Vial Light® pic. oft.sol.0,5 mg/ml 10 ml N1

Код товара: 46914
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Farmak SAP
Страна: Украина
Форма: кап. глаз.
Vial® Light
picături oftalmice, soluţie
 
DENUMIREA COMERCIALĂ
Vial® Light
 
DCI-ul substanţei active
Tetryzolinum
 
COMPOZIŢIA 
1 ml soluţie conţine:
substanţă activă: clorhidrat de tetrizolină, în recalcul la substanţa 100% - 0,5 mg; excipienţi: clorură de benzalconiu, acid boric, tetraborat de sodiu, clorură de sodiu, edeteat disodic, apă pentru injecţii.
 
FORMA FARMACEUTICĂ
Picături oftalmice, soluţie.
 
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Soluţie transparentă, incoloră.
 
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС
Decongestionante şi antialergice de uz oftalmologic, simpatomimetice, S01GA02
 
PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE
Proprietăţi farmacodinamice
La administrarea externă tetrizolina stimulează receptorii alfa-adrenergici ai sistemului nervos simpatic, ce produce constricţia vaselor sanguine şi reducerea edemului tisular; reduce senzaţia de arsură, iritaţia, pruritul, durerea şi lăcrimarea. 
Proprietăţi farmacocinetice
Acţiunea vasoconstrictoare a tetrahidrozolinei se instalează după câteva minute de la instilarea în sacul conjunctival şi durează până la 4 ore. Tetrizolina practic nu se absoarbe în circuitul sistemic după administrarea locală în doze terapeutice.
 
INDICAŢII TERAPEUTICE
Tratament simptomatic al edemului şi hiperemiei secundare cauzate de acţiunea iritantă moderată asupra conjunctivei a fumului, prafului, apei clorurate, reacţiei alergice, conjunctivitei nespecifice sau catarale.
 
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Până la îninţierea tratamentului capacul nu trebuie înşurubat ermetic.
Înainte de prima administrare a medicamentul, înşurubaţi capacul maximal. Astfel, acul care se află pe partea internă a capacului perforează flaconul. Imediat înainte de administrare flaconul trebuie încălzit în palme până la temperatura corpului.
Se scoate capacul şi soluţia se instilează în ochi (sacul conjunctival), apăsând uşor pe pereţii flaconului. 
Pentru a evita scurgerea medicamentului în timpul păstrării, înşurubaţi flaconul ermetic, astfel ca acul de pe suprafaţa internă a capacului să astupe gaura din flacon. Flaconul se păstrează conform recomandărilor descrise la capitolul „Păstrare” (în poziţie verticală). Vial Light este indicat numai pentru administrare locală. Adulţi şi copii cu vârsta mai mare de 6 ani: se instilează câte 1-2 picături în sacul conjunctival al ochiului (ochilor) afectat de 2 sau 3 ori pe zi. Copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani medicamentul se administrează numai sub supravegherea medicului. Nu se recomandă administrarea continuă a preparatului mai mult de 72 ore consecutiv. 
 
REACŢII ADVERSE
Acţiunea sistemică, de obicei, nu se observă.
Convenţia MedDRA privind frecvenţa
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Tulburări cardiace: cu frecvenţă necunoscută - tahicardie.
Tulburări vasculare: cu frecvenţă necunoscută - hipertensiune arterială, vasoconstricţie.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: cu frecvenţă necunoscută - senzaţie de arsură, înţepături, iritarea conjunctivei, hiperemie reactivă, midriază.
Este posibilă incompatibilitate individuală.
 
CONTRAINDICAŢII
Hipersensibilitate la tetrizolină şi alte componente ale preparatului. Glaucom cu unghi închis, distrofie endotelial-epitelială a corneei. Copii cu vârsta sub 2 ani.
 
SUPRADOZAJ
La administrarea preparatului conform instrucţiunii pentru administrare supradozajul este improbabil.
Simptome: în caz de ingestie accidentală sau administrare frecventă – bradicardie, somnolenţă, hipotensiune arterială, letargie, micşorarea temperaturii corpului. De asemenea, la ingerarea picăturilor oftalmice sunt posibile apnee, inhibiţia sistemului nervos central şi comă.
Tratament: Tratament simptomatic şi de susţinere. În caz de intoxicaţie per os se recomandă lavaj gastric, administrarea cărbunelui activat. Antidot specific nu se cunoaşte.
 
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE
Vial Light este indicat numai pentru tratamentul iritaţiilor oculare minore. Înaintea administrării la copii cu vârsta de 2-6 ani se recomandă consultarea medicului. Dacă timp de 48 ore simptomele iritaţiei se menţin, se va suspenda tratamentul. Dacă iritaţia şi hiperemia sunt asociate unor probleme oculare serioase (ex. infecţiile, prezenţa unui corp străin în ochi sau trauma chimică a corneei), de asemenea se recomandă consultarea medicului. La apariţia durerilor oculare severe, cefaleei, pierderea rapidă a vederii, apariţia neaşteptată a petelor flotante în faţa ochilor, hiperemiei oculare, durerilor oculare cauzate de expunerea la lumină sau a diplopiei se va consulta imediat medicul. Se va evita administrarea îndelungată a preparatului şi supradozajul, în special la copii.
Administrarea frecventă a preparatului poate produce hiperemia conjunctivei. Pacienţilor cu maladii cardiovasculare severe (cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială), feocromocitom, pacienţii cu dereglarea metabolismului (hipertireoză, diabet zaharat), pacienţilor care administrează concomitent inhibitori MAO sau alte medicamente, care pot majora tensiunea arterială, preparatul se administrează când beneficiul aşteptat depăşeşte riscul potenţial. În cazul tratamentului concomitent cu alte preparate oftalmice, se recomandă administrarea Vial Light la intervale de minim 15 minute. Acest medicament conţine clorură de benzalconiu care poate provoca iritaţie oculară. Evitaţi contactul cu lentilele de contact moi. Îndepărtaţi lentilele de contact înainte de administrare şi aşteptaţi cel puţin 15 minute înainte de a le pune la loc. Se cunoaşte faptul că poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.
Copii
Este contraindicat la copii cu vârsta mai mică de 2 ani.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare
Administrarea preparatului în timpul sarcinii şi în perioada lactaţie este posibilă numai dacă beneficul scontat pentru mamă, apreciat de către medic, depăşeşte riscul potenţial pentru făt.
Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a manevra utilaje 
În cazuri rare după administrarea preparatul se înregistrează midriază sau vedere înceţoşată, care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a manevra utilaje.
 
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI 
Vial Light picături oftalmice, soluţie nu trebuie amestecate cu alte picături oftalmice. Tetrizolina este incompatibilă cu inhibitorii monoaminooxidazei.
 
PREZENTARE, AMBALAJ
Picături oftalmice, soluţie 0,5 mg/ml, câte 10 ml în flacon picurător. Câte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
 
PĂSTRARE
A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25 ºC.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
 
TERMEN DE VALABILITATE
2 ani. 
După prima deschidere a flaconului preparatul este valabil timp de 28 zile. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
 
STATUTUL LEGAL
Fără prescripţie medicală.
 
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE 
„Farmak” SAP, Ucraina.
 
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI 
„Farmak” SAP, Ucraina, 
04080, or. Kiev, str. Frunze, 63.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Цена товара в пунктах: 1192
Код товара: 39825
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 63510
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.