Alzepil®comp.film.5mg N14x2 (Egis)

Код товара: 34233
Доза: 5
Количество доз: 28
Производитель: Egis Pharmaceuticals PLC
Страна: Венгрия
Форма: табл. п/о.

Denumirea comerciala: Alzepil®
DCI al substantei active: Donepezilum
Compozitia si forma de prezentare: 1 comprimat filmat contine:
substanta activa - clorhidrat de donepezil 5 mg (sub forma de clorhidrat de donepezil monohidrat 5,21 mg sau 10. 42 mg)- substante auxiliare:
nucleu - celuloza microcristalina, hidroxipropilceluloza cu grad jos de substituire (L-HPC B1), stearat de magneziu componenta filmului- Opadry Y-1-7000 alb: hipermeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400.
Descriere: Comprimate filmate 5 mg: de culoare alba sau aproape alba, rotunde, biconvexe, fara miros sau aproape fara miros, cu inscriptia stilizata-"E 381" gravata pe una din suprafete.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Remedii pentru tratamentul dementei, anticolinesterazice, N06D A02.
Proprietatile farmacodinamice:
Clorhidratul de donepezil este un inhibitor specific, reversibil al acetilcolinesterazei - colinesteraza cerebrala de baza. in studiile-expswffientaJe /nv/fre-aetivitatea inhibitoare a clorhidratului de donepezil asupra acestei enzimeeste de 1000 ori mai puternica decit asupra butirilcolinesterazei - enzima care predomina in afara sistemului nervos central. La pacientii cu dementa Alzheimer, participanti in studiile clinice, administrarea clorhidratului de donepezil in doza de 5 mg sau 10 mg o data pe zi a provocat inhibarea prelungita a activi tatii acetilcolinesterazei (determinata in membrana eritrocitelor dupa administrarea preparatului) cu 63,6% si respectiv cu 77,3%. S-a demonstrat corelatia de inhibare a acetilcolinesterazei in eritrocite produsa de clorhidratul de donepezil cu modificarile indicilor ADAS-cog - o scala sensibila care evalueaza anumite aspecte ale functiei cognitive. Capacitatea clorhidratului de donepezil de a modifica evolutia afectiunilor neurologice concomitente nu a fost studiat. Astfel nu se poate de considerat ca clorhidratul de donepezil actioneaza asupra progresarii acestor afectiuni.
Proprietatile farmacocinetice:
Absorbtia Concentratia plasmatica maxima este atinsa in decurs de 3-4 ore dupa administrarea interna a preparatului. Concentratia preparatului in plasma si AUC cresc proportional in raport cu doza. Timpul de injumatatire final constituie circa 70 ore. Administrarea citorva doze intr-o singura priza treptat va duce la atingerea starii de echilibru. Starea de echilibru se realizeaza circa timp de 3 saptamini de la inceputul tratamentului. Dupa atingerea acestei stari de echilibru concentratia plasmatica a clorhidratului de donepezil si respectiv activi tatea farmacodinamica usor se modifica pe parcursul zilei. Consumul de alimente nu influenteaza absorbtia clorhidratului de donepezil.
Distributia Se fixeaza de proteinele plasmatice in raport de circa 95%. Legarea de proteinele plasmatice a metabolitului activ 6-O-dezmetildonepezil nu este cunoscuta. Distributia clorhidratului de donepezil in tesuturi nu a fost complet studiata. La voiuntariFsanatosi de sex misculin"peste 240 ore dupa administrarea dozei unice de 5 mg/kg de clorhidrat de donepezil marcat cu C'4 aproximativ 28% din substanta marcata a fost retinuta in organism. Aceasta sugereaza ca clorhidratul de donepezil si/sau metabolitii sai pot persista in organism mai mult de 10 zile.
Metabolizare / eliminare Clorhidratul de donepezil se elimina prin urina atit sub forma nemodificata, cit si sub forma de diversi metaboliti, formati prin sistemului citocromului P450, dintre care multi sunt neidentificati. Dupa administrarea dozei unice de 5 mg clorhidrat de donepezil C14-marcat, radio activi tatea plasmei exprimata in procente din doza administrata, a fost prezentata preponderent de clorhidratul de donepezil nemodificat (30%), 6-O-dezmetildonepezil (11% - unicul metabolit cu activi tate similara clorhidratului de donepezil), donepezil-cis-N-oxid (9%), 5-O-dezmetil'donepezil (7%). conjugatul glucuronic 5-O-dezmetil donepezil (3%). Circa 57% din radio activi tatea sumara administrata s-a depistat in. urina (17% sub forma de donepezil nemodificat) si 14,5% in masele fecale, ceea ce demonstreaza ca biotransformarea si excretarea cu urina reprezinta caile principale de eliminare a preparatului din organism. Nu sunt date care ar demonstra circulatia enterohepatica a clorhidratului de donepezil si/sau a metabolitilor sai.
