Venlafaxina comp.37,5 mg N20x3 (Balkan)

Код товара: 45936
Доза: 37.5
Количество доз: 60
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: N/A

Venlafaxin-BP 37,5 mg comprimate

Venlafaxin-BP 75 mg comprimate

Venlafaxină
1. CE ESTE VENLAFAXIN-BP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

VENLAFAXIN-BP este un antidepresiv care face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori ai recaptării serotoninei şi noradrenalinei (INRS). Aceast grup de medicamente este utilizat pentru a trata depresia şi alte afecţiuni, cum sunt tulburările de anxietate. Se consideră că persoanele care suferă de depresie şi/sau anxietate au niveluri mai mici de serotonină şi noradrenalină în creier. Modul de acţiune al antidepresivelor nu este pe deplin înţeles, însă ele pot fi benefice prin creşterea nivelurilor de serotonină şi noradrenalină din creier.
VENLAFAXIN-BP este un tratament destinat adulţilor cu depresie. De asemenea este şi un tratament destinat adulţilor cu următoarele tulburări de anxietate: tulburare de anxietate generalizată, tulburare de anxietate socială (teamă faţă de situaţiile sociale sau evitarea acestora) şi tulburare de panică (atacuri de panică). Tratamentul corespunzător al depresiei sau al tulburărilor de anxietate este important pentru a vă ajuta să vă simţiţi mai bine. Dacă aceste afecţiuni nu sunt tratate, starea dumneavoastră ar putea persista, devenind mai gravă şi mai greu de tratat.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAȚI VENLAFAXIN-BP

Nu luaţi VENLAFAXIN-BP
- Dacă sunteţi alergic la venlafaxină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- Dacă luaţi sau aţi luat, în ultimele 14 zile, oricare din medicamentele cunoscute sub denumirea de inhibitori ireversibili ai monoaminooxidazei (IMAO), care sunt utilizate pentru tratamentul depresiei sau al bolii Parkinson. Administrarea unui IMAO ireversibil împreună cu VENLAFAXIN-BP, poate determina reacţii adverse grave sau chiar care pot pune viaţa în pericol. De asemenea, trebuie să aşteptaţi cel puţin 7 zile după ce încetaţi să mai luaţi VENLAFAXIN-BP înainte de a lua orice IMAO (vezi şi punctul intitulat „VENLAFAXIN-BP împreună cu alte medicamente” şi informaţiile de la punctul respectiv despre „Sindromul serotoninergic”).
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi VENLAFAXIN-BP adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- Dacă utilizaţi alte medicamente care, luate împreună cu VENLAFAXIN-BP, pot creşte riscul de apariţie a sindromului serotoninergic (vezi punctul „VENLAFAXIN-BP împreună cu alte medicamente”).
- Dacă aveţi probleme ale ochilor, cum sunt unele tipuri de glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului).
- Dacă aţi avut tensiune arterială mare.
- Dacă aţi avut probleme cu inima.
- Dacă vi s-a spus că aveţi bătăi anormale ale inimii.
- Dacă aţi avut convulsii (crize convulsive).
- Dacă aţi avut valori scăzute ale sodiului în sânge (hiponatremie).
- Dacă aveţi tendinţa de a face vânătăi sau de a sângera cu uşurinţă (istoric de tulburări de sângerare) sau dacă luaţi alte medicamente care pot creşte riscul de sângerare, ca de exemplu warfarina (utilizată pentru prevenirea apariţiei cheagurilor de sânge).
- Dacă aţi avut manie sau tulburare bipolară (stare de supraexcitare sau bucurie exagerată) sau dacă cineva din familia dumneavoastră a avut asemenea probleme.
- Dacă aţi avut un comportament agresiv.
VENLAFAXIN-BP poate determina o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat, în timpul primelor săptămâni de tratament. Dacă vi se întâmplă acest lucru, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră.
Gânduri de sinucidere şi înrăutăţirea depresiei sau a tulburării de anxietate

