Warfarex® comp. 5 mg N100

Код товара: 52736
Доза: 5
Количество доз: 100
Количество доз: 100
Производитель: Grindeks SA
Страна: Letonia
Форма: табл.

Warfarex 3 mg comprimate

Warfarex 5 mg comprimate

Warfarinum

1. Ce este Warfarex şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă conţinută în medicamentul Warfarex este varfarinatul de sodiu (în continuare - warfarină). Aceasta aparţine unui grup de medicamente care sunt numite "anticoagulante orale". Warfarina este utilizată pentru a preveni apariţia tromboembolismului (cheagurilor de sînge) şi tratamentul complicaţiilor. Warfarex reduce tendinţa de formare a cheagurilor de sînge.

Ce boli pot fi tratate cu anticoagulantele orale

Medicul dumneavoastră vă va explica, pentru profilaxia şi tratamentul căror boli sunt prescrise aceste medicamente. Cel mai frecvent, aceste medicamente sunt utilizate pentru :

- profilaxia şi tratamentul trombozei venelor profunde ale membrelor inferioare (formarea cheagurilor de sînge în venele picioarelor) şi emboliei pulmonare (formarea cheagurilor de sînge la nivelul arterelor din plămîni);

- prevenirea formării repetate a chegurilor de sînge şi migraţia acestora prin arterele din creier, coronariene sau alte artere după un atac de cord (infarct miocardic);

- prevenirea formării chegurilor de sînge la pacienţii cu fibrilaţie atrială, afectare a valvelor cardiace sau cu proteze ale valvelor cardiace.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte luaţi Warfarex

Nu trebuie să luaţi Warfarex în următoarele cazuri:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la warfarină sau la oricare dintre excipienţii medicamentului (enumeraţi la pct. 6);

- dacă aveţi tendinţă de sîngerare (boala Willebrand, hemofilie, numar redus de trombocite (trombocitopenie) sau modificări ale funcţiei trombocitelor;

- dacă aveţi insuficienţă hepatică severă sau ciroză hepatică;

- dacă aveţi hipertensiunea arterială netratată sau necontrolată (tensiune arterială ridicată);

- dacă aţi avut recent o sîngerare la nivelul creierului; situaţii care pot provoca sîngerări la nivelul creierului, de exemplu, dilatare patologică a arterelor cerebrale;

- dacă aveţi tendinţă de a leşina (căzături);

- dacă aţi suferit recent o operaţie pe creier sau la ochi sau dacă asemenea operaţii sunt planificate în viitorul apropiat;

- dacă aveţi afecţiuni care provoacă sîngerări ale tractului gastro-intestinal sau ale tractului urinar, de exemplu, complicaţii anterioare de sîngerare ale tractului gastro-intestinal (perforaţie în rezultatul ulcerului, sînge sau scaun negru, vărsături cu sînge), diverticuloză (o boală care se caracterizează prin exvaginări multiple ale peretelui intestinului gros) sau tumori maligne;

- dacă aveţi o inflamaţe a tunicii interne a inimii (endocardită infecţioasă) sau efuziune în cavitatea inimii (pericard);

- dacă suferiţi de demenţă, psihoze sau alcoolism;

- în primul trimestru şi ultimele patru săptămîni de sarcină (vezi punctul Sarcina, alăptarea şi fertilitatea).

Dacă aveţi oricare dintre aceste boli sau condiţii informaţi medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Warfarex, informaţi medicul dumneavoastră:

- dacă aveţi o funcţie sporită sau redusă a glandei tiroide;

- dacă aveţi insuficienţă cardiacă cu acutizări bruşte (creşterea edemelor şi insuficienţă respiratorie);

- dacă aveţi alte tipuri de afecţiuni hepatice, cu excepţia celor menţonate sau hepatită;

- dacă aveţi insuficienţă renală;

- dacă aveţi febră;

- dacă sunteţi o persoană în vîrstă;

- dacă în viitorul apropiat aveţi planificată o intervenţie chirurgicală;

- dacă sunteţi fumător;

- dacă sunteţi însărcinată sau intenţionaţi rămîneţi însărcinată.

