Rint Chamomile spray naz., sol. 0,5 mg/ml 10 ml N1

Код товара: 55214
Доза: 0.5
Количество доз: 1
Производитель: Farmak SAP
Страна: Украина
Форма: спрей назал., р-р
Наличие: достаточно
45 39 леев
(-9%)
41 13 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


Rint Chamomile 0,5 mg/ml, spray nazal, soluţie

Oxymetazolinum

1. Ce este Rint Chamomile şi pentru ce se utilizează

Rint Chamomile, spray nazal, soluţie conţine în calitate de substanţă activă clorhidratul de oximetazolină, care este un decongestionant local. La aplicarea pe mucoasa nazală înlătură edemul şi hiperemia ei, reduce cantitatea de eliminări şi îmbunătăţeşte scurgerea lor din sinusuri. Datorită acestui fapt se reduce senzaţia de nas înfundat.
Rint Chamomile este utilizat în:

- afecţiuni respiratorii acute, însoţite de congestie nazală (nas înfundat);

- inflamaţia mucoasei nazale de cauză alegică (rinită alergică);

- inflamaţia mucoasei nazale prin tulburarea controlului fluxului sanguin de la acest nivel (rinită vasomotorie);

- pentru restabilirea permeabilităţii şi respiraţiei nazale în inflamaţia sinusurilor paranazale sau inflamaţia trompei lui Eustache;

- pentru înlăturarea edemului înaintea manipulărilor diagnostice în căile nazale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Rint Chamomile

Nu utilizaţi Rint Chamomile:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la oximetazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6);

- dacă aveţi modificări atrofice ale mucoasei nazale (rinită atrofică);

- dacă luaţi inhibitori de monoaminooxidază (utilizaţi în tratamentul bolii Parkinson şi al depresiei) şi timp de 2 săptămâni după întreruperea tratamentului cu inhibitori MAO, de asemenea şi alte medicamente, care contribuie la creşterea tensiunii arteriale;

- dacă aveţi tensiune intraoculară crescută;

- dacă aveţi probleme serioase cu inima (de exemplu, boala cardiacă coronariană, hipertensiune arterială);

- dacă aveţi o tumoare a glandei suprarenale (feocromocitom);

- dacă suferiţi de tulburări metabolice (nivel cresut al hormonilor glandei tiroide, diabet zaharat);

- dacă aveţi prostata mărită în dimensiuni;

- dacă vi s-a înlăturat hipofiza sau aţi suportat alte intervenţii chirurgicale la nivelul sistemului nervos.
Atenţionări şi precauţii

nainte să utilizaţi Rint Chamomile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Evitaţi utilizarea pe termen lung şi supradozajul medicamentului. Utilizarea îndelungată poate duce la scăderea eficacităţii medicamentului. Abuzul cu acest medicament poate produce modificări la nivelul epiteîiului mucoasei nazale şi senzaţia marcată de nas înfundat (rinită medicamentoasă). Dozele mai mari decât cele recomandate se pot utiliza numai sub supraveghere medicală.
Copii

Rint Chamomile se indică la copii cu vârsta peste 6 ani.
Rint Chamomile împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală. Rint Chamomile nu trebuie utilizat împreună cu inhibitori de monoaminooxidază (utilizaţi în tratamentul bolii Parkinson şi al depresiei) şi alte medicamente, care contribuie la creşterea tensiunii arteriale din cauza riscului de hipertensiune arterială. Dacă luaţi alte medicamente, care constrictă vasele sanguine, creşte riscul dezvoltării reacţiilor adverse.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-va medicului sau farmacistului pentm recomandări înainte de a lua acest medicament. în sarcină şi perioada de alăptare Rint Chamomile se va utiliza numai la recomandarea medicului. Nu depăşiţi doza recomandată.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La utilizarea prelungită a medicamentului în doze, cere le depăşesc pe cele recomandate, nu poate fi exclusă acţiunea generală asupra sistemului cardiovascular. în aceste cazuri capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată.
Rint Chamomile conţine clorură de benzaiconiu

Prezenţa în componenţa medicamentului a clorurii de benzaiconiu 10 pg per doză poate fi cauza dezvoltării bronhospasmului. De asemenea poate provoca iritarea mucoasei nazale.
3. Cum să utilizaţi Rint Chamomile

Utilizati întotdeauna acest medicăment exact aşă cum este descris in acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur. Rint Chamomile se utilizează doar în nas (de asemenea şi în caz de inflamaţie a urechii medii). Din puncte de vedere igienic flaconul dat poate fi utilizat doar de un singur pacient. Medicamentul se indică adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 6 ani - câte 1 pulverizare în fiecare nară de 2-3 ori pe zi. Dozele mai mari, decât cele recomandate, pot fi utilizate doar sub supravegherea medicului. Nu utilizaţi Rint Chamomile mai mult decât 5-7 zile. Medicamentul poate fi utilizat repetat doar peste câteva zile.
Agitaţi energic flaconul înainte de fiecare administrare, luând în consideraţie proprietăţile medicamentului de a deveni vâscos la păstrare şi a se lichefia la agitare).
&Înainte de prima administrare, amorsaţi flaconul prin apăsarea pompei de câteva ori până când prima pulverizare completă este eliberată.
Introduceţi vârful flaconului în nară şi apăsaţi ferm pe pompa dozatoare, în timp ce inspiraţi profund.
Nu este necesar să retropulsaţi capul.
Repetaţi procedura, introducând vârful flaconului în cealaltă nară.
După utilizare ştergeţi bine vârful şi închideţi flaconul cu căpăcelul de protecţie.
Dacă utilizaţi mai mult Rint Chamomile decât trebuie

Dacă utilizaţi mai mult Rint Chamomile decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital; luaţi cu dumneavoastră flaconul. După supradozare marcată sau ingerare accidentală pot să se dezvolte următoarele simptome: dilatarea pupilei, greaţă, vomă, culoare vineţie a pielii , febră, spasme, ritm cardiac accelerat, bătăi puternice ale inimii, tulburări ale ritmului cardiac, stop cardiac, transpiraţie excesivă, agitaţie, convulsii, tensiune arterială crescută, edem pulmonar, tulburări respiratorii, paliditate, tulburări psihice.
Dacă uitaţi să utilizaţi Rint Chamomile

Continuaţi cu următoarea doză conform schemei de tratament. Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate.
Dacă încetaţi să utilizaţi Rint Chamomile

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, medicul responsabil de tratamentul copilului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă apar aşa reacţii adverse ca umflarea feţei, buzelor, limbii, gâtului, care creează dificultăţi de respiraţie sau înghiţire, trebuie să întrerupeţi utilizarea medicamentului şi să vă adresaţi imediat la medic.
Alte reacţii adverse, care pot apărea la utilizarea de. Rint Chamomile

Frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- disconfort nazal;

- senzaţia de arsură şi uscăciunea mucoasei nazale;

-strănut

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- reacţii alergice, inclusiv erupţii cutanate, mâncărime;

- bătăi puternice ale inimii, ritm cardiac accelerat;

- tensiune arterială crescută.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

- halucinaţii (perceperea unui obiect sau a unui fenomen fără ca acesta să existe în realitate) în special la copii;

- dureri de cap, somnolenţă, oboseală, convulsii;

- după ce trece efectul oximetazolinei, poate persista senzaţia marcată de nas înfundat.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile):

- sângerări nazale;

- oprire temporară a respiraţiei (apnee) la nou-născuţi şi copii de vârstă fragedă (în special în caz de supradozare).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Rint Chamomile

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Rint Chamomile după data de expirare înscrisă pe flacon şi cutie după "Exp". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Rint Chamomile

Substanţa activă este clorhidratul de oximetazolină.

1 ml soluţie conţine clorhidrat de oximetazolină în recalcul la 100% substanţă uscată - 0,5 mg;

Celelalte componente sunt: ulei de muşeţel, eucaliptol, clorură de benzalconiu, edetat disodic (Trilon B), alcool benzilic, glicerol polietilenglicol 400 (macrogol 400), povidonă, carboximetilceluloză sodică - celuloză microcristalină, dihidrogenofosfat sodic dihidrat, hidrogenofosfat disodic dodecahidrat, apă pentru injecţii.
Cum arată Rint Chamomile şi conţinutul ambalajului

Rint Chamomile se prezintă ca un lichid opac, albui, sub formă de gel sau soluţie cu miros specific şi proprietăţi tixotrope (devine vâscos la păstrare şi se lichefiază la agitare). Este disponibil în cutii care conţine un flacon din sticlă cu pompă dozatoare şi dispersor nazal a câte 10 ml spray nazal, soluţie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

"Farmak" SAP,

str. Frunze 63, or. Kiev, 04080, Ucraina

Fabricantul

"Farmak" SAP,

str. Frunze 74, or. Kiev, 04080, Ucraina



Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 13992
Цена товара в пунктах: 897
Код товара: 54099
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 47308
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 577
Код товара: 47691
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 52542
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 61130
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.