Dacă aveţi depresie şi/sau tulburare de anxietate, acestea vă pot provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult. Puteţi fi mai înclinat spre astfel de idei:
- Dacă aţi mai avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
- Dacă sunteţi un adult tânăr. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv. În orice moment, dacă aveţi idei de auto-vătămare sau sinucidere, contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau mergeţi imediat la spital. S-ar putea să vă fie de ajutor dacă spuneţi unui prieten apropiat sau unei rude că sunteţi deprimat sau că aveți o tulburare de anxietate şi să le cereţi să citească acest prospect. Puteţi să le cereţi să vă spună dacă cred că depresia sau anxietatea dumneavoastră se agravează sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbările apărute în comportamentul dumneavoastră.
Senzație de uscăciune la nivelul gurii

Au fost înregistrate cazuri de senzație de uscăciune la nivelul gurii la 10% dintre pacienţii trataţi cu venlafaxină. Aceasta poate creşte riscul apariţiei cariilor dentare. Prin urmare, trebuie să acordaţi o importanţă deosebită igienei dentare.
Diabet

VENLAFAXIN-BP poate modifica concentraţia glucozei în sângele dumneavoastră. Prin urmare, poate fi necesară ajustarea dozelor medicamentelor antidiabetice.
Copii şi adolescenţi

În mod normal, VENLAFAXIN-BP nu trebuie utilizat în tratamentul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc crescut de reacţii adverse, cum sunt tentativele de sinucidere, gândurile de sinucidere şi comportamentul ostil (în principal agresivitate, comportament opoziţional şi mânie) atunci când iau medicamente din această clasă. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră ar putea prescrie acest medicament la pacienţi cu vârsta sub 18 ani dacă decide că este în interesul acestora. Dacă medicul dumneavoastră a prescris acest medicament pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi despre acest lucru, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă oricare din simptomele enumerate mai sus apar sau se agravează la pacienţi cu vârste sub 18 ani care iau VENLAFAXIN-BP. De asemenea, în acest grup de vârstă nu a fost încă demonstrată siguranţa pe termen lung a acestui medicament privind creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală.
VENLAFAXIN-BP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi lua VENLAFAXIN-BP împreună cu alte medicamente. Nu începeţi şi nu încetaţi să luaţi alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, preparate naturale sau pe bază de plante, înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
- Inhibitorii monoaminooxidazei care sunt utilizaţi pentru tratamentul depresiei sau al bolii Parkinson, nu trebuie utilizat împreună cu VENLAFAXIN-BP. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aţi luat aceste medicamente în ultimele 14 zile. (IMAO: vezi punctul „Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi VENLAFAXIN-BP”).
- Sindromul serotoninergic:
Sindromul serotoninergic, o afecţiune care poate pune viaţa în pericol sau reacţii asemanatoare Sindromului Neuroleptic Malign (SNM) (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”), pot apărea în cursul tratamentului cu venlafaxină, în special dacă aceasta este luată cu alte medicamente.
Exemple de astfel de medicamente includ:
- Triptani (utilizaţi pentru tratamentul migrenei)
- Medicamente pentru tratarea depresiei, de exemplu, INRS, ISRS, triciclice sau medicamente care conţin litiu
- Medicamente care conţin linezolid, un antibiotic (utilizat pentru tratarea infecţiilor)
- Medicamente care conţin moclobemidă, un IMAO (utilizat pentru tratarea depresiei)
- Medicamente care conţin sibutramină (utilizată pentru scăderea în greutate)
- Medicamente care conţin tramadol, fentanil, tapentadol, petidină sau pentazocină (utilizate pentru tratarea durerii severe)
- Medicamente care conţin dextrometorfan (utilizat pentru tratarea tusei)
- Medicamente care conţin metadonă (utilizate pentru tratarea adicţiei la medicamente - opioide sau a durerii severe)
- Medicamente care conţin albastru de metilen (utilizate pentru tratarea valorilor crescute de methemoglobină în sânge)
- Produse care conţin sunătoare (numită şi Hypericum perforatum, un preparat pe bază de plante utilizat în tratamentul depresiilor uşoare)
- Medicamente care conţin triptofan (utilizate pentru tratarea problemelor de somn şi a depresiei)
- Antipsihotice (utilizate pentru tratamentul unei boli cu simptome precum auzul, vederea sau simţirea unor lucruri care nu sunt acolo, convingeri greşite, suspiciuni neobişnuite, gândire neclară şi înstrăinare socială)
Semnele şi simptomele sindromului serotoninergic pot include o combinaţie a următoarelor: nelinişte, halucinaţii, pierdere a coordonării, bătăi rapide ale inimii, temperatură corporală mare, modificări rapide ale tensiunii arteriale, reflexe exagerate, diaree, comă, greaţă, vărsături. În forma sa cea mai severă, sindromul serotoninergic poate semăna cu sindormul neurolepic malign (SNM). Semnele şi simptomele SNM pot include o asociere de febră, accelerarea bătăilor inimii, transpiraţie, rigiditate musculară severă, confuzie, creştere a valorilor enzimelor musculare (determinate printr-o analiză de sânge).
În cazul în care consideraţi că aveţi sindromul serotoninergic, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la unitatea de primiri urgenţe din cel mai apropiat spital.

