Domperidon comp. 10mg N20x3 (Balkan)

Код товара: 37412
Доза: 10
Доза: 10
Количество доз: 60
Количество доз: 60
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл

Domperidon-BP 10 mg comprimate

Domperidonă

1. Ce este Domperidon-BP şi pentru ce se utilizează

Domperidon-BP comprimate conţine domperidonă, o substanţă din clasa antagoniştilor dopaminergici, care acţionează asupra motilităţii intestinale (mişcări ale intestinului).

Domperidon-BP actionează ajutând deplasarea mai rapidă a produselor alimentare prin intermediul tubului digestiv (esofag), stomac şi intestin. Acest lucru se realizează astfel încât alimentele să nu rămână în același loc prea mult timp. De asemenea, ajută la oprirea alimentelor care trec înapoi din stomac până la esofag (parte din tubul digestive). Acest medicament este utilizat în cazul adulților, adolescenţilor și copiilor pentru a trata greața (senzația de rău) și vărsăturile (starea de rău).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Domperidon-BP

Nu utilizaţi Domperidon-BP

- dacă sunteţi alergic la domperidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); Semnele unei reacţii alergice includ: o erupţie cutanată tranzitorie, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau a limbii, probleme de respiraţie.

- dacă aveţi tumoră hipofizară (prolactinom);

- dacă aveți afecțiuni ale ficatului moderate sau severe;

- dacă electrocardiograma (ECG) dumneavoastră indică o problemă cardiacă numită „interval QT corectat prelungit”;

- dacă aveți sau ați avut o problemă din cauza căreia inima dumneavoastră nu poate pompa sângele în tot corpul așa cum ar trebui (afecțiune numită insuficiență cardiacă);

- dacă aveți o problemă din cauza căreia aveți un nivel scăzut de potasiu sau magneziu sau un nivel ridicat de potasiu în sânge;

- dacă luați anumite medicamente (vezi pct. „Domperidon-BP împreună cu alte medicamente”);

- dacă aveți un blocaj în intestine;

- dacă aveţi dureri abdominale severe, scaune negre, lucioase sau sângerări persistente în scaun. Acest lucru poate fi un semn de sângerare la nivelul stomacului sau a intestinelor.

Nu luaţi Domperidon-BP comprimate dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Domperidon-BP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Înainte de a lua acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă:

- aveţi probleme ale ficatului (afectare sau insuficiență hepatică) (vezi punctul „Nu utilizați Domperidon-BP”)

- aveţi probleme ale rinichilor (afectare sau insuficiență renală). În cazul unui tratament de durată, se recomandă să cereți sfatul medicului, deoarece poate fi necesar să luați o doză mai mică sau să luați medicamentul mai rar, iar doctorul ar putea considera necesar să vă examineze în mod regulat. Dacă nu sunteţi sigur dacă cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua DomperidonBP. Faceţi acest lucru şi dacă cele de mai sus au avut loc în trecut. Domperidona poate fi asociată cu un risc crescut de tulburări ale ritmului inimii și de stop cardiac. Riscul poate fi mai ridicat la persoanele mai în vârstă de 60 de ani sau la persoanele care iau doze mai mari de 30 mg pe zi. De asemenea, riscul crește dacă domperidona este luată împreună cu anumite medicamente. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați medicamente pentru tratarea infecțiilor (infecții fungice sau bacteriene) și/sau dacă aveți probleme ale inimii sau HIV/SIDA (vezi punctul „Domperidon-BP împreună cu alte medicamente”). În cazul adulților, adolescenţilor și copiilor, domperidona trebuie utilizată în cea mai mică doză eficace. În perioada tratamentului cu domperidonă, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți tulburări de ritm ale inimii cum ar fi palpitații, dificultăți de respirație sau pierderi de cunoștință. În acest caz, tratamentul cu domperidonă trebuie oprit.

Domperidon-BP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau sar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru se datorează faptului că Domperidon-BP poate afecta modul în care acționează unele medicamente. De asemenea, unele medicamente pot afecta modul în care funcționează Domperidon-BP. Nu luaţi Domperidon-BP dacă luaţi medicamente pentru a trata:

- infecții fungice, cum ar fi antifungice azolice, în special ketoconazol, fluconazol sau voriconazol.

- infecții bacteriene, în special eritromicină, claritromicină, telitromicină, moxifloxacină, pentamidină (acestea sunt antibiotice)

- probleme cu inima sau tensiune arterială ridicată (de exemplu, amiodaronă, dronedaronă, chinidină, disopiramidă, dofetilidă, sotalol, diltiazem, verapamil)

- psihoze (de exemplu, haloperidol, pimozid, sertindol)

- depresie (de exemplu, citalopram sau escitalopram)

- tulburări gastro-intestinale (de exemplu, cisapridă, dolasetron, prucalopridă)

- alergii (de exemplu, mechitazină, mizolastină)

- malarie (în special halofantrină)

- HIV/SIDA (inhibitori de proteaze)

- cancer (de exemplu, toremifen, vandetanib, vincamină)

Spuneți doctorului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați medicamente pentru a trata infecții, probleme ale inimii sau HIV/SIDA. Este important să întrebați medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă Domperidon-BP nu prezintă riscuri pentru dumneavoastră când luați alte medicamente, inclusiv medicamente obținute fără rețetă.

