Левоксимед pic. oft., sol. 5 mg/ml 5 ml N1

Код товара: 51889
Доза: 5
Количество доз: 1
Производитель: World Medicine Ophtalmics Ilaclari LTD. ?ti. (prod.: Idol Ilac Dolum Sanayii ve Ticaret A.S, Turcia)
Страна: Турция
Форма: кап. глаз.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
70 73 леев
(-9%)
64 38 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

LEVOXIMED

Picături oftalmice, soluție limpede, de culoare galben deschis până la galben-verzui deschis, fără particule vizibile.

COMPOZIȚIA PREPARATULUI

Substanța activă:1 ml soluție conține levofloxacină 5 mg (sub formă de levofloxacină hemihidrat 5,12 mg).

Substanțe auxiliare:clorură de benzalconiu (0,05 mg în 1 ml picături oftalmice, soluție; conservant), clorură de sodiu, soluție de hidroxid de sodiu sau acid clorhidric, apă pentru preparate injectabile.

PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE

Proprietăți farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică– fluorchinolon de generația a III-a.

Mecanism de acțiune

Fiind un medicament antibacterian de tip fluorchinolonă, levofloxacina acționează la nivelul complexului ADN-gyrază, topoizomerazei II și topoizomerazei IV. Levofloxacina acționează cu preferință asupra ADN – gyrazei din bacteriile Gram-negative și topoizomerazei IV din bacteriile Gram-pozitive.

Spectrul antibacterian–Gram + (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Viridans group streptococci), Gram – (Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa), flora atipică (Chlamydia trachomatis).

Copii și adolescenți

Proprietățile farmacodinamice observate la adulți sunt similare cu cele de la copiii cu vârsta de 1 an și peste.

Proprietăți farmacocinetice

După administrarea oftalmică, levofloxacina persistă în pelicula lacrimală.

În cadrul unui studiu efectuat, concentrațiile medii ale levofloxacinei din pelicula lacrimală măsurate la 4 și la 6 ore de la administrarea topică au fost de 17,0 µg/ml, respectiv de 6,6 µg/ml. Concentrația plasmatică a levofloxacinei a fost măsurată la diverse momente de timp, pe parcursul unei perioade de tratament cu levofloxacină de 15 zile. Concentrația plasmatică medie a levofloxacinei la 1 oră de la administrare a variat între 0,86 ηg/ml în ziua 1 și 2,05 ηg/ml, a fost măsurată în ziua a 4-a, după 2 zile de administrare la intervale de 2 ore, în total 8 doze pe zi. Concentrațiile plasmatice maxime ale levofloxacinei au crescut de la 0,94 ηg/ml în ziua 1 la 2,15 ηg/ml în ziua a 15-a, iar aceste valori sunt de mai mult de 1000 de ori mai mici decât cele obișnuite ca urmare a administrării orale a dozelor standard de levofloxacină.

INDICAȚII TERAPEUTICE

Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție este indicat în tratamentul topic al infecțiilor bacteriene oftalmice externe, la pacienții cu vârsta ≥ 1 an, cauzate de microorganisme sensibile la levofloxacină.

Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție este indicat la adulți, copii cu vârsta de 1 an și peste până la 12 ani și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și18 ani.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Administrare oftalmică

Doze recomandate

În cazul tuturor categoriilor de pacienți, în primele două zile se instilează una sau două picături în ochiul (ochii) afectat (afectați) la intervale de 2 ore, de maxim 8 ori pe zi, în stare de veghe, iar ulterior, de 4 ori pe zi, din ziua a 3-a până în ziua a 5-a. În cazul în care sunt utilizate concomitent mai multe medicamente oftalmice cu administrare topică, este necesar un interval de cel puțin 15 minute între instilări.

Pentru a preveni contaminarea vârfului picurător și a soluției, vârful picurător nu trebuie să intre în contact cu pleoapele sau cu zonele adiacente.

Durata tratamentului depinde de severitatea afecțiunii și de evoluția clinică sau bacteriologică a infecției. Durata obișnuită de tratament este de 5 zile.

Nu s-au stabilit siguranța și eficacitatea pentru tratamentul ulcerului cornean și oftalmiei gonococice la nou-născuți. Levoximed nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 1 an, datorită datelor insuficiente privind siguranța și eficacitatea pentru această grupă de vârstă.

Utilizarea la vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei.

Copii și adolescenți

Dozele sunt asemănătoare cu cele recomandate la adulți și copii cu vârsta de 1 an și mai mult. La copiii cu vârsta de 1 an și mai mult, s-au stabilit siguranța și eficacitatea utilizării Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție. Nu s-au stabilit siguranța și eficacitatea utilizării Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție la copiii cu vârsta sub 1 an. Nu sunt date disponibile.

CONTRAINDICAȚII

Hipersensibilitate la substanța activă levofloxacină, la alte chinolone sau la oricare dintre excipienții lui (de exemplu clorura de benzalconiu).

ATENȚIONĂRI ȘI PRECAUȚII SPECIALE DE UTILIZARE

Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție nu trebuie administrat subconjunctival. Soluția nu trebuie introdusă direct în camera anterioară a ochiului.