Concentratia plasmatica a donepezilului se reduce cu timpul de injumatatire de circa 70 ore.
Sexul, rasa si fumatul nu prezinta o influenta clinic semnificativa asupra concentratiilor plasmatice ale clorhidratului de donepezil. La persoanele virstnice sanatoase, la pacientii cu boala Alzheimer sau cu dementa vasculara, nu s-au efectuat studii specifice de farmacocinetica. Totusi, concentratiile plasmatice medii la acesti pacienti au fost foarte aproape de cele ale voluntarilor sanatosi tineri.
Pacientii cu disfunctii hepatice usoare sau moderate au prezentat concentratii plasmatice stabile crescute de donepezil. Valoarea medie a AUC a crescut cu 48 % si valoarea medie ale Cmax a crescut cu 39%.
INDICATII TERAPEUTICE
Alzepil este indicat pentru tratamentul simptomatic al bolii Alzheimer, forma usoara sau moderata.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Adulti si virstnici Doza initiala este de 5 mg donepezil o data pe zi. Donepezil trebuie administrat intern, seara imediat inainte de culcare. Doza nictemerala de 5 mg trebuie administrata cel putin timp de o luna, pentru a putea aprecia cele mai precoce raspunsuri clinice la tratament si pentru a obtine concentratii plasmatice stabile de donepezil. Dupa evaluarea clinica timp de o luna a eficacitatii tratamentului cu 5 mg donepezil pe zi, doza zilnica poate fi crescuta la 10 mg donepezil o data pe zi. Doza maxima nictemerala recomandata este de 10 mg. Doze ce depasesc 10 mg pe zi nu au fost studiate.
Tratamentul trebuie initiat si monitorizat de catre un medic cu experienta in diagnosticul si tratamentul dementei Alzheimer. Diagnosticul trebuie stabilit conform recomandarilor in vigoare, de exemplu, DSM IV, ICD 10. Tratamentul cu donepezil poate fi initiat numai in conditiile existentei unei persoane care ingrijeste de pacient si care va fi disponibila sa supravegheze administrarea regulata a medicamentului de catre pacient. Tratamentul de intretinere poate fi continuat atita timp cit asigura un efect terapeutic pentru pacient. De aceea este necesar ca sistematic sa fie apreciat efectul clinic al donepezilului. Daca efectul terapeutic nu mai persista, atunci se va evalua posibilitatea intreruperii administrarii preparatului. Raspunsul individual la donepezil nu poate fi presupus.
Dupa sistarea administrarii preparatului se inregistreaza o reducere treptata a efectului benefic al Alzepil-ului. Dereglarea functiei hepatice si renale Pacientii cu dereglarea functiei renale nu necesita modificarea schemei de tratament, deoarece aceasta situatie nu influenteaza clearance-ul clorhidratului de donepezil.
Datorita posibilitatii expunerii crescute in caz de insuficienta hepatica usoara sau moderata, cresterea dozei trebuie efectuata in functie de toleranta individuala. Nu exista date clinice de administrare a preparatului la pacientii cu insuficienta hepatica severa.
Administrarea la copii Nu se recomanda administrarea de Alzepil' la copii si adolescenti.
Reactii adverse:
Cele mai frecvente reactii adverse sunt: diaree, spasme musculare, astenie, voma si insomnie. S-a comunicat de asemenea vertij, cefalee. senzatii de durere, cazuri accidentale si stari de raceala. in majoritatea cazurilor aceste reactii dispar si nu necesita sistarea preparatului. Reactiile adverse. inregistrate mai frecvent decit in cazuri unice, sunt enumerate mai jos dupa organe si sisteme si dupa

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 748
Код товара: 56859
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Код товара: 45538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 287
Код товара: 61790
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 43387
Топ сезона
Код товара: 59504
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 15951
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 15
Код товара: 50690
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 299
Код товара: 46236
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 61681
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 847
Код товара: 61828
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 42229
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1147
Код товара: 59593
NEW
Цена товара в пунктах: 294
Код товара: 61712
Цена товара в пунктах: 144
Код товара: 61112
NEW
Цена товара в пунктах: 847
Код товара: 61827
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 368
Код товара: 61130
NEW
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 61860
Просмотренные товары
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.