Hidroreg pulb./sol. orala 20,9 g N10 (Balkan)

Код товара: 42181
Доза: 1
Количество доз: 10
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: пор. д/п орал. сусп.

HIDROREG 20,9 g pulbere pentru soluţie orală

Clorură de sodiu, сlorură de potasiu, сitrat de sodiu dihidrat, glucoză anhidră
1. Ce este Hidroreg pulbere pentru soluţie orală şi pentru ce se utilizează

Hidroreg face parte din grupa medicamentelor rehidratante orale. Se recomandă în restabilirea nivelului normal de lichide și electroliți în organism, pentru normalizarea pH-ului în diaree (scaun moale), inclusiv holeră, diaree cu grad moderat de deshidratare, în afectări termice cu dereglarea metabolismului hidroelectrolitic (metabolismul lichidelor și electroliților). Profilaxia dereglărilor echilibrului hidro-electrolitic (echilibru de lichide și electroliți în organism) în suprasolicitări termice şi fizice, însoţite de transpiraţie abundentă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

Nu luaţi Hidroreg dacă:

- aveți hipersensibilitate la componentele preparatului;
- suferiți de insuficienţă renală;
- suferiți de diabet zaharat;
- suferiți de hiperkaliemie (nivel crescut al ionilor de potasiu în sînge);
- suferiți de ocluzie intestinală (obturarea totală sau parțială a intestinelor).
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

Preparatul se administrează cu precauţie la pacienţii cu afecţiuni cardiace, hipertensiune arterială, pe fondalul dietei cu un conţinut redus de sare, precum şi la pacienţii cu afecţiuni însoţite de dereglarea eliminării din organism a potasiului, din cauza riscului dezvoltării hiperkaliemiei (nivel crescut al ionilor de potasiu în sînge). Se va evita consumul alimentelor bogate în grăsimi şi glucide. Înainte de pregătirea soluţiei apa se fierbe şi se răceşte. În soluţie nu se adaugă zahăr sau alte componente, pentru a nu deregla acţiunea preparatului.
Hidroreg pulbere pentru soluţie orală împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, în special medicamente din grupa AINS şi inhibitorii enzimei de conversie care cresc riscul dezvoltării hiperkalemiei.
Hidroreg pulbere pentru soluţie orală împreună cu alimente şi băuturi

Pe durata efectuării terapiei de rehidratare nu se întrerupe alimentarea pacientului sau alimentarea la sân. Se va evita consumul alimentelor bogate în grăsimi şi glucide.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. În dozele recomandate preparatul poate fi administrat în perioada de sarcină şi lactaţie.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hidroreg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
3. Cum să luaţi Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

Utilizaţi întotdeauna Hidroreg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare şi pentru stabilirea duratei tratamentului se recomandă să vă adresaţi medicului.
Hidroreg se administrează intern, indiferent de luarea meselor. Conţinutul unui plic se dizolvă într-un litru de apă fiartă şi răcită până la temperatura camerei. Soluţia reconstituită se păstrează la frigider (de la 2° până la 8°C) şi este valabilă pentru administrare în decurs de 24 ore.
În diaree (scaun moale) adulţilor se administrează la fiecare 3-5 min. câte 50-100 ml; copiilor-câte 1-2 linguriţe de ceai fiecare 5-10 min. în decurs de 4-6 ore. Cantitatea totală de soluţie în caz de diaree cu evoluţie uşoară constituie 40-50 ml/kg/24 ore, în diaree de gravitate medie-80-100 ml/kg/24 ore. Volumul soluţiei pentru terapia de întreţinere constituie 80-100 ml/kg/24 ore până la dispariţia diareei şi restabilirea echilibrului hidro-electrolitic.
În alte simptome ale dereglării metabolismului hidro-electrolitic în urma supraîncălzirii şi deshidratării (poliurie, sete, convulsii), soluţia se administrează câte 100-150 ml în cantitate de la 500 până la 900 ml în primele 30 min. Se repetă administrarea preparatului în aceleaşi cantităţi la intervale de 40 min. până la înlăturarea simptomelor afectării termice şi deficitului hidro-electrolitic.
Profilaxia dereglărilor echilibrului hidro-electrolitic (echilibru de lichide și electroliți în organism) în suprasolicitări termice şi fizice, însoţite de transpiraţie abundentă se administrează soluţia cu înghiţituri mici la apariţia setei şi se întrerupe pe măsura dispariţiei ei.
Dacă aţi luat mai mult Hidroreg pulbere pentru soluţie orală decât trebuie

Dacă aţi utilizat o doză mai mare de medicament trebuie imediat să îl contactaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist. La administrarea unei cantităţi mari de soluţie sau a soluţiei prea concentrate e posibilă dezvoltarea hipernatremiei ce se manifestă cu fatigabilitate, excitare neuromusculară, somnolenţă, confuzie mintală, uneori stop respirator. La pacienţii cu funcţia renală redusă se poate dezvolta alcaloza metabolică, manifestată prin reducerea ventilării pulmonare, excitaţie neuromusculară şi convulsii tetanice. În acest caz anunţaţi imediat medicul, farmacistul sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.
Dacă aţi uitat să luaţi Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

Nu trebuie să dublaţi dozele pentru a recupera doza uitată. Continuaţi cu doza obişnuită după orarul normal.
Dacă încetaţi să luaţi Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

Se recomandă ca mai întâi să vă adresaţi medicului sau farmacistului dumneavoastră.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate pe aparate, organe şi sisteme şi prezentate în funcţie de frecvenţă, utilizând următoarea convenţie:
Foarte frecvente care afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi
Rare care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi
Foarte rare care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) Hipernatriemie (mărirea cantității de natriu în sînge), hiperhidratare (mărirea cantității de lichid -apă în organism), vomă care apare preponderent în cazul administrării rapide a preparatului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau email:[email protected] md
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Hidroreg după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP. ).
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Hidroreg pulbere pentru soluţie orală

Substanțele active sunt: сlorură de sodiu 3,5 g, сlorură de potasiu 2,5 g, сitrat de sodiu dihidrat 2,9 g, glucoză anhidră 12,0 g.
Fiecare plic conţine 20,9 g pulbere pentru soluţie orală.
Cum arată Hidroreg pulbere pentru soluţie orală şi conţinutul ambalajului

Pulbere cristalină, albă, fără miros, gust dulce-sărat, uşor solubilă în apă.
Pe parcursul păstrării se admite formarea conglomeratelor solubile în apă.
Este disponibil în cutie din carton cu 10 plicuri din hîrtie/aluminiu/polietilenă.
Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu 4, mun. Chișinău, Republica Moldova
Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL
str. N. Grădescu 4, mun. Chișinău, Republica Mold

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42954
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 119
Код товара: 58323
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1156
Код товара: 46407
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 272
Код товара: 39851
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60981
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
NEW
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 61129
NEW
Цена товара в пунктах: 287
Код товара: 61119
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 551
Код товара: 45995
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 59593
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Цена товара в пунктах: 748
Код товара: 55758
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!