbit după administrarea orală şi este eliminat în principal prin fecale. 50% din doza administrată pe cale orală se regăseşte nemodificată la eliminare, 42% în fecale şi 8% în urină pe o elasticitate de 5 zile. Este posibil ca substanţa activă să se regăsească în organism în prima fază a sarcinii la femeile care au urmat tratament cu Clomed pentru inducerea ovulaţiei.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Pentru inducerea fertilităţii în condiţii de anovulaţie sau disovulaţie cu funcţia hipofizară păstrată, la femeile cu:
-sindrom ovarian polichistic (sindrom de anovulaţie persistentă);
-sindrom amenoree-galactoree;
-amenoree postcontraceptive orale;
-amenoree psihogenă;
-amenoree secundară de etiologii diferite excluzând cea datorată tulburărilor funcţionale ale hipofizei, tiroidei sau suprarenalelor.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

În cazul unei infertilităţi dozajul şi durata tratamentului vor fi individualizate, în funcţie de sensibilitatea ovariană (reacţia) a fiecărei paciente. În cazul hemoragiei ciclice regulate se recomandă începerea tratamentului în ziua a 5-a a ciclului menstrual (sau în a 3-a zi a ciclului în cazul unei ovulaţii timpurii/fază foliculară mai scurtă de 12 zile). În cazul pacientelor care prezintă amenoree tratamentul poate fi început în orice moment. Schema nr. 1: 50 mg/zi pe o elasticitate de 5 zile, între timp trebuie controlată reacţia ovariană prin examinări clinice şi investigaţii de laborator. Ovulaţia survine de regulă între ziua a 11-a şi a 15-a a ciclului menstrual. Schema nr. 2: se aplică în cazul în care schema nr. 1 nu a dat rezultatele scontate. Doze zilnice de 100 mg se vor administra pe o elasticitate de 5 zile începând cu ziua a 5a a ciclului menstrual următor. Dacă nici după acest tratament ovulaţia nu apare, se poate repeta, cu doze de 100 mg. Dacă anovulaţia persistă, se poate repeta un tratament de 3 luni, după o întrerupere de 3 luni. După aceasta nu se recomandă continuarea nici unui alt tratament. Pe cât posibil, doza unui ciclu nu va trebui să depăşească 750 mg. Ca urmare a tendinţei de hiperstimulare ovariană tratamentul trebuie să fie început cu doze mici (25 mg/zi) în cazul sindromului polichistic ovarian. În cazul amenoreei post-contraceptive, se va administra o doză zilnică de 50 mg; de regulă efectele terapeutice apar în ziua a cincea a tratamentului, chiar în cazul aplicării schemei nr. 1.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse prezentate mai jos sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, pe aparate, sisteme şi organe. Grupele de frecvenţă conform convenţiei MedDRA: foarte frecvente(≥1/10), frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10), mai puţin fecvente (≥ 1/1000 şi < 1/100), rare(≥1/10000 şi <1/1000 ) şi foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
Tulburări ale sistemului nervos

Mai puțin frecvente: cefalee, vertij, oboseală.
Rare: stare de epuizare, depresie, insomnie.
Tulburări oculare

Rare: tulburări vizuale (tulburări de percepţie a luminii, vedere dublă, fotofobie, etc).
Tulburări vaculare

Rare: complicaţii tromboembolice.
Tulburări gastrointestinale

Mai puțin frecvente: greaţă, vărsături. Rare: constipaţie, diaree, abdomen acut.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Rare: urticarie, dermatită alergică.
Tulburări renale şi ale căilor urinare

Rare: urinări frecvente.
Tulburări ale aparatului genital şi sânului

Mai puțin frecvente: uneori se produce insuficienţă a glerei cervicale, care poate necesita terapie estrogenică locală.
Rare: dureri precordiale, dureri abdominale/pelviene, dismenoree, sângerări uterine anormale (1,3%), creşterea ovarelor, dureri în regiunea glandelor mamare.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

Mai puțin frecvente: bufeuri de căldură, creşterea masei corporale, complicaţii tromboembolice. Rare: căderea părului.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la citrat de clomifen sau la oricare dintre excipienţi.
Afecţiuni hepatice severe sau recente.
Chist ovarian (cu excepţia sindromului polichistic ovarian).
Tulburări vizuale care apar în timpul tratamentului sau au apărut cu prilejul unui tratament anterior.
Sângerări uterine anormale de cauză neprecizată.
Tumori hipofizare.
Tumori genitale hormonodependente.
Sarcină.
Disfuncţie tiroidiană sau suprarenală necontrolate terapeutic.
SUPRADOZAJ

