Alzepil®comp.film.5mg N14x2 (Egis)

Код товара: 34233
Доза: 5
Количество доз: 28
Производитель: Egis Pharmaceuticals PLC
Страна: Венгрия
Форма: табл. п/о.

Denumirea comerciala: Alzepil®
DCI al substantei active: Donepezilum
Compozitia si forma de prezentare: 1 comprimat filmat contine:
substanta activa - clorhidrat de donepezil 5 mg (sub forma de clorhidrat de donepezil monohidrat 5,21 mg sau 10. 42 mg)- substante auxiliare:
nucleu - celuloza microcristalina, hidroxipropilceluloza cu grad jos de substituire (L-HPC B1), stearat de magneziu componenta filmului- Opadry Y-1-7000 alb: hipermeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400.
Descriere: Comprimate filmate 5 mg: de culoare alba sau aproape alba, rotunde, biconvexe, fara miros sau aproape fara miros, cu inscriptia stilizata-"E 381" gravata pe una din suprafete.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Remedii pentru tratamentul dementei, anticolinesterazice, N06D A02.
Proprietatile farmacodinamice:
Clorhidratul de donepezil este un inhibitor specific, reversibil al acetilcolinesterazei - colinesteraza cerebrala de baza. in studiile-expswffientaJe /nv/fre-aetivitatea inhibitoare a clorhidratului de donepezil asupra acestei enzimeeste de 1000 ori mai puternica decit asupra butirilcolinesterazei - enzima care predomina in afara sistemului nervos central. La pacientii cu dementa Alzheimer, participanti in studiile clinice, administrarea clorhidratului de donepezil in doza de 5 mg sau 10 mg o data pe zi a provocat inhibarea prelungita a activi tatii acetilcolinesterazei (determinata in membrana eritrocitelor dupa administrarea preparatului) cu 63,6% si respectiv cu 77,3%. S-a demonstrat corelatia de inhibare a acetilcolinesterazei in eritrocite produsa de clorhidratul de donepezil cu modificarile indicilor ADAS-cog - o scala sensibila care evalueaza anumite aspecte ale functiei cognitive. Capacitatea clorhidratului de donepezil de a modifica evolutia afectiunilor neurologice concomitente nu a fost studiat. Astfel nu se poate de considerat ca clorhidratul de donepezil actioneaza asupra progresarii acestor afectiuni.
Proprietatile farmacocinetice:
Absorbtia Concentratia plasmatica maxima este atinsa in decurs de 3-4 ore dupa administrarea interna a preparatului. Concentratia preparatului in plasma si AUC cresc proportional in raport cu doza. Timpul de injumatatire final constituie circa 70 ore. Administrarea citorva doze intr-o singura priza treptat va duce la atingerea starii de echilibru. Starea de echilibru se realizeaza circa timp de 3 saptamini de la inceputul tratamentului. Dupa atingerea acestei stari de echilibru concentratia plasmatica a clorhidratului de donepezil si respectiv activi tatea farmacodinamica usor se modifica pe parcursul zilei. Consumul de alimente nu influenteaza absorbtia clorhidratului de donepezil.
Distributia Se fixeaza de proteinele plasmatice in raport de circa 95%. Legarea de proteinele plasmatice a metabolitului activ 6-O-dezmetildonepezil nu este cunoscuta. Distributia clorhidratului de donepezil in tesuturi nu a fost complet studiata. La voiuntariFsanatosi de sex misculin"peste 240 ore dupa administrarea dozei unice de 5 mg/kg de clorhidrat de donepezil marcat cu C'4 aproximativ 28% din substanta marcata a fost retinuta in organism. Aceasta sugereaza ca clorhidratul de donepezil si/sau metabolitii sai pot persista in organism mai mult de 10 zile.
Metabolizare / eliminare Clorhidratul de donepezil se elimina prin urina atit sub forma nemodificata, cit si sub forma de diversi metaboliti, formati prin sistemului citocromului P450, dintre care multi sunt neidentificati. Dupa administrarea dozei unice de 5 mg clorhidrat de donepezil C14-marcat, radio activi tatea plasmei exprimata in procente din doza administrata, a fost prezentata preponderent de clorhidratul de donepezil nemodificat (30%), 6-O-dezmetildonepezil (11% - unicul metabolit cu activi tate similara clorhidratului de donepezil), donepezil-cis-N-oxid (9%), 5-O-dezmetil'donepezil (7%). conjugatul glucuronic 5-O-dezmetil donepezil (3%). Circa 57% din radio activi tatea sumara administrata s-a depistat in. urina (17% sub forma de donepezil nemodificat) si 14,5% in masele fecale, ceea ce demonstreaza ca biotransformarea si excretarea cu urina reprezinta caile principale de eliminare a preparatului din organism. Nu sunt date care ar demonstra circulatia enterohepatica a clorhidratului de donepezil si/sau a metabolitilor sai.
