Lansoprazol caps. 15 mg N10x3 (Balkan)

Код товара: 43167
Доза: 15
Количество доз: 30
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: капс.


LANSOPRAZOL



capsule


DENUMIREA COMERCIALĂ

Lansoprazol




DCI-ul substanţei active

Lansoprazolum




COMPOZIŢIA PREPARATULUI

1 capsulă conţine:

substanţă activă: lansoprazol sub formă de pelete enterosolubile-15 mg sau 30 mg.


DESCRIEREA PREPARATULUI

Capsule gelatinoase operculate de formă cilindrică, cu capetele emisferice, cu suprafaţa netedă şi lucidă-opac, numărul capsulei 2.
Culoarea corpului-verde, capacului-albastru sau corpul transparent şi capacul-oranj sau galben.
Conţinutul capsulei-granule de culoare de la albă până la albastră-cenuşie.




FORMA FARMACEUTICĂ

Capsule.




GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Antiulceros. Inhibitor al pompei de protoni. A02B C03.




PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Lansoprazolul este un remediu antiulceros antisecretor. În celulele parietale ale mucoasei gastrice se metabolizează până la metabolitul activ-sulfonamid, care inactivează grupele sulfhidrilice ale H+-K+-ATP-azei (pompa de protoni). Blochează etapa finală a secreţiei acidului clorhidric, reduce aciditatea bazală şi stimulată a sucului gastric, indiferent de natura excitantului. Viteza şi gradul de inhibiţie a acidului clorhidric este în funcţie de doză: după administrarea preparatului în doză de 30 mg pH-ul începe a creşte peste 2-3 ore, secreţia gastrică acidă se reduce cu 97%. Efectul inhibitor creşte pe durata a 4 zile. După întreruperea tratamentului aciditatea se menţine sub 50% de la nivelul de bază timp de 39 ore, nu se dezvoltă sindromul rebound. La pacienţii cu sin-dromul Zollinger-Ellison preparatul acţionează mai îndelungat. Lansoprazolul inhibă sinteza pepsinei (creşte nivelul plasmatic al pepsinogenului).
Preparatul posedă acţiune gastroprotectoare. Inhibă creşterea Helicobacter pylori, contribuie la sinteza IgA specifice faţă de aceste bacterii, creşte activi tatea antihelicobacteriană a altor preparate. Lansoprazolul creşte concentraţia plasmatică a gastrinei cu 50-100%; asigură cicatrizarea rapidă şi diminuarea simptomelor în ulcerul duodenal, este eficient în terapia ulcerului gastric şi duodenal, rezistent la H2-histaminoblocante.
Proprietăţi farmacocinetice

Lansoprazolul rapid şi practic complet se absoarbe din intestinul subţire. Pe fondalul cirozei hepatice absorbţia se încetineşte. Biodisponibilitatea constituie nu mai puţin de 80%, se micşorează cu 50% după mese, efectul antisecretor scade. Concentraţia plasmatică maximă la administrarea a 30 mg se realizează peste 1,5-2,2 ore. Se leagă de proteinele plasmatice în proporţie de 97-99%. Se distribuie bine în ţesuturi, în special în celulele parietale gastrice. Lansoprazolul se elimină sub formă de metaboliţi in activi prin bilă (2/3) şi prin urină. Timpul de înjumătăţire la persoanele sănătoase constituie 1,3-1,7 ore, la vârstnici-1,9-2,9 ore, la persoanele cu afectarea funcţiei hepatice-3,2-7,2 ore şi este redus în caz de afectare a funcţiei renale.




INDICAŢII TERAPEUTICE

- Ulcer peptic gastric şi duodenal;

- ulcer gastric şi duodenal indus de antiinflamatoare nesteroidiene la pacienţii care necesită tratament continuu cu AINS;

- boala de reflux gastroesofagian;

- sin¬dromul Zollinger-Ellison;

- eradicarea infecţiei provocate de Helicobacter pylori (în cadrul terapiei combinate);

- gastrită hiperacidă cronică în acutizare;

- dispepsie non-ulceroasă.




DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Intern. Capsulele se înghit întregi, fără a fi mestecate, cu o cantitate suficientă de apă. Preparatul se recomandă de administra dimineaţa, înainte de mâncare.
Ulcerul gastric benign: 30 mg o dată pe zi timp de 8 săptămâni.
Ulcerul duodenal: 30 mg o dată pe zi timp de 4 săptămâni.
Pentru prevenirea acutizării se recomandă doza de întreţinere de 15 mg o dată pe zi.
Tratamentul ulcerului gastric sau duodenal indus de antiinflamatoarele nesteroidiene: 15 mg sau 30 mg o dată pe zi timp de 4-8 săptămâni.
Majoritatea pacienţilor se vindecă după 4 săptămâni; pentru pacienţii care nu s-au vindecat complet în acest timp, se prelungeşte tratamentul încă 4 săptămâni.
La pacienţii cu risc crescut sau cu ulcer care se supune mai greu tratamentului este necesar de crescut dozele sau durata tratamentului.
Profilaxia ulcerului gastric şi duodenal sau a simptomelor, induse de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene: 15 mg sau 30 mg o dată pe zi.
Boala de reflux gastroesofagian: 30 mg o dată pe zi, timp de 4 săptămâni. Majoritatea pacienţilor se vindecă după prima cură de tratament. Pentru pacienţii care nu s-au vindecat complet în acest timp, se prelungeşte tratamentul încă 4 săptămâni cu aceleaşi doze.
Pentru tratamentul de durată, doza de întreţinere constituie 15 mg sau 30 mg lansoprazol o dată pe zi, în dependenţă de răspunsul clinic.
Gastrita hiperacidă cronică în acutizare: câte 15-30 mg timp de 2-3 săptămâni.
Dispepsia non-ulceroasă: cure intermitente, la necesitate, cu lansoprazol 15 mg sau 30 mg o dată pe zi timp de 2-4 săptămâni, în dependenţă de severitatea şi persistenţa simptomelor. Pacienţii care nu răspund la tratamentul timp de 4 săptămâni sau la care apar recăderi după scurt timp, este necesar să fie investigaţi.
Sindromul Zollinger-Ellison: doza se determină individual. Doza iniţială a preparatului pentru adulţi constituie 30 mg de 2 ori pe zi, la necesitate doza se măreşte. Durata curei de tratament se stabileşte în funcţie de indicaţiile clinice.
Doza zilnică peste 120 mg se divizează în două prize.
Eradicarea Helicobacter pylori (în combinare cu remedii antibacteriene): câte 30 mg de 2 ori pe zi.
Se recomandă următoarele combinaţii care sunt eficace la administrarea timp de 7 zile:

