Bageda comp. film. 10 mg N10x3

Код товара: 53294
Доза: 10
Количество доз: 30
Производитель: Dr. Sertus Ilac Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi (prod.: Mafar Ilac Sanayii A.S., Turcia)
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.


Bageda 10 mg comprimatele filmate

Bageda 20 mg comprimatele filmate

Leflunomidum

1. Ce este Bageda şi pentru ce se utilizează

Bageda aparţine unui grup de medicamente numite medicamente antireumatice. Acest medicament conţine substanţa activă leflunomidă.
Bageda se utilizează pentru a trata pacienţi adulţi cu poliartrită reumatoidă activă sau artrită psoriazică activă.
Simptomele poliartritei reumatoide includ inflamaţia articulaţiilor, umflare, dificultăţi de mişcare şi durere. Alte simptome, care afectează întregul organism, includ pierderea poftei de mâncare, febră, lipsă de energie şi anemie (număr insuficient de celule roşii sanguine). Simptomele artritei psoriazice active includ inflamaţia articulaţiilor, umflare, dificultăţi de mişcare, durere şi pete roşii pe piele, care se exfoliază (leziuni pe piele).

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Bageda

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Nu luaţi Bageda

-dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică la leflunomidă (în special, o reacţie cutanată gravă, adesea însoţită de febră, durere articulară, apariţia de pete roşii pe piele sau de vezicule, ca de exemplu sindrom Stevens-Johnson) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6), sau dacă sunteţi alergic la teriflunomidă (utilizată pentru tratarea sclerozei multiple),

-dacă aveţi orice fel de probleme hepatice,

-dacă aveţi probleme renale, moderate până la severe,

-dacă aveţi concentraţii mult scăzute ale proteinelor din sânge (hipoproteinemie),

-dacă suferiţi de orice fel de problemă care vă afectează sistemul imunitar (de exemplu SIDA),

-dacă aveţi orice fel de problemă cu măduva osoasă sau dacă aveţi un număr redus de globule roşii sau albe în sângele dumneavoastră sau un număr redus de plachete sanguine,

-dacă suferiţi de o infecţie gravă,

-dacă sunteţi gravidă, credeţi că sunteţi gravidă sau alăptaţi.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Bageda, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale

-dacă aţi suferit vreodată de pneumopatie interstiţială.
-dacă aţi avut vreodată tuberculoză sau dacă aţi venit în contact cu o persoană care are sau care a avut tuberculoză. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă efectueze teste, pentru a vedea dacă aveţi tuberculoză.
-dacă sunteţi bărbat şi doriţi să aveţi un copil. Deoarece nu se poate exclude trecerea Bageda în spermă, trebuie utilizată o măsură contraceptivă sigură pe durata tratamentului cu Bageda. Bărbaţii care doresc să aibă un copil trebuie să ceară sfatul medicului, care le va putea recomanda să întrerupă tratamentul cu Bageda şi să ia anumite medicamente pentru a elimina Bageda rapid şi suficient din organism. &În acest caz, veţi avea nevoie de o analiză a sângelui pentru a vă asigura că Bageda a fost suficient eliminat din organismul dumneavoastră şi, după aceea, va trebui să aşteptaţi încă cel puţin 3 luni înainte de a decide conceperea unui copil.
Bageda poate determina ocazional unele probleme sanguine, hepatice, pulmonare sau ale nervilor de la nivelul braţelor sau picioarelor. De asemenea, poate determina unele reacţii alergice grave [inclusive reacţie la medicamente, cu eozinofilie şi simptome sistemice (DRESS)] sau poate creşte posibilitatea unei infecţii severe. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să citiţi pct. 4 (Reacţii adverse posibile).
DRESS se manifestă iniţial prin simptome asemănătoare gripei şi erupţie pe pielea de la nivelul feţei, iar ulterior prin erupţie extinsă pe piele, însoţită de temperatură mare, valori crescute ale enzimelor hepatice, observate la analizele de sânge, creştere a numărului unui tip de celule albe din sânge (eozinofilie) şi prin mărirea ganglionilor limfatici.
Medicul dumneavoastră vă va efectua analize de sânge la intervale regulate, înainte şi pe durata tratamentului cu Bageda, pentru a vă supraveghea celulele sanguine şi ficatul. De asemenea, medical dumneavoastră vă va controla cu regularitate tensiunea arterială, deoarece Bageda poate determina creşterea tensiunii arteriale.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi diaree cronică neexplicată. Medicul dumneavoastră poate solicita efectuarea de teste suplimentare pentru un diagnostic diferenţial.
Copii şi adolescenţi
Utilizarea Bageda nu este recomandată la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
Bageda împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau sar putea să luaţi orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fără prescripţie medicală.
Acest lucru este important mai ales dacă luaţi:

- alte medicamente pentru poliartrita reumatoidă, cum sunt antimalaricele (de exemplu clorochină şi hidroxiclorochină), sărurile de aur pe cale orală sau intramuscular, Dpenicilamina, azatioprina şi alte medicamente imunosupresoare (de exemplu metotrexatul), deoarece aceste asocieri nu sunt recomandabile,

- warfarină şi alte medicamente administrate pe cale orală, utilizate pentru subţierea sângelui, deoarece este necesară supraveghere pentru a diminua riscul de reacţii adverse la acest medicament,

- teriflunomidă, pentru tratamentul sclerozei multiple,

- repaglinidă, pioglitazonă, nateglinidă sau rosiglitazonă pentru tratamentul diabetului zaharat,

- daunorubicină, doxorubicină, paclitaxel sau topotecan pentru tratamentul cancerului,

- duloxetină, pentru tratamentul depresiei, incontinenţei urinare sau al bolii rinichilor la pacienţii cu diabet zaharat,

- alosetron, pentru tratamentul diareei severe,

- teofilină, pentru tratamentul astmului,

- tizanidină, un relaxant muscular,

- contraceptive orale (care conţin etinilestradiol şi levonorgestrel),

- cefaclor, benzilpenicilină (penicilină G), ciprofloxacină pentru tratamentul infecţiilor,

- indometacin, ketoprofen pentru tratamentul durerilor sau inflamaţiei,

- furosemidă, pentru tratamentul unor boli de inimă (diuretic, pentru creşterea eliminării de urină),

- zidovudină, pentru tratamentul infecţiei cu HIV,

- rosuvastatină, simvastatină, atorvastatină, pravastatină pentru tratamentul hipercolesterolemiei (valori mari ale colesterolului),

- sulfasalazină, pentru tratamentul bolii inflamatorii intestinale sau al poliartritei reumatoide,

- un medicament numit colestiramină (utilizat pentru a reduce valorile crescute ale colesterolului) sau cărbune activat, deoarece aceste medicamente pot reduce cantitatea de Bageda care este absorbită în organism.
Dacă luaţi deja un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) şi/sau glucocorticoizi, puteţi continua să le luaţi şi după ce aţi început tratamentul cu Bageda.
Vaccinări

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă trebuie să fiţi vaccinat. Anumite vaccinuri nu trebuie administrate în timpul tratamentului cu Bageda şi pentru o anumită elasticitate de timp după încetarea tratamentului.
Bageda împreună cu alimente, băuturi şi alcool etilic Bageda poate fi luat cu sau fără alimente. Nu este recomandat să consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Bageda. Consumul de băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Bageda poate creşte riscul de afectare a ficatului.
Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi Bageda dacă sunteţi sau credeţi că sunteţi gravidă. Dacă sunteţi gravidă sau rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Bageda, riscul de a avea un copil cu malformaţii grave este crescut. Femeile aflate în perioada fertilă nu trebuie să ia Bageda fără să utilizeze metode contraceptive sigure.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă planificaţi o sarcină după ce aţi încetat tratamentul cu Bageda, deoarece este nevoie să vă asiguraţi că Bageda a fost complet eliminat din organism înainte de a încerca să rămâneţi gravidă. Acest lucru poate dura până la 2 ani. Această elasticitate poate fi scurtată la câteva săptămâni luând anumite medicamente care accelerează eliminarea Bageda din organism. &În orice caz, va trebui confirmat printr-o analiză a sângelui că Bageda a fost suficient eliminat din organism şi, după aceea, va trebui să aşteptaţi încă cel puţin o lună înainte de a rămâne gravidă.
Pentru alte informaţii privind testele de laborator, vă rugăm să contactaţi medicul dumneavoastră.
&În cazul în care credeţi că aţi rămas gravidă în timpul tratamentului cu Bageda sau în următorii 2 ani după întreruperea tratamentului, trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră, pentru a vă face un test de sarcină. Dacă testul confirmă că sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament cu anumite medicamente pentru a elimina Bageda rapid şi suficient din organismul dumneavoastră, deoarece acest tratament poate reduce riscul la care este expus copilul.
Nu trebuie să luaţi Bageda dacă alăptaţi, deoarece leflunomida trece în lapte.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bageda vă poate face să vă simţiţi ameţit(ă), ceea ce poate afecta capacitatea dumneavoastră de a vă concentra şi de a reacţiona. Dacă simţiţi acest lucru, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Bageda

