Bioracef comp. film.250 mg N5x2

Код товара: 50458
Количество доз: 10
Доза: 250
Производитель: Medana Pharma Terpol Group SA
Страна: Польша
Форма: табл. п/о.
отпуск только по рецепту!

BIORACEF 250 mg comprimate filmate

BIORACEF 500 mg comprimate filmate

Cefuroximă

1. CE ESTE BIORACEF ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

BIORACEF este un antibiotic utilizat la adulţi şi copii cu vârsta peste 5 ani. Medicamentul distruge bacteriile, care determină apariţia infecţiilor. Aparţine unui grup de medicamente, denumite cefalosporine.

BIORACEF este utilizat pentru tratamentul infecţiilor:

- gâtului,

- sinusurilor,

- urechii medii,

- plămânilor sau toracelui,

- tractului urinar,

- pielii şi ţesuturilor moi.

De asemenea, BIORACEF poate fi utilizat pentru :

- tratamentul bolii Lyme (borelioză-o infecţie transmisă de paraziţi denumiţi căpuşe).

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BIORACEF

Nu utilizaţi BIORACEF:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre antibioticele din clasa cefalosporinelor sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică severă (hipersensibilitate) la orice alt tip de antibiotic beta-lactamic (peniciline, monobactami şi carbapeneme).

În cazul în care consideraţi că aceste situaţii sunt valabile pentru dumneavoastră, nu luaţi BIORACEF până nu discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi BIORACEF, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Comprimatele filmate nu trebuie mărunţite şi de aceea nu le puteţi utiliza, dacă nu puteţi înghiţi comprimate.

Trebuie să fiţi atenţi la apariţia anumitor simptome cum sunt reacţii alergice, infecţii fungice (cum este cea cu Candida) şi diaree severă (colită pseudomembranoasă) pe durata tratamentului cu BIORACEF. Acest lucru va reduce riscul de apariţie a unor probleme. Vezi „Simptome cărora este indicat să le acordaţi o atenţie deosebită” la punctul 4.

Analiza sângelui

BIORACEF poate influenţa rezultatele analizei de determinare a concentraţiei de glucoză din sânge sau a unei analize de sânge denumite testul Coombs. Dacă este necesar să vi se efectueze analize de sânge, spuneţi persoanei care vă recoltează proba că luaţi BIORACEF.

BIORACEF împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

- Medicamentele utilizate pentru a reduce cantitatea de acid din stomac (de exemplu, medicamente care neutralizează sucul gastric, utilizate pentru tratamentul dispepsiei) pot influenţa acţiunea BIORACEF.

- Probenecid.

- Medicamente care împiedică formarea chiagurilor de sânge, care se administrează pe cale orală (anticoagulante orale).

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi un astfel de medicament (sau similare).

Contraceptive orale

BIORACEF poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale. Dacă luaţi contraceptive orale pe durata tratamentului cu BIORACEF, trebuie să utilizaţi şi o metodă de contracepţie de tip barieră (cum sunt prezervativele). Dacă aveţi dubii, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravida sau alăptaţi, credeţi ca sunteţi gravida sau planificaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Medicul dumneavoastră va evalua cu cât beneficiul tratamentului cu BIORACEF pentru dumneavoastră în timpul sarcinii sau alăptării depăşeşte riscul pentru copil.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

BIORACEF vă poate cauza ameţeli şi alte reacţii adverse care vă pot afecta capacitatea de atenţie. Nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje, dacă nu vă simţiţi bine.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI BIORACEF

Utilizaţi întotdeauna BIORACEF exact aşa, cum vi l-a prescris medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Luaţi BIORACEF după masă. Astfel, tratamentul va fi mai eficient.

Înghiţiţi comprimatele întregi, cu puţină apă.

Nu mestecaţi, zdrobiţi sau rupeţi comprimatele astfel s-ar putea reduce eficacitatea tratamentului.

Doza recomandată

Adulţi

Doza recomandată de BIORACEF este de 250 mg până la 500 mg de 2 ori pe zi, în funcţie de severitatea şi de tipul infecţiei.

Copii cu vârsta peste 5 ani

Doza recomandată de BIORACEF este de 10 mg/kg (nu mai mult de 125 mg) până la 15 mg/kg (nu mai mult de 250 mg) de 2 ori pe zi în funcţie de severitatea şi tipul infecţiei.

În funcţie de afecţiune sau de modul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră răspundeţi la tratament, doza iniţială poate fi modificată sau pot fi necesare mai multe cicluri de tratament.

Pacienţi cu probleme ale rinichilor

Dacă aveţi o problemă a rinichilor, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza. Discutaţi cu medicul dumneavoastră, dacă sunteţi în această situaţie.

Dacă luaţi mai multă BIORACEF decât trebuie

Dacă luaţi mai multă BIORACEF decât trebuie, este posibil să prezentaţi tulburări neurologice, mai precis este posibil să existe o probabilitate mai mare de a prezenta convulsii.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Dacă este posibil, arătaţi-le cutia de BIORACEF.

Dacă uitaţi să luaţi BIORACEF

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi doza următoare la ora obişnuită.

Dacă încetaţi să luaţi BIORACEF Este important să luaţi ciclul complet de tratament cu BIORACEF. Nu opriţi administrarea BIORACEF fără recomandarea medicului dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi mai bine. Dacă nu luaţi tratamentul complet, este posibil ca infecţia să apară din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, BIORACEF poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Simptome, cărora este indicat să le acordaţi o atenţie deosebită

Un număr mic de persoane tratate cu BIORACEF prezintă o reacţie alergică sau o reacţie la nivelul pielii potenţial gravă. Simptomele acestor reacţii includ:

- reacţie alergică severă. Semnele includ erupţie în relief pe piele însoţită de mâncărimi, umflare, uneori a feţei sau gurii, care poate cauza dificultăţi la respiraţie;

- erupţii trecătoare pe piele, care pot forma vezicule cu aspect de mici ţinte (un punct central întunecat înconjurat de o zonă mai deschisă la culoare şi cu margini circulare închise la culoare);

- erupţie pe piele, extinsă, cu vezicule şi exfoliere a pielii (acestea pot fi semne ale sindromului Stevens-Johnson sau ale necrolizei epidermice toxice);

- infecţii fungice. Medicamentele ca BIORACEF pot determina dezvoltarea excesivă a ciupercilor (Candida) în organism, fapt care poate cauza infecţii fungice (cum este candidoza orală). Probabilitatea de apariţie a acestei reacţii adverse este mai mare în cazul, în care luaţi BIORACEF o elasticitate lungă de timp;

- diaree severă (colită pseudomembranoasă). Medicamentele ca BIORACEF pot determina inflamaţie a colonului (intestinului gros), care determină diaree severă, de obicei cu eliminare de sânge şi mucus, durere de stomac, febră;

- reacţie Jarisch-Herxheimer. Pe durata tratamentului cu BIORACEF pentru boala Lyme (borelioză) la unii pacienţi pot să apară creştere a temperaturii (febră), convulsii, dureri musculare, dureri de cap, de asemenea erupţii trecătoare pe piele. Aceasta este cunoscută ca reacţie Jarisch-Herxheimer. De obicei simptomele persistă câteva ore pană la maximum o zi. Adresaţi-vă imediat unui medic sau unei asistente medicale în cazul apariţiei oricăruia dintre aceste simptome.

Reacţii adverse frecvente

Acestea pot afecta până la 1 din 10 persoane:

- infecţii fungice (cum este cea cu Candida);

- dureri de cap;

- ameţeli

- diaree

- greaţă

- durere de stomac.

Reacţii adverse frecvente, care pot să apară la analizele de sânge:

- o creştere a numărului unui tip de celule albe din sânge (eozinofilie);

- o creştere a valorilor enzimelor hepatice.

Reacţii adverse mai puţin frecvente

Acestea pot afecta până la 1 din 100 de persoane:

- vărsături;

- erupţii trecătoare pe piele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente, care pot să apară la analizele de sânge:

- reducerea numărului de trombocite din sânge (celule care participă la coagularea sângelui);

- reducerea numărului de celule albe din sânge (leucopenie);

- rezultate pozitive ale testului Coombs.

Alte reacţii adverse

Alte reacţii adverse au apărut la un număr foarte mic de persoane, însă frecvenţa acestora nu este cunoscută cu precizie:

- diaree severă de durată (colită pseudomembranoasă);

- reacţii alergice;

- reacţii la nivelul pielii (inclusiv reacţii severe);

- temperatură înaltă (febră);

- îngălbenire a albului ochilor sau a pielii ;

- inflamaţia ficatului (hepatită).

Reacţii adverse, care pot să apară la analizele de sânge:

- distrugere prea rapidă a celulelor roşii din sânge (anemie hemolitică).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ BIORACEF

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25°C, în ambalaj original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine BIORACEF

- Substanţa activă este cefuroximă (sub formă de cefuroximă axetil). 1 comprimat filmat conţine cefuroximă (sub formă de cefuroximă axetil)-250 mg sau 500 mg.

- Celelalte component sunt: amidon glicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, croscarmeloză sodică, amidon modificat, laurilsulfat de sodiu; filmul: Opadry white 03Y28739 (hipromeloză, dioxid de titan, ulei de ricin).

Cum arată BIORACEF şi conţinutul ambalajului BIORACEF se prezintă sub formă de comprimate filmate oblongi, biconvexe, cu suprafaţă omogenă, de culoare de la alb la crem.

Ambalajul

Cutie cu un blister sau flacon din plastic a 10 sau 14 comprimate.


Deţinătorul certificatului de înregistrare

Medana Pharma SA,

str. Wl. Lokietka 10,

98-200 Sieradz,

Polonia

Farbricantul

Pharmaceutical Works Polpharma S. A. ,

ul. Pelplinska 19

83-200 Starogard Gdanski

Polonia
Pharmaceutical Works Polpharma S. A. ,

Manufacturing Plant in Duchnice,

ul. Ozarowska 28/30

05-850 Ozarow Mazowiecki,

Polonia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 46542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 665
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 61788
Топ сезона
Код товара: 59346
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 62436
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42966
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 62435
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 86
Код товара: 62443
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62174
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 754
Код товара: 52089
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 807
Код товара: 61742
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 61697
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 61908
Цена товара в пунктах: 1698
Код товара: 61704
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 61907
Цена товара в пунктах: 385
Код товара: 61840
NEW
Цена товара в пунктах: 517
Код товара: 62578
Цена товара в пунктах: 547
Код товара: 58603
Просмотренные товары
Ceaiurile Lucovitaal - beneficii pentru echilibrul acido-bazic și nu numai
Lucovitaal oferă o gamă largă de ceaiuri și produse de îngrijire a sănătății, adresând diverse nevoi ale organismului.Printre acestea, se remarcă ceaiurile care ajută la menținerea echilibrului acido-bazic și la reglarea somnului. Lucovitaal pune la dispoziție și produse antihemoroidale și pentru îngrijirea pielii în cazul eczemelor și psoriazisului. Află cum aceste produse pot contribui la menținerea sănătății tale!In continuare, vom prezenta unele produse din gama Lucovitaal, care pot fi utilizate pentru imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii.