Etacid spray naz,susp. 0,5 mcg/doza 18 g (140 doze) N1

Код товара: 52000
Количество доз: 1
Доза: 50
Производитель: World Medicine Limited (prod.: Biofarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: спрей назал. сусп
Наличие: достаточно
82 42 леев
(-11%)
73 54 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Etacid 50 мcg/doza spray nazal, suspensie

Mometazonă
1. Ce este Etacid şi pentru ce se utilizează

Etacid conţine furoat de mometazonă, ce face parte din grupul de medicamente denumit corticosteroizi. Atunci când furoatul de mometazonă este pulverizat în nas, poate ajuta la ameliorarea inflamaţiei (umflarea si iritarea nasului), strănutului, mâncărimilor nazale si a senzaţiei de „nas înfundat” sau a rinoreei (curgerii nasului)
Indicatii terapeutice .

Polipoza nazală si rinită sezonieră sau perenă

Preparatul Etacid este indicat în tratarea simptomatică a polipozei nazale (deasemenea asa numita rinita alergică sezonieră) si rinita perenă la maturi si copii cu vîrsta de 3 ani si mai mult.
Polipoza nazală, care apare în anumite perioade ale anului, este o reacţie alergică cauzată de inhalarea polenului din copaci, iarbă, buruieni, precum şi spori de mucegai şi ciuperci. Rinita perenă apare pe toată durata anului, iar simptomele pot fi cauzate de o sensibilitate la o varietate de alergeni, incluzând acarieni din praf, păr de animale (sau mătreaţa acestora), pene şi anumite produse alimente. Etacid reduce umflarea şi iritarea nasului, ameliorând astfel strănutul, mâncărimile, precum şi senzaţia de „nas înfundat” sau rinoreea, determinate de polipoza nazală sau rinita perenă.
Polipi nazali

Etacid este utilizat pentru tratamentul polipilor nazali la adulţi cu vârsta de 18 ani si peste.
Polipii nazali sunt mici excrescenţe ale mucoasei nasului şi afectează de obicei ambele nări. Etacid reduce inflamaţia nasului, determinând micşorarea progresivă a polipilor, ameliorînd astfel senzatia de obstructi nazală care poate afecta respiratia pe nas.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Etacid

Nu luaţi Etacid

- Dacă sunteţi alergic la furoat de mometazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă aveţi o infecţie netratată la nivelul nasului. Utilizarea preparatului Etacid în timpul unei infecţii netratate la nivelul nasului, cum este herpesul, poate agrava infectia. Trebuie să aşteptaţi până la vindecarea infectiei înainte de a începe să utilizaţi sprayul nazal.
- dacă aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală sau trauma la nivelul nasului. Este contraindicată utilizarea sprayului nazal până la vindecarea nasului.
Atentionări si precautii

Înainte să luaţi Etacid, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.
- dacă aveţi sau aţi avut tuberculoză
- dacă aveţi orice alt tip de infecţie
- dacă luaţi orice alt tip de corticosteroizi, fie per oral, fie injectabili
- dacă suferiţi de fibroză chistică.
În timp ce utilizati Etacid, discutaţi cu medicul dumneavoastră :

- dacă sistemul dumneavoastră imunitar nu functionează bine (dacă aveti dificultăti în lupta împotriva infectiei) si veniti în contact cu orice persoană cu rujeolă sau varicelă. Trebuie să evitati să veniti în contact cu oricine prezintă aceste infectii.
- dacă aveti o infectie a nasului sau gâtului.
- dacă utilizati medicamentul timp de câteva luni sau mai mult.
- dacă prezentati iritatie persistentă la nivelul nasului sau gâtului
Atunci când sprayurile nazale pe bază de corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibilă aparitia reactiilor adverse din cauza absorbtiei medicamentului în organism. Dacă prezentati mâncărimi sau iritatie la nivelul ochilor, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande utilizarea altor tratamente împreună cu Etacid.
Copii şi adolescenţi

