Faringospray spray bucofaring. 1,92 mg/ml 30 ml

Код товара: 41636
Производитель: Flumed-Farm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: спрей д/ротов. полости,
Наличие: достаточно
44 51 леев
(-15%)
37 78 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Faringospray 1,92 mg/ml, spray bucofaringian, soluție

Hexetidină

1. Ce este Faringospray şi pentru ce se utilizează

Faringospray face parte din grupul medicamentelor utilizate în tratamentul local al infecţiilor şi inflamaţiilor gurii şi faringelui. Se utilizează în: dezinfectarea cavității bucale și faringelui, în cazul bolilor inflamatorii și infecțioase, cum ar fi amigdalite, faringite, gingivite, parodontoză, stomatită, glosită, afte, de asemenea, pentru dezinfectare înainte și după amigdalectomie, extracție dentară și a altor intervenții chirurgicale în cavitatea bucală, combaterea halenei, tratamentul de susținere a amigdalitei streptococice concomitent tratamentului cu antibiotice. Faringospray spray este utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 8 ani.

2. Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Faringospray

Nu utilizaţi Faringospray

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la hexetidină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

- dacă aveți laringită, din cauza laringospasmului posibil;

- dacă aveți faringită uscata atrofică;

- la copii cu vârsta sub 8 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Faringospray, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Indicaţiile terapeutice nu justifică un tratament prelungit, datorită riscului de apariţie a dezechilibrelor florei microbiene bucofaringiene. Tratamentul trebuie reevaluat de către medic dacă simptomele persistă după 5 zile şi/sau sunt asociate cu febră. A se respecta dozele şi durata tratamentului (vezi pct. 3).

Acest medicament conţine o cantitate mică de alcool etilic (etanol) <100 mg per doză.

Faringospray împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu sunt cunoscute interacţiuni a preparatului Faringospray cu alte medicamente și alte forme de interacţiune.

Utilizarea Faringospray cu alimente, băuturi şi alcool

Faringospray se administrează după mese.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu există suficientă experiență de utilizare a produsului Faringospray în timpul sarcinii și perioadei de alăptare. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare riscurile și beneficiile potențiale înainte de tratament și doar pentru a indica preparatul dacă este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se recomandă de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje timp de 30 minute după administrarea preparatului. Preparatul conține etanol, prin urmare utilizarea de către această categorie de persoane poate denatura testul la alcool.

3. Cum să utilizaţi Faringospray

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Mod de administrare

Administrare bucofaringiană.

De pe flacon se scoate capacul de protecție. Capătul liber al dispersorului se introduce în cavitatea bucală și se presează pe capul flaconului timp de 1-2 sec.

În timpul administrării preparatului flaconul se va ține vertical!

Adulţi şi copii cu vârsta peste 8 ani

Se administrează o doză (o pulverizare) de două ori pe zi, preferabil dimineaţa şi seara, după mese; la nevoie, doza se poate creşte până la maxim 2 pulverizări de 3 ori pe zi. Hexetidina aderă la suprafaţa mucoaselor, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomandă administrarea după mese. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 5 zile consecutive. Prelungirea tratamentului peste acest interval se poate face numai la recomandarea medicului.

Vârstnici

Se recomandă aceleaşi doze ca la adulţi.

Dacă utilizaţi mai mult Faringospray decât trebuie

În cazul în care v-aţi administrat o doză mai mare decât cea recomandată, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Faringospray

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Faringospray

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Faringospray să apară mai târziu. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raportate la administrarea de hexetidină: Reacţiile adverse sunt clasificate în conformitate cu convenția MedDRA după clase de sisteme și organe în funcţie de frecvenţă, după cum urmează: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100), rare (≥1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).

Tulburări ale sistemului imunitar: cu frecvență necunoscută-reacții alergice manifestate prin congestie, edem, vezicule, pseudomembrană, ulcerații și sângerări care pot să apară în locul aplicării locale, de asemenea, este posibilă dezvoltarea laringospasmului, edemului laringian sau bronhospasmului, provocând tulburări de respirație.

Tulburări ale sistemului nervos: rare-alterarea gustului, modificarea senzației olfactive.

Tulburări gastrointestinale: cu frecvență necunoscută-senzație de arsură a mucoasei orale (tranzitorie, dispare în scurt timp).

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Faringospray

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor!

Nu utilizaţi Faringospray după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Faringospray

- Substanța activă este hexetidină. 1 ml soluție conţine hexetidină-1,92 mg.

- Celelalte componente sunt: zaharină sodică, ulei de eucalipt, ulei din flori de portocal, ulei de mentă, levomentol, salicilat de metil, glicerol 85%, etanol 96%.

Cum arată Faringospray şi conţinutul ambalajului

Medicamentul se prezintă sub formă de lichid transparent, incolor sau slab gălbui cu miros specific de etanol și uleiuri eterice.

Faringospray este disponibil 30 ml în flacoane din sticlă etanşate ermetic prin intermediul unui ajustaj cu valvă de pulverizare şi căpăcel transparent. Câte 1 flacon împreună cu prospectul pentru consumator/pacient în cutii de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Flumed-Farm SRL, Republica Moldova

mun. Chişinău, str. Cetatea Albă, 176

Tel. (+373 22) 52 14 52

E-mail: flumed-farm@hushmail. com

Fabricantul

SC Flumed-Farm SRL, Republica Moldova

mun. Chişinău, str. Cetatea Albă, 176

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 603
Код товара: 54256
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 30712
Цена товара в пунктах: 626
Код товара: 54257
Цена товара в пунктах: 742
Код товара: 53410
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 54254
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 54255
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42969
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 822
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 46197
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 615
Код товара: 63215
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Акция
Цена товара в пунктах: 635
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 137
Код товара: 62847
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.