Simptomele supradozajului sunt : greaţă, vărsături, fenomene vasomotorii, tulburări de vedere (vedere înceţoşată, puncte luminoase la nivelul câmpului vizual, pierdere parţială sau totală a vederii-scotom), creşterea dimensiunii ovarelor cu dureri pelviene sau abdominale. În cazul unui supradozaj se recomandă eliminarea substanţei active şi administrarea unui tratament suportiv. Nu există date disponibile despre eliminarea clomifenului prin dializă.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Este de dorit să existe o secreţie endogenă de estrogeni (se estimează prin secreţia vaginală, biopsie endometrială, dozări de estrogeni în ser şi urină, răspuns prin sângerări la progestative) pentru un răspuns terapeutic bun la tratamentul cu clomifen. Tratamentul nu este eficace în caz de insuficienţă hipofizară sau ovariană primară.
Sindromul de hiperstimulare ovariană

A fost raportat la paciente cărora li s-a administrat clomifen pentru inducerea ovulaţiei. Clomifenul poate provoca o stimulare excesivă a ovarelor, care apare la câteva zile după ultima doză şi este, de regulă, moderată, excepţional severă. Următoarele simptome au fost raportate după administrarea clomifenului: efuziuni pericardice (sindroame lichidiene pericardice), anasarcă, hidrotorax, abdomen acut, hemoragii ovariene, tromboze venoase profunde, torsiune de ovare.
Simptome vizuale

Pot apare ocazional vedere tulbure sau alte simptome vizuale
Precauţii

Sarcini multiple. După terapia cu clomifen creşte incidenţa apariţiei sarcinilor multiple, sarcini ectopice, fibromului uterin, sarcinilor anormale. La bolnavele obeze se recomandă o dietă hipocalorică în timpul tratamentului; în caz de obezitate importantă, înaintea tratamentului se va face o cură de slăbire.
Se recomandă controlul funcţiei hepatice.

Înainte de începerea tratamentului trebuie efectuat un control ginecologic detaliat. Tratamentul se va începe în momentul când excreţia urinară totală de gonadotropină este normală sau sub limita normală, ovarele sunt normale la palpare şi când funcţiile tiroidei şi suprarenalei sunt controlate. În cazul tulburărilor de ovulaţie, oricare altă formă posibilă de infertilitate trebuie exclusă sau tratată înainte de începerea tratamentului schematic cu clomifen. În cazul apariţiei ovarelor mărite sau a transformărilor chistice ovariene datorate prelungirii fazei luteale a ciclului menstrual tratamentul va fi întrerupt până când dimensiunile ovarelor revin la mărimea normală. În cazurile mai sus-menţionate tratamentul poate fi continuat doar cu doze mici sau tratamentul va fi oprit, respectiv se vor examina ovarele în timpul tratamentului. Datorită dificultăţii stabilirii perioadei de ovulaţie şi insuficienţei luteale după tratamentul cu clomifen, se recomandă administrarea unui tratament profilactic cu progesteron. Medicamentul poate fi administrat numai sub control ginecologic continuu. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Administrarea în sarcină şi perioda de alăptare

Administrarea de clomifen în perioada de sarcină este contraindicată. Clomifen se excretă în laptele matern, de aceea, administrarea în acestă elasticitate trebuie să se facă numai după evaluarea atentă a balanţei beneficiu-risc.
Influența asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Medicamentul poate determina tulburări vizuale de aceea este posibilă limitarea capacităţii de a conduce vehicule funcţie de re activi tatea individuală.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACȚIUNI

Gonadotropinele cresc efectul clomifenului.
PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate 50 mg. Câte 20 comprimate în blistere.
Câte 3 blistere însoţite de instrucţiunea de administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEȚINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu, 4 mun. Chişinău,
Republica Moldova.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu, 4 mun. Chişinău,
Republica Moldova.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 831
Код товара: 54354
Цена товара в пунктах: 1116
Код товара: 61239
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 80
Код товара: 49480
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 84
Код товара: 64200
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 55265
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Цена товара в пунктах: 362
Код товара: 61792
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.