Concentratia plasmatica a donepezilului se reduce cu timpul de injumatatire de circa 70 ore.
Sexul, rasa si fumatul nu prezinta o influenta clinic semnificativa asupra concentratiilor plasmatice ale clorhidratului de donepezil. La persoanele virstnice sanatoase, la pacientii cu boala Alzheimer sau cu dementa vasculara, nu s-au efectuat studii specifice de farmacocinetica. Totusi, concentratiile plasmatice medii la acesti pacienti au fost foarte aproape de cele ale voluntarilor sanatosi tineri.
Pacientii cu disfunctii hepatice usoare sau moderate au prezentat concentratii plasmatice stabile crescute de donepezil. Valoarea medie a AUC a crescut cu 48 % si valoarea medie ale Cmax a crescut cu 39%.
INDICATII TERAPEUTICE
Alzepil este indicat pentru tratamentul simptomatic al bolii Alzheimer, forma usoara sau moderata.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Adulti si virstnici Doza initiala este de 5 mg donepezil o data pe zi. Donepezil trebuie administrat intern, seara imediat inainte de culcare. Doza nictemerala de 5 mg trebuie administrata cel putin timp de o luna, pentru a putea aprecia cele mai precoce raspunsuri clinice la tratament si pentru a obtine concentratii plasmatice stabile de donepezil. Dupa evaluarea clinica timp de o luna a eficacitatii tratamentului cu 5 mg donepezil pe zi, doza zilnica poate fi crescuta la 10 mg donepezil o data pe zi. Doza maxima nictemerala recomandata este de 10 mg. Doze ce depasesc 10 mg pe zi nu au fost studiate.
Tratamentul trebuie initiat si monitorizat de catre un medic cu experienta in diagnosticul si tratamentul dementei Alzheimer. Diagnosticul trebuie stabilit conform recomandarilor in vigoare, de exemplu, DSM IV, ICD 10. Tratamentul cu donepezil poate fi initiat numai in conditiile existentei unei persoane care ingrijeste de pacient si care va fi disponibila sa supravegheze administrarea regulata a medicamentului de catre pacient. Tratamentul de intretinere poate fi continuat atita timp cit asigura un efect terapeutic pentru pacient. De aceea este necesar ca sistematic sa fie apreciat efectul clinic al donepezilului. Daca efectul terapeutic nu mai persista, atunci se va evalua posibilitatea intreruperii administrarii preparatului. Raspunsul individual la donepezil nu poate fi presupus.
Dupa sistarea administrarii preparatului se inregistreaza o reducere treptata a efectului benefic al Alzepil-ului. Dereglarea functiei hepatice si renale Pacientii cu dereglarea functiei renale nu necesita modificarea schemei de tratament, deoarece aceasta situatie nu influenteaza clearance-ul clorhidratului de donepezil.
Datorita posibilitatii expunerii crescute in caz de insuficienta hepatica usoara sau moderata, cresterea dozei trebuie efectuata in functie de toleranta individuala. Nu exista date clinice de administrare a preparatului la pacientii cu insuficienta hepatica severa.
Administrarea la copii Nu se recomanda administrarea de Alzepil' la copii si adolescenti.
Reactii adverse:
Cele mai frecvente reactii adverse sunt: diaree, spasme musculare, astenie, voma si insomnie. S-a comunicat de asemenea vertij, cefalee. senzatii de durere, cazuri accidentale si stari de raceala. in majoritatea cazurilor aceste reactii dispar si nu necesita sistarea preparatului. Reactiile adverse. inregistrate mai frecvent decit in cazuri unice, sunt enumerate mai jos dupa organe si sisteme si dupa

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1104
Код товара: 44238
Цена товара в пунктах: 800
Код товара: 56859
Цена товара в пунктах: 1857
Код товара: 46557
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1018
Код товара: 60865
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 254
Код товара: 55754
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 158
Код товара: 59753
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 58155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 59865
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 57889
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 982
Код товара: 60870
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 592
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Цена товара в пунктах: 883
Код товара: 52244
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 56016
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!