Înainte de a utiliza medicamentul, medicul va evalua raportul risc/beneficiu.

Pentru obţinerea unui efect antitrombotic rapid înainte de începerea tratamentului cu warfarină medicul vă poate prescrie heparină. Administrarea heparinei poate fi indicată suplimentar la tratamentul cu warfarina cu 5-7 zile înainte, pentru a obţine rezultatul dorit şi cel puţin două zile după.

Este cunoscut faptul că răspunsul la tratamentul cu warfarină şi mărimea dozelor sunt dependente de modificările genetice şi pot varia foarte mult între subiecţi şşşi grupuri etnice. Medicul poate ajusta doza în funcţie de genotipul pacientului.

În cazuri foarte rare, se poate forma rezistenţă la tratamentul cu warfarină. Pentru obţinerea efectului terapeutic, medicul dumneavoastră vă poate prescrie doze mai mari de warfarină, după evaluarea rezultatelor testelor de laborator.

Dacă în timpul tratamentului cu warfarină apare sîngerarea, acesta poate avea cauze locale. Sîngerările din tractul gastro-intestinal pot fi din cauza unei tumori sau a ulcerului, iar sîngerările la nivelul tractului urogenital pot fi din cauza unei tumori sau a unei infecţii.

În timpul tratamentului trebuie evitate schimbările bruşte ale dietei, deoarece cantitatea de vitamina K din alimente poate influienţa tratamentul cu warfarină (vezi punctul Warfarex împreună cu alimente). Circumstanţele care pot influienţa tratamentul sunt tranziţia la o dietă vegetariană, dietele extreme, depresia, greaţa, diareea, malabsorbţia grăsimilor sau alte tulburări de absorbţie.

Warfarex împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. În cazul în care warfarina este utilizată concomitent cu alte medicamente, medicamente din plante, suplimente alimentare şi vitamine, există un risc ridicat de interacţiune. Prin urmare, iniţierea sau oprirea administrării altor medicamente în timpul tratamentului cu warfarină, necesită monitorizarea atentă a răspunsului terapeutic la warfarină.

Medicamente

Foarte multe medicamente afectează acţiunea warfarinei prin intensificarea sau slăbirea efectului acesteia. Nu trebuie să începeţi administrarea unor medicamente sau să întrerupeţi administrarea celor anterioare, fără a consulta medicului dumneavoastră. Orice modificări a medicamentelor administrate concomitent pot afecta echilibrul de coagulare a sîngelui şi poate necesita determinarea mai frecventă a INR (investigaţie de laborator).

În cazurile în care este necesară administrarea analgezicelor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Cele mai multe analgezice disponibile fără prescripţie medicală nu trebuie utilizate concomitent cu warfarină. Cu toate acestea, pentru ameliorarea durerii pe termen scurt sau prevenirea febrei pot fi utilizate medicamentele care conţin ca substanţă activă doar paracetamolul.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă v-aţi vaccinat contra gripei.

Medicamente pe bază de plante şi produse naturale

Dacă aţi folosit oricare dintre preparatele pe bază de plante menţionate mai jos, înainte de oprirea utilizării acestora, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Acţiunea warfarinei poate fi potenţată de ginkgo (Ginkgo biloba), usturoi (Allium sativum), preparate care conţin angelică (Angelica sinensis), papaya (Carica papaya) şi salvie (Salvia miltiorrhiza). Sunătoarea (Hypericum perforatum) şi ginseng (Panax spp. ) pot reduce efectul warfarinei. Prin urmare, utilizarea acestor medicamente pe bază de plante în timpul tratamentului cu Warfarex nu poate fi iniţiată sau oprită fără a consulta medicul dumneavoastră.