Bageda conține lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm sa-l întrebați înainte de a lua acest medicament. Bageda 20 mg conţine galben amurg FCF (E110) și tartrazină ce poate provoca reacții alergice.
3. Cum să luaţi Bageda

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza iniţială obişnuită de Bageda este de 1 comprimat de 100 mg, o dată pe zi, în primele trei zile. După aceea, cei mai mulţi pacienţi au nevoie de:
Pentru poliartrita reumatoidă: 10 sau 20 mg Bageda o dată pe zi, în funcţie de severitatea bolii. Pentru artrita psoriazică: 20 mg Bageda o dată pe zi. &Înghiţiţi comprimatele întregi, cu o cantitate mare de apă.
Poate să dureze 4 săptămâni sau mai mult până când veţi începe să simţiţi o ameliorare a stării dumneavoastră. Unii pacienţi pot să simtă şi în continuare o ameliorare, chiar după 4 - 6 luni de tratament. &În mod normal, veţi lua Bageda pentru perioade lungi de timp.
Dacă luaţi mai mult Bageda decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Bageda decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau cereţi sfatul altui medic. Dacă este posibil, luaţi cu dumneavoastră comprimatele sau cutia pentru a le arăta medicului.
Dacă uitaţi să luaţi Bageda

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce v-aţi amintit, cu excepţia cazului în care se apropie ora pentru următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră şi opriţi utilizarea Bageda:

-dacă aveţi slăbiciune, senzaţie de gol în cap sau ameţeli sau aveţi dificultăţi de respiraţie,deoarece acestea pot fi semnele unei reacţii alergice grave,

-dacă vă apar erupţii pe piele sau ulceraţii la nivelul gurii, deoarece acestea pot indica reacţii severe, care uneori pot pune viaţa în pericol [de exemplu sindrom StevensJohnson, necroliză epidermică toxică, eritem polimorf, reacţie la medicamente, cu eozinofilie şi simptome sistemice (DRESS)], vezi pct. 2.
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi:

-piele palidă, oboseală sau vânătăi, deoarece acestea pot indica tulburări sanguine determinate de un dezechilibru între diferitele tipuri de celule care intră în compoziţia sângelui,

-oboseală, durere abdominală sau icter (îngălbenirea ochilor sau a pielii ), deoarece acestea pot indica afecţiuni grave, precum insuficienţa hepatică, care poate fi letală,

-orice simptome de infecţie, cum sunt febră, durere în gât sau tuse, deoarece acest medicament poate creşte riscul de infecţii severe, care pot pune viaţa în pericol,

-tuse sau dificultăţi la respiraţie, deoarece acestea pot indica probleme ale plămânilor (boală pulmonară interstiţială sau hipertensiune pulmonară),

-senzaţie neobişnuită de furnicături, slăbiciune sau durere la nivelul mâinilor sau picioarelor, deoarece acestea pot indica probleme ale nervilor (neuropatie periferică).
Reacţii adverse frecvente (pot apărea la 1 din 10 persoane)

- scădere uşoară a numărului de globule albe din sânge (leucopenie),

- reacţii alergice uşoare,

- lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate (de obicei, nesemnificativă),

- oboseală (astenie),

- dureri de cap, ameţeli,

- senzaţii anormale la nivelul pielii ca nişte furnicături (parestezii),

- creştere uşoară a tensiunii arteriale,

- colită,

- diaree,

- greaţă, vărsături,

- inflamaţie sau ulceraţii la nivelul gurii,

- durere abdominală,

- creşterea valorilor unor analize hepatice,

- accentuarea căderii părului,

- eczemă, piele uscată, erupţii pe piele, mâncărime,

- tendinită (manifestată prin durere determinată de inflamaţia membrane din jurul tendoanelor, de obicei la picioare şi la mâini),

- creşterea anumitor enzime din sânge (creatinfosfokinază),

- probleme ale nervilor de la nivelul braţelor sau picioarelor (neuropatie periferică).

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot apărea la 1 din 100 de persoane)

- scăderea numărului de globule roşii din sânge (anemie) şi a numărului de plachete sanguine (trombocitopenie),

- scăderea concentraţiei potasiului din sânge,

- anxietate,

- modificări ale gustului,

- urticarie (erupţie pe piele, sub forma unei iritaţii),

- ruptură de tendon,

- creşterea concentraţiei grăsimilor din sânge (colesterol şi trigliceride),

- scăderea concentraţiei de fosfat din sânge.
Reacţii adverse rare (pot apărea la 1 din 1000 de persoane)

- creşterea numărului de celule sanguine numite eozinofile (eozinofilie), scăderea uşoară a numărului de globule albe din sânge (leucopenie), scăderea numărului tuturor celulelor sanguine (pancitopenie),

- creşterea marcată a tensiunii arteriale,

- inflamaţie a plămânilor (pneumopatie interstiţială),

- creşterea unor parametri hepatici, care poate evolua spre afecţiuni grave, cum sunt hepatita şi icterul,

- infecţii severe, numite sepsis, care pot fi letale,

- creşterea anumitor enzime din sânge (lactatdehidrogenaza).
Reacţii adverse foarte rare (pot apărea la 1 din 10000 de persoane)

- scădere importantă a unor globule albe din sânge (agranulocitoză),

- reacţii alergice severe şi potenţial severe,

- inflamaţii ale vaselor mici (vasculită, inclusiv vasculită cutanată necrotizantă),

- inflamaţia pancreasului (pancreatită),

- afectare hepatică severă, cum sunt insuficienţa sau necroza hepatică, care pot fi letale,

- reacţii severe, care uneori pot pune viaţa în pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică, eritem polimorf).
De asemenea, pot să apară, cu frecvenţă necunoscută, alte reacţii adverse, cum sunt insuficienţă renală, scădere a concentraţiilor de acid uric din sânge, hipertensiune pulmonară, infertilitate la bărbaţi (care este reversibilă când tratamentul cu acest medicament este oprit), lupus cutanat (caracterizat prin erupţie/roşeaţă în zone ale pielii care sunt expuse la lumină), psoriazis (nou apărut sau agravat) şi DRESS.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Bageda

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Bageda după data de expirare înscrisă pe blister sau pe cutie după "Exp. :". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conținutul ambalajului și alte informații.
Ce conţine Bageda

Bageda 10 mg

Substanţa activă este leflunomida. Fiecare comprimat filmat de Bageda 10 mg conţine leflunomidă 10 mg. Celelalte componente sunt: nucleu: hidroxipropilceluloză, lactoză monohidrat, lactoză anhidră, amidon de porumb pregelatinizat, povidonă K30, stearat de magneziu, amidon glicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. film Opadry II White 85F18422 - alcool polivinilic parțial hidrolizat, dioxid de titan (E171), macrogol, talc.
Bageda 20 mg

Substanţa activă este leflunomida. Fiecare comprimat filmat de Bageda 20 mg conţine leflunomidă 20 mg. Celelalte componente sunt: nucleu: hidroxipropilceluloză, lactoză monohidrat, lactoză anhidră, amidon de porumb pregelatinizat, povidonă K30, stearat de magneziu, amidon glicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. film Opadry II Yellow 85F220095 - alcool polivinilic parțial hidrolizat, dioxid de titan (E172), macrogol, talc, oxid galben de fer (E172), lac tartrazină aluminiu (E102), lac galben amurg FCF aluminiu (E110).
Cum arată Bageda

Bageda 10 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă.
Bageda 20 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galben deschis.
Ambalaj

Câte 10 comprimate în blister din Al/PVC.
Câte 3 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

DR SERTUS İLAÇ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, TURCIA.
Evren. Mah. , Camiyolu Cad. No: 50, Giriș Kat, Güneșli, Bağcilar, Istanbul.
Fabricantul

WORLD MEDICINE ILAÇ SAN. VE TIC.
А. Ş. , TURCIA

Evren Mah Cami Yolu Cad. No. : 50, 34212 Güneşli Bagcilar, Istanbul


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 607
Код товара: 62647
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 362
Код товара: 61792
Цена товара в пунктах: 695
Код товара: 61910
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.