Trebuie să-i spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi medicamente care vă influenţează ritmul cardiac. Exemple de astfel de medicamente includ:
- Antiaritmice, cum sunt chinidină, amiodaronă, sotalol sau dofetilidă (utilizate pentru tratarea bătăilor anormale ale inimii)
- Antipsihotice, cum este tioridazina (vezi şi punctul „Sindromul serotoninergic” de mai sus)
- Antibiotice, cum sunt eritromicină sau moxifloxacină (utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene)
- Antihistaminice (utilizate pentru tratarea alergiilor)
De asemenea, medicamentele de mai jos pot interacţiona cu VENLAFAXIN-BP şi trebuie utilizate cu precauţie. Este foarte important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi medicamente care conţin:
- Ketoconazol (un medicament antifungic)
- Haloperidol sau risperidonă (pentru tratarea problemelor psihice)
- Metoprolol (un betablocant destinat tratamentului tensiunii arteriale mari şi problemelor de inimă)
VENLAFAXIN-BP împreună cu alimente, băuturi şi alcool

VENLAFAXIN-BP trebuie luat cu alimente (vezi punctul 3 „Cum să luaţi VENLAFAXIN-BP”). Trebuie să evitaţi consumul de alcool în perioada cât luaţi VENLAFAXIN-BP.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Trebuie să folosiţi VENLAFAXIN-BP numai după ce discutaţi cu medicul dumneavoastră despre beneficiile potenţiale şi posibilele riscuri pentru copilul dumneavoastră nenăscut.
Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul dumneavoastră ştiu că urmaţi tratamentul cu VENLAFAXIN-BP. Dacă sunt utilizate în timpul sarcinii, medicamentele similare (ISRS) pot creşte riscul unei afecţiuni grave la copil, denumită hipertensiunea pulmonară persistentă a nou-născutului (HTPPN), caracterizată prin respiraţie rapidă şi colorarea vineţie a pielii copilului. Aceste simptome apar de obicei în timpul primelor 24 de ore de la naşterea copilului. În cazul în care copilului dumneavoastră i se întâmplă acest lucru, trebuie să vă adresaţi imediat moaşei şi/sau medicului dumneavoastră. Dacă luaţi acest medicament în timp ce sunteţi gravidă, copilul dumneavoastră poate avea la naştere pe lângă dificultăţi la respiraţie şi alte simptome cum sunt dificultăţi la alimentație. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă aceste simptome la naştere şi sunteţi îngrijorată, adresaţi-vă medicului şi/sau moaşei dumneavoastră pentru sfaturi.
VENLAFAXIN-BP trece în laptele matern. Există riscul apariţiei unor efecte asupra copilului. Prin urmare, trebuie să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră, care va decide dacă trebuie să întrerupeţi alăptarea sau tratamentul cu acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât după ce deveniţi conştient de modul în care vă afectează acest medicament.
VENLAFAXIN-BP conține lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. CUM SĂ UTILIZAȚI VENLAFAXIN-BP