Warfarex împreună cu alimente

Utilizarea zilnică a vitaminei K poate afecta tratamentul cu Warfarex. Prin urmare, cantitatea de produse care conţin vitamina K consumate în timpul tratamentului cu acest medicament, pe cît posibil, trebuie să fie aceeaşi. Trebuie evitate variaţiile accentuate ale dietei. Cele mai bogate surse de vitamina K sunt mazărea verde, frunzele şi verzăturile. Unele dintre acestea sunt enumerate mai jos. Nu este nevoie de a evita aceste alimente, dar cantitatea zilnică consumată trebuie să fie pe cît posibil aceeaşi: frunze de amarant, avocado, broccoli, varză de Bruxelles, varză, ulei de rapiţă, frunze de chayote, ceapă, coriandru, coaja de castraveţi (dar nu castraveţii decojiţi), cicoare, frunze de varză, kiwi, salată verde, frunze de mentă, seminţe de muştar, ulei de măsline, pătrunjel, mazăre, fistic, alge roşii, spanac, soia, ulei de soia, frunze de ceai (dar nu ceaiul), napi verzi, măcriş.

Trebuie evitată administrarea concomitentă a warfarinei cu suc de merişoare şi alte produse de merişoare, deoarece acestea pot potenţa efectul warfarinei. Chinina, care se găseşte în băuturile tonice, poate potenţa efectul warfarinei

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Warfarex nu trebuie utilizat în primele trei luni şi ultimele patru săptămîni de sarcină (vezi punctul „Nu trebuie să administraţi Warfarex în următoarele cazuri”). Cu toate acestea, dacă este posibil, utilizarea warfarinei trebuie evitată în timpul sarcinii. Decizia de a utiliza medicamentul în timpul sarcinii este luată de către medic. În cazul în care intenţionaţi să rămîneţi însărcinată precum şi în cazul în care aţi rămas însărcinată în timp ce utilizaţi acest medicament sau suspectaţi o sarcină, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Warfarina nu este excretată în laptele matern. În timpul tratamentului cu warfarină alăptarea poate continua.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Warfarina nu influienţează asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Warfarex conţine lactoză şi colorant Ponceau 4R (E 124)

În cazul în care medicul v-a informat că aveţi intoleranţă la oricare zaharuri înainte de a utiliza acest medicament, adresaţi-că medicului dumneavoastră. Comprimatele Warfarex 5 mg conţin colorant Ponceau 4R (E 124), care poate provoca reacţii alergice.

3. Cum se administrează Warfarex

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum va spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru administrare orală. Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

În timpul tratamentului trebuie să urmaţi strict indicaţiile medicului. Este important să efectuaţi cu regularitate testele de laborator. Dozele se stabilesc individual şi este selectată special pentru dumneavoastră. Instrucţiunile privind dozajul sunt indicate în cartela de control pentru administrarea anticoagulantelor orale. În această cartelă va fi indicat pentru dumneavoastră INR-ul (de exemplu, INR 2,0-3,0 sau INR 2,5 pînă la 3,5) şi data următoarei investigaţii de laborator. Asiguraţi-vă că urmaţi instrucţiunile privind dozajul şi investigaţiile de laborator.

Pacienţii cu afectare a funcţiei hepatice şi pacienţii vîrstnici pot avea nevoie de o doză mai mică de warfarină.

Pacienţii cu afectare a funcţiei renale pot avea nevoie de o doză mai mare sau mai mică de warfarină.

Important! În cazul în care observaţi o tendinţă mai mare de apariţie a vînătăilor sau sîngerărilor din nas şi gingii, sînge în urină sau scaun, scaun negru, vărsături cu sînge sau sîngerări menstruale intense, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Acestea pot fi simptome de acţiune excesivă a warfarinei; din acest motiv, poate fi necesară ajustarea dozei.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Iniţierea şi controlul tratamentului la copii este efectuat de către medicul pediatru, prin selectarea dozei în funcţie de rezultatele testelor de laborator (INR).

Dacă luaţi mai mult Warfarex decît trebuie

În cazul în care aţi utilizat sau altcineva a utilizat mai mult Warfarex decît trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră ca să primiţi recomandări suplimentare. Dacă doza este depăşită semnificativ, trebuie acordat primul ajutor, prin administrarea de cărbune activat şi cît mai repede posibil de solicitat asistenţă medicală.

Dacă uitaţi să luaţi Warfarex

Dacă aţi omis o doză şi observaţi acest lucru în termen de 12 de ore, trebuie să o luaţi cît mai curînd posibil. Luaţi următoarea doză la momentul stabilit. În cazul în care au trecut mai mult de 12 ore, nu luaţi doza omisă. Marcaţi doza omisă în cartela de control. Dacă aţi omis mai mult de o doză, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări suplimentare cu privire la regimul de dozare. În nici un caz nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată sau două doze deodată.

Se recomandă marcarea dozei luate în cartela de control.

Dacă încetaţi să luaţi Warfarex

După încetarea tratamentului acţiunea medicamentului Warfarex se menţine 2-5 zile. Dacă aveţi orice întrebări cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane):

- sîngerare uşoară (sîngerare din nas sau gingii sau învineţire), sînge în urină, fecale cu sînge sau de culoare neagră, sîngerări menstruale intense sau prelungite sau alte tipuri de sîngerări;

- greaţă, vărsături, diaree.

Reacţii adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane):

- necroză cumarinică (moartea pielii );

- sindromul "degetele albastre" (leziuni roşii şi dureroase ale pielii degetelor şi labei piciorului);

- embolism colesterolic.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta pînă la 1 din 10. 000 persoane):

- vasculită (inflamarea vaselor de sînge mici);

- calcifierea traheei;

- creşterea reversibilă a nivelului enzimelor hepatice, colici biliare;

- căderea reversibilă a părului, erupţii cutanate;

- priapism, o erecţie prelungită sau dureroasă (de obicei, la începutul tratamentului);

- reacţii alergice (de obicei, se manifestă ca o erupţie pe piele).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Warfarex

A se păstra în loc protejat de lumină la temperaturi sub 25 C.

A nu se lăsa la vederea şi îndemîna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Warfarex

Substanţa activă este warfarinatul de sodiu. 1 comprimat conţine 3 mg sau 5 mg warfarinat de sodiu.

Celelalte componente: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, crospovidonă, stearat de magneziu. Coloranţi: comprimate Warfarex 3 mg - indigocarmină (E 132); comprimatele Warfarex 5 mg - Ponceau 4R (E 124).

Cum arată Warfarex şi conţinutul ambalajului

Warfarex 3 mg: comprimate rotunde, plat-cilindrice, de culoare azurie cu incluziuni mai întunecate, cu margini teşite şi incizie pe o faţă a comprimatului.

Warfarex 5 mg: comprimate rotunde, plat-cilindrice, de culoare roz cu incluziuni mai întunecate, cu margini teşite şi incizie în patru părţi pe o faţă a comprimatului.

Cîte 30 sau 100 comprimate în flacon din material plastic.

Cîte 1 flacon în cutie de carton.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Grindeks” SA,

str. Krustpils 53, LV-1057 Riga, Letonia

Telefon: +371 67 083 205

Fax: +371 67 083 505

e-mail: [email protected] lv

Fabricantul

„Grindeks” SA,

str. Krustpils 53, LV-1057 Riga, Letonia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 979
Код товара: 55109
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 47296
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 551
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 57614
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 47067
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 352
Код товара: 55949
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 410
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 57495
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Рекомендуем
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 57970
Цена товара в пунктах: 521
Код товара: 56600
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 55371
Цена товара в пунктах: 780
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 470
Код товара: 57476
Цена товара в пунктах: 650
Код товара: 58535
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 59593
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 817
Код товара: 46562
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.