Atunci când sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibil ca sprayurile nazale pe bază de corticosteroizi să determine aparitia anumitor reactii adverse, cum este încetinirea ratei de crestere la copii. Se recomandă urmărirea în mod regulat a înălţimii copiilor care primesc tratament pe termen lung cu corticosteroizi administraţi intranazal si, în cazul în care se observă orice modificări, informati medicul sau farmacistul.
Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente.
Dacă pentru tratamentul alergiei luaţi alte medicamente care conţin corticosteroizi, fie peroral, fie sub formă injectabilă, medicul vă poate recomanda să opriţi acest tratament când începeţi să utilizaţi Etacid. La un număr redus de persoane este posibil ca, după oprirea corticosteroizilor administraţi oral sau injectabil, să apară unele reacţii adverse, cum sunt dureri articulare sau musculare, stare de slăbiciune şi depresie. În cazul apariţiei acestor simptome anunţaţi medicul, care vă va recomanda dacă să continuaţi utilizarea sprayului nazal. De asemenea, este posibil să dezvoltaţi alte alergii, manifestate prin mâncărimi oculare sau secreţii oculare abundente sau apariţia unor pete roşii pe piele, însoţite de mâncărime. Dacă prezentati oricare dintre aceste reactii, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu există sau există puţine informaţii cu privire la utilizarea de Etacid la femeile gravide. Nu se cunoaste dacă furoatul de mometazonă se regăseste în laptele matern. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se cunosc informaţii cu privire la efectul Etacid asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Etacid conţine clorură de benzalconiu care este iritant şi poate provoca mîncărime în nas.
3. Cum să luaţi Etacid

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nu utilizaţi o doză mai mare, nu utilizaţi sprayul mai frecvent sau o elasticitate mai lungă de timp decât vă recomandă medicul dumneavoastră
Tratamentul polinozului nazal si rinitei perene

Utilizarea la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani Doza uzuală este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi.
-După ce simptomele dumneavoastră sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceti doza.
-Dacă nu începeţi să vă simţiţi mai bine, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, iar acesta vă poate recomanda să creşteţi doza;doza zilnică maximă este de patru pulverizări în fiecare nară, o dată în în zi.
Utilizarea la copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 11 ani

Doza uzuală este de o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi. La unii pacienti Etacid începe să amelioreze simptomele în decurs de 12 ore după prima doză; cu toate acestea, este posibil ca beneficiul terapeutic complet să nu fie observat în primele două zile. De aceea, trebuie să continuati utilizarea cu regularitate pentru obtinerea beneficiului terapeutic complet. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră suferiţi de o formă gravă de febră a fânului, poate fi necesar ca tratamentul cu Etacid să fie initiat cu câteva zile înainte de debutul anticipat al sezonului de polen.
Polipii nazali

Utilizarea la adulţi cu vârsta peste 18 ani

Doza uzuală initială este de două pulverizări în fiecare nară odată pe zi.
-Dacă simptomele nu sunt controlate după 5 până la 6 săptămâni, doza poate fi mărită la două pulverizări în fiecare nară, de două ori pe zi. După ce simptomele sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceţi doza.
-Dacă nu observaţi nici o ameliorare a simptomelor după 5 până la6 săptămâni de administrare de două ori pe zi, trebuie să vă adresati medicului dumneavoastră.
Pregătirea sprayului nazal pentru utilizare

Înainte de utilizare flaconul se agită energic. Dacă utilizaţi sprayul pentru prima dată, poate fi necesară „armarea” flaconului prin pulverizarea sprayului de 10 ori, până la producerea unui nor fin. Dacă nu aţi utilizat sprayul timp de 14 zile sau mai mult, trebuie să „re-armaţi”
Supradozaj