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală iniţială recomandată pentru tratamentul depresiei, al tulburării de anxietate generalizată şi al tulburării de anxietate socială este de 75 mg pe zi. Doza poate fi crescută treptat de către medicul dumneavoastră, după cum este necesar, până la o doză maximă de 375 mg pe zi pentru depresie. Dacă urmaţi tratament pentru tulburare de panică, medicul dumneavoastră va începe cu o doză mai mică (37,5 mg), apoi va creşte doza treptat. Doza maximă pentru tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de anxietate socială şi tulburarea de panică este de 225 mg pe zi.
Luaţi VENLAFAXIN-BP aproximativ la aceeaşi oră a zilei, fie dimineaţa, fie seara. Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu sufficient lichid. VENLAFAXIN-BP trebuie luat împreună cu alimente.
Dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii, discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece este posibil să aveţi nevoie de o doză diferită din acest medicament.
Nu încetaţi să luaţi acest medicament fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră (vezi punctul „Dacă încetaţi să luaţi VENLAFAXIN-BP”).
Dacă luaţi mai mult VENLAFAXIN-BP decât trebuie

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi luat o cantitate mai mare din acest medicament decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră. Simptomele unui posibil supradozaj pot include bătăi rapide ale inimii, modificări ale stării de conştienţă (de la somnolenţă la comă), vedere înceţoşată, convulsii sau crize convulsive şi vărsături.
Dacă uitaţi să luaţi VENLAFAXIN-BP

În cazul în care aţi uitat o doză, luaţi-o imediat atunci când vă amintiţi. Dacă este timpul să luaţi următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată şi luaţi numai o singură doză, ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Nu luaţi o cantitate zilnică de VENLAFAXIN-BP mai mare decât cea care v-a fost prescrisă pentru o zi.
Dacă încetaţi să luaţi VENLAFAXIN-BP

Chiar dacă vă simţiţi mai bine, nu încetaţi să luaţi tratamentul şi nu reduceţi doza fără a fi sfătuit în acest sens de către medicul dumneavoastră. Atunci când medicul dumneavoastră va considera că nu mai aveţi nevoie de tratamentul cu VENLAFAXIN-BP, vă va cere să reduceţi treptat doza până la oprirea completă a tratamentului. Se ştie că la încetarea utilizării acestui medicament apar reacţii adverse, în special atunci când acesta este oprit brusc sau când doza este redusă prea rapid. Unii pacienţi pot avea simptome ca oboseală, vertij, ameţeală, dureri de cap, insomnie, coşmaruri, senzație de uscăciune la nivelul gurii, pierdere a poftei de mâncare, greaţă, diaree, nervozitate, agitaţie, confuzie, ţiuit în urechi, senzaţie de furnicături sau, rareori, senzație de şoc electric, slăbiciune, transpiraţie, convulsii sau simptome asemănătoare gripei. Medicul dumneavoastră vă va sfătui cu privire la felul cum trebuie să opriţi treptat tratamentul cu VENLAFAXIN-BP. Dacă prezentaţi oricare din aceste simptome sau orice alte simptome care vă deranjează, cereţi sfatul medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă se întâmplă oricare dintre următoarele, nu mai luaţi VENLAFAXIN-BP.
Anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau mergeţi la unitatea de primiri urgenţe din cel mai apropiat spital în următoarele cazuri:

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- Umflarea feţei, gurii, limbii, gâtului, mâinilor sau picioarelor şi/sau apariţia erupţiei trecătoare pe piele, cu mâncărime (băşici), dificultăţi la înghiţire sau în respiraţie.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
- Senzaţie de apăsare în piept, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la înghiţire sau în respiraţie
- Erupţii grave pe piele, mâncărime sau urticarie (zone în relief de piele, înroşite sau palide, care adeseori dau senzaţie de mâncărime)
- Semne şi simptome ale sindromului serotoninergic, ce pot include nelinişte, halucinaţii, pierdere a coordonării, bătăi rapide ale inimii, temperatură corporală mare, modificări rapide ale tensiunii arteriale, reflexe exagerate, diaree, comă, greaţă, vărsături. În forma sa cea mai severă, sindromul serotoninergic poate semăna cu sindormul neurolepic malign (SNM). Semnele şi simptomele SNM pot include o asociere de febră, accelerarea bătăilor inimii, transpiraţie, rigiditate musculară severă, confuzie, creşterea valorilor enzimelor musculare (determinate printr-o analiză de sânge).
- Semne de infecţie, cum sunt temperatură corporală mare, frisoane, tremurături, dureri de cap, transpiraţie, simptome asemănătoare gripei. Acest fapt poate fi rezultatul unei tulburări sanguine care poate genera un risc crescut de infecţie.
- Erupţie severă trecătoare pe piele, care poate conduce la apariţia de băşici şi la descuamarea severă a pielii .
- Durere, sensibilitate sau slăbiciune inexplicabilă a muşchilor. Acestea pot fi semne de rabdomioliză.
Alte reacţii adverse despre care trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră includ (frecvenţa acestor reacţii adverse este inclusă în lista “Alte reacţii adverse care pot să apară”, de mai jos):
- Tuse, respiraţie şuierătoare, dificultăţi în respiraţie şi temperatură mare
- Scaune (fecale) de culoare neagră sau cu sânge
- Mâncărime, colorare în galben a pielii sau a albului ochilor, sau închidere la culoare a urinei, care pot fi simptome ale inflamaţiei ficatului (hepatită)
- Probleme cu inima, cum sunt bătăi rapide sau neregulate ale inimii, creştere a tensiunii arteriale - Probleme cu ochii, cum sunt vedere înceţoşată, pupile dilatate
- Tulburări ale sistemului nervos, cum sunt ameţeală, furnicături, tulburări de mobilitate
- (spasme ale muşchilor sau rigiditate), convulsii sau crize convulsive
- Probleme de ordin psihic, cum sunt hiper activi tate şi senzaţie neobişnuită de supraexcitare. - Reacții de întrerupere (vezi punctul „Cum să luaţi VENLAFAXIN-BP”, „Dacă încetaţi să luaţi VENLAFAXIN-BP”).
- Sângerare prelungită-dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, este posibil ca timpul în care sângerarea să se oprească să fie mai mare decât de obicei
Alte reacţii adverse care pot să apară

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)

