Galara caps. 75 mg N14x2

Код товара: 52756
Доза: 75
Количество доз: 28
Производитель: Dr. Sertus Ilac Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi (prod.: Mafar Ilac Sanayii A.S., Turcia)
Страна: Турция
Форма: капс.

Galara 75 mg capsule

Pregabalină
1. Ce este Galara şi pentru ce se utilizează

Preparatul Galara se atribuie grupului de medicamente utilizate în tratamentul epilepsiei, durerilor neuropate, tulburări generale de anxietate (TGA) la adulti.
Epilepsie: Galara este utilizată pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie la adulţi (crize epileptice parţiale, cu sau fără generalizare secundară). Medicul dumneavoastră vă va prescrie Galara pentru a vă ajuta în tratarea epilepsiei atunci cînd tratamentul obişnuit nu mai controlează boala. Trebuie să luaţi Galara în asociere cu tratamentul obişnuit. Galara nu este recomandată pentru a fi folosită singură, dar întotdeauna trebuie utilizată în asociere cu alte medicamente antiepileptice.
Tulburare anxioasă generalizată: Galara este utilizată pentru tratarea tulburării anxioase generalizate (TAG). Simptomele TAG sunt stare de anxietate prelungită excesiv şi îngrijorare dificil de controlat. De asemenea, TAG poate cauza nelinişte, surescitare sau nervozitate, stare de oboseală, dificultăţi sau pierdere a capacităţii de concentrare a atenţiei, iritabilitate, tensiune musculară sau tulburări de somn. Aceste manifestări se deosebesc de stresul şi grijile vieţii cotidiene.
2. Ce trebuie să stiti înainte să utilizati Galara.

Nu administraţi Galara

dacă sunteţi alergic la pregabalină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Galara, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Anumiţi pacienţi care au luat pregabalină au avut simptome care sugerează o reacţie alergică. Aceste simptome includ umflare a feţei, a buzelor, a limbii şi a gîtului şi erupţie trecătoare, difuză pe piele. Dacă aveţi oricare dintre aceste reacţii, trebuie să contactaţi imediat medicul. Galara a fost asociată cu ameţeli şi somnolenţă, care pot creşte frecvenţa accidentelor (căderi) la pacienţii vîrstnici. De aceea, trebuie să fiţi atent pînă vă obişnuiţi cu toate efectele posibile ale medicamentului. Galara poate cauza înceţoşare sau pierdere a vederii sau alte modificări ale vederii, dintre care multe sunt temporare. Trebuie să informaţi imediat medicul dacă aveţi orice modificare a vederii. Unii pacienţi cu diabet zaharat, care iau în greutate în timpul tratamentului cu pregabalină, pot necesita schimbarea medicaţiei antidiabetice. Unele reacţii adverse pot fi mai frecvente, cum este cazul somnolenţei, deoarece este posibil ca pacienţii cu leziuni ale măduvei spinării să fie trataţi şi cu alte medicamente, de exemplu pentru durere sau spasticitate, şi care prezintă reacţii adverse similare cu cele determinate de pregabalina severitatea acestor reacţii putînd fi mai mare atunci cînd medicamentele sunt luate în acelaşi timp. Au existat raportări de insuficienţǎ cardiacǎ la anumiţi pacienţi care au luat pregabalină; în cele mai multe cazuri au fost pacienţi în vîrstă cu boli de inimă.
Înainte de a lua acest medicament trebuie sǎ spuneţi medicului dacǎ aţi avut boli de inimă.

Au existat raportări de insuficienţă renală la cîţiva pacienţi care au luat Galara. Dacă în timpul tratamentului, observaţi reducere a urinării, spuneţi medicului dumneavoastră, deoarece oprirea administrării medicamentului poate îmbunătăţii acest lucru. Un număr redus de pacienţi trataţi cu antiepileptice, cum este pregabalina, au avut gînduri de autovătămare sau sinucidere. Dacă aveţi vreodată asemenea gînduri, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Atunci cînd Galara este utilizată concomitent cu alte medicamente care pot produce constipaţie (cum sunt unele tipuri de medicamente împotriva durerii) este posibil să apară probleme la nivelul stomacului şi intestinelor (de exemplu constipaţie, intestin gros paralizat sau blocat). Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi constipaţie, mai ales dacă sunteţi predispus la aceasta.
Înainte să luaţi acest medicament trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi antecedente de alcoolism sau orice abuz sau dependenţă de droguri. Nu luaţi mai mult din acest medicament decît v-a fost prescris. Au existat raportări de convulsii în timpul utilizării medicamentului Galara sau la scurt timp după încetarea administrării acestuia. Trebuie să informaţi imediat medicul dacă aveţi convulsii. Au existat raportări de reducere a funcţiei creierului (encefalopatie) la anumiţi pacienţi care au luat pregabalină şi aveau alte afecţiuni. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aţi avut în trecut orice afecţiune gravă, incluzînd boli de ficat sau de rinichi.
Copii si adolescenti

Eficacitatea şi siguranţa pregabalinei la pacienţii copii si adolescenti ( cu vîrsta mai mică de 18 ani ) si respectiv administrarea pergabalinei la acestea nu se recomandă.
Galara cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea sa luaţi orice alte medicamente.
Galara şi unele medicamente se pot influenţa unele pe altele (interacţiona). Atunci cînd este luat cu unele medicamente, Galara poate amplifica reacţiile adverse observate la aceste medicamente, inclusiv insuficienţa respiratorie şi coma. Gradul de ameţeală, somnolenţă şi de scădere a capacităţii de concentrare pot fi crescute dacă Galara se administrează concomitent cu alte medicamente conţinînd:
- Oxicodonă-(folosită pentru tratarea durerii)
- Lorazepam-(folosit pentru tratarea fricii fără motiv) - Alcool etilic.
Galara poate fi luată concomitent cu contraceptive orale.
Galara împreună cu alimente, băuturi şi alcool etilic

Capsulele de Galara pot fi luate cu sau fără alimente.
Vă sfătuim să nu beţi alcool etilic în timpul tratamentului cu Galara.
Sarcina, alăptarea si fertilitatea

Galara nu trebuie administrată în timpul sarcinii sau alăptării decît cu avizul medicului dumneavoastră. Femeile aflate la vîrsta fertilă trebuie să folosească metode contraceptive eficace. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămîneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Galara poate produce ameţeli, somnolenţă şi scădere a capacităţii de concentrare (a atenţiei). Nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje complexe, nici nu vă implicaţi în alte activi tăţi potenţial periculoase fără să ştiţi cum reacţionaţi la acest medicament.
Medicamentul Galara contine lactoză monohidrat

Dacă ati fost avertizat de medicul dumneavoastră de prezenta intolerantei la anumite zaharuri, trebuie să vă adresa si medicului dumneavoastră înainte de a lua medicamentul.
3. Cum să luaţi Galara

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul va stabili care este doza potrivită pentru dumneavoastră. Galara se administrează numai pe cale orală.
Durere neuropată periferică şi centrală, epilepsie sau tulburare anxioasă generalizată

- Luaţi numărul de capsule prescrise de medicul dumneavoastră.
- Doza, care a fost adaptată pentru dumneavoastră şi în funcţie de afecţiunea pe care o aveţi, va fi, în general, cuprinsă între 150 mg şi 600 mg în fiecare zi.
- Medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi Galara fie de două, fie de trei ori pe zi. Pentru regimul cu două administrări pe zi, luaţi Galara o dată dimineaţa şi o dată seara, cam în aceleaşi momente ale zilei. Pentru regimul cu trei administrări pe zi, luaţi Galara o dată dimineaţa, o dată după-amiaza şi o dată seara, cam în aceleaşi momente ale zilei.
Dacă aveţi impresia că efectul medicamentului Galara este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă sunteţi o persoană în vîrstă (peste 65 ani), trebuie să luaţi Galara cum este prezentat mai sus, cu excepţia cazului în care aveţi boli ale rinichilor.
Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o schemă diferită de administrare şi/sau doze diferite dacă aveţi boli ale rinichilor.
Înghiţiţi capsulele întregi, cu apă.
Continuaţi să luaţi Galara pe toată durata recomandată de medicul dumneavoastră.
Dacă luaţi mai mult Galara decît trebuie

