Alergospray spray naz. 0,14 mg/doza 10ml (60 doze) N1

Код товара: 46529
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Flumed-Farm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: кап. д/носа

ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză

spray nazal, soluţie
DENUMIREA COMERCIALĂ

ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză
DCI-ul substanţei active

Azelastinum
COMPOZIŢIA

1 doză conţine:
substanţa activă: clorhidrat de azelastină-0,14 mg;
excipienţi: hipromeloză, edetat disodic, acid citric anhidru, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, clorură de sodiu, soluţie clorură de benzalconiu, apă purificată.
FORMA FARMACEUTICĂ

Spray nazal, soluţie.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Lichid transparent, incolor.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Decongestionante nazale de uz topic, preparate antialergice exclusiv corticosteroizi; R01AC03.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Azelastina este un antagonist al receptorilor H1. În doze relevante pentru terapia umană, azelastina inhibă, de asemenea, bronhoconstricţia indusă de leucotriene şi PAF. Aceasta se datorează proprietăţilor evidenţiate în studiile pe animale de a suprima inflamaţia cauzată de hiper activi tate la nivelul tractului respirator. Semnificaţia acestor observaţii din studiile pe animale nu este clară pentru aplicaţia terapeutică la om.
Proprietăţi farmacocinetice

La om şi la animale clorhidratul de azelastină este absorbit rapid şi aproape complet (la om în proporţie de 95%) după administrarea orală şi distribuit în principal la nivelul organelor periferice, la nivelul plămânilor, pielii , muşchilor, ficatului şi rinichilor, dar numai în mică proporţie la nivelul creierului. Biodisponibilitatea absolută după administrarea orală este de 82%. S-a dovedit că azelastina are o cinetică liniară cu doză. Clorhidratul de azelastină şi metaboliţii acestuia sunt excretaţi aproximativ 75% prin materiile fecale şi 25% prin urină. Cele mai importante căi de metabolizare sunt hidroxilarea inelului, Ndemetilarea şi deschiderea oxidativă a inelului azepinic. La pacienţii cu rinită alergică concentraţiile plasmatice la 2 ore de la administrarea unei doze de 0,56 mg clorhidrat de azelastină au fost de 0,65 ng/ml şi aceste doze nu au condus la reacţii adverse relevante clinic. Timpul de înjumătăţire plasmatic este relative
mare (T½ = 20 ore). Datorită cineticii liniare în funcţie de doză se pot înregistra creşteri ale concentraţiei plasmatice la creşterea dozelor zilnice.
INDICAŢII TERAPEUTICE

- Tratamentul simptomatic al rinitelor alergice sezoniere (febra fânului), rinitelor alergice nesezoniere (perene) şi al rinoconjunctivitelor alergice.
- Tratamentul simptomatic al rinitelor vazomotorii (nonalergice perene).
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Preparatul se administrează intranazal.
O doză de ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză constituie 0,14 mg clorhidrat de azelastină. Atunci când se administrează ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză capul trebuie ţinut în poziţie verticală. Se îndepărtează capacul protector. Se pompează de câteva ori înainte de a utiliza prima dată spray-ul nazal. Se administrează o doză în fiecare nară ţinând capul drept. După administrare se pune capacul la loc.
Rinite şi rinoconjunctivite alergice

Doza se ajustează individual, însă doza iniţială recomandată este: Adulţi şi copii peste 6 ani: câte o doză (0,14 mg) în fiecare nară 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara). Dacă este necesar: Adulţi şi copii peste 12 ani: câte două doze (0,28 mg) în fiecare nară 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara). ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză poate fi administrat până la ameliorarea simptomelor, dar nu mai mult de 6 luni consecutive.
Rinite vazomotorii.

Adulţi şi copii peste 12 ani: câte două doze (0,28 mg) în fiecare nară 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara). ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză poate fi administrat până la ameliorarea simptomelor, dar nu mai mult de 8 săptămâni consecutive.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse sunt indicate conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme, organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (> 1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (nu pot fi estimate din datele disponibile). Administrarea necorespunzătoare (cu capul înclinat spre spate) poate produce gust amar, ceea ce poate determina ocazional greaţă.
Tulburări ale sistemului nervos: foarte rare-slabiciune, vertij.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: mai puţin frecvente-sângerări nazale.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: foarte rare - reacţii alergice, prurit, erupţie cutanată, urticarie.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: rare-iritaţii ale mucoasei nazale inflamate de ex. , înţepături, prurit, strănut.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la clorhidratul de azelastină sau la oricare dintre excipienţii produsului. În cazul rinitelor şi rinoconjunctivitelor alergice-copiii cu vârsta pîna la 6 ani. În cazul rinitelor vazomotorii-copiii cu vârsta pîna la 12 ani.
SUPRADOZAJ

Simptome: nu există experienţă privind administrarea dozelor toxice de clorhidrat de azelastină la om. În cazul supradozajului sau intoxicaţiei, pe baza experienţei la animale, pot să apară tulburări ale sistemului nervos central.
Tratament: tratamentul acestor tulburări trebuie să fie simptomatic. Nu se cunoaşte antidotul.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Acest medicament conţine clorură de benzalconiu. Este iritant. Poate provoca reacţii adverse cutanate.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Deşi dozele mari administrate la animalele de laborator nu au evidenţiat efecte teratogene, nu se recomandă administrarea ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză în primul trimestru de sarcină. Deoarece nu există date suficiente privind siguranţa administrării acestui produs în timpul alăptării, ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză nu trebuie utilizat de către mamele care alăptează.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

În cazuri izolate după administrarea ALERGOSPRAY 0,14 mg/doză pot să apară oboseală, epuizare, ameţeli sau slăbiciune, simptome care pot fi provocate, de asemenea, de afecţiunea dată. În aceste cazuri capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată. Etanolul poate potenţa acest efect.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Până în prezent nu au fost observate interacţiuni cu alte medicamente sau cu alimente. Trebuie evitat consumul de etanol în timpul utilizării medicamentelor.
PREZENTARE, AMBALAJ

Spray nazal, soluţie 0,14 mg/doză cîte 10 ml/60 doze în flacoane din sticlă. Câte 1 flacon cu dispozitiv de dozare, aplicator nazal, capac de protecţie şi instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani.
A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

SC „Flumed-Farm” SRL
Republica Moldova,
mun. Chişinău, str. Cetatea Albă 176
tel. :(+37322) 52 14 52
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SC „Flumed-Farm” SRL
Republica Moldova,mun. Chişinău,
str. Cetatea Albă 176
tel. : (+37322) 52 14 52


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 664
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 46030
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63761
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.