Anuntati medicul dacă din neatentie asi administrat o doză mai mare decît cea prescrisă. Dacă utilizati steroizi o elasticitate mai lungă de vreme sau în doze mari, ei pot uneori acţiona asupra unor hormoni, iar la copii asupra dezvoltării si ratei de creştere.
Dacă uitati să utilizaţi spray-ul nazal la momentul potrivit, utilizaţi-l imediat după ce vă amintiţi, apoi continuaţi modul de administrare obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Etacid

La unii pacienţi, Etacid poate începe să le amelioreze simptomele după 12 ore de la prima administrare; cu toate acestea, este posibil ca beneficiul complet al tratamentului să nu fie observat în primele două zile. Este foarte important să utilizaţi în mod regulat sprayul nazal. Nu opriţi tratamentul chiar dacă vă simţiţi mai bine, decât dacă medicul dumneavoastră v-a spus să faceţi acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. După utilizarea acestui medicament pot să apară reactii de hipersensibilitate imediată (alergice). Este posibil ca aceste reactii adverse să fie severe. Trebuie să opriti administrarea de Etacid si să solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă prezentaţi simptome precum:
-umflarea feţei, a limbii sau a faringelui
-dificultăţi de înghiţire
-urticarie
-respiratie suierătoare sau dificultăţi de respiratie
Atunci când spray-urile nazale pe bază de corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibilă aparitia reactiilor adverse din cauza absorbtiei medicamentului în organism.
Alte reactii adverse

Majoritatea persoanelor nu au niciun fel de probleme după utilizarea spray-ului nazal. Cu toate acestea, după utilizarea Etacid sau a altor spray-uri nazale pe bază de corticosteroizi, este posibil ca unele persoane să observe că prezintă următoarele: Reactii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
-dureri de cap
-strănut
-sângerări din nas (au apărut foarte frecvent (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane) la persoanele cu polipi nazali cărora li s-au administrat două pulverizări Etacid în fiecare nară, de două ori pe zi)
-dureri în nas sau gât
-ulceratii la nivelul nasului
-infectii ale tractului respirator
Cu frecventă necunoscută (frecventa nu poate fi estimată din datele disponibile):
-creşterea presiunii din interiorul ochiului (glaucom) şi/sau cataractă, ducând la tulburări de vedere
-leziuni ale peretelui despărtitor al nasului care separă nările
-modificări ale gustului si mirosului
-dificultăţi de respiratie si/sau respiratie tuierătoare .
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Etacid.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
A nu se congela.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum să eliminati medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Etacid

- Substanţa activă este: furoat de mometazonă . 1 doză conţine furoat de mometazonă 50 mcg;
- Celelalte component sunt: celuloză microcristalină, carmeloză de sodiu, citrat de sodiu, glicerină, acid citric monohidrat, apă purificată.
Cum arată Etacid şi conţinutul ambalajului

Suspensia de culoare albă sau aproape alba.
Ambalajul

Spray nazal 50 mcg /doză.
Cîte 18 g (140 doze) de suspensie în flacon de plastic de culoare albă cu mecanism de dozare si capac de protectie.
Flaconul se află împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi Fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

World Medicine Ophthalmics Ilaçlari Limited. Şirketi. ”,Turcia
Evren Mah. Camiyolu Cad. No. 50 Kat 2 Güneşli/Bağcılar, İstanbul
Fabricantul

World Medicine İlaç San. ve Tic. А. Ş. " Turcia
Bağcılar İlçesi, Güneşli, Evren Mahallesi, Cami Yolu Cad. No:50 K. 1B
Zemin 4-5-6, İstanbul


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 53877
Цена товара в пунктах: 257
Код товара: 51244
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 51198
Цена товара в пунктах: 908
Код товара: 54099
Цена товара в пунктах: 436
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 13992
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 158
Код товара: 59753
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1074
Код товара: 59586
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 128
Код товара: 60990
Топ сезона
Код товара: 59526
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 475
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
NEW
Цена товара в пунктах: 218
Код товара: 61114
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
NEW
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 883
Код товара: 52244
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 430
Код товара: 60988
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
NEW
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 48651
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!