Contactaţi-l pe medicul dumneavoastră sau mergeţi imediat la cea mai apropiată unitate medicală de urgenţă. Luaţi cu dumneavoastră cutia sau flaconul cu capsulele de Galara. Se poate să vă simţiţi adormit, confuz, agitat sau neliniştit din cauza faptului că aţi luat mai mult decît trebuie doza medicamentului Galara.
Dacă uitaţi să luaţi Galara

Este important să luaţi capsulele regulat, în aceleaşi momente ale zilei. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia cazului în care este momentul să luaţi următoarea doză. În acest din urmă caz, luaţi doza obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Galara

Nu întrerupeţi administrarea Galara decît dacă medicul vă spune să o faceţi. Dacă tratamentul trebuie încetat, se recomandă să se facă treptat, pe o elasticitate a cel puţin o săptămînă.
Trebuie să ştiţi că, după încetarea tratamentului efectuat pe termen lung sau scurt cu Galara, puteţi prezenta anumite reacţii adverse. Acestea includ tulburări de somn, dureri de cap, greaţă, senzaţie de nelinişte, diaree, simptome asemănătoare gripei, convulsii, nervozitate, depresie, dureri, transpiraţii şi ameţeli. Aceste simptome pot fi mai frecvente sau mai severe dacă aţi luat Galara pentru o elasticitate mai lungă de timp.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră, sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 persoană din 10)

- Ameţeli, somnolenţă, durere de cap
Reacţiile adverse frecvente(pot afecta pînă la 1 din 10 persoane)
Creştere a poftei de mîncare
Senzaţie de euforie, confuzie, dezorientare, scădere a interesului sexual, iritabilitate Tulburări ale atenţiei, neîndemînare, tulburări de memorie, pierdere a memoriei, tremurături, dificultăţi de vorbire, senzaţie de furnicătură, amorţeală, sedare, letargie, insomnie, oboseală, stare de rău
Vedere înceţoşată, vedere dublă
Vertij, tulburări de echilibru, căzături
Uscăciune a gurii, constipaţie, vărsături, flatulenţă, diaree, greaţă, abdomen umflat Dificultăţi de erecţie
Umflare a corpului incluzînd extremităţile
Senzaţie de beţie, mers anormal
Creştere în greutate
Crampe musculare, durere articulară, durere de spate, durere în membre
Dureri în gît.
Reacţiile adverse mai putin frecvente (pot afecta pînă la 1 din 100 persoane)

- Scădere a poftei de mîncare, scădere în greutate, concentraţie mică a zahărului în sînge, concentraţie mare a zahărului în sînge
- Schimbări de personalitate, stare de nelinişte, depresie, agitaţie, instabilitate emoţională, dificultăţi în găsirea cuvintelor, halucinaţii, vise anormale, atac de panică, apatie, agresivitate, stare de exaltare, afectare mentală, dificultăţi în gîndire, creştere a interesului sexual, probleme ale funcţiei sexuale, incluzînd incapacitatea de atingere a unui orgasm, ejaculare întîrziată.
- Modificări de vedere, mişcări neobişnuite ale ochilor, modificări ale vederii, incluzînd vedere de tip tunel, percepţie vizuală a unor fulgere de lumină, mişcări spasmodice, reflexe atenuate, hiper activi tate, ameţeli la statul în picioare, creştere a sensibilităţii pielii , pierdere a gustului, senzaţie de arsură, tremurături la efectuarea mişcărilor, scădere a conştienţei, pierdere a conştienţei, leşin, sensibilitate crescută la zgomot, stare generală de rău
- Uscăciune a ochilor, lăcrimare accentuată, durere la nivelul ochilor, miopie (vedere slabă), “ochi umezi”, iritaţie la nivelul ochiului
- Tulburări ale bătăilor inimii, creştere a frecvenţei bătăilor inimii, tensiune arterială mică, tensiune arterială mare, modificări ale bătăilor inimii, insuficienţă cardiacǎ
- Înroşire bruscă a feţei, bufeuri
- Dificultăţi în respiraţie, nas uscat, înfundare a nasului
- Creştere a producerii de salivă, arsuri la stomac, amorţeală în jurul gurii
- Transpiraţii, erupţii trecătoare pe piele, frisoane, febră.
- Spasme musculare, umflare a articulaţiilor, rigiditate musculară, durere incluzînd durere musculară, durere la nivelul gîtului
- Dureri la nivelul sînului
- Dificultăţi sau durere la urinare, incapacitate de a ţine urina
- Slăbiciune, sete, senzaţie de apăsare în piept
- Modificări ale rezultatelor analizelor de sînge si hepatice (creatininfosfochinaza sanguină crescută, alaninaminotransferaza crescută, aspartataminotransferaza crescută, număr scăzut de trombocite, neutropenie, creşteri ale creatininei sanguine, scăderi ale potasiului sanguin)
- Hipersensibilitate, umflarea feţei, prurit, urticarie, secreţie la nivelul nasului, sîngerare la nivelul nasului, tuse, sforăit
- Cicluri menstruale dureroase
- Răcire a mîinilor şi picioarelor.
Reacţiile adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane)