- lansoprazol 30 mg de 2 ori pe zi plus claritromicină 500 mg de 2 ori pe zi plus amoxicilină 1 g de 2 ori pe zi;

- lansoprazol 30 mg de 2 ori pe zi plus claritromicină 250-500 mg de 2 ori pe zi plus metronidazol 400-500 mg de 2 ori pe zi;

- lansoprazol 30 mg de 2 ori pe zi plus amoxicilină 1 g de 2 ori pe zi plus metronidazol 400-500 mg de 2 ori pe zi.




REACŢII ADVERSE

Tratamentul cu lansoprazol este bine tolerat. Ocazional pot să se dezvolte simptomele menţionate mai jos, care, de regulă, dispar după sistarea preparatului.
Din partea sistemului digestiv: diaree, scăderea sau creşterea poftei de mâncare, greaţă sau vomă, dureri abdominale, xerostomie, ocazional-constipaţii; creşterea nivelului plasmatic al bilirubinei, creşterea activi tăţii transaminazelor hepatice.
Din partea sistemului nervos central: cefalee, rar-lipotimie, somnolenţă, depresie, anxietate.
Din partea sistemului respirator: rar-tuse, faringită, rinită.
Din partea sistemului hematopoetic: rar-trombocitopenie, ocazional-anemie.
Reacţii alergice: erupţii cutanate, urticarie, eritem polimorf, foarte rar-edem Quincke.
Altele: sindromul pseudogripal, mialgii, altralgii.




CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitatea la lansoprazol sau alte componente ale preparatului, formaţiuni maligne ale tractului gastrointestinal, sarcina şi perioada de lactaţie.




SUPRADOZAJ

Simptomele supradozajului nu sunt descrise. Administrarea preparatului în doză de 600 mg nu a fost însoţită cu simptomele clinice ale supradozării.
Tratament: monitorizarea bolnavului, terapie simptomatică. Antidot specific nu există. Hemodializa nu este eficientă.




ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

La iniţierea şi după tratament este necesar de efectuat controlul endoscopic pentru excluderea caracterului malign al procesului. Tratamentul cu lansoprazol poate masca simptomele patologiei şi poate duce la o diagnosticare tardivă.
Cu precauţie se indică la pacienţii cu insuficienţă renală şi hepatică, vârstnicii. Tratamentul se iniţiază cu 1/2 din doza indicată, treptat mărind doza până la cea recomandată, dar nu mai mult de 30 mg pe zi.
Administrarea în pediatrie

Nu se recomandă administrarea lansoprazolului copiilor până la 14 ani, deoarece nu au fost efectuate studii clinice privind inofensivitatea şi eficienţa preparatului la această categorie de pacienţi.
Administrarea în perioada de sarcină şi alăptare

Nu se recomandă administrarea în sarcină.
Pe parcursul terapiei cu lansoprazol se va întrerupe alăptarea la sân.
Efectele asupra capacităţii de a conduce autovehicule sau a manevra utilaje.
Pe parcursul terapiei cu lansoprazol se recomandă precauţie la efectuarea activi tăţilor, ce necesită atenţie sporită, de asemenea conducerea autovehiculelor.




INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

Lansoprazolul este metabolizat în ficat şi studiile indică că el este un inductor slab al citocromului P450. Astfel există posibilitatea interacţiunilor cu medicamentele metabolizate hepatic. Precauţie la administrarea concomitentă a lansoprazolului cu contraceptivele perorale şi aşa preparate ca fenitoina, carbamazepina, teofilina sau warfarina. Scade clearance-ul teofilinei cu 10%. Poate reduce eficacitatea clopidogrelului.
Lansoprazolul diminuează absorbţia ampicilinei, digoxinei, ketoconazolului, cianocobalaminei, preparatelor sărurilor de fier.
Nu au fost observate interacţiuni medicamentoase clinic relevante ale lansoprazolului cu AINS sau diazepam.
Antiacidele şi sucralfatul pot să reducă biodisponibilitatea lansoprazolului, astfel ele se vor administra cu interval de 1 oră.




PREZENTARE, AMBALAJ

Capsule 15 mg şi 30 mg.
Câte 10 capsule în blister, câte 1, 2 sau 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.




PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura 15-25
C.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.




TERMEN DE VALABILITATE

3 ani.
A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.




STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.




DENUMIREA ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Grădescu, 4

mun. Chişinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 992
Код товара: 63908
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62786
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 822
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11735
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 63895
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 628
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 61898
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.