Domperidon-BP împreună cu alimente şi băuturi

Se recomandă administrarea acestui medicament cu 15-30 minute înainte de masă. Dacă medicamentul se administrează după masă, efectul lui poate fi întârziat.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Alăptarea

În laptele matern au fost detectate cantități mici de domperidonă. Domperidona poate provoca reacţii adverse nedorite, afectând inima sugarilor alăptați. Domperidona trebuie utilizată în perioada alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră acest lucru strict necesar. Cereți sfatul medicului înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Puteţi să vă simţiţi somnolent, confuz sau să aveţi un control mai mic asupra mişcărilor în timp ce luaţi Domperidon-BP. Dacă se întâmplă aceste lucruri nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Domperidon-BP conţine lactoză monohidrat

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Domperidon-BP

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Urmați cu atenție aceste instrucțiuni, cu excepția cazului în care medicul v-a dat alte indicații.

Durata tratamentului:

Simptomele dispar de obicei după 3-4 zile de utilizare a medicamentului. Nu luați Domperidon-BP mai mult de 7 zile fără a consulta medicul dumneavoastră.

Adulţi şi adolescenţi ȋn vârstă de 12 ani sau mai mult, cu o greutate de 35 kg sau mai mult

Doza uzuală este de un comprimat luat de cel mult trei ori pe zi, dacă este posibil înainte de mese. Nu luați mai mult de trei comprimate pe zi.

Copii și adolescenți, de la naștere până la o greutate de maximum 35 kg

Comprimatele nu sunt indicate copiilor cu greutatea sub 35 kg.

Mod de utilizare

Se administrează pe cale orală cu o cantitate suficientă de lichid. Se recomandă administrarea medicamentului cu 15-30 minute înainte de masă, şi la nevoie ȋnainte de culcare.

Dacă utilizaţi mai mult Domperidon-BP decât trebuie

Dacă ați utilizat sau ați luat prea mult Domperidon-BP, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau centrului de toxicologie, în special dacă doza prea mare a fost luată de un copil. În cazul unui supradozaj, trebuie implementat tratamentul simptomatic. Trebuie efectuată o monitorizare ECG, din cauza posibilității apariției unei probleme a inimii numită interval QT prelungit.

Dacă uitaţi să utilizaţi Domperidon-BP

Luaţi medicamentul imediat când vă amintiţi. Dacă este aproape timpul să luați următoarea doză, așteptați până atunci, iar apoi continuați în mod obișnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Domperidon-BP

Nu întrerupeţi tratamentul fără recomandarea medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazul în care apar următoarele reacţii adverse, trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital:

- reacţii alergice de exemplu edem al mâinilor, picioarelor, feţei, buzelor, limbii sau gâtului erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, urticarie, scurtare a respiraţiei, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la înghiţire

- mișcări necontrolate. Acestea includ mișcări neregulate ale ochilor, mișcări neobișnuite ale limbii și postură anormală cum ar fi torticolis, tremurături și rigiditate musculară. Acest lucru este mult mai probabil să se întâmple la copii. Aceste simptome trebuie să se oprească odată ce încetați să luați Domperidon-BP.

- aveţi ritm al inimii foarte rapid sau neobișnuit. Acesta poate fi un semn de afectare a inimii ameninţătoare pentru viaţă. Alte reacţii adverse raportate includ:

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- concentraţii crescute de prolactină (hormon responsabil de secreţia lactată) în sânge

- galactoree (secreţie lactată neobişnuită la bărbaţi şi la femei)

- ginecomastie (mărirea anormală a sânilor la bărbaţi)

- tulburări ale menstruaţiei sau lipsa menstruaţiei

- tulburări gastro-intestinale

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

- tulburări ale sistemului nervos: mişcări musculare anormale sau tremor - convulsii, somnolenţă, dureri de cap

- agitaţie, nervozitate

- crampe intestinale trecătoare

- diaree

- anomalii ale testelor hepatice.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile)

- imposibilitatea de a urina (retenţie urinară)

- oboseală

Tulburări ale sistemului cardiovascular: au fost raportate tulburări ale ritmului inimii (bătăi ale inimii rapide sau neregulate); dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să opriți tratamentul imediat. Domperidona poate fi asociată cu un risc crescut de tulburări ale ritmului inimii și de stop cardiac. Riscul poate fi mai ridicat la persoanele de peste 60 de ani sau la persoanele care iau doze mai mari de 30 mg pe zi. În cazul adulților, adolescenţilor și copiilor, domperidona trebuie utilizată în cea mai mică doză eficace. Reacţiile adverse, cum ar fi somnolenţă, nervozitate, agitaţie sau iritabilitate sau convulsii sunt mult mai probabile la copii.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresăți-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin sistemul national de raportare, disponibil pe web-site-ul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la următoarea adresă web: www. amed. md. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

5. Cum se păstrează Domperidon-BP

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Domperidon-BP 10 mg comprimate

Substanţa activă este domperidona. Un comprimat conţine domperidonă 10 mg. Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, crospovidonă (Kollidon CL), copovidonă (Kollidon VA 64), Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Cum arată Domperidon-BP şi conţinutul ambalajului

Domperidon-BP se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare şi imprimarea „BP” pe una din feţe, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Domperidon-BP comprimate este ambalat în cutii cu 3 blistere din folie de contur cu fag din peliculă de polivinilclorid şi folie de aluminiu, a câte 20 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Grădescu, 4 mun. Chişinău,

Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 696
Код товара: 45851
Цена товара в пунктах: 598
Код товара: 50896
Цена товара в пунктах: 859
Код товара: 50259
Цена товара в пунктах: 390
Код товара: 60117
Цена товара в пунктах: 377
Код товара: 62774
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 11972
Топ сезона
Код товара: 12771
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 450
Код товара: 63923
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 890
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 46434
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 55265
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62160
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 43015
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61113
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 61116
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.