Similar altor medicamente antiinfecțioase, utilizarea prelungită poate determina suprainfecții cu microorganisme non-sensibile, inclusiv fungi. În cazul în care infecția se agravează sau nu se observă o ameliorare clinică în decursul unei perioade rezonabile de tratament, utilizarea trebuie întreruptă și va fi instituit un tratament alternativ. În cazurile în care, din considerente clinice, este necesară decizia medicului, pacientul va fi examinat cu ajutorul biomicroscopiei cu lampa cu fantă sau, acolo unde este indicat, utilizând colorația cu fluoresceină.

Pacienții cu infecții oculare bacteriene externe nu trebuie să poarte lentile de contact. Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție conține clorură de benzalconiu, care poate determina iritație oculară. Înainte de administrarea preparatului, lentilele trebuie înlăturate și puse iarăși nu mai devreme de 15 minute după picurare.

Copii și adolescenți

Pentru copiii cu vârsta de 1 an și peste, sunt similare atenționările și precauțiile speciale pentru utilizare indicate la adulți.

INTERACȚIUNI CU ALTE MEDICAMENTE ȘI ALTE FORME DE INTERACȚIUNI

Nu s-au efectuat studii specifice privind interacțiunea unor medicamente cu levofloxacină. Deoarece concentrațiile plasmatice maxime ale levofloxacinei obținute ca urmare a administrării oftalmice sunt de cel puțin 1000 de ori mai mici decât cele raportate ca urmare a administrării orale a dozelor standart, este improbabil ca interacțiunile menționate în cazul administrării sistemice a levofloxacinei să fie relevante clinic.

Copii și adolescenți

Nu s-au efectuat studii cu privire la interacțiunile dintre medicamente.

FERTILITATEA, SARCINA ȘI ALĂPTAREA

Sarcina

Nu există date clinice adecvate privind utilizarea levofloxacinei la femeile gravide. Studiile efectuate la animale nu indică efecte dăunătoare directe sau indirecte cu privire la toxicitatea pentru reproducere. Nu se recunoaște riscul potențial la om. Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care beneficiul potențial pentru mamă justifică riscul potențial pentru făt.

Alăptarea

Levofloxacina se excretează în laptele matern. Cu toate acestea, în cazul administrării dozelor terapeutice de Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție nu se anticipează apariția de reacții adverse la sugarii alăptați. Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție nu trebuie utilizat în timpul alăptării, cu excepția cazului în care beneficiul potențial pentru mamă justifică riscul potențial pentru sugar.|

EFECTE ASUPRA CAPACITĂȚII DE A CONDUCE VEHICULE ȘI DE A FOLOSI UTILAJE

Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție are o influență minoră asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. În cazul în care există orice efecte tranzitorii asupra vederii, pacientul trebuie sfătuit să aștepte până când acestea dispar, înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

REACȚII ADVESRE

Se anticipează ca aproximativ 10% dintre pacienți să prezinte reacții adverse. În general, reacțiile adverse sunt clasificate ca ușoare sau moderate, sunt tranzitorii și, de regulă, se limitează la nivelul ochiului.

Deoarece medicamentul conține și clorură de benzalconiu, substanța activă sau acest excipient pot determina apariția exemei de contact și/sau a iritației.

În timpul studiilor clinice și după punerea pe piață s-au raportat următoarele reacții adverse, definite ca fiind în mod sigur, probabil sau posibil asociate tratamentului cu Levoximed 5 mg/ml picături oftalmice, soluție:

Tulburări ale sistemului imunitar

Rare: reacții alergice extraoculare, inclusiv erupție cutanată tranzitorie.

Foarte rare, cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): anafilaxie.

Tulburări ale sistemului nervos

Mai puțin frecvente: cefalee.

Tulburări oculare

Frecvente: senzație de arsură, reducere a acuității vizuale și filamente de mucus.

Mai puțin frecvente: lipire a pleoapelor, chemoză, reacție papilară conjunctivală, edem palpebral, disconfort ocular, prurit ocular, dureri oculare, conjunctivită, foliculi conjunctivali, xeroftalmie, eritem palpebral și fotofobie.

În cadrul studiilor clinice nu s-au observat precipitate corneene.

Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale

Mai puțin frecvente: rinită.

Foarte rare, cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): edem laringian.

Copii și adolescenți

Frecvența, tipul și severitatea reacțiilor adverse manifestate la copii și adolescenți sunt considerate asemănătoare cu cele raportate la adulți.

PROPRIETĂȚI FARMACEUTICE

Incompatibilități

În absența studiilor privind compatibilitatea, acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente.

Precauții speciale pentru păstrare

După prima deschidere: a se utiliza în decurs de 28 de zile!

A se păstra la temperaturi sub 25°C!

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor!

Natura și conținutul ambalajului

Flacon de culoare albă, din polietilenă de densitate joasă (PEJD), cu capacitatea de 5 ml, cu vârf picurător din PEJD și capac cu filet din polietilenă de densitate înaltă (PEÎD). Fiecare flacon conține 5 ml picături oftalmice, soluție.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1312
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 695
Код товара: 61910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 63591
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.