- Amţeală; dureri de cap
- Greaţă; senzație de uscăciune la nivelul gurii
- Transpiraţie (inclusiv transpiraţii nocturne)
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- Scădere a poftei de mâncare
- Confuzie; senzaţia de separare (sau detaşare) de propria persoană; lipsa orgasmului; scăderea libidoului; stare de nervozitate; insomnie; vise anormale
- Stare de somnolenţă; tremor; înţepături şi furnicături; creşterea tonusului muscular
- Tulburări de vedere inclusiv vedere înceţoşată; pupile dilatate; incapacitatea ochiului de a se adapta de la vederea la distanţă la vederea de aproape
- Zgomote în urechi (tinitus)
- Palpitaţii
- Creştere a tensiunii arteriale; înroşirea feţei
- Căscat
- Vărsături; constipaţie; diaree
- Creştere a frecvenţei de urinare; dificultăţi la urinat
- Tulburări menstruale, ca sângerări crescute sau sângerări crescute şi neregulate; anomalii de ejaculare/orgasm (la bărbaţi); disfuncţie erectilă (impotenţă)
- Slăbiciune (astenie); oboseală; frisoane
- Creştere a valorilor din sânge ale colesterolului.
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- Halucinaţii; senzaţia de separare (sau detaşare) de realitate; stare de agitaţie; anomalii ale orgasmului (la femei); lipsa sentimentelor sau emoţiilor; stare de supraexcitare; scrâşnirea dinţilor
- Senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a sta aşezat sau nemişcat; leşin; mişcări involuntare ale muşchilor; tulburări de coordonare şi echilibru; alterarea senzaţiei gustative
- Bătăi rapide ale inimii; senzaţie de ameţeală (în special atunci când vă ridicaţi prea repede în picioare)
- Scurtare a respiraţiei
- Vărsături cu sânge, scaune (fecale) de culoare neagră sau sânge în scaun, care poate fi un semn de sângerare internă
- Sensibilitate la lumina soarelui; vânătăi; erupţie trecătoare pe piele; căderea anormală a părului - Incapacitate de a urina
- Creştere în greutate; scădere în greutate
Rare (pot afecta pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- Convulsii sau crize convulsive
- Pierdere necontrolată de urină
- Hiper activi tate, gânduri legate de competiţie şi nevoie de somn scăzută (manie)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- Sângerare prelungită, care poate fi un semn de reducere a numărului de plachete sanguine în sângele dumneavoastră, ceea ce generează un risc crescut de apariţie a vânătăilor sau sângerărilor
- Consum excesiv de apă (sindrom cunoscut şi sub denumirea de sindromul secreţiei neadecvate de hormon antidiuretic, SIADH)
- Scădere a valorilor sodiului în sânge
- Idei de auto-vătămare şi sinucidere - a fost raportată apariţia ideilor de auto-vătămare şi sinucidere în timpul tratamentului cu venlafaxină sau la scurt timp după întreruperea tratamentului (Vezi punctul 2, “Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi VENLAFAXIN-BP”)
- Dezorientare şi confuzie, adesea însoţite de halucinaţii (delir); agresivitate
- Rigiditate, spasme şi mişcări involuntare ale muşchilor
- Dureri severe la nivelul ochilor şi reducere sau înceţoşare a vederii
- Vertij
- Scădere a tensiunii arteriale; bătăi anormale, rapide sau neregulate ale inimii, care pot conduce la leşin, sângerări neaşteptate, de exemplu, sângerarea gingiilor, sânge în urină sau în vomă sau apariţia unor vânătăi neobişnuite sau a vaselor de sânge sparte (vene sparte)
- Tuse, respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă şi temperatură mare, care reprezintă simptome de inflamaţie a plămânilor, asociate cu o creştere a numărului celulelor albe în sânge (eozinofilie pulmonară)
- Durere severă de abdomen sau de spate (care poate indica o problemă gravă a intestinului, ficatului sau pancreasului)
- Mâncărimi, îngălbenirea pielii sau a globilor oculari, urină de culoare închisă sau simptome asemănătoare gripei, care sunt simptome ale inflamaţiei ficatului (hepatită); modificări uşoare ale valorilor din sânge ale enzimelor hepatice
- Mâncărimi; erupţie uşoară pe piele
- Secreţie anormală de lapte
Uneori, VENLAFAXIN-BP provoacă reacţii adverse de care este posibil să nu vă daţi seama, cum sunt creşteri ale tensiunii arteriale sau bătăi anormale ale inimii; modificări uşoare ale valorilor enzimelor hepatice, sodiului şi colesterolului în sânge. Mai rar, VENLAFAXIN-BP poate reduce funcţia plachetelor sanguine din sângele dumneavoastră, ceea ce conduce la o creştere a riscului de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor. De aceea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să efectuaţi analize de sânge din când în când, în special dacă aţi luat VENLAFAXIN-BP o elasticitate îndelungată.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ VENLAFAXIN-BP

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Venlafaxin-BP

Venlafaxin-BP 37,5 mg comprimate

Substanţa activă este venlafaxină.
Fiecare comprimat conţine conține venlafaxină 37,5 mg (echivalent a clorhidrat de venlafaxină 42,5 mg). Celelalte componente sunt: stearate de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).
Venlafaxin-BP 75 mg comprimate

Substanţa activă este venlafaxină. Fiecare comprimat conţine venlafaxină 75 mg (echivalent a clorhidrat de venlafaxină 85 mg).
Celelalte componente sunt: stearate de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).
Cum arată Venlafaxin-BP şi conţinutul ambalajului:

Venlafaxin-BP 37,5 mg comprimate

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţa gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi incrustaţie „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Venlafaxin-BP 37,5 mg comprimate este disponibil în blistere din PVC/Al a căte 20 comprimate. Cîte 3 blistere împreună cu prospectul în cutia din carton.
Venlafaxin-BP 75 mg comprimate

Comprimate rotunde de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, biconvexe, cu aspect uniform, structura compactă şi omogenă, cu incrustaţie „BP” pe una din feţe. Venlafaxin-BP 75 mg comprimate este disponibil în blistere din PVC/Al a căte 10 comprimate. Cîte 3 blistere împreună cu prospectul în cutia din carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,
str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău,
Republica Moldova
Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,
str. N. Grădescu, 4, MD-2002, mun. Chișinău,
Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 62650
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 57017
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 64012
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Цена товара в пунктах: 437
Код товара: 40605
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 62320
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 61116
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 61113
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Цена товара в пунктах: 393
Код товара: 62402
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.