Diprosalic unguent 15gr

Код товара: 52570
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Schering-Plough Central East AG (prod.: Schering-Plough Labo NV, Belgia)
Страна: Швейцария
Форма: мазь

DIPROSALIC 0,64 mg + 30 mg/g unguent

Dipropionat de betametazonă Acid salicilic

1. Ce este Diprosalic şi pentru ce se utilizează

Diprosalic face parte din grupa: corticosteroizi de uz dermatologic, corticosteroizi cu potenţă mare în alte combinaţii.

Diprosalic este indicat în dermatozele corticosensibile cu componentă keratozică sau scuamoasă, cum sunt: psoriazis, dermatită atopică cronică, neurodermită (lichen simplu cronic), lichen plan, eczeme (inclusiv eczema numulară, eczema palmei, dermatita eczematoasă), dishidroză (pompholyx), dermatită seboreică a scalpului, ihtioză vulgară şi alte afecţiuni ihtiozice.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Diprosalic

Nu utilizaţi Diprosalic

Nu trebuie să urmaţi tratament cu Diprosalic dacă aţi avut sau aveţi una din următoarele afecţiuni:

- hipersensibilitate la betametazonă, salicilaţi sau la oricare dintre componentele produsului;

- infecţii bacteriene, virale, parazitare sau fungice, chiar şi cele care implică o componentă inflamatorie;

- leziuni ulcerative;

- acnee vulgară şi acnee rozacee.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Diprosalic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Informaţi medicul despre orice alte afecţiuni de care suferiţi, cum ar fi diabetul şi, în special, dacă prezentaţi o infecţie. În prezenţa unei infecţii trebuie administrat un tratament antiinfecţios adecvat.

Copii şi adolescenţi

La sugari şi copii sunt necesare precauţii speciale, mai ales când se fac tratamente pe termen lung. Copiii pot prezenta o mai mare sensibilitate din punct de vedere al inhibiţiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian şi al apariţiei efectelor hipercorticismului exogen decât adulţii, din cauza absorbţiei crescute, datorată unei suprafeţe cutanate mai mari raportată la greutatea corporală.

Diprosalic împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Deoarece siguranţa utilizării glucocorticoizilor topici la femeile gravide nu a fost stabilită, medicamentele din această grupă trebuie utilizate în timpul sarcinii numai dacă beneficiul matern justifică riscul potenţial pentru făt. Medicamentele din această grupă nu trebuie folosite în cantităţi mari sau pe perioade lungi de timp la pacientele gravide. Deoarece nu se cunoaşte dacă administrarea topică a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbţie sistemică suficientă pentru a produce concentraţii detectabile în laptele matern, trebuie luată o decizie în sensul întreruperii alăptării sau a tratamentului, în funcţie de importanţa medicamentului pentru mamă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Diprosalic nu are efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Diprosalic

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Diprosalic se aplică pe zona afectată, printr-un masaj uşor. Diprosalic se aplică pe întreaga arie afectată, de două ori pe zi, dimineaţa si seara, timp de 2 săptămâni. Nu bandajaţi şi nu acoperiţi porţiunea de piele tratată, decât în cazul în care medicul vă recomandă acest lucru. Spălaţi mâinile după utilizarea acestui produs. În tratamentul de întreţinere o singură aplicare pe zi este suficientă. Tratamentul pe suprafeţe întinse necesită o supraveghere atentă.

Dacă utilizaţi mai mult Diprosalic decât trebuie

Diprosalic se va utiliza numai în doza recomandată. Contactaţi medicul dacă aţi utilizat Diprosalic în cantităţi mai mari sau pe perioade de timp mai îndelungate decât cele recomandate. Simptome: Utilizarea excesivă sau îndelungată a glucocorticoizilor topici poate inhiba axul hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, putând provoca fenomene de hipocorticism endogen şi, de asemenea, hipercorticism exogen, inclusiv boala Cushing. Folosirea excesivă sau îndelungată a acidului salicilic topic poate provoca simptome de salicilism. Tratament: Este indicat tratamentul simptomatic specific. Simptomatologia acută de hipercorticism exogen este de obicei reversibilă. Dacă este necesar se recomandă tratarea dezechilibrelor electrolitice. În caz de toxicitate cronică se recomandă întreruperea treptată a glucocorticoidului. Tratamentul salicilismului este simptomatic. Trebuie luate măsuri pentru îndepărtarea rapidă a acidului salicilic din organism. În acest caz se administrează oral bicarbonat de sodiu care alcalinizează urina şi măreşte eliminarea acidului salicilic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Diprosalic

Dacă aţi uitat să administraţi la timp Diprosalic conform prescripţiei medicale, aplicaţi medicamentul cât mai curând posibil, apoi continuaţi tratamentul conform schemei recomandate.

Dacă încetaţi să utilizaţi Diprosalic

Medicul vă va sfătui când să întrerupeţi tratamentul cu Diprosalic. Întreruperea tratamentului se face treptat, prin creşterea intervalului de timp dintre utilizări, prin utilizarea unui glucocorticoid cu acţiune mai puţin intensă sau prin alternare cu un alt produs care nu conţine glucocorticoizi.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În studiile clinice, s-a demonstrat că Diprosalic este bine tolerat. În studiul clinic privind afecţiunile care nu sunt localizate la nivelul scalpului, unii pacienţi au acuzat senzaţie de arsură moderată la aplicarea produsului, iar un pacient a prezentat senzaţie de durere. Ambele reacţii adverse au dispărut după primele zile de tratament. Un pacient a prezentat senzaţie de arsură şi ragade, ceea ce a impus întreruperea tratamentului. După tratamentul cu glucocorticoizi topici au fost raportate următoarele reacţii adverse: senzaţie de arsură, prurit, iritaţie, uscăciunea pielii , foliculită, hipertricoză, erupţii acneiforme, hipopigmentare cutanată, dermatită periorală, dermatită de contact. În cazul folosirii pansamentelor ocluzive pot să apară mai frecvent: maceraţia pielii , infecţii secundare, atrofie cutanată, striuri şi miliarie. Aplicarea cutanată pe termen lung a preparatelor conţinând acid salicilic poate provoca dermatită.

Reacţii adverse suplimentare la copii

La copiii care au primit glucocorticoizi topici au fost raportate inhibiţia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, sindrom Cushing, întârzierea creşterii în lungime şi în greutate şi hipertensiune intracraniană.

Manifestările inhibiţiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian la copii includ concentraţii plasmatice scăzute ale cortizolului şi absenţa răspunsului corticosuprarenalei la stimularea cu ACTH. Manifestările hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelei, cefalee şi edem papilar bilateral.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Diprosalic

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Diprosalic Diprosalic

- Substanţele active sunt dipropionatul de betametazonă şi acidul salicilic. Un gram unguent conţine dipropionat de betametazonă 0,64 mg şi acid salicilic 30 mg.

- Celelalte componente sunt: parafină lichidă, vaselină albă.

Cum arată Diprosalic şi conţinutul ambalajului

Diprosalic se prezintă sub formă de unguent de culoare albă sau aproape albă.

Cutie cu un tub din Al a 15 g unguent

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Schering-Plough Central East AG, Elveţia

Weystrasse 20 P. O. Box, CH-6000, Lucerne 6

Fabricantul

Schering - Plough Labo N. V. , Belgia

Industriepark 30, B- 2220 Heist-op-den-Berg

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 63000
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 64532
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 377
Код товара: 64535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 85
Код товара: 64200
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 63413
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1037
Код товара: 56657
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.