Modificare a simţului mirosului, vedere oscilantă, alterare a percepţiei vizuale a profunzimii, percepţie vizuală strălucitoare, pierdere a vederii.
Pupile dilatate, privire încrucişată
Transpiraţie rece, senzaţie de constricţie la nivelul gîtului, umflare a limbii. Inflamaţie a pancreasului
Dificultăţi de înghiţire
Mişcare înceată sau redusă a corpului
Dificultăţi de scriere
Cantitate crescută de fluide la nivelul abdomenului
Lichid în plămîni
Convulsii Modificare a înregistrării activi tăţii electrice (ECG) a inimii, care corespunde unor tulburări ale ritmului inimii
Distrugere musculară Secreţii ale sînului, creştere anormală a sînilor, creştere a sînilor la bărbaţi
Cicluri menstruale întrerupte Insuficienţă renală, reducere a volumului de urină, retenţie urinară
Număr scăzut de globule albe în sînge
Comportament inadecvat Reacţii alergice (care pot include dificultate în respiraţie, inflamaţie a ochilor (keratită) şi o reacţie alergică gravă caracterizată prin înroşire a pielii , apariţie de vezicule pe piele, descuamare a pielii şi durere).
Dacă prezentaţi umflare a feţei sau a limbii sau dacă vi se înroşeşte pielea şi apar vezicule sau se cojeşte, trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Anumite reacţii adverse pot fi mai frecvente, cum este somnolenţa, deoarece pacienţii cu leziuni ale măduvei spinării pot lua şi alte medicamente, de exemplu pentru tratamentul durerii sau al spasticităţii, care prezintă reacţii adverse similare cu ale medicamentului Galara, severitatea acestor reacţii adverse putînd fi mai mare atunci cînd aceste medicamente sunt luate în acelaşi timp.
Verificati cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul în cazul în care apar reactii adverse. Efectele secundare includ orice posibile reactii adverse nementionate în acest instructiuni cu privire la cererea medicale.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Galara

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A nu se lăsa la vederea şi copiilor!
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Galara

Substanţa activă este pregabalina.
Fiecare capsulă conţine pregabalină 75 mg; Celelalte componente sunt: talc, magneziu stearat, amidon de porumb şi celuloză microcristalină.
Învelişul capsulei: dioxid de titan, oxid rosu de fier, gelatină.
Cum arată Galara şi conţinutul ambalajului

Capsule gelatinoase tari.
Capsule gelatinoase tari, capac de culoare roşu-cărămiziu, opac şi corp de culoare alb, opac, de mărimea 4, conţinînd pulbere de culoare albă pînă la aproape albă.
Ambalaj

14 capsule într-un blister.
Cîte 1 sau 2 blistere împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

“DR SERTUS ILAC SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI”, Turcia
Evren Mah. Camiyolu cad. No. 50 Giriş Kat Güneşli / Bağcılar, İstanbul
Fabricantul

World Medicine Ilac. San. ve Tic A. S. , Turcia
Bağcılar İlçesi, Güneşli, Evren Mahallesi,
Cami Yolu Cad. No:50 K. 1B Zemin 4-5-6, İstanbul.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 664
Код товара: 63412
